Şimdi Ara

796,4 puan Robert Koleji(giriş/yurt)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
12.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar OYP puanım 796,5 , Robert taban puanını açıkladıktan sonra girebileceğimi umuyorum ; ama yurt kontenjanı hazırlık için 13 kızmış.

Biraz endişeliyim açıkçası,sonuçta 800,798 gibi puanlara sahip olanlar yerleştikten sonra sıra bana gelecek,yurt işi için ne diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saint penguin -- 9 Ağustos 2014; 3:42:37 >

• Robert Koleji benim de hedefim, benim ÖYP puanım da 796,5. Bakalım girebilecek miyiz, bir de burs işi var tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whataniceshot W kullanıcısına yanıt
    ÖYP ye nereden bakılıyor

• TÖÖB'ün sitesinden kardeşim

• Elbette 797.5 puanla ben de orayı hedefledim ama öyle olmuyor işte.

1- Ailenizin geliri mutlaka çok olmalı babanız aylık 6000Tl almıyorsa düşünmeyin. Çünkü %80 burs üzerine çıkmıyorlar ve o bursu alınca bile ayda 15000Tl ödüyorsunuz.

2- Geziler - Akşam yemeği - kitaplar ve harcayacağınız para derken yaklaşık 30 000Tl'yi buluyor YILLIK. Koskoca Robert bunun gezisinden tut b*kuna kadar var.

3- Arkadaşlarınız genelde yatılı olmayıp zengin ailelerin çocukları olacak. Onların sizi dışlama olasılıkları var. Hem yatılı, hem farklı. Onlar servislerle, özel arabalarla, ellerinde son model telefon tam donanım teçhizatlı iken siz sadece ailenizin gönderebileceği parayla yetineceksiniz.

4- Yatılı çok zordur. Anneniz kaldırmaz, başkaları kaldırır. Sabah kahvaltısını oturup beklemezsiniz. Sabah buz gibi yemekhanede beklersiniz. Size sevgi gösterecek bütün aile fertleriniz uzakta... Bir de sevmediğiniz insanlarla aynı odada yatmak zorunluluğu var. Ders çalışmak ayrı dert...

5- Muhtemelen %40'lık bir burs alırsınız. Çünkü Robert Lisesi ailenizin durumu berbat olmadıkça size asla tam burs vermez. Yani baban işsiz, ve 3 kardeşseniz öyle büyük bursları unutun.

6- Ailenizin tepkisi önemli. Henüz yaşlar küçük. Hayatla erken tanışırsınız ve koskocaman biri olursunuz. NEYİN NE OLDUĞUNU O ZAMAN ANLARSINIZ!

BEN DE İSTİYORDUM AMA AİLEM YOK DEDİ :( İFL VEYA İAL İSTİYORUM BEN DE :( İZMİRDEYİM

• quote:

Orijinalden alıntı: HarDefection

Elbette 797.5 puanla ben de orayı hedefledim ama öyle olmuyor işte.

1- Ailenizin geliri mutlaka çok olmalı babanız aylık 6000Tl almıyorsa düşünmeyin. Çünkü %80 burs üzerine çıkmıyorlar ve o bursu alınca bile ayda 15000Tl ödüyorsunuz.

2- Geziler - Akşam yemeği - kitaplar ve harcayacağınız para derken yaklaşık 30 000Tl'yi buluyor YILLIK. Koskoca Robert bunun gezisinden tut b*kuna kadar var.

3- Arkadaşlarınız genelde yatılı olmayıp zengin ailelerin çocukları olacak. Onların sizi dışlama olasılıkları var. Hem yatılı, hem farklı. Onlar servislerle, özel arabalarla, ellerinde son model telefon tam donanım teçhizatlı iken siz sadece ailenizin gönderebileceği parayla yetineceksiniz.

4- Yatılı çok zordur. Anneniz kaldırmaz, başkaları kaldırır. Sabah kahvaltısını oturup beklemezsiniz. Sabah buz gibi yemekhanede beklersiniz. Size sevgi gösterecek bütün aile fertleriniz uzakta... Bir de sevmediğiniz insanlarla aynı odada yatmak zorunluluğu var. Ders çalışmak ayrı dert...

