Şimdi Ara

800 bin TL'ye alınacak ev? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

01 hocam siz bu konuda yetkili birine benziyosunuz

istde 1+1 tek kişilik yaşancak bi kiralik eve çıksanız nerden tutardınız hocam

• Bu tarz ilanları gidip gören var mı, çok mantıksız fiyatlar var duyduğum kadarıyla kapora yer gösterme ücreti gibi paralarla dolandırıcılık vesilesi imiş, yoksa İstanbul'da 700-800bin liraya ev akıl kârı değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aidat mafyası diye birşey var sitelerde. verdikleri en ufak hizmtin parasını 100 katıyla alırlar.

mesela bu 800 bin TL'lik otel odası olan yerin binasında merkezi (ortak) çamaşrhane vardır. aidat mafyası için çok güzel bir soygun bahanesi. senden 6 ayda bir çamaşır makinesi edecek kadar fahiş aidat parası alırlar, haftada sadece bir defa çamaşır yıkama hakkı verirler sana. aidat mafyası işte budur.

gerçi konu sahibi zaten "alıp kitaya verecem" diyo. tamam ama böyle bi yere öğrenci kiracı bulabilecek mi? burası apart değil, burası otel odası. doğru düzgün elbise dolabı bile yok. apart dediğin şeyin oda sayısı azdır ama otel odası da değildir hani. gene içi geniştir, mutfak tezgahı olur, elbise dolapları koyarsın, büyük buz dolabı koyarsın içine, bu ilandaki ise bildiğin "hücre" ve aidatı pahalı olacak. kiralamak zor olabilir. eli mahkum, zavallı bi öğrenci bulmak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 16 Ağustos 2024; 10:30:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Borsa göçtüğü için asıl şimdi alınır :)

• vaypcnet kullanıcısına yanıt
    quote:

...kapora yer gösterme ücreti gibi paralarla dolandırıcılık vesilesi imiş...

haha bunu yedi duydum bu bile yapılıyodur birsürü yerde eminim. bu ülkede insan öpmek için yapmadıkları şey yok.

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    haha, demi çakal borsacı şimdi alır herkes korkmuşken zaten bu ülkede herkes bir ağızdan bişey diyosa tersini yapmak gerek

Aynen öyle, ters psikoloji yapan kazanıyor :)

• Zurnalog kullanıcısına yanıt
    hiç bilmiyorum hocam araştırmak gerek yani.

ama yıllar içinde yaşanan ve hâlâ yaşanmakta olan keskin bi değişimi söyliyim:

2015 zamanı Çekmeköy ilçesi merkeze uzak sayılıyodu. Eltes Güneşi sitesinde arkadaş ucuza ev kirlamıştı. biz de arkasından şunu diyoduk: "merkeze uzak ama havuzlu site, hem de ucuz"

sonra Çekmeköy de pahallandı zira metro falan geldi, bide kentsel dönüşüm oldu baya. artık Çekmeköy'de de yüksek fiyat çekiyo herkes.

Şimdi mesela Taşdelen'in de Çekmeköy'den farkı kalmadı. Metro oraya da uzandı. mesela Çekmeköy'de 20 bin TL isteniyosa Taşdelen'de 19 bin TL isteniyo aynı eve. rakamı uydurdum.

ayrıca benim şirketten arkadaşlar gidiyolar Çekmeköy'den ev bakıyolar fahiş fiyatlara.

demek istediğim, daha 10 yıl önce burun kıvrılan, "uzak" sayılan yerler, zamanla merkezi gibi algılanır duruma geliyolar.

bizim Kent 2'de de böyle. eskiden Kent 2 için: "evleri güzel olabilir ama allahın dağına site yapmışlar" denirdi. ilçeden ayrı bi yerde bulunması nedeniyle, üvey evlat gibi görülürdü. şimdi Kent 2 kendi başına bi ilçeye dönüştü. inanılmaz büyüyor. kendine ait pazar yeri açıldı, kendi devlet daireleri açıldı. kiralar çıldırdı. Starbucks bile geldi şube açtı. bağlı olduğu ilçede Starbucks yok. çocuğun boyu babayı geçti.

