< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
70 BİN KM'DE DSG'NİN TIK DEMEMESİ-TİGUAN 2018 (5. sayfa)
-
-
Calisan dsg icin tek tek konu açılmaya basladiysa durum vahim. Normalde tam tersi olmasi gerekiyor ama.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Acil Stop
67 bin km'de aldığı ikinci el aracın 70 bin km'ye geldiğinde hala yolda bırakmadığı için sevinçle başlık açılan şanzımana DSG denir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende bu otomatik olupta "yok manuel modda sürecekmişimde yok şehir içinde 2 ye hemen geçmesin diye S e alıcakmışımda yok şöylede böylede o zaman niye otomatik aldım" diyenleri anlamıyorum
El insaf arkadaş bi kere sağ elinle o viteste ister matematik problemi çöz, sol ayağın bi kere debriyaj çilesini çekmiyor sırf bu yüzden bile otomatik arabayı S e almayı veya tiptroniğe almayı zahmet olarak görenler var yav arkadaş sanarsın S e almak için veya tiptroniğe alıp + - yapmak için sağ elinizi ordan oraya atıyosun. En fazla 1 cm ilerliyor o vites topuzu + veya - ye atarken. Belki 1 cm bile gitmiyor o vites topuzu. Ayrıca S ye almak içinde geri itip bırakıyosun kendi geçiyo. Yani Prnd gibi ayrı bi vites topuzunu geriye çektiğin yolda yok S de. Bizimkilerde bunu yapmayı manuel vites kullanmayla bir tutuyor
7 sene boyunca manuel kullandım 5-6 aydır otomatik arabaya biniyorum tiptronikte kullanırkende S e alırkende sizin gibi ne aman aman efor sarf ettim nede yoruldum bayıldım bittim. Aksine böyle güzel oyuncak olduğu için daha çok zevk alıyorum. Yokuşa geldimmi tiptronikten küçültürüm veya S e çekerim daha iyi çıksın diye. Hatta bende F1 var D de iken kulakçıktan eksiye çekiyorum 1-2 vites duruma göre, sonra kulakçıkla bi komut vermemeye devam ettiğimde vites manuel moddan D ye bile otomatik geçiyor .
Aracım dsg değil ama yinede vitesle oynamayı seviyorum. Bence siz D ye takarım elimi sürmem banalliğini bırakın konu sahibi arkadaşın dsg kullanma biçimini takdir ettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 25 Aralık 2020; 2:20:23 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Durunca da n'ye almak lazım 😄
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tebrikler araban ve sen kocaman bir aferini hak ettiniz. -
1. Tiguanda dq250 islak tip dsg var
2. Dsg arizasi 2016-17 den sonra makyaj ya da yeni kasasi cikmis modellerde eskisi gibi ‘kronik’ degil, tum kavramali sanzimanlar gibi (manuel veya otomatiklerden diger cift veya tek kavramalilarda oldugu gibi) kavrama yiyor.. Bu da sarf malzeme.. Nadiren de olsa yine de mekatronik veya kartta ariza cikiyor ama eskisi gibi kronik degil.. Cunku artik vw devirdaim ile hem once sanzimani isitiyor hem sonra sogutuyor.. Yani onlemi alinmaya calisilmis bir uretim var artik...
3. O aldiginiz islak tip sanzimani sizden once kullananlar duzgun kullandiysa size sadece kavrama degisimi acar baska da bir sey olmaz.. Zaten dayanimi yuksek cunku.. Ama sadece kavramali sanzimanlarda olmayan bir durum var: otomatik sanziman (her turu) kullanici secer.. 15 binde baski-bakatayi yiyen her isikta ayagi debriyajda olan adam ile vs. 100 binde baski balata bitirmeyen adam misali..
Yani gelecegim nokta da su: cok bos laf var dsg de dsg diye.. Vatandas bu laflardan dolayi da surekli servise para bayiliyor aman iyi niyetim dursun diye.. E be kardesim 3 bakimda verdigin paraya cikacak arizayi, 5-6 bakimda verdigin paraya buyuk arizayi giderecegin parayi zaten onden bayiliyorsun.. Dsgden dolayi servise gitmeye devam edilmez cunku sacma.. Normal mantik ile gidilirse gidilir..