5- Muhtemelen %40'lık bir burs alırsınız. Çünkü Robert Lisesi ailenizin durumu berbat olmadıkça size asla tam burs vermez. Yani baban işsiz, ve 3 kardeşseniz öyle büyük bursları unutun.

6- Ailenizin tepkisi önemli. Henüz yaşlar küçük. Hayatla erken tanışırsınız ve koskocaman biri olursunuz. NEYİN NE OLDUĞUNU O ZAMAN ANLARSINIZ!

BEN DE İSTİYORDUM AMA AİLEM YOK DEDİ :( İFL VEYA İAL İSTİYORUM BEN DE :( İZMİRDEYİM

Nasıl söylesem bilemiyorum , ailemin durumu 'gayet' iyi , halimiz vaktimiz yerimizde.Kısacası dışlanma,ezilme vb şeylerin olacağını hiç sanmıyorum.Robert'in züppe okulu olarak görülmesine de karşıyım.Elbette aralarında öyle tipler de olacaktır;ama giden arkadaşlarımdan da duyduğum kadarıyla abartıldığı kadar değil.Güzel ortamlar güzel arkadaşlıklar var.

Her şeyin hesabını yaptık bütçemizi çıkardık para konusunda sıkıntı yok diyebilirim.Burs beklentimiz de yok,başvurmayacağız.

Annem,babam,abim zamanında yatılı okumuş insanlar zaten.Neyin ne olduğunu beni neyin beklediğini biliyorum.Öyle rahat değilim.Onun da hesabını yaptık ayrıca,istemediğim kadar tatil var.Sürekli gelip gidicem,gelip gidicekler

Ben de İzmirli sayılırım aslında,Amerikan Kız Lisesi'ni değerlendirmiştik:).İzmir Fen Lisesi de harika tercih.

• quote:

Orijinalden alıntı: whataniceshot

Robert Koleji benim de hedefim, benim ÖYP puanım da 796,5. Bakalım girebilecek miyiz, bir de burs işi var tabi

Aa nerde oturuyosun?

• Erzurum, ya sen

Edit: Erkeğim baştan yanlış anlaşılma olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whataniceshot -- 20 Temmuz 2014; 5:39:58 >
  • Yıllık 100 000Tl'yi gözden çıkarmışsınız belli ki! Burs başvurun da olmayacaksa zaten yıllık 45 000Tl diğer masraflar derken...

O kadar parayı vereceğime giderim 3 ay Rusya'da rusçamı geliştiririm. ÜStüne Londraya giderim. OHHHOO, telefon bilgisayar ,,,

Puanın kaç YEP puanın???

ÖYP puanın 796'mış. Benim 797,5 - Ben burs başvurusu yapmayı planlıyordum! RC harika bir okul bence. Ama o kadar parayı kendi gelişimin için harcamanın mantıklı olduğunu düşünmekteyim.

EĞER MERAK EDERSEN NOTRE DAME DE SİON var onu da araştırmalısın.

Adım Batuhan! İzmir Göztepe civarı. Daha önce forumda yaşıtım bir kız görmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: whataniceshot

Erzurum, ya sen

Edit: Erkeğim baştan yanlış anlaşılma olmasın

Orduluyum ben,ne yanlış anlaşılması:D.

Yurda girişini ne kadar uzaktan geldiğinde etkiliyomuş.Olumlu yani.

