Şimdi Ara

8 GB SD kartı partitionlarına ayırmak (CHDK icin) YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Canon a570 fotograf makinesi aldım. Yanında da 8 GB SD kart almıştım. CHDK yazılımını atmak istiyorum fakat CartTricks programı kartım 4 GB tan büyük olduğu için kartı bootable yapmıyor. Paragon Partition magicle denedim. Kartı iki partitiona ayırdım ilki 7 Mb oldu. fakat 2. partitiona format atmasına ragmen karta bir sürücü numarası vermiyor. sürücü adı (d: e: f: gibi) olmayınca da windows kartı görmüyor. yani kartın ikinci partitionu yok gibi. daha kolay yoldan ya da kesin bir yolla bu sd kartı nasıl partitionlarına ayırabilirim. iki gündür uğraşıyorum ama bir türlü bulamadım. Lütfen yardım bekliyorum.

• yok mu arkadaşlar başına böyle bir problem gelen ya da bu konuda yardımcı olacak kimse?
  • Konuyu yanlış yere mi açtım acaba?
  • http://www.scubaboard.com/forums/canon-corner/292626-using-chdk-8-gb-sd-card.html

burada anlatılanları yaptım ve işe yaradı. 8gb lik flash kartıma chdk yi yüklemeyi başardım.

işlemleri adım adım anlatamayacağım ama özetleyelim.
    Carttricks programını artık unutun. İşlem SDM Installer ile yapılacak.

Önce sd kartı iki partition halibe getiriyor. Ama sadece bir partitionu aktif görüyor. Swap partition dediğinizde aktif partition değişiyor.

Paritionların birisi 2 mb ,diğeri 7,8 gb. 2 mb olanı formatlayıp "make bootable" dedikten sonra indirdiğiniz zip dosyasının içeriğini 2 mb lik bölüme atıyorsunuz. Sonra "swap partitions" deyince karşınıza 7,8 gb lik bölüm çıkıyor . Ona da format atınca chdk li 8 gb flashınız hazır.

16 GB ye de muhtemelen aynısını yapacaktır.

Edit:Faydalananlardan teşekkür mesajı istiyorum.
    Edit2: 2 MB lik partitiona attığınız dosyaların aynısını diğer partitiona da atın, yoksa chdk eksik çalışıyor.
    edit3: Kartı pc ye bağladığınızda mutlaka 2 mb lik bölümün görünmesine dikkat edin.
    edit4: Flashları çok fazla arka arkaya smküp takmanız kartın yanmasına neden olabilir. Böyle bir durumda sorumluluk kabul edilmez.
    edit5: Çok partitionlu sistem tek partitionluya göre daha yavaş açılıyor. Çalışmasında bir yavaşlık yok ama bir anı yakaladığınızda çekimi çin gecikmenize neden olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrettinkart -- 4 Temmuz 2010; 23:19:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.