Şimdi Ara

7 YILLIK SENELIK ILISKIM BITTI ( BAŞKASIYLA EVLENMIŞ)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
7.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konusunu açmıştım bir sene önce bitmişti ilişkim ve hala seviyordum yani unutmak felan kolay olmuyor öyle,

tamda bugün bir başkasıyla evlenmiş 1 senedir konuşmamıştık zaten hiç ben yakınlaşmaya çalışmıştım ama tepki gelmemişti, hem şaşırdım hem üzüldüm herşey sanki kabus gibi geldi gördüğümde nefes bile alamadım şaka gibi geldi herşey, hala diyorum ulan nasıl olur diye ne yapacağımı şaşırdım ulan 1 yılda geçse içimde bir ihtimal vardı belki bir gün geri döner diye barışırız birşey olur diye , 1 saniye içinde o minicik ihtimal bile gitti şuan başkasıyla tamda bugün

ne halt yiyeceğimi şaşırdım öyle ağırıma gidiyorki şuan , mesaj attım dayanamadım . sen kimsin diye cevap geldi , numaramı bile unutmuş

şok içindeyim ruh gibiyim gözüm hiç birşey görmüyor

çok zormuş çok... bir aile acısı diğeri bu

azıcık bi yaşamak için umudum vardı minnacıkda olsa belki birgün döner ümidi besliyordum içimde onun hatrına duruyordum ayakta ulan herşey bitti be .. yaşama sevinci hevesi felan hiç birşey kalmadı bir saniyede bitti ha siktir be keşke görmeseydim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 7 Ekim 2017; 1:29:30 >

• Dostum yaşadığın acıyı hissedebiliyorum. Aklından neler geçtiğini tahmin edebiliyorum. Ölmeyi hatta belki de öldürmeyi bile düşünüyorsun.Lakin unutma "Bazan hoşunuza gitmeyen birşey hakkınızda hayırlı olabilir, buna karşılık hoşunuza giden birşey de hakkınızda kötü olabilir. Allah bilir, fakat siz bilmezsiniz". Neden bu kadar üzüldün,üzüldük biliyor musun? Çünkü asıl olarak kalp Allah ı sevmek içindir.

Yusuf, yalnız Allah'ı sevdiği ve dini ona halis kıldığı için baştan çıkarmaya çalışan kadının aşkına boyun eğmedi. Onun hakkında Yüce Allah şöyle buyurur:

"And olsun ki kadın Yusuf'a karşı istekli idi; Rabbin'den bir işaret görmeseydi Yusuf da onu isteyecekti. İşte ondan kötülüğü ve fenalığı böylece engelledik. Şüphesiz o bizim çok samimi kullarımızdandır." (12 Yusuf/24)

Ey Kardeşim! Bak dinle! Ra'd suresi 28.ayet "Kalpler ancak Allah ı anmakla huzur bulur"

Daha önce benzer bir konuda alıntı yapmıştım bir yazıyı tekrar buraya da bırakıyorum umarım okursun

Çok tesbih edilen "Ya Bâkî entel Bâkî" ne demektir? Bu cümle kelime manası olarak; “Ey bekâ sahibi olan! Bâkî (son bulmayan) ancak sensin.” demektir.

Ebedî olan yalnız Allah’tır (cc). Allah’ın (cc)dışındaki her şey bir gün son bulmaya mahkûmdur.

İnsanın kalbine sonsuz bir sevme kabiliyeti yerleştirilmiştir. Kalpteki bu muhabbet isteği ve sevme kabiliyeti sonsuz olduğundan; yok olmaya mahkûm ve sınırlı şeylerle tatmin olamaz.

Fâni yani son bulacak olan hiçbir şey elbette baki bir muhabbete ve ezelî ve ebedî bir aşka ve sonsuzluk için yaratılan bir kalbin alakasına layık olamaz
    .

İnsan, kalbindeki bu sınırsız muhabbete layık olmayan ve bir gün mutlaka onu terk edip gidecek olan ölümlü sevgilileri ‘Ya Bâki, Entel Bâki’ demekle, onlar kendisini bırakmadan o onları bırakır.

Mevcudat ancak Allah’ın (cc)bâkîleştirmesi ile ebedileşebilir. Bu nedenle ancak Allah’ın(cc) muhabbeti ile diğer mahlûklar sevilebilir. Yoksa kalbin alakasına layık olamazlar. Madem ‘O’ (cc) vardır öyleyse her şey vardır!

