Şimdi Ara

64 BİT SİSTEMİ KULLANMAK İÇİN BİRKAÇ NEDEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kullananlar nedenlerini söyleyebilirmi?

• -3GB'tan fazla RAM'i destekler.
    -Kullandığın bir programın 64bit'i varsa bunu kullanırsın daha hızlı çalışır.
    -Bellek yönetimi daha iyi olduğu için programların kilitlenme riski düşer.
    -32bit programlar bile biraz daha hızlı çalışır.

----

Eksi yönü: "Hybrid" bir sistem olduğu için biraz karışıklık çıkarması. Örneğin iki tane program files dizini oluyor. Sistemin yarısı 32 yarısı 64 oluyor. Kullandığın programların 64bitini aramak ve "acaba bunu mu kullansam" diye düşünmek zorunda kalıyorsun. (Çünkü bazı 64bit programlar bütün fonksiyonlarıyla çalışmayabiliyor.)

Tavsiyem: Eğer işlemciniz 64bit'se, sistemin geri kalanı ne olursa olsun, bilgisayarda da ne yapıyor olursanız olun, 64bit'e geçmenizi öneririm. (en azından denemenizi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan23 -- 19 Ekim 2009; 20:13:57 >
  • EN önemli nedenleri ben sayıyım :
    1- en önemlisi görüntü kalitesi artar
    2- oyun performansı ve oyuk kalitesi
    3-programlarda verimli,hızlı transfer ve editleme işlemleri
    4-bellek ram kapasitesi artar 3 ve üzeri ramı destekler
    örnek olarak bi bardaktan yere dökülen su ile şelaleden akan su hızı ve gücünün farkı gibi,,, yakında 64 bit destekli programlar artacak ben 3 senedir 64 bit işletim sistemi kullanıyorum hiç sorun yaşamadım fuzuli şeyleri pc ye yuklemeyen kimse sorun yaşamaz tabi autocad tipinde istisnalar çıkıyor.
  • Görüntü kalitesi farkı doğrumu? bunu kanıtlayan makele ss varsa paylaşalım
  • Görüntü kalitesini bilmem ama 32 bit'e göre daha hızlı çalıştığı için ben 64 bit tercih ediyorum...
  • -4GB ve fazla rami desteklemesi.
    -Performans bakımından işletim sistemlerinde daha iyi sonuç vermesi.
    -Yüksek sisteminiz varsa eğer 64 bite geçmenizi öneririm.
  • 64-bit tavsiye ederim daha stabil çalışıyor. 32-bit programlardada sıkıntı yok hepsi tıkır tıkır çalışıyor. Tabiki programların 64-bit versiyonu varsa onu kullanırsanız daha ii sonuç alırsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Görüntü kalitesi neden artsın? Biraz açıklarmısın lütfen.
    quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Görüntü kalitesini bilmem ama 32 bit'e göre daha hızlı çalıştığı için ben 64 bit tercih ediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sulphur

Görüntü kalitesi neden artsın? Biraz açıklarmısın lütfen.
    quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Görüntü kalitesini bilmem ama 32 bit'e göre daha hızlı çalıştığı için ben 64 bit tercih ediyorum...

ben de merak ettim
  • Konunun üstünü okumuyor musunuz? Seyhan08 görüntü kalitesinin arttığını iddia eden arkadaş ben değilim... O yüzden öyle yazdım...
  • arkdaşlar yetiri kadar yazmış zaten nedenlerini bence işlemcisi destekleyen 4 gb veya daha fazla ram kullanan herkes 64 kullanmalı
  • valla ben 8 gb ram kullandıgım ıcın almıstım 64 bit i genelde daha stabil calıstıgı soylenıyo ama goruntu kalıtesını arttırdıgını ılk kez duyuyorum bende
  • Yanlış alıntı yapmışım. Görüntü kalitesi neden artsın? Bunu açıklar mısın?
    quote:

Orijinalden alıntı: seyhan08

EN önemli nedenleri ben sayıyım :
    1- en önemlisi görüntü kalitesi artar
    2- oyun performansı ve oyuk kalitesi
    3-programlarda verimli,hızlı transfer ve editleme işlemleri
    4-bellek ram kapasitesi artar 3 ve üzeri ramı destekler
    örnek olarak bi bardaktan yere dökülen su ile şelaleden akan su hızı ve gücünün farkı gibi,,, yakında 64 bit destekli programlar artacak ben 3 senedir 64 bit işletim sistemi kullanıyorum hiç sorun yaşamadım fuzuli şeyleri pc ye yuklemeyen kimse sorun yaşamaz tabi autocad tipinde istisnalar çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.