< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 7 Ekim 2017; 1:29:30 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 7 Ekim 2017; 1:29:30 > |
Dostum yaşadığın acıyı hissedebiliyorum. Aklından neler geçtiğini tahmin edebiliyorum. Ölmeyi hatta belki de öldürmeyi bile düşünüyorsun.Lakin unutma "Bazan hoşunuza gitmeyen birşey hakkınızda hayırlı olabilir, buna karşılık hoşunuza giden birşey de hakkınızda kötü olabilir. Allah bilir, fakat siz bilmezsiniz". Neden bu kadar üzüldün,üzüldük biliyor musun? Çünkü asıl olarak kalp Allah ı sevmek içindir.
Yusuf, yalnız Allah'ı sevdiği ve dini ona halis kıldığı için baştan çıkarmaya çalışan kadının aşkına boyun eğmedi. Onun hakkında Yüce Allah şöyle buyurur: "And olsun ki kadın Yusuf'a karşı istekli idi; Rabbin'den bir işaret görmeseydi Yusuf da onu isteyecekti. İşte ondan kötülüğü ve fenalığı böylece engelledik. Şüphesiz o bizim çok samimi kullarımızdandır." (12 Yusuf/24) Ey Kardeşim! Bak dinle! Ra'd suresi 28.ayet "Kalpler ancak Allah ı anmakla huzur bulur" Daha önce benzer bir konuda alıntı yapmıştım bir yazıyı tekrar buraya da bırakıyorum umarım okursun Çok tesbih edilen "Ya Bâkî entel Bâkî" ne demektir? Bu cümle kelime manası olarak; “Ey bekâ sahibi olan! Bâkî (son bulmayan) ancak sensin.” demektir. Ebedî olan yalnız Allah’tır (cc). Allah’ın (cc)dışındaki her şey bir gün son bulmaya mahkûmdur. İnsanın kalbine sonsuz bir sevme kabiliyeti yerleştirilmiştir. Kalpteki bu muhabbet isteği ve sevme kabiliyeti sonsuz olduğundan; yok olmaya mahkûm ve sınırlı şeylerle tatmin olamaz. Fâni yani son bulacak olan hiçbir şey elbette baki bir muhabbete ve ezelî ve ebedî bir aşka ve sonsuzluk için yaratılan bir kalbin alakasına layık olamaz. İnsan, kalbindeki bu sınırsız muhabbete layık olmayan ve bir gün mutlaka onu terk edip gidecek olan ölümlü sevgilileri ‘Ya Bâki, Entel Bâki’ demekle, onlar kendisini bırakmadan o onları bırakır. Mevcudat ancak Allah’ın (cc)bâkîleştirmesi ile ebedileşebilir. Bu nedenle ancak Allah’ın(cc) muhabbeti ile diğer mahlûklar sevilebilir. Yoksa kalbin alakasına layık olamazlar. Madem ‘O’ (cc) vardır öyleyse her şey vardır! İnsan ebediyete âşıktır. Elbette bütün lezzetlerinin ve kabiliyetlerinin ölümsüz olmasını arzu eder. Ve madem ebedilik, Bâkî-i Zülcelal’e mahsustur. Elbette insan için en önemli iş ve en mühim vazife O Bâkî Zat'a (cc)yönelmek ve O'nu (cc)sevmektir. |
Dostum benimde zamanında biri 3 diğeri 2,5 sene olmak 2 ciddi ilişkim oldu. Bunların biri evlendi diğeri nişanlandı :) Bu arada bende evliyim...
Dostum 3 senelik ilişkim sonrasında bitince etkisi 1 2 ay sürmüştü. Hazımsızlık, geceleri yatarken planlar, sinir, uykusuzluk vs vs kötü anlamda etkilemişti. Evlendiğini gördüğümde de benzer mevzuları hissettirdi. Fakat bu tecrübe sonrasında anladım ki herkesin yeri dolabilir, her acının bir sonu var. Bu mevzuyu kafamızda büyütüp kendimize bela ettiğimiz her gün bizim zararımıza...Acı, sinir, huzursuzluk, mutsuzluk doğal fakat fazlası için hayal gücünü devreye sokma... Belli ki senin aradığın ve mutluluğu bulacağın insan o değil, onunda aradığı sen değilmişsin o sebeple karşına gerçekten mutlu olacağın insan çıktığında bu saçmalıklar güldüğün tecrübeler olacak... |
sen kimsin yazması numara
hocam yanlış anlama da yamuk bi kızmış demekki,sana yaramazmış. hayata bi kere geliyorsun onu düşünerek geçirme. sen de gir bir arayışa. yolun acık olsun. |
Birincisi, tamam yaşadığın zor ama aradan 1 yıl geçmiş artık kız bitirmiştir kafasında, senin bitirmemen başka bir olay.
İkincisi, kendine yeni bir yol çiz, başka işlerle meşgul ol, kendini işine ver, yeni insanlarla tanış. Emin ol zamanla unutucaksın. 1 sene sonra aklına bile gelmeyecek, gelirse de gülüp geçersin. Üçüncüsü, insanları rahat bırak. Her gün haberlerde eski sevgilisini öldürdü diye cinayet haberleri görüp sinir krizi geçiriyorum. Yemin ederim sinirimi senden çıkarırım. O adamın ne suçu var? Git kendi işine gücüne bak. Hayat güzel kardeşim. Sağlığın yerindeyken git gez dolaş her yeri, yaşamın her anını değerlendir, mutlu ol. En güzel zamanlarını 30 sene sonra adını zor hatırlayacağın insanları düşünmekle, kendi ve onların hayatını mahvetmekle geçirme. Dördüncüsü, lütfen kendine 2 gün ayır. Birisinde hastanelerin yoğun bakım servislerini dolaş. O insanların halini gör. Plastik cerrahiye git, ortopediye git, ontolojiye git. Git de haline şükret. İkincisinde de hayatında bir kez de olsa hapishaneye git. Oraların kokusunu al. Gerekirse git kimsesiz bi mahkumla konuş. Zaten bişey yapmaya cesaretin bile kalmaz. Hayatını yaşa kardeşim bırak ıvır zıvırı. |
O senin dediklerin eski Türk filmlerin'de oluyor ancak.
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calamityeas -- 7 Ekim 2017; 8:1:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NumbeR XIII -- 7 Ekim 2017; 11:38:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Ekim 2017; 13:11:0 > |
|
|