İnsan ebediyete âşıktır. Elbette bütün lezzetlerinin ve kabiliyetlerinin ölümsüz olmasını arzu eder. Ve madem ebedilik, Bâkî-i Zülcelal’e mahsustur. Elbette insan için en önemli iş ve en mühim vazife O Bâkî Zat'a (cc)yönelmek ve O'nu (cc)sevmektir.
    Dostum benimde zamanında biri 3 diğeri 2,5 sene olmak 2 ciddi ilişkim oldu. Bunların biri evlendi diğeri nişanlandı :) Bu arada bende evliyim...

Dostum 3 senelik ilişkim sonrasında bitince etkisi 1 2 ay sürmüştü. Hazımsızlık, geceleri yatarken planlar, sinir, uykusuzluk vs vs kötü anlamda etkilemişti. Evlendiğini gördüğümde de benzer mevzuları hissettirdi.

Fakat bu tecrübe sonrasında anladım ki herkesin yeri dolabilir, her acının bir sonu var. Bu mevzuyu kafamızda büyütüp kendimize bela ettiğimiz her gün bizim zararımıza...Acı, sinir, huzursuzluk, mutsuzluk doğal fakat fazlası için hayal gücünü devreye sokma...

Belli ki senin aradığın ve mutluluğu bulacağın insan o değil, onunda aradığı sen değilmişsin o sebeple karşına gerçekten mutlu olacağın insan çıktığında bu saçmalıklar güldüğün tecrübeler olacak...
    Birincisi, tamam yaşadığın zor ama aradan 1 yıl geçmiş artık kız bitirmiştir kafasında, senin bitirmemen başka bir olay.

İkincisi, kendine yeni bir yol çiz, başka işlerle meşgul ol, kendini işine ver, yeni insanlarla tanış. Emin ol zamanla unutucaksın. 1 sene sonra aklına bile gelmeyecek, gelirse de gülüp geçersin.

Üçüncüsü, insanları rahat bırak. Her gün haberlerde eski sevgilisini öldürdü diye cinayet haberleri görüp sinir krizi geçiriyorum. Yemin ederim sinirimi senden çıkarırım. O adamın ne suçu var? Git kendi işine gücüne bak. Hayat güzel kardeşim. Sağlığın yerindeyken git gez dolaş her yeri, yaşamın her anını değerlendir, mutlu ol. En güzel zamanlarını 30 sene sonra adını zor hatırlayacağın insanları düşünmekle, kendi ve onların hayatını mahvetmekle geçirme.

Dördüncüsü, lütfen kendine 2 gün ayır. Birisinde hastanelerin yoğun bakım servislerini dolaş. O insanların halini gör. Plastik cerrahiye git, ortopediye git, ontolojiye git. Git de haline şükret. İkincisinde de hayatında bir kez de olsa hapishaneye git. Oraların kokusunu al. Gerekirse git kimsesiz bi mahkumla konuş. Zaten bişey yapmaya cesaretin bile kalmaz.

Hayatını yaşa kardeşim bırak ıvır zıvırı.
  • sen kimsin yazması numara

hocam yanlış anlama da yamuk bi kızmış demekki,sana yaramazmış.
    hayata bi kere geliyorsun onu düşünerek geçirme.
    sen de gir bir arayışa.
    yolun acık olsun.
  • TIME kullanıcısına yanıt
    olmuyor başkalarınıda soktum hayatıma hiç biri yerini tutmadı ve denemekten bile vazgeçmiştim başkasını sanki hayatım koca bir yapboz ve tamamlayan tek eksik parça oydu takılıp kalmışım onda, tüm duygularımı tek kişiye harcamışım başkasına karşı ne birşey hissedebiliyorum nede ilgi duyabiliyorum ve duymayı denemedim bile hep bekledim, hala inanamıyorum uyku girmiyor gözüme

bende onun hayatında ilktim yani her anlamda, nasıl başka insanla evlenebiliyor bu kadar basitmi herşey diyorum yahu severek ayrılmıştık başka şehire gitti seni bırakmam diyerek sonra kesildi herşey okulu bitip dönmüştü, kafayı şuan sıyırmadıysam da sanıyorum 2-3 yıl içinde sürekli bunu düşünmekten sıyırıcağım yani bu saaaten sonra benden kimseye hayır gelmez hiç bir konuda, bittim resmen

sanki hiç birşey yaşanmamış gibi bir başkasıyla evlenmiş inanamıyorum , bir saniyelik deliliğe kapılıp evlendiğine ona ve kendime hayatı zindan edeyim diyorum yine elime birşey geçmeyecek sanırım insan böyle katil oluyormuş , şimdi evlendiğinden çocuğuda olur .. ulan ne iş be hayallerini beraber kurduk başkasıyla yaşıyor