Vag grubu araclarda dsg den korkmayin.. Su pompasindan korkun esas.. Ikinci elde de ilk dikkat edeceginiz sey su pompasi degismis mi (60 binde filan degismesi gerekiyor olmasi lazim) ve degisen pompa orjinal tipte mi (cogu cok pahali buldugu icin kara duzen pompa takip satiyor sonra da.. kara duzen pompa ise dsg ve bilimum arizaya davetiye aciyor..) cunku su pompasi modern araclarda (ve tabi ki vagda) aracin kalbi konumunda.. Bir de dizellerde dpf (vaga ozel bir durum degil) den korkun..
Velhasil kelam dsg korkusu bos korku.. Laf kalabaligi.. Amortisor patlayacak mi, lastik patlayacak mi diye kork daha yerinde yeminle..
-
quote:
Orijinalden alıntı: en1gma
Alıntıları Gösterbeyinsis abiyi tanırım 4 10 luk delikanlı, yaşını başını almış adam ama Melikşah arkadaşı tanımıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MeGaDave06
Bende bu otomatik olupta "yok manuel modda sürecekmişimde yok şehir içinde 2 ye hemen geçmesin diye S e alıcakmışımda yok şöylede böylede o zaman niye otomatik aldım" diyenleri anlamıyorum
El insaf arkadaş bi kere sağ elinle o viteste ister matematik problemi çöz, sol ayağın bi kere debriyaj çilesini çekmiyor sırf bu yüzden bile otomatik arabayı S e almayı veya tiptroniğe almayı zahmet olarak görenler var yav arkadaş sanarsın S e almak için veya tiptroniğe alıp + - yapmak için sağ elinizi ordan oraya atıyosun. En fazla 1 cm ilerliyor o vites topuzu + veya - ye atarken. Belki 1 cm bile gitmiyor o vites topuzu. Ayrıca S ye almak içinde geri itip bırakıyosun kendi geçiyo. Yani Prnd gibi ayrı bi vites topuzunu geriye çektiğin yolda yok S de. Bizimkilerde bunu yapmayı manuel vites kullanmayla bir tutuyor
7 sene boyunca manuel kullandım 5-6 aydır otomatik arabaya biniyorum tiptronikte kullanırkende S e alırkende sizin gibi ne aman aman efor sarf ettim nede yoruldum bayıldım bittim. Aksine böyle güzel oyuncak olduğu için daha çok zevk alıyorum. Yokuşa geldimmi tiptronikten küçültürüm veya S e çekerim daha iyi çıksın diye. Hatta bende F1 var D de iken kulakçıktan eksiye çekiyorum 1-2 vites duruma göre, sonra kulakçıkla bi komut vermemeye devam ettiğimde vites manuel moddan D ye bile otomatik geçiyor .
Aracım dsg değil ama yinede vitesle oynamayı seviyorum. Bence siz D ye takarım elimi sürmem banalliğini bırakın konu sahibi arkadaşın dsg kullanma biçimini takdir ettimBende düşüncelerinizi takdir ettim .
Sol ayak debriyaj çilesini çekmiyor, satarken de DSG kolay satılıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ozay061-Açılış
2-Otomatik vites araba al
3-Her kalkışta gidişte şunda bunda bozulmasın diye türlü atraksiyonlar ile uğraş
4-Daha 70k km de bozulmadı diye mutluluğun resmini çiz
5-İçinden "Ne zaman yolda bırakacak acaba diye de kork"
6-Forumda konu açarak diğer dsg kullananlarla sevincini paylaş
7-Dsg karşıtlarına "bozulmadı kiiii, bozulmadi kiiii" de
8-Yarın tekrar binerken kalkışta şöyle giderken böyle dururken şöyle ara hızlanmalarda böyle yapacaktım diye defalarca tekrar et
9-Kapanış
1-Açılış- Tiguan adlım.
2-Otomatik vites araba al-DSG tutuluyor diye DSG aldım.
3-Her kalkışta gidişte şunda bunda bozulmasın diye türlü atraksiyonlar ile uğraş- Manuele alınca bilgisayar oyunu gibi oluyor daha eğlenceli.
4-Daha 70k km de bozulmadı diye mutluluğun resmini çiz- ',:^) Wermacht.
5-İçinden "Ne zaman yolda bırakacak acaba diye de kork"- Allah'a emanet.
6-Forumda konu açarak diğer dsg kullananlarla sevincini paylaş-Diğer DSG kullanıcıları satarken bana rakip olmasın?
7-Dsg karşıtlarına "bozulmadı kiiii, bozulmadi kiiii" de- Tiguan'daki bozulmyor ehe ehe.
