Şimdi Ara

6500-7000 TL monitor dahil sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

çok uzun zamandır macbook, oyun için ise ps4 kullanıyordum. 15 yıldır hiç desktop kullanmadım :) Yer problemim yok ve mobil değilim ancak sistem fiyatları neredeyse laptoplar ile aynı olunca yine de kafa karıştırıyor.
    Her neyse :)
    7k civarı monitör dahil bir sistem toplamak istiyorum. Burada bazı önerilere baktım ama itopya gibi sitelerden topladığımda 8-9k'lara geliyor sistem.

Hardcore gamer değilim yani 10-20fps farkları veya ultra / medium grafik ayarı farklarını bile anlayamam muhtemelen. Amacım rahatça oyun oynayabilmek ve ileride de upgradeler ile güncel tutabilmek.

teşekkürler.

• Ne tarz oyunlar oynamak icin istiyorsunuz? Rekabetci FPS oyunlari mi oynarsiniz yoksa tek oyunculu oyunlar mi? Monitor butcesini belirleyip ona gore sistem onerelim.
  • daha çok civ6 ve bannerlord oynarım. csgo ve warzone multiplayer casual oynamak istediğim oyunlar olur. Aslında o noktada bu bütçelere çıkmaya çok ihtiyaç var mı onu da bilmiyorum :) rdr2 de oynamak isterim mesela. yıllardır ps4'te sadece god of war, uncharted, last of us tarzı oyunlar oynadım.

monitör olarak 144hz tavsiyesi aldım hep onlar da 1400'den başlıyor AOC vs.
    oyun dışında da yaptığım şeyler zaten donanım istemeyen işler olacak.
  • Arkadaslar zaten guzel seyler onerir, ama yazdigina hitaben ben de arada sunu belirteyim, laptoptaki donanimlarla masaustundeki donanimlar farkli versiyonlar ve aralarinda inanilmaz fark var. Google a rtx gpu laptop vs desktop tarzi seyler yazarsan pek cok ayrintili grafik var, ve baktiginda gorecegin uzere suan en ucuz rtx kartlarindan biri olan 2060 super neredeyse laptoptaki 2080 super a karsilik geliyor. 2080 super maxli bir laptop alirsan, ki isim asiri yaniltici, bu kart 2060 tan bile (super olmayan!) kotu oluyor.

Ben de birkac sene once gtx 1060 li laptop aldim, isimlerinde artik 'm' de olmadigi icin ayni sandim, kendi aptalligim tabi, 1060 sahibi insanlar rahat rahat witcher 3 oynarken ben 45 ms zar zor aliyordum ayarlar yuksekken.

Peki bitti mi? Hayir. Ayarlari biraz kisarak 60 lara gelmistim, lakin bu laptoplarin iyice kalin, yaris arabasi gibi tasarlanmis olanlarin haricinde hepsi isiniyor ve thermal throttlinge yol aciyor. Fps 60 lardayken birden 30 lara dusuyor, yine cile cektiriyor. Ve butun bunlar olurken fanlar 6000+ rpm de donuyor! Bilgisayarda cok daha efektif noctua fanlari 1500-2000 rpmde donup kasayi buz gibi tutabiliyorlar ve cok az ses cikariyorlar, sizi kulaklik takmaya zorlamiyorlar.

Ve ben burada oyle gunluk isler icin tasarlanmis bir laptoptan da bahsetmiyorum, msi ge72vr 7rf adli, zamaninda youtubedaki tech reviewerlar tarafindan cok onerilen, sogutmasi gayet iyi oldugu soylenen gaming laptoplardan bu. Fiyatina bakiyorsun, hala inanilmaz absurd bir sekilde utanmadan 5 haneli isteyebiliyorlar. O para hic sorun cikarmayacak, rtx 2070 super iceren, 1440P de ultra ayarlarda 100+ fps cok rahat saglayacak masaustu toplayabiliyorsunuz.

Ve son bir sey. Guzel monitor, psu (guc kaynagi), klavye, mouse aldiginiz taktirde bunlari cok uzun sure kullanabilirsiniz, sadece bu pc ile kalmaz. Anakart ve islemciyi iyi alirsaniz onlar da daha bir gpu upgrade i daha gorur, ki iyi islemci dedigim bi ryzen 5 3600 gayet uzun yillar goturur. Bu durumda sizin yapacaginiz tek sey birkac yil icinde ekran kartini degistirmek ve isterseniz ram eklemek. O parayi her seferinde vermiyorsunuz. Laptop ise cop oluyor. Evet ikinci el satis fiyati var ama enflasyonu da kattiginizda pek karsilastirilabilecek seyler degil.

• Çok teşekkürler. ben de bu şekilde düşünüyorum. 15 yıllık süreçte 2 acer 1 macbook eskittim. Son acer notebook'un üzerine ise su dökülmüştü sonra zaten veda etti.
    İlk başlarda notebook düşünürken vazgeçtim. Yalnız yaşıyorum yer problemim yok, zaten iş bilgisayarım her daim oluyor. Tek çekincem ise laptop ve desktop fiyatlarının birbirine çok yakın olması. rtx1660 desktop monitörü ile 8k'lara çıkarken laptop'da da aynı seviyelerde ama mutlaka performans farkı ve ömür farkı oluyor.

bu teknolojinin ucu çok açık ve inanılmaz marketing tuzağına düşüyor insan.

ryzen 5 1600 ile 3600 arasında benchmark testinde %15-20 fark varken fiyat ikiye katlanıyor.
    rtx 1650 ile 1660 arasında neredeyse hiçbir fark yok ancak yine fiyat olarak 1.5 katı.
    amd serisine ise hiç vakıf değilim.
  • sinad S kullanıcısına yanıt
    Oyun icin laptop dusunmeyin, sadece pisman olursunuz, baska faydası olmaz.