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    anlıyorum hocam.benim de var öyle bi tane .sonumuz benzer olmaz inşallah.

o kızın da başından neler geçtiğini bilmiyoruz,belki mantıklı bi acıklaması vardır.ama bunları düşünmek bitirir seni.ilgini başka yöne kaydırman lazım.hayatını dolduracak birşeylere.

imkanın varsa yaşadığın şehri hatta ülkeni değiştir.imajını değiştir.yeni bir sen yapmaya calış.olanları unutmak zor ,tek ihtiyacın olan şey biraz daha zaman.ve daha akıllı daha güzel birini bulmak .emin ol evleneceğin kızı bulduğunda iyiki diyeceksin.
    bir de çocugunuz olunca unutursun .
    böyle durumlarla karşılaşınca keşke aşk diye birşey olmasaydı diyorum.çoğu zaman insanı çürütmekten başka bir işe yaramıyor.somut bir şey de değil.kurtulamıyorsun kolayca.
  • bu kadar önemseme şu kızı bırak ne hali varsa görsün.7 senelik ilişkiyi bitirip çat diye evlenen kızdan her şey beklenir.

sana kız mı yok be hocam .daha iyileri çıkar karşına inşallah.

yalnız kalmamaya calış,sana o onu hatırlatmıcak insanlar yeni ortamlar kur .

zor biliyorum ama kurtuluşun burda.

inşallah tez zamanda istediğin hem görüntüsüne hem huyuna aşık olabilecegin bir hatun bulur ,evlenirsin.
  • TIME kullanıcısına yanıt
    umarım senin söylediklerin olur isterdim olmasını ama ben dün öldüm, ölmeden toprağa gömüldüm, psikolojim felan bozuldu heran herşeyi yapabilicekmişim gibi hissediyorum karar veremiyorum sakin olamıyorum bir türlü daha fazla milletin kafasını şişirmek istemiyorum , anlatabilicek kimse yok aileme anlatamam zaten üzülürler halime, çok yakın dostlarım başka şehirde telefonda konuşamam böyle şeyleri zaten 2 kelime bir araya getiremiyorum sürekli ağlamaklıyım bir kızın kendi vardı zaten tanımamazdan geldi , birde burası geldi aklıma , şuan ölüm bile öyle rahat öyle güzel huzurlu geliyorki anlatamam hissettiğim acının yanında , ama yapabilicek cesareti kendimde göremiyorum çünki ailem geliyor aklıma umarım senın gonlunce olur herşey bbunlar kolay değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısaca hocam :https://www.instagram.com/p/BZoaJJmgIbc/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calamityeas -- 7 Ekim 2017; 8:1:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 YILLIK SEVGİLİMDEN AYRILDIM..
    11 yıl önce açıldı
    GIBIRNET HAKKINDA DENEYIM 4.AY
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum yaşadığın acıyı hissedebiliyorum. Aklından neler geçtiğini tahmin edebiliyorum. Ölmeyi hatta belki de öldürmeyi bile düşünüyorsun.Lakin unutma "Bazan hoşunuza gitmeyen birşey hakkınızda hayırlı olabilir, buna karşılık hoşunuza giden birşey de hakkınızda kötü olabilir. Allah bilir, fakat siz bilmezsiniz". Neden bu kadar üzüldün,üzüldük biliyor musun? Çünkü asıl olarak kalp Allah ı sevmek içindir.

Yusuf, yalnız Allah'ı sevdiği ve dini ona halis kıldığı için baştan çıkarmaya çalışan kadının aşkına boyun eğmedi. Onun hakkında Yüce Allah şöyle buyurur:

"And olsun ki kadın Yusuf'a karşı istekli idi; Rabbin'den bir işaret görmeseydi Yusuf da onu isteyecekti. İşte ondan kötülüğü ve fenalığı böylece engelledik. Şüphesiz o bizim çok samimi kullarımızdandır." (12 Yusuf/24)

Ey Kardeşim! Bak dinle! Ra'd suresi 28.ayet "Kalpler ancak Allah ı anmakla huzur bulur"

Daha önce benzer bir konuda alıntı yapmıştım bir yazıyı tekrar buraya da bırakıyorum umarım okursun

Çok tesbih edilen "Ya Bâkî entel Bâkî" ne demektir? Bu cümle kelime manası olarak; “Ey bekâ sahibi olan! Bâkî (son bulmayan) ancak sensin.” demektir.

