Şimdi Ara

8.100 TL DOLANDIRILDIM [ YENİ SS EKLENDİ ] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
12
Favori
49.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

Bende geçen ay 32000 dolandırıldim.

sizinki nasıl oldu
  • mesut1221 M kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım önceden bu işler gevşekmiş istediklerini yazıyorlarmış. Bu tezgahı kuran adamlar tam kuruyor hocam bence alınacak risk değil ama günde bu şekilde 2 tane ev yazsalar 15 günde 6bin lira para eder insanın aklını çeliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005 ya da 2006 babam sağ olsun elimde 22000bin liralık çek patladı.
    Adam kayıplara karıştı. 5-6 ay önce bulduk ama alınacak sadece bir canı vardı.
    Daha 14 yaşındaki kızı da kalp hastası çıktı.
    Yapacak bir şey yok bu tip durumlarda soğuk su içmekten başka.

Hani bir söz vardır "olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi"
    Sağlık olsun hocam giden para olsun.
    Yeri dolar elbet paranın ama sağlık öyle değil.
    Düşünme çok fazla, takmaya değmez bu işler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i run each teen me

2005 ya da 2006 babam sağ olsun elimde 22000bin liralık çek patladı.
    Adam kayıplara karıştı. 5-6 ay önce bulduk ama alınacak sadece bir canı vardı.
    Daha 14 yaşındaki kızı da kalp hastası çıktı.
    Yapacak bir şey yok bu tip durumlarda soğuk su içmekten başka.

Hani bir söz vardır "olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi"
    Sağlık olsun hocam giden para olsun.
    Yeri dolar elbet paranın ama sağlık öyle değil.
    Düşünme çok fazla, takmaya değmez bu işler.

Yaptığınız iyilik güzel ama bu tipler başkasınında canını yakabilir o yüzden en azından mahkeme yoluyla bir netice yoluna gitseydiniz en azından birdaha böyle dalavereler çevirmezler babam testil işi ile uğraşıyordu bilirsiniz tekstil piyasası neredeyse %80 çekle döner 400 bin tl karşılıksız çek ip dokuma konfeksiyon ütü paket full zarardaydık ve battık sonra adamı bulduk altında araba 600 bin tl civarı gittik evine burdayız Kaybedecek birşeyimiz yok seninde kaybedecek birşeyin yoksa hesap vaktine gelelim dedik adam 10 dakikada faiziyle 475bin tl yatırdı helalleştik ayrıkdık ve bizim gibi onlarcasını dolandırmış

• "Karşılıksız çek" şarkısını ekleyeceğim aşağıda ama kesinlikle konu sahibi bunu saygısızlık olarak almasın, ticari hayatta şirkette bu şarkıyı her karşılıksız çıkan çekten sonra yüksek sesle çaldığım için:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 4 Mayıs 2017; 22:0:19 >

• sahte cek yazmak caiz midir
  • Birde şikayetçi olduğunda kendisini şu kişi diye tanıtan şahıstan şikayetçiyim diyeceksin. Mehmet beyaz'dan şikayetçi olmayacaksın yani kendisini mehmet beyaz diye tanıtan ve xxxx numadasından bana ulaşan kişiden şikayetçiyim diyeceksin. Birde şöförüm diye tanıttığı kişi ta kendisi olabilir. Oralarda bi güvenlik kamerası kaydı varsa vakit geçmeden bakmanı öneririm. Çünkü bazı güvenlik sistemi en fazla bi kaç günlük yada bir haftalık kayıt tutuyor.
  • İşte bu yüzden şeriati hukuk şart.Hırsızlık dolandırıcılıkta direkt kesilecekki eli kolu bak bakalım bir daha bu suça yeltenen oluyormu.

• Geçmiş olsun, hayatımızda meblağ büyük küçük farketmeksizin illaki dolandırılıyoruz. Bunu sadece para olarak değil yediğimiz bir yemeğin kalitesizliği, satın aldığımız bir ürünün memnun etmeyişi gibi düşünebiliriz. Sizinki biraz acı bir tecrübe olmuş. Zamanla siniriniz geçer inşallah. Bu işin peşini de bırakmayın, laptop belki gelir belki gelmez ama başkasının canının yanmaması adına caydırıcı bir hareket olur.
  • söny kullanıcısına yanıt
    Senin ve benim kullandığımız sistemin bu tartışmadaki yeri nedir ne alakadır senin amacın nedir bunu ortaya koyarken? Sana da sorayım aynı şeyi, eğer bir mal piyasada 8000-8500 TL civarında sıfır olarak satılıyorsa kim neden bunun ikinci eline 8100 TL çek ve 900 TL nakit versin? Mesajıma cevap verecekseniz buna verin çünkü ben dolandırılan arkadaşın yerinde olsam bu soruyu kendime sorar ve zaten dolandırılacağımı anlardım hemen. Bu duruma rağmen gidip satıyorsam zaten haketmişimdir dolandırılmayı.
  • WindWild kullanıcısına yanıt
    1 aylık çek ile alıp riske girdiğim için fazladan paraya sattım. Bunu düşünüp anlamak basit olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: satıcıadam

