|
Bildirim
vay donanım haberde işlemci testleri falanda oluyormuydu. ben günlük iphone ve tesla haberleri için giriyordum sadece. elinize sağlık burak bey.
|
ne zamandır giriş yapmıyorum sırf yazmaya girdim...
Burak Şolt'u da bozmuşlar, yakında ekrem olur bu arkadaş, yazık oldu... ryzen testi neden 2666mhz ile yapıldı acaba bir açıklamanız var mı? yazıyı okudum video izlememeye karar verdim, zira düşük frekans ram ile 1800x kullanmanın mantıklı bir tarafı yok... ryzen'de ram frekansının az çok performansa etkisi olduğunu çok iyi biliyorsunuz 1800x alacak kişi 20-30 dolar fazla verip 3200mhz alacaktır... bu teste zahmet etmeyip amd fiyat performans intel pahalı ama şahane yazıp bıraksanız da olurdu sanki... tamam yine intel öndedir itirazım yok, ama farklar nasıl olurdu görmek isterdim, siz birde bu testi yüksek frekans ram ile yapın bence tarafsız olsun... |
140w TDP nedir intel trafomu bağlayalım pc ye
![]() |
@TormentedSoul
İyi güzel demişsin de biri 95 W harcıyor biri 140 W harcıyor. Bu harcanan enerjiye değecek bir performans sergilemiyor INTEL Fiyat desen zaten yüksek bir de üstüne gidip yüksek bir anakart alma zorunluluğun var ve bu kadar güç tüketen bir işlemciyi soğutmak için sağlam soğutucu... Ne den bu kadar para harcayayım ?? Bugune kadar AMD yi performans ve kullandığı yüksek enerjiden dolayı ve buna bağlı olarak ısınmadan dolayı hep sitem halindeydi kullanıclar. Şimdi sonuç ortada bence bu kadar zorlamanın bir manası yok... |
Sevgili Burak ŞOLT;
Kusura bakma ama bu test doğru değil. 7820x'in karşılığı 1900X Threadripper'dir. İki işlemci de aynı özelliklere sahip çünkü. 1800x iki kanal belleğe sahip. 1900x ise quad. Ve bu geniş ve büyük dosyalar açarken büyük fark yaratıyor. |
intelin elini güçlü yapan 140 wattlık tdp.1800x 95 wattlık tdp ile fazlasıyla etkileyici performans sunuyor
|
1800x gönlümüzü fethetti, Amd ryzen ile insanlara güzel günler gösterdi. intel anca bunun üzerine harekete geçti, vefa borcu olarak bile ryzen alınır.
|
Amd olmasa intel bizi halen duduklüyordu
|
Arkadas 4 kanal bellegin bir tercih oldugunu bilmiyor :) zannediyorki 4 kanal bellek olunca isler degisiyor. Birkac program disinda getirisi sadece uygulama acilis hizidir. Başkada bir getirisini goremezsiniz. Arkadasimda 12 threadli 4 kanal bellekli 64 gb xeon makina var. bende 32gb 1700x var. Benim makina daha hizli render aliyor
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Is yapmak isteyen insan işine gore bilgisayar toplar. Marka,model,platform takintisi olmaz. Isini ve donanimlari bilir ona gore hareket eder. Yatirimlarini ona gore yapar. ![]() ![]() |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraix -- 26 Ekim 2017; 12:40:50 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 26 Ekim 2017; 0:46:23 > |
|
|