8-Yarın tekrar binerken kalkışta şöyle giderken böyle dururken şöyle ara hızlanmalarda böyle yapacaktım diye defalarca tekrar et- Sağ elime yazdım ''manuele al paşam''
9-Kapanış- Olaysızca dağılabiliriz.
-
800 bine kadar 1 araba parası harcadıktan sonra ne anlamı var? Ödül mü veriyorlar? Hemde ben hiç otomatik Egea süren taksici görmedim eski 1.3 motor manuel alıyorlar o motorda 500-600 bin gidiyor Egea'da . Zaten 600 bine kadar bi Egea parası daha yiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: FurkanEmir411
Adamın manuelde kullanmasına laf edenlerin çoğu aracı otomatik olmasına rağmen direksiyonu tek elle tutup diğer elini viteste tutan tiplerdir muhtemelen Çoğu DCT de şehiriçinde manuele alıp ışıklarda boşa almak yararlı zaten. Işıklarda durup ışığı seyredeceğime elimle vitesi bir tık ileri itmek de koymaz o da ayrı mesele.Bunları çoğu liseli tipler, hayatlarında hiç para kazanmışlar mı ekonomi kasmışlar mı?
-
Büyüksün hocam...
71 Bin Km de Dsg nin Tık Dememesi isimli başlığını sabırsızlıkla bekliyorum
Şaka bir yana ne dsg seviyorum ne karşıtıyım 6 defa vw aracım oldu 1 tanesi otomatik idi (Bora ki çok kısa kullanabildim) diğerleri manueldi (Otomatik daha pahalı olduğu için)
Sizin konunuz ve benzer konulara karşı yazdığım mesajın marka ile vites ile uzaktan yakından alakası yok
On beşinci arabamda uzun süre binebileceğim otomatik vites bir araç aldım ve memnunum (Hem araçtan hem vitesten)
Benim görüşüm şu şekilde Otomatik vites büyük rahatlık ve konfor Bu rahatlık ve konforu yaşamak dururken neden ne zaman bozulacak korkusu olacak şekilde bir üretim yapılıyor? Neden rahat rahat kullanmak varken şurada şöyle burada böyle yapmalıyım diye düşünüyoruz? Rahat etmek için aldığımız araçta neden diken üzerinde duruyoruz?
Sizin konunuz veya benzer konularda olduğu gibi sadece ve sadece markaya veya dsg ye özgü yorum yapmak için sabırsızlanan kitleden değilim bunu bilmenizi isterim
İyi forumlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozay06 -- 30 Aralık 2020; 12:9:6 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: n a v y_35Yine mi sen, nam-ı diğer andrecitroen
Citroen fanlığından vw ye terfi etmiş vatandaş.
Forumda yazdığım S-400'den tutunda güncel bir telefona kadar çok sayıda konu var, Hepsini toplayınca 1 milyon 115 bin kişi benim konularımı okumuş.
Siz bu forum için ne yaptınız? Bu konuda çoğu arkadaş gülüyor eğleniyor bende eleştirel yorumlar da dahil okuyunca gülüyorum tebessüm ediyorum. Ama sizde epeydir bir beğeni kasma çabaları, ego tatmin etme çabaları görüyorum. Siz ve üretimden kalkmış, tarihe karışmış motor kullanan Toyota'nızı ilgi çekici bulmuyoruz konularımı sabote etmeye çalışırsanız sıradaki sefer yönetime bildireceğim.
Foruma da sadece işiniz düşünce yorum yazıyordunuz sorununuz çözülünce bir teşekkür ettiğinizi bile görmedim. Bu tarz yanlış bir tarz, forumun kalitesi düşüyor.
-
DSG Sanzımanlı VW Scirocco kullanıyorum Stage 2 yazılımlı 230 ps gücünde
Maasallah tık yok Keyfi bi kez kavrama degiştirttim, 10 binde birde sanzıman ve mekatronik yagını degisirim gecişleri vs mükemmel, Üstündeki orjinal Mekatronigi.
Aracım 73.000 kmde ve 1 senedir gazlıyorum yazılımlı Bidahaki arabamda kesinlikle vw olursa DSG oLur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Olur Öyle ŞeylerVW araçlarının çok satmasının sebebi VW'in iyi olması değil. Aziz Nesin haklı. Halk'ın IQ düşük. Ondan dolayı
Alıntıları GösterVolkswagen'in yaptığı direksiyonun yerdekileri hissettirmemesi, izolasyon, multimedyanın hızı konumu ergonomisi arabanın kullanım keyfi başka arabada yok... Yalan mı?