Ebedî olan yalnız Allah’tır (cc). Allah’ın (cc)dışındaki her şey bir gün son bulmaya mahkûmdur.

İnsanın kalbine sonsuz bir sevme kabiliyeti yerleştirilmiştir. Kalpteki bu muhabbet isteği ve sevme kabiliyeti sonsuz olduğundan; yok olmaya mahkûm ve sınırlı şeylerle tatmin olamaz.

Fâni yani son bulacak olan hiçbir şey elbette baki bir muhabbete ve ezelî ve ebedî bir aşka ve sonsuzluk için yaratılan bir kalbin alakasına layık olamaz
    .

İnsan, kalbindeki bu sınırsız muhabbete layık olmayan ve bir gün mutlaka onu terk edip gidecek olan ölümlü sevgilileri ‘Ya Bâki, Entel Bâki’ demekle, onlar kendisini bırakmadan o onları bırakır.

Mevcudat ancak Allah’ın (cc)bâkîleştirmesi ile ebedileşebilir. Bu nedenle ancak Allah’ın(cc) muhabbeti ile diğer mahlûklar sevilebilir. Yoksa kalbin alakasına layık olamazlar. Madem ‘O’ (cc) vardır öyleyse her şey vardır!

İnsan ebediyete âşıktır. Elbette bütün lezzetlerinin ve kabiliyetlerinin ölümsüz olmasını arzu eder. Ve madem ebedilik, Bâkî-i Zülcelal’e mahsustur. Elbette insan için en önemli iş ve en mühim vazife O Bâkî Zat'a (cc)yönelmek ve O'nu (cc)sevmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NumbeR XIII -- 7 Ekim 2017; 11:38:30 >

• Öyle bir kaptirmisimki kendimi bu olumsuzluklar felan hic umrumda bile degil olmamisti yani

Kafamda benim icin tek ve en iyisi oydu mecnun misali yani

Aldim bir bilet otobus saatini bekliyorum karsisina cikacagim is yerinde bulamazsam gelene kadar bekleyecegim

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

Öyle bir kaptirmisimki kendimi bu olumsuzluklar felan hic umrumda bile degil olmamisti yani

Kafamda benim icin tek ve en iyisi oydu mecnun misali yani

Aldim bir bilet otobus saatini bekliyorum karsisina cikacagim is yerinde bulamazsam gelene kadar bekleyecegim

Ne diyebilirsin ki artık? Boşan beraber mi olalım diyeceksin? Yoksa içinde biriktirdiğin şeyleri söyleyip kapanış mı yapacaksın?
  • Syronwar kullanıcısına yanıt
    Tek görursem bende kalanlari onune koyup iki cift sozum var soyleyip cekip gidecegim birlikteyken gorursem ikisinide neyse herkeze tesekkur ederm arkadaslar

• Hocam bitmiş gitmiş. Kimse kimsenin yasını tutmuyor.hayat böyle.Karşısına çıkayım mesaj atayım laf sokayım macerasına girme. Kendini küçük düşürürsün. Düşün şimdi evlenmişsin karına biri salça oluyo gidip ezmez misin herifi.Geçmişinizde ne olduysa bi önemi yok evlenmiş artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam zor hemde çok zor bir durum, Allah yardımcın olsunda birazda şerefiniz haysiyetiniz olsun be kardeşim, ne demek evli kadına mesaj atmak otobüs bileti aldım yanına gidecem falan? Kız seni aldatmamış etmemiş bir yıl geçmiş aradan evlenmiş gitmiş, sanada onun adını dahi anmamak düşer. Bide eşiyle rastlarsam şunu bunu yapacam falan demişsin de adamın ne suçu var? Karısına askıntı olan sensin, o sana bişey yapsa hakkıdırda sen ne hakla adama zarar vereceksin? Kusura bakmada gittiğin yol yol değil, adam olana bu hareketler yakışmaz, aşk falan bırak şimdi zira bu aşk değil, gerçek aşk insanın haysiyetinin önüne geçmez, sende olduğu gibi geçiyorda o aşk değil saplantıdır. Bu saatten sonra eğer üç kuruşluk onurun varsa kız sana kendisi dönse dahi tanımaz etmezsin. Ayrıca bunların hiçbirini asla ayıplamak için söylemedim, bunlar sadece gerçekler. Allah yardımcın olsun.

