Şimdi Ara

7970 Fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Splinter Cell:Blacklist oyunun oynarken fps 30a sabitleniyor. İnternette olması gerekenin 65-72 olması gerektiğini gördüm.

Amd phenom II x4 965 Quad core 3.4 Ghz 8mb işlemci
    Gigabyte Amd 990Fxa-D3 990fx ddr3 2000glan anakartım var.

Acaba bilgisayar dağ boğaz mı yapıyor? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• Sabit 30 ise bu darboğaz değildir.. Oyun içinde fps sabitleme diye bir ayar varsa onu kapatın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen Vsync aciktir,mümkün degil 30 FPS'de sabit kalmasi..Islemci stok hizda mi calisiyor yoksa Overclock yaptiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jan-

Merhabalar, Splinter Cell:Blacklist oyunun oynarken fps 30a sabitleniyor. İnternette olması gerekenin 65-72 olması gerektiğini gördüm.

V-sync diye bir ayar olması lazım graphics ayarlarında onu devre dışı bırakın bir de öyle deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 29 Eylül 2013; 1:01:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E'zraK

Muhtemelen Vsync aciktir,mümkün degil 30 FPS'de sabit kalmasi..Islemci stok hizda mi calisiyor yoksa Overclock yaptiniz mi?

Hocam kapattım Vsync özelliği. 25 ile 35 arasında gitti geldi fps. Çok düşük değil mi sizce? Overclock yapmıyorum.
  • quote:

quote:

Muhtemelen Vsync aciktir,mümkün degil 30 FPS'de sabit kalmasi..Islemci stok hizda mi calisiyor yoksa Overclock yaptiniz mi?

Hocam kapattım Vsync özelliği. 25 ile 35 arasında gitti geldi fps. Çok düşük değil mi sizce? Overclock yapmıyorum.

Muhtemelen monitörün kötü. Çünkü günümüz monitörleri ile oynayınca vsync ayarı fps yi 60 a sabitler. Çünkü bir ekranın yenileme hızı varda ondan yüksek fps alırsanız ekranda yırtılmalar(oyunda gerçek ekranda deği), titremeler göreceksiniz. Sizinde monitörünüz eski büyük ihtimal. O yüzden oluyordur diye düşünüyorum ve o işlemciyi 4 ghz e çıkartıp oynayın

• Jan- kullanıcısına yanıt
    hocam sprinter cell işlemciye müthiş biçimde yüklenen bir oyundur
    yani 40-50 leri görmek istiyorsanız oc yapmanız lazım
  • x4 965 3.4 de islemciye yuklenen oyunlarda 7970'e kisitlama yapabilir, 3.8-3.9'a cekip deneyin 965 lerde 955 lere oranla daha az takoz cikiyor 4.0'a cekerseniz muhtemelen sorun olmayacaktir. stok fan ile kullaniyorsaniz ses artacaktir alabilirseniz 60-70tl ye 120mm lik fan alirsaniz ses sorunuda cozulur. islemciye oc yaptiktan sonra 3dmark11 ile advanced kismindan gpu1-gpu2-gpu3-gpu4-demo seciliyse bunlari kaldirin sadece physics ve conbined isaretli kalsin bu ikisiyle islemciye yuklenen testi baslatin. mavi ekran,kapanma gibi sorunlar olmadiysa bu hizlarda gunluk kullanabilirsiniz demektir oyunlarda da sorun olmaz. kullandiginiz monitorun cozunurlugu nedir ?
  • darboğaz sebebiyle fps düşmüş elinizdeki işlemci sıkıntı yaratmadan 4ghz i görebiliyor oc tavsiye ederim.
    Dar bogaz olabilir.
     7970 Fps sorunu
  • ayni sorunun gtx770 icin olani acildi orada oyun sirasinda alt+tab yapin fps yukseliyor denmis bir dene.
  • quote:

quote:

Oyundaki Anti Aliasing ayarlarini söyler misin? SSAA 2X Grid diye bir AA var ayarlarda,onu acinca 30-35'lere düsüyor FPS..FXAA veya MSAA 2X yapin..
  • quote:

quote:

quote:

Oyundaki Anti Aliasing ayarlarini söyler misin? SSAA 2X Grid diye bir AA var ayarlarda,onu acinca 30-35'lere düsüyor FPS..FXAA veya MSAA 2X yapin..

Hocam dediğinizi yaptım. Yaptıktan sonra fps de artış oldu. Ama gene 60ın üstüne çıkamıyor. 45-60 arası gidip geliyor. Ne yazık ki Oc yapmayı bilmiyorum o yüzden işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum. Fx8350 alacağım gibi.

• quote:

Hocam dediğinizi yaptım. Yaptıktan sonra fps de artış oldu. Ama gene 60ın üstüne çıkamıyor. 45-60 arası gidip geliyor. Ne yazık ki Oc yapmayı bilmiyorum o yüzden işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum. Fx8350 alacağım gibi.

Islemciyi en azindan 4.2 GhZ kullanmani tavsiye ederim,oyuna gelirsek; Gelismis ayarlardan Shadow'u Ultra degilde High yap,hic farketmiyorsun zaten gereksiz FPS düsürüyor..

Ambient Occlusion ayarlarini da degistir,hepsini tek tek dene bakalim en iyi FPS orani hangisinde yakaliyorsun ve tabi en iyi görüntüyü..AMD icin sanirim HDAO ayari vardi,bende Nvidia var,ben HBAO+ kullaniyorum oyunda..
  • Oyunlarda articaft yani yırtılma yaşadın mı hiç? Youtube'a yaz çıkar. Akşama unutmazsam ben de bakayım kaç FPS aldığıma.
    Darboğaz. Psu yetiyor ve soğutucu var ise 4.2-4.4ghz olarak kullan işlemciyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhabalar, Splinter Cell:Blacklist oyunun oynarken fps 30a sabitleniyor. İnternette olması gerekenin 65-72 olması gerektiğini gördüm.

Oyun işlemciye ne kadar yükleniyor bilmiyorum ama zaten o ekran kartına o işlemci oc yapılarak kullanılır.

OC yapın basit bir işlem 3,8 40ghz arası canavar gibi olur sistem yetmessen işlemci alırsınız.8320 alırsınız.
  • Bu durumda benim oc yapmayı öğrenmem gerekiyor. Herkesin ortak fikri bu gibi. Herkese teşekkür ediyorum yardımları için.
  • quote:

Bu durumda benim oc yapmayı öğrenmem gerekiyor. Herkesin ortak fikri bu gibi. Herkese teşekkür ediyorum yardımları için.

aslında oc işi kolay hiç bilmiyorsanda anakartın bios ayarlarında otomatik oc ayarları oluyor benim asus m4a88td-m evo anakartım varken 1090tyi otomatik 4.1 ghze çıkartıyordu biosu bir kurcala belki seninkindede vardır böyle bir ayar
  • ayarları medium yap ve kurcala 70 lere ve 90 lara vuruyosa ayardandır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.