Şimdi Ara

80-100 kTL arası Crossover önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu anda C-max kullanmaktayım. Boyum 1,95 olduğu için araca binerken ve inerken direksiyonun etrafında epey manevra yapmak zorunda kalıyorum. Koltuk sonuna kadar geriye itildiği için de arkada oturanlar açısından epey problem oluyor. 2. el galericiler sitesinde denediğim sedan modellerin hepsi c-max den daha kötü iniş-biniş ve kullanım pozisyonu sunuyor. Sırf denemiş olmak için X3 e bindiğimde şu ankinden daha iyi bir sürüş ve yolcu rahatlığı sağladığını gördüğüm. Bu yüzden SUV a yöneldim. Zaten yüksek kullanım pozisyonu kişisel olarak tercih ettiğim birşey.

Malum x3 gibi araçları eldeki bütçe ile almam mümkün olmadığından qashqai, ix35 vs. modelleri incelemeye başladım. Nissan servislerinin ve Nissan Türkiye'nin müşterilerinin memnuniyetini yeterince önemsemediği ve imalat kalitesinin yüksek olmaması gibi sonuçlara ulaştığım için ilk tercihim olan qashqai'ye alternatif arayışına ağırlık verdim.

Bu noktada yaptığım hesaplamalardan gördüm ki yılda 10k Km yapan birisi olarak dizel zorunluluğu pek de yok zira dizel bakımları ve arızaları yakıt ekonomisini dengeleyecek bedelleri buluyor. Qashqai 1.6 ppp model için 120k Km masraflarını (mtv, sigorta, kasko, bakım, yakıt) hesap ettiğimde tüm masrafın sadece %35 i yakıt bedeli oluyor. Bu da benzinli araç seçeneğinin geçerliliğini arttırmakta.

0 araç pek düşünmüyorum fakat kasa değişimi vs sebebi ile model güncelleyerek ciddi yenilikler yapıyorsa ve bütçeyi sarsmayacaksa değerlendirilebilir.

Ben mokka, forester, rav4, sportage ix35, qashqai, cx5, kuga seçenekleri için kendi çapımda çeşitli değerlendirmeler yaptım. Önceliklerimi ve araçtan beklentilerimi sırası ile aşağıda belirtiyorum. Öneri ve fikirlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

1. Sürücü ve yolcu için ferah ve konforlu yapı.
    2. Otomatik vites. Problemler ile baş aprıtmadığı sürece yapı ve teknoloji benim açımdan fark etmiyor.
    3. Teknolojik oyuncak. Fren destek sistemi, otomatik far, yağmur sensörü, otomatik park, cruse c., navigasyon, kamera, ısıtmalı koltuk, elektrikli el freni vs vs. Kısacası genelde opsiyonel olarak sunulan kıvır zıvır oyuncak nekadar çok ise okadar iyi.
    4. Performans, yol tutuşu vs. Normalde 90 km/saat civarında çevre yolu vs kullanan birisiyim, dolayısı ile 160-170 lere çok çıkıp da stabil değil demem. Yılda birkaç kez otoban uzun yol yaptığımda da 130-150 arası giderim.
    5. Toplam masraf. Kasko, mtv vs derken araç epey masraflı bir hal alıyor, dolayısı ile kriter olarak sonuncu da olsa toplam masrafı ya yakıt yada mtv, kasko gibi noktalarda kısabildiğm bir modeli tercih etmek isterim.
    6. Aracın yaşı. Eski ve bakım ihtiyacı fazla arabayı tercih etmiyorum. Dolayısı ile nekadar yeni okadar iyi.
    7. Bebekli bir baba olarak bagaj hacmi :)

Kendi araştırmalarım sonucunda sırası ile 2013-2014 cx5 2.0, 2014-2015 1.6 qashqai ppp, 2012 rav4 2.0 benzinli seçenekleri daha ön planda. Bu noktada cx5 in bu sene kasa yeniliyor olması ve 2. el değer kaybı beni düşündürmekte. qashqai 1.6 ve dizel olduğu için içlerinde en az masaraf oluşturan seçenek, teknolojik oyuncağı da güncel model olması sebebi ile diğerlerinden bol. Rav4 genel olarak orta karar ölçü, bagaj hacmi, yakıt tüketimi ve bakım masrafı sunmasına rağmen hiçbir kulvarda üstlerde değil.

Epey zamandır araç yenileme konusunu sonuçlandırmaya çalışmama rağmen her seferinde yeni bir etken ortaya çıktı ve 1 yıldır aracı yenileyemedim. Önerilerinizi ve fikirlerinizi rica ediyorum.

İyi günler.

• Aradığınız araç Yeni Tucson 1.6 T-GDI Elite Plus veya Elite istediğinizi seçip alabilirsiniz.
  • tucson yada nissan qashqai diorum. 2. el X-trail alınabilirmi bilmiyorum incelersiniz. Tucsona binmiştim çok büyük değil ama idare eder bence
  • deger kaybi= qq ,tiguan.
    gerisi= orda olsun diye eklenmis.
    hayirli olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence tiguran ve tucsonu inceleyin
    Son kalan üçlüden qq diyorum vergi avantajıda var hem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öneriler için teşekkürler.
    Mokka ve tiguan oyuncak konusunda fakir incelediğim kadarı ile. 2016 kasayı beklesem bile fiyatı kimbilir nerelerde olur.
    Tucson u inceliyorum şu anda. Vites kuru çift kavrama olduğu için bazı dertleri oluyor anladığım kadarı ile awd iken. Bunun dışında iki derdi de sert plastik-malzeme kalitesi ve yakıt.
    XV ölçüleri biraz küçük geldi açıkçası. İmkan bulup xv yi canlı test etmek istiyorum. Tucson da aynı şekilde. Tucson değer kaybı ne olur pek kestiremiyorum geçmişi yok yeni serinin.
  • Değer kaybında qashqai en az değer kaybeder diye düşünüyorum. 2013te 82bine alıp 2014 aralıkta 75e satmıştık bagajı boyalı olmasına rağmen. Şuan yeni kasası var tekna packte bile kendi kendine park ve kör nokta uyarı hariç çoğu şey standart. Kör nokta olsaydı iyi olurmuş çünkü aynalar büyük olmasına rağmen sürekli kafanızı çevirip kontrol etme ihtiyacı duyuyorsunuz şerit değiştirirken. Ben yine de teknayı tavsiye ederim bütçe dahilinde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30.000 liraya d sınıfı öneri
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.