Sizin kullanim senaryosunda aslinda 75hz monitör isinizi gorecek gibi duruyor. Yine de warzone falan beni cok sariyor, daha fazla keyif almak istiyorum derseniz 144hz guzel olur. Monitor olarak aoc 24g2u modelini oneririm. 1.600 lira fiyati var ama ips panel, 144hz ve oyun performansi cok iyi.

Kalan bütçeye de su sistemi alabilirsiniz mesela, baska sitelerden de parcalari birlestirip bakin, final pakette cok guzel performans alirsiniz. Sadece psu ya ek para verip en azindan 80+ a yükseltin.

https://www.incehesap.com/el-capitan-donanim-arsivi-gaming-pc-fiyati-45726/

5600xt asagi yukari rtx 2060 performansi veriyor, 5500xt asagi yukari 1660 performansi, 5700xt de 2070 super performansi veriyor diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 8 Haziran 2020; 23:33:37 >

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Aynı bütçeyle aynı fikirlerle bende sistem bakıyorum
    El capitanda ufak tefek güncelleme yapnak gerekiyor bence
    Birincisi çn taraf mech olan bir kasa ile seçim yapmak iyi bir hava sirkülasyonu sağlamak
    İkinci olarak dediğiniz gibi 80plus psu koymak
    Üçüncü olarak çoğu kişinin tavsiyesi üzerine 3600 işlemciyi stok yerine kule tipi soğutucu ile kullanmak

Tabi bunları bu sisteme eklemek aşağo yukarı +1000 lira civarı koyuyor üstüne
  • Scuderia. kullanıcısına yanıt
    Dogru yorum, bu degisimler lazim ama olmasa da performansta bir kayip olmaz. Sonra da yapilabilir bu degisimler.
    casual oynuyorsanız 144 hz ye para vermeyin 75 hzli monitorler yeterli
    kasaya daha cok para kalır
  • Ryzen 3600 vs rx590lı bir sistem kurulabilir
  • Teşekkürler, 75hz monitor ile bütçeyi biraz daha düşürebilirim o halde. ekran kartı sanırım 1660ti seviyeleri benim için yeterli olacaktır. RX 590'ı bulamadım hiçbir yerde ve daha pahalı gözüküyor.
    5600xt de olabilir. kule soğutma ve kasa konusunu hiç bilmiyorum ama psu upgrade edilebilir.

ek olarak sormak istediğim şu; ryzen5 1600 ile ryzen5 3600 arasında %10-15 gibi bir performans farkı var ancak 3600 neredeyse 2 katı fiyatı. buna değiyor mu?
  • 5600 XT (14Gbps) / RTX 2060 ekran kartlı sistem toplayabilirsin

DonanımHaber Forum
    * Akıllıca Oyun Sistemi Toplama Rehberi & En iyi seçimler. / Satın alma rehberi. » Sayfa 1 - 91
    https://forum.donanimhaber.com/akillica-oyun-sistemi-toplama-rehberi-en-iyi-secimler-satin-alma-rehberi--85513674

o kadar para basmanıza gerek olmayabilir

https://www.teknobiyotik.com/catalog/product/view/id/28896/s/dark-e1-amd-edition-amd-ryzen-5-1600-3-2ghz-rx570-4gb-8gb-ram-1tb-hdd-oyuncu-bilgisayari/category/483/

teknobiyotikyoutube
    2599TL En İyi Ekonomik Oyun Bilgisayarı - E1-AMD Edition!
    https://www.youtube.com/watch?v=TgKzU9_zG9A&feature=youtu.be

• Teşekkürler, açıkcası bu da işimi fazlasıyla görür :) ancak bu sistemi 2-3 sene ellemek istemiyorum, en azından belki ekran kartını değiştiririm. HDD yerine SSD kullanırım oyun harici depolamam olmaz.
    Ekran kartı 2017 sanırım biraz daha güncel almak iyi olur.
    işlemci dediğim gibi 3600 ile arada 2 katı var olduğu için AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz daha uygun duruyor.
    Monitör LG 21inç 1ms 75hz iyi gibi.
    ram'i de 16gb yapmak gerekebilir.

anakart için genelde B450 tavsiye ediliyor A320M olması problem oluşturur mu?

bu şekilde herhalde 5500tl civarları tutacak.
  • 1 hafta önce benzer bütçeye yakın arkadaşıma aşağıdaki sistemi kurduk, kampanyaları takip edip bi tık daha iyi ekran kartı alınabilir.

Ryzen 2600
    Gigabyte b450 s2h
    2x8 gb 3000 mhz ram
    1660 super
    JD512 ssd
    650w psu + kasa
    AOC 24G2U 144 hz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.