PSA grubunda sadece yeni 3008 vs. direksiyon netliği olarak hoşuma gitti, onun dışın da da yeni PSA grup araçlar 2011'de çıkan C4'ün üstüne bir şey koymuş gibi gelmiyor bana. Citroen hariç VW'den başka araba da almam kolay kolay.
Reno-Fiat-Honda-Toyota hiç konuşmuyorum bile.
VAG-PSA (Citroen-DS) takılırım başka da araba yaklaştırmam kapının önüne.
-
Evillol'ün hakkını vermişim.
-
"Bu araçta şehir içine gelince DSG'yi manuele alıyorum"
"DSG'nin kullanım keyfi de gerçekten güzelmiş"
Siz dsg kullanmiyosunuz ki manuel araba kullaniyosunuz ustune bi de bu kadar sacma şekilde dsg savunan ilk defa gördüm -
quote:
Orijinalden alıntı: ozay06Büyüksün hocam...
71 Bin Km de Dsg nin Tık Dememesi isimli başlığını sabırsızlıkla bekliyorum
Şaka bir yana ne dsg seviyorum ne karşıtıyım 6 defa vw aracım oldu 1 tanesi otomatik idi (Bora ki çok kısa kullanabildim) diğerleri manueldi (Otomatik daha pahalı olduğu için)
Sizin konunuz ve benzer konulara karşı yazdığım mesajın marka ile vites ile uzaktan yakından alakası yok
On beşinci arabamda uzun süre binebileceğim otomatik vites bir araç aldım ve memnunum (Hem araçtan hem vitesten)
Benim görüşüm şu şekilde Otomatik vites büyük rahatlık ve konfor Bu rahatlık ve konforu yaşamak dururken neden ne zaman bozulacak korkusu olacak şekilde bir üretim yapılıyor? Neden rahat rahat kullanmak varken şurada şöyle burada böyle yapmalıyım diye düşünüyoruz? Rahat etmek için aldığımız araçta neden diken üzerinde duruyoruz?
Sizin konunuz veya benzer konularda olduğu gibi sadece ve sadece markaya veya dsg ye özgü yorum yapmak için sabırsızlanan kitleden değilim bunu bilmenizi isterim
İyi forumlar...
Hocam ben otomatik araba sevmiyorum zaten ilk otomatik aldığım araba Tiguan oldu. Bundan önce Golf 4, Polo 9N, C4 B7 kasa, Golf 6, C-Elysee, Polo MK6 elimden geçti hepsi de manueldi ama Polo'yu satarken DSG olanlar hem daha hızlı gitti hemde daha çok prim yaptı o yüzden DSG aldım yani otomatik benim için zorunluluk değildi ama ikinci elde manuel Tiguan ağır gidiyor.
DSG riskli biliyorum bende 80 bin km olmadan satarım zaten arabalar çok pahalandı. Tiguan'a da kaskosuz biniyorum Ankara'nın trafiği de malum.
-
- Senin yazdıklarını verimli bilgiler olduğu için mi okundu sanıyorsun.
- Ben forumun 13 yıllık üyesi olarak mesaj sayıma bakılınca demek ki bildiğim konularda yazı yazmışım, gereksiz fanlık yapmamışım, hele senin gibi ilk zamanlar citroen şimdi de vw fanlığına soyunmamışım. Bu forumun gerçek bilgilere ihtiyacı var, gereksiz yorumlara da ihtiyacı yok.
- Bugün toyotam var her türlü eleştiririm, dün citroen vardı onu da eleştiririm hiçbirisi babamın markası değil. Toyotamı ilgi çekici bulmana ihtiyaç yok, dünyanın en çok satmış arabası corolla. Ama her türlü eleştiririm sorun yok.
- İşim düşünce yazıyorum yoksa yazmıyorum teşekkür etmiyorum vs. sallamışsın, birkaç mesajımı alıntılayıp ispat edebilir misin bu iddiayı?
- Forumun kalitesi senin gibi fanlar yüzünden düşüyor. Senin gibi bi tip daha var "bey" le başlayıp "is" ile biten. vw ile ilgili olumsuz bişey gördüğü an hemen savunmaya geçen, bişeyler yazan.
- Gereksiz yazılar yazıp forumu kirletenler yüzünden zaten değerli üyeler teker teker terketti forumu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X