Şimdi Ara

7000w Su Isıtıcısı Elektrik Bağlantısı İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 7000w'lık elektrikli ani su ısıtıcısını monte edeli 1 yılı geçti ancak bugün kullanım sırasında duman çıkarmaya başlayınca içini açtım ve durumu bu şekilde gördüm. 1 yıldır herhangi bir problem yaşamadan kullanırken bugün böyle yapması şaşırttı. Sizce sorun ne olabilir? Konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlarımızın yardımına ihtiyacım var.

• Yüksek akım çeken cihazlardır. 4mm kablo tavsiye ediliyordu hatırladığım.

Klemenste olan bir sorun gibi görünse de kablolar da düşündürür. Klemens daha büyük olanla değiştirilebilir. Tabii klemensin içinde sarı-pirinç olması gereken kısmın demirden kalitesiz yapılmış olabileceğine pek ihtimal vermiyorum. Yeni klemens iç metal kısmı incelenmeli.

• kablonun birinin ısınması klemensteki gevşekliği düşündürüyor

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkür ederim ilginiz için. Klemensi söküp içini fotoğrafladım, ancak sarı değil maalesef. Bunu büyük ve içi sarı pirinç olanla değiştirirsem sorun düzelir mi?

• Sorun muhtemelen klemens'in gevşek bağlanmasından kaynaklanıyor. Yeni klemens alıp sorunu çözebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umeyir1090 -- 8 Aralık 2023; 17:44:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umeyir1090 U kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkür ederim hem size hem de yorum yapan herkese, öyle yaptım düzgün bir klemens alıp değiştirdim. Test de yaptım az önce hiçbir sorun yok şimdilik.

• Murdoch M kullanıcısına yanıt

Kaplamalı olduğundan rengi başka görülebilir klemens iç metalinin. Ya da karardığından. Mıknatıs tutup çekip çekmediğine bakılarak en azından demir olmadığı anlaşılır ama pek de denk gelmedim klemenste demire.

Yapmışsınız hayırlı olsun.;

Daha iyi bağlantı için; klemens vidalarını iyice gevşetip, iç kısımda iki kabloyu üst üste gelecek biçimde itiklemek ve öyle sıkmak.

Daha da iyisi lehimlemek ve ya kablolardan birisini fazlaca soyup klemens içinden geçirip diğeriyle lehimleyip sonra geri çekip lehimi vidalara denk getirip sıkmak.

Ama normal bir klemens ile normal bir bağlantı dışında arayışa gerek yok. DÜşünülecek kısım, kablo kalınlığıdır. Kablolar kaçlıktı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Youtube'ta Ahmet Bakır diye bir emmi var.

Videolarının birinde, bu tip sıra klemenslerde bu şekilde bağlantının aslında daha farklı yapılması gerektiğini söylüyordu.

Hani yani yanlış demeyelim de, gerekmedikçe böyle klemens bağlantısı yapmayıın diyordu, çok mantıklı geldi bana da.

2 nya kablo entüllenir. Açık yeri klemense sokulup vidalanır.

Böylece klemensin eline düşme derdi olmaz. Bir nevi izolatör olur burada klemens.

Bu şekilde bağlamanın en büyük dezavantajı 2 vida sök kabloyu al şansının kolay olmaması.

Zırt vırt kablo sök tak imkanı vermez bu tür bağlantı.

Ahanda videosu.

7000w Su Isıtıcısı Elektrik Bağlantısı İçin YardımUsta Tvyoutube
    Klemenslerin kısaca tanıtımını yapıp bazı klemenslerin sağlamlık testini yaptık. Teni nesil ve eski nesil klemenslerin özelliklerini ve yüksek akım altında ne kadar dayandığını sizlere göstermeye çalıştık. Özellikle wago yani kompakt klemenslwrin dayanıklılığını gösterdik. Umarız faydalı olur. İyi seyirler #kablo klemensi #klemensin #konnektör #klemens savaşları #klemens denemesi #klemens çeşitleri #elektrik yangını #elektrik güvenliği #wago connector #wago sağlam mı?
    https://www.youtube.com/watch?v=EmVc2TCL76Y

2. dakikadan sonrası önemli.

Burada sizin klemens çortlamış.

Ahmet emmi çok güzel anlatıyor zati videoda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.