• temürrmelik T kullanıcısına yanıt
    Hocam seviyorum seni birakmayacagim diyerek gitti, ne demek aldatmamis ? Ben hayatimi onun uzerine kurmustum. Her anlamda 0, dan mi basliyim simdi ya heba olan 7 yil ne olacak ? Sen normal sartlar altinda haklisin soylediginde ama ben boyle.birseyi ta iliskinin basinda bana yapmamasini soyledim benim yanimdayken varsa oyle bisiy simdi bitsin git yoluna dedim yok seviyorum cart curt dedi yani keske ah senin soyledigin gibi olsa

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Dostum, olay senin dediğin gibiyse yani hanım kardeşimiz bu karakterde bir insan ise asıl acımamız gereken sen değil şimdiki kocasıdır, sen kurtulmuşsun yat kalk şükretki böyle bir insanla evlenmedin. 7 senem diye ağlıyorsun ama senin anlattığına göre diğer elemanın tüm hayatı bitmiş demektir. Hayatın eksiden başlayacağına varsın sıfırdan kur hayatını. Bana olay senin dediğin gibi olsa diyorsunda olay yine benim dediğime geliyor, şerefli bir insan bırak böyle bir kızı kovalamayı onunla aynı yöne dahi bakmaz. Her ne yapmış olursa olsun evli bir kadınla muhatap olmak sana yakışmaz. Geç git bak hayatına, tamam acı çekecek öfke duyacaksında bunların senin onurunun önüne geçmesine izin vermek sadece ahmaklıktır.

• hocam bu yedi senenin en az üçünde diğer arkadaş varmış da senin haberin yokmuş gibi geliyor bana haberin olsun.
  • Hocam öncelikle 7 yıllık süreçte ne yaşadın, tam olarak nasıl bitti, bilmiyorum. Konusunu açmışsın ama bulamadım. Kusura bakma. Link varsa bakarım.

Arkadaşlar doğru şekilde gerekenleri yazmışlar ama bende kendimce şu kadarını söylemek isterim. En çok oy alan arkadaşın dediği gibi Allah'ın yarattığı bir kula sıkı sıkı sarılıp hiç gitmeyecek gibi sevmek belki en büyük hata. Bir tek senin için değil, yanlış anlama, her insan bu gaflete hayatının bir döneminde mutlaka düşer. Ve bu kız arkadaş/sevgili değil, çok sevdiğin bir dostun, aile bireyin (anne/baba) olabiliyor. İşin içine karşı cins girince durum daha da farklı bir hal alıyor. Senin beslediğin his ve düşünceler karşı tarafta bu işin zamana yayılması nedeniyle farklı yönlere evrilebiliyor -ki 7 yıl çooook uzun bir birliktelik, hele hele sonu evlilik ile çoktan sonuçlanması gerekirken. Bu nedenle ben bu durumu doğal ve herkesin başına gelebilir birşey olarak görüyorum, sende öyle görüp yoluna bakmalısın. Allah'ın yanında olduğunu ve bir insana herşeyinle bağlanmaman gerektiğini görmüşsündür eminim.

Hakkında hayırlısı olsun. Yeni denizlere yelken açmak için de kendini zorlama. Hayatı akışına bırak. Eğer vicdanın temizse ve bir suçluluk duygusu hissetmiyorsan hayırlısı buymuş deyip geçeceksin. Başka türlü üstesinden gelinebilecek bir durum değil.

Sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Ekim 2017; 13:11:0 >

• Evli kadının ayağına ne için gideceksin ? Tülayyy geri dönn diye mi ?
    Saçmalama istersen,şuan olayın şokundasın.Aman diyim,öfkeyle kalkıp zararla oturma.
    Akışına bırak uğraşma kadınla.
  • Bulamadım zaten calistigi yerden cikmis, mesaj attigim gun numarasini kapatmisti 2 gundur kapali sosyal medyadaki tum hesaplarinida kapatmis onu yada evlendigini bulacagimi bildigi icin yapti bunu

Mecburen biraktim

Başka birseyle ugrasinca bi saniyeligine olsa aklımdan cikiyor ama aklima aniden baskasiyla evlendigi felan gelince deliriyorum suan baskasiyla oldugu dusuncesi beynimi donduruyor

Neyse zaman herseyi gosterecek

• Halen seviyorsun belki ,psikolojik olarak rahatlayacaksa son bir kez konuşursun fakat birşeyleri pek değiştirmeyecek ne yazık ki , evlenme gününde hayır diyenler var , o da dayanamayıp boşlukta birine tutunup evlenme kararı aldı ve evlenmiş. İnsanın başına bir sürü acı geliyor , sende başkasını sevince diğerini unutursun diye düşünüyorum .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.