Şimdi Ara

8800 gt - oyun oynarken donma yaşıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2x1 geil black dragon 800 mhz ram
    palit 8800 gt
    p 35 platinium
    samsung 400 gb hd
    ocz 600 w psu
    aopen impressions kasa

sistemi yeni aldım, cod 4 - crysis vs gibi oyunları açtıktan sonra 1-2 dk içinde ekran donuyor tiz bir ses geliyor ve bilgisayar kitleniyor. bu sorunlar olması uzerine aldığım yere gittimn ve ekran kartını değiştirdiler .

ama aynı sorun devam ediyor , bu arada default olarak 3d mark score : 11800

nasıl çözebilirim ?

• Sıcaklık olabilir. Gerçi havalar şuan gayet soğuk
    Psu'da sorun olabilir ekran kartını besleyemiyo olabilir.

Sorunu çözmenin en basit yolu
    Kartı başka bir sistemde denemek
    Başka sistemde'de sorun var ise kart gidik
    Şayet Çalışır ise sisteminizi gözden geçirin
    başka bir ekran kartı alıp orthos prime tarzı programlar ile sistemi teste tabi tutun.
    Test'tede sorun çıkmaz ise farklı bir güç kaynağı deneyin.

Not: default olarak kart 3dmarkı bitirmiş.
    Sistemde o/c vamı ?
  • demekki bu tiz sesi bazı 8800gt lerde var bendekinde yok ok sükür ne bir tiz nede bir 56k sesi duydum
  • sistemde oc yok
    bu arada psu ocz 600 w olan modeli yeterli değilmidir ?

dediğim gibi bir kere değişti ekran kartı ve testlere tabi tutuldu bu normal dendi ve bana teslim edildi ancak sorun devam ediyor başka neden kaynaklanabilir bir öneri lütken kafayı bozacam :((((
  • Ses kartın var mı, ayrı olarak pci slotuna taktığın?

Ramler de sorun çıkartıyor olabilir. Yerlerini değiştir ve sonra da tek tek dene. İşlemci soğutucusu yerine oturmamış ve işlemciye tamamen temas etmiyor olabilir. Arctic silver 5 alıp eski macunu temizleyin. İnce bir tabaka olarak taşırmadan sürün ve işlemci soğutucunu dkkatlice yerleştirin.

En son olarak, PSU dan gelen PCI expres güç kablosu yerine ekran kartı kutusundan çıkan güç adaptörünü kullanın.
  • Ram sorunu gibi duruyor. Mümkünse başkasında başka marka ram al dene. Yada tek tek farklı slotlarda dene. Biostan birazda rame voltaj vermeyi dene. ekran kartının güç giriş kablosu direk psudan gelsin başka bişey bağlama.
  • ekran kartı güç kablosu direkt psu dan geliyor
    ram olayına bir bakayım

extra bir ses kartım yok on board ses kartı nı kullanıyorum

oyuna hangi çöznürlük hangi detail level da başlarsam başlayım 1-2 dk sorunsuz sonra birden donuyor ekran ve makine kitleniyor .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakart biosunu update et ve sakın bios ayarlarını optimize etmeye kalkma. Default halde çalışsın sistem. Bir de böyle dene olmazsa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

Anakart biosunu update et ve sakın bios ayarlarını optimize etmeye kalkma. Default halde çalışsın sistem. Bir de böyle dene olmazsa.

kardes bunu denedim ancak işe yaramadı :(

2 kez xp bir kez vista kurdum oda ise yaramadı , ekran kartı suruculerini guncelledim oda işe yaramadı :(
    şimdi kartın içinden çıkan driverları yüklü...

ilginç tarafı gothic 3 gibi eski oyunlar da da yeni oyunlarda da aynı sorunu yaşamam. ancak 3d mark skoru fena değil gibi en azından default bir sistem için :(
  • Eğer işlemcin oc lu ve cpu ram oranı 1:1 ise ram lere +0.10volt ver bazı ramlere bu gerekiyor yoksa donma meydana geliyor
    yada sorun psu veya anakarttan olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 4 Ocak 2008; 20:20:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce

Eğer işlemcin oc lu ve cpu ram oranı 1:1 ise ram lere +0.10volt ver bazı ramlere bu gerekiyor yoksa donma meydana geliyor
    yada sorun psu veya anakarttan olabilir

oc lu değil , ben anakart sorunu olbilir diyorum ancak bunu nasıl gösterebilirim ? nasıl bir işlem sorunun anakarttan olduğunu gösterir ?
  • Sistemi topluca götürüp test ettir bence o zaman sorun herneydense değiştirirler önce orthos adlı program ile bir test yap bakalım donma olucakmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 4 Ocak 2008; 20:27:47 >
  • bence sorun dvd okuyucuda
    onu değiştirmeyi denedin mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: finansmen1

bence sorun dvd okuyucuda
    onu değiştirmeyi denedin mi?

Yok Disket Sürüced sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aKaSa -- 4 Ocak 2008; 20:51:55 >
  • Bu şekilde yapabileceğin pek bişey yok fazla kafana takıp canını sıkma; ramlerin yerlerini değiştir veya tek ram tak dene, fanların çalıştığından emin ol , biostan ilk resetlemede sıcaklığa bak,

ve sorunun hala devam ederse kapat bilgisayarı yarın ilk işin kasanın tamamını götür baksınlar
  • bence aldığın yere git parçaların hepsini değiştirsin...ve orda denen 1-2 saat oyun oyna sorun çıkmazsa eve götür...
  • bence harddiskinizde problem var...masaüstünde de donmayı yapıyor mu?
  • riva tuner la sıcaklığı kontrol et olmazsa ayarlarını yap muhtemelen sıcaklıktandır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.