• Ayrıca unutma yatılı kalacaksan yatakhane için eksra bi ücret var diye biliyorum.(Babamın arkadaşının oğlu orada okuyor.)
  • Sakin ol hocam forumda kız görmek alışık olduğumuz birşey değil. Bu yüzden kızların daha çok foruma girmesi için bundan sonra elit mesajlar yazıyoruz
  • Robert Lisesi iyi bir okul fakat 7 gün yatılı yıllık 80.000 lira civarı yemek ve kitap hariç. Yani 10 taksitte ödesen aylık 8000 lira yemeğiyide gezisiydi 9000 lira aylık. Babanın en az aylık 500-600 arası para göndermesi lazım. Yoksa haftasonunu utancından yurtta geçirirsin. Benim ailemin böyle bir durumu yok olsa da gitmem zaten. Niye lise için aylık 10.000 lira veriyim ki(Türkiye'nin en iyi özel ünileri bile yıllık 20-30.000 lira arası) o puana zaten İel Gsl gibi liselere gidersin. O yıllık 80-90 bin lira arası paranın 15.000 lirasıyla her yıl yaz tatilinde farklı ülkelere gider kültürümü ve dilimi geliştiririm kalanınıda beşiktaşa gönderirim sağ bek alsınlar diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1s2s

Ayrıca unutma yatılı kalacaksan yatakhane için eksra bi ücret var diye biliyorum.(Babamın arkadaşının oğlu orada okuyor.)

Hesapladık onu da evet:).

quote:

Orijinalden alıntı: Kara_Kartal1903

Sakin ol hocam forumda kız görmek alışık olduğumuz birşey değil. Bu yüzden kızların daha çok foruma girmesi için bundan sonra elit mesajlar yazıyoruz

Hahaha yanlış nickname mi tercih ettim acaba diye düşündüm:D.

quote:

Orijinalden alıntı: HarDefection

Yıllık 100 000Tl'yi gözden çıkarmışsınız belli ki! Burs başvurun da olmayacaksa zaten yıllık 45 000Tl diğer masraflar derken...

O kadar parayı vereceğime giderim 3 ay Rusya'da rusçamı geliştiririm. ÜStüne Londraya giderim. OHHHOO, telefon bilgisayar ,,,

Puanın kaç YEP puanın???

ÖYP puanın 796'mış. Benim 797,5 - Ben burs başvurusu yapmayı planlıyordum! RC harika bir okul bence. Ama o kadar parayı kendi gelişimin için harcamanın mantıklı olduğunu düşünmekteyim.

EĞER MERAK EDERSEN NOTRE DAME DE SİON var onu da araştırmalısın.

Adım Batuhan! İzmir Göztepe civarı. Daha önce forumda yaşıtım bir kız görmedim

Olaya biraz hatta bayağı yanlış bakıyorsun bence:D.Şimdi eğer Ordu'da kalsaydım burda dil için kursa gidecektim yazlarımı da yurt dışında geçirecektim.Ama en kötü en son ihtimaldi yani.3 ay Rusya'ya Londra'ya oraya buraya gitmek paranı daha keyfi harcamak değil ki olay.O kadar parayı veriyorsun çünkü değiyor.Çok farklı bi kuruluş Robert.Vizyonun genişliyor,ufkun açılıyor.İleride hangi üniversiteyi bitirdiğin önemsiz oluyor lisenin adı geçiyor her yerde.Kaldı ki Robert'ten mezun olan adamın gideceği üniversite önemsiz olamaz:D.Geleceğin sağlamda oluyor yani.''Kendi gelişimin''den kastın ne ki hem? Türkiye'de bence hiçbir lisede/yerde hiçbir şekilde kendine Robert'in sana olacağından daha faydalı olamazsın.

YEP puanım 494,6 , 498 olmasını dilerdim ama fenden gittim işte.

Tercihlerim Robert-Koç olacak sade@ce il dışından sanırım ya.Belki İzmir Amerikan da düşünürüm ama belki.Hiç hesapta bile yoktu gideceğim en başta zaten.

Ece ben de(kullanıcı adından anlaşılmıyormuş gibi).Eh ben de görmedim çünkü ilk forum tecrübem,sınav bitti sorular dertler bitmiyor naparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saint penguin -- 20 Temmuz 2014; 19:40:41 >

• İyide robertte kazanacağın vizyonu gsl iel ve kabataştada kazanırsın. İel ve gsl gelmez sanırım ama kabataş gelir. Üniversite içinse en iyisi ankara fendir geçen yıl 15 kişi hacettepe tıp 13 kişide odtü ee kazanmış. Robertin eğitimini eleştirmek bana düşmez fakat lise için 5 yılda 400.000 lira ödeyeceksin. Hatta hazırlık olacağı için lise 3te 18 olacaksın herkes okula arabayla gelecek belki sende araba isteyeceksin bunlarıda düşün. Ha eğer eve aylık 20.000 lira falan giriyorsa düşünme ama daha az giriyorsa ailenin çekeceği zorluklarıda düşün derim

