Şimdi Ara

7805'in ters bağlanması durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 7805'i baskı devreyi yaptıktan sonra lehimlerken ters bağladığımı farkettim. Yani 9 volt 1. bacağa değil 3. bacağa bağlı. Ancak ilginç bir şekilde devre sorunsuz çalışıyor, tekrar tekrar kontrol ettim. Bu durumun uzun vadede bir zararı olur mu? Gerçi çevirmesi iki dakikalık diyeceksiniz ama lehimi kendim değil, daha iyi bilen birine yaptırmıştım. Zararı olmayacaksa tekrar söktürmeyeyim diyorum.

• Bence regülatör baypas edilmiştir, yine de çalışabilir. Demek ki regülatöre çok da gerek yokmuş, ama sonra besleme şartları değişirse? Öyle ya da böyle devren daha kalitesiz koşullarda çalışıyor. Belki de devrenin toleransından yiyor.
  • 7805 in smd tiplerinde giriş çıkış bağlantısı ters olabiliyor. ona benzer birşey olabilir elindeki.
    aksi halde hem ters bağlanmış hemde düzgün çalışıyor şeklinde bir ifade akıllarda soru işareti bırakıyor...
  • 7805 i bende ters bağlamıştım, dayanıklı bir regülatördür. Ama eski haline getirmekte fayda varmı?

Var tabi.
  • 7805'iniz BC kılıfmı yoksa BD transistor kılıfımı yani üzerinde 7805'mi 78m05'mi yazıyor??
  • devrende sabit 5 v ihtiyacın demekki yok eger olsaydı devren şimdi yanmıştı
    beni dinlersen git o entegreyi düzelt şimdilik çıkışta voltaj var ama ilerde olacagı meçhul

edit:veya beslemen güçsüz voltaj çöküyordur devren o yüzden çalışıyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leeon -- 30 Ocak 2009; 0:05:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.