1 aylık çek ile alıp riske girdiğim için fazladan paraya sattım. Bunu düşünüp anlamak basit olmalı

Sen kendi açından bakıyorsun halen duruma. Alan kişi açısından bak. Zaten alan kişi açısından yaklaştım ben olaya. O zaman "bahsettiğim şeyi anlamak basit olmalı". Sen bir mal alacaksın elinde 8 bin vs. TL var. Laptop gibi ikinci el fiyatı yarı yarıya değer kaybeden bir mal alacaksın. Laptop gibi ikinci eli sıkıntı çıkarabilen arızalı çıkma şansı olabilen bir mal alacaksın. Piyasada da "sıfırı" 8000-8500 e e satılıyor. E sen gidip 8000TL çek ve 900 TL nakit verip ikinci elini alır mısın? Bırak seni, kim alır? Kimse almaz. Biri çıkıp ben alırım diyorsa zaten elindeki para sahtedir, çeki karşılıksızdır. Kesindir bunlar.
  • geçmiş olsun reis
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesut1221

quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

Bende geçen ay 32000 dolandırıldim.

sizinki nasıl oldu

YOK HOCAM ESPRISINE dedım sımdıye kadar benı 1 kısı dolandırdı oda cek aldı banlattı falan gıbı bısey oldu ben onu kandırayım dedım cakal cıktı oyle 32 falan kaybetsem intihar ederdim simdiye
  • Olay CSB ve ING bank karalanmak isteniyor. Konuyu açan elemanda işsiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cinali1

Olay CSB ve ING bank karalanmak isteniyor. Konuyu açan elemanda işsiz.

Olay CSB'de olsa biz davranılması gerektiği gibi davranalım. Yapılması gerekeni yapalım.
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    Terbiyesizlik yapma kardeşim. Ne biçim insanlarsınız arkadaş siz? İşim gücüm Yok o işle mi uğraşacağım

• Hocam bana ulaşın lütfen benzer bir durum yaşamıştım yardımcı olmaya çalışayım

• @satıcıadam aynı şahıs beni de dolandırdı. Aynı mebla 8100 TL aynı çek sanırım.Bana da senet verdi. Bende de Aorus X7 Pro vardı. Aynı yöntemle şöförü dediği birisi geldi benden bilgisayarı aldı. Ben cuma avukata verdim bile. Benimle acil iletişime geç kardeşim. Ayrıca şahısların kamera görüntülerine ulaşmak önemli. Ne yap et o kameradan bir görüntü al.

Ben adamı araştırdım.Şu an hala faaliyette olan bir şirketin %100 hisseli biri olarak görünüyor.Adresinden TC sine kadar mevcut bende. Şimdilik çeki işleme koydum, senet de bankadan protesto yedi.Önümüzdeki hafta da seneti vereceğim, malı falan varsa resmiyette ihtiyati tedbir kararı falan koydurmaya çalışacağım.

Sana özelden cep numaramı atıyorum bana mutlaka ulaş!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: satıcıadam

yukardaki arkadasin sorusuna tatmin edici cevap veremedin. adamin sordugu soru basit sifiri fiyatina neden birisi ikinci el laptop alir diye soruyor. sen de diyorsun ki ben 1 aylik cek aldim riske girdim o yuzden fiyati yuksek tuttum. Risk nedir, parayi alip alamama riskine girdim diyorsun yani kendin itiraf ediyorsun alamama ihtimalim vardi, riskli bir islem yaptim diyorsun. Benim bildigim risk alisveriste degil, risk kumarda olur. sen kumar oynayip kaybetmissin. yalniz alan acisindan bakalim, ben alici olsam ikinci el bir urune neden sifir fiyatini veririm, bir ay sonra gicir gicir yeni ve temiz laptop almak varken neden ikinci el laptopa ayni parayi vereyim? Bu sorunun tek bir cevap var o da dolandirmak icin olabilir baska da bulamadim.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.