• kat mulkiyeti varmi? yoksa satmak istersen satamazsin

• Dostum, söz konusu daire nerede bilmiyorum ama zamanında bende niyetlenmiştim. Eğer söz konusu daire Avcılar - Esenyurt - Beylikdüzü bölgesindeyse normalde dikkat ettiğinden üç kat daha fazla dikkat et. "Abi, iskanı sonra alacağız... Abi, aidat problem değil... Abi, burası ortak tapu ama bizde yamuk olmaz vs.vs." Lütfen dikkat et. Özellikle tapuda çok fazla Ali Cengiz oyunu dönüyor. Sana gösterdikleri daire ile sattıkları daire farklı olabilir vs. Alacaksan yanında mutlaka ama mutlaka tapu işlerinden iyi anlayan birini bulundur

• Otel odası satmak ne kafasiymis ya. Problemli bir iş gibi duruyor.

• F1SECO kullanıcısına yanıt
    abi evde mutfak bankosu yok. çamaşır makinesi yok. bunu "daire" diye kaktıracaklar.

benim arkadaşım kendi satın aldığı 1+0 apartta yaşıyor. mutfak tezgahı var, buzdolabı var, çamaşır makinesi var, elbise dolapları var, yani ev gibi. otel odası değil.

adam kısa yoldan köşeyi dönmek için 8000 bine alıp öğrenciye kiraya verecek. ama araşırmak gerek, bundan öğrenci kalır mı diye.

öğrenci olsam asla otel odasından kalmak istemem.

• 1+0 bu ne la 0 yıldızlı pansiyon odası gibi. bunu alacağına 2 sene daha iyi bir otelde yaşarsın paranın birazıda cebinde kalır. japonyada 4-5 metrekare bilgisayarlı yerde yaşayıp aylık kira veren adamlar aklıma geldi.

• Bu tarz evlerin arsa payı çok düşük oluyor. Yani bina dönüşüme girse daire falan düşmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ve ev değil bu herkes yorumda ev diyor da bu satilik otel odasi

• İstanbulda belli bölgelerde mutfağı da olan 1+0 yada 1+1 800-1300 bin civarında güzel yatırımlık kendini 8-10 yılda amorti eden evler bulunabiliyor.Kiraya verip gelir elde etmek için iyi bölge. Bölgede yaşar mısınz bilemem. Özellikle e5 Beylikdüzü değil de tam karşısı esenyurt aksında pek çok uygun fiyatlı sahtekarlık içermeyen evler bulunabiliyor. Bir süre yaşayıp bugunki karşılığı dolar bazında fiyata da ilerde satma şansınız olabiliyor. Benim böyle düşeş emlakların düştüğü bir kaç arkadaşım vasıtasıyla üye olduğum gruplar var.Çok güzel evler oluyor arada elinde peşin parası olana. Bu klasman evler zaten ucuz ve revaçta dolayısıyla büyük indirimler beklemeyin.Değerleri de kolay kolay ama artmaz.35 bin dolara alırsınız 3 4 sene yaşar,isterseniz yine aldığınız fiyata satar konuyu kapatırsınız.

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt
    1000 yada 1500 galiba. Elektrik su faturalı tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drogbaba108 -- 17 Ağustos 2024; 0:44:5 >
  • tafesan T kullanıcısına yanıt
    Verebileceğim maksimum 800. 1+0 da yeter bana. Bu ilan gerçektir di mi sahtekarlık yoktur. Fiyat falan nasıl?

• F1SECO kullanıcısına yanıt
    Elektrik su falan ayrı geliyor tapuda kat mülkiyet geçiyor nasıl ev değil

• ByGÖKTÜRK kullanıcısına yanıt
    4 yıllık bina neden dönüşüme girsin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.