Not:Nickname değiştirebilirsin. Bende konu dışında 2000li diye dalga geçiyorlar diye değiştirdim

• quote:

Robert Lisesi iyi bir okul fakat 7 gün yatılı yıllık 80.000 lira civarı yemek ve kitap hariç. Yani 10 taksitte ödesen aylık 8000 lira yemeğiyide gezisiydi 9000 lira aylık. Babanın en az aylık 500-600 arası para göndermesi lazım. Yoksa haftasonunu utancından yurtta geçirirsin. Benim ailemin böyle bir durumu yok olsa da gitmem zaten. Niye lise için aylık 10.000 lira veriyim ki(Türkiye'nin en iyi özel ünileri bile yıllık 20-30.000 lira arası) o puana zaten İel Gsl gibi liselere gidersin. O yıllık 80-90 bin lira arası paranın 15.000 lirasıyla her yıl yaz tatilinde farklı ülkelere gider kültürümü ve dilimi geliştiririm kalanınıda beşiktaşa gönderirim sağ bek alsınlar diye

Şimdi tekrar söylüyorum para konusu sıkıntı değil arkadaşlar;ama burda bana vicdan azabı çektirdiğiniz için teşekkürler

Her sene 2 kere yurt dışına çıkma şansı buluyorum zaten (smiley için resmen arandım resmen bu arada)

Eğer başka bi lise olsaydı , Robert'e puanım tutmasaydı mesela(asil olarak girer miyim orası da meçhul) Üsküdar Amerikan vb düşünseydik (470 puan civarı alan bahsettiğimiz paraları verip giriyor sanırım??) kesinlikle katılırdım.Ama neden sizlerle aynı fikirde olmadığımı yukarıdaki mesajda da açıkladım,Robert çok özel bir topluluğa sahip , çok özel bir okul.

Son cümle için de teşekkürler , masraf para uzak yatılı derken güldüm-moralimin arttığını hissettim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saint penguin -- 20 Temmuz 2014; 19:59:59 >

• quote:

İyide robertte kazanacağın vizyonu gsl iel ve kabataştada kazanırsın. İel ve gsl gelmez sanırım ama kabataş gelir. Üniversite içinse en iyisi ankara fendir geçen yıl 15 kişi hacettepe tıp 13 kişide odtü ee kazanmış. Robertin eğitimini eleştirmek bana düşmez fakat lise için 5 yılda 400.000 lira ödeyeceksin. Hatta hazırlık olacağı için lise 3te 18 olacaksın herkes okula arabayla gelecek belki sende araba isteyeceksin bunlarıda düşün. Ha eğer eve aylık 20.000 lira falan giriyorsa düşünme ama daha az giriyorsa ailenin çekeceği zorluklarıda düşün derim

Not:Nickname değiştirebilirsin. Bende konu dışında 2000li diye dalga geçiyorlar diye değiştirdim

Galatasaray tutsaydı eğer ilk tercihimdi aslında , ama zaten sonra Robert'teki lüks rahat falan daha cazip geldi hepimize:D.Bi de Fransızca biraz gözümü korkuttu açıkçası.Üniversitede de hedefim yurt dışı , bu ülkede daha ne kadar kalınır ki zaten .

Ben de mağdur olmadan değiştireyim bari :D.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saint penguin -- 20 Temmuz 2014; 19:59:33 >

• Peki hayırlı olsun
  • Babam Koç'ta çalışıyor benim oraya girme ihtimalim var! Koç da gayet iyi. Yarın dershaneye en güvendiğim hocama gideceğim, tartışacağız ve tercih listemi hazırlayacağız
  • Tercihler ne zaman başlıyor bilen var mı? Birde robert gibi özel okulları tercih listesine yazacak mıyız yoksa sadece başvuru mu oluyor?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.