Şimdi Ara

8800 GTX darboğaz başarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MErhaba sistemimi darboğazı aşmak icin pgrade ettim ve sonucda hakikaten bir darboğaz olduğuna ve yeni sistemlerde artık cpularında hızının ekran kartını nasıl etkilediğini öğrendim . yalnızca boardu merak ediyorum şimdi eğer eski boardumuda upgrade yaparsam sistemi ne kadar etkiliyecek .
    Eski işlemcim amd 3600x2 + kv9 Msi board la 8800gtx kart 667 mhz 2mb ddr2 ram le 4.8 işlemci hızı vistada .
    3dmark 2006 da 7200 alıyordum
    Upgradeli hali
    AMD5600x2 +KV9 msi (aynı board yalnız işlemci değiştim) 667 mhz 2mb ddr2 (aynı ramlerimle) 5.4 işlemci hızı vista test de ve 3dmark 2006 da 9300 aldım .
    Aynı board la sisteme yalnız ramleri değiştirdim 800 mhz 2mb ddr2 taktım ve sonucda
    AMD 5600 x2 +kv9 msi board 800mhz ddr2 2mb ram 8800gtx de 9871 aldım Daha önceki 7200 in üzerine yaklaşık %30 performans aldımki sanırım en doğru upgrade en az paraya yaptım .

• quote:

Orjinalden alıntı: dakarai

MErhaba sistemimi darboğazı aşmak icin pgrade ettim ve sonucda hakikaten bir darboğaz olduğuna ve yeni sistemlerde artık cpularında hızının ekran kartını nasıl etkilediğini öğrendim . yalnızca boardu merak ediyorum şimdi eğer eski boardumuda upgrade yaparsam sistemi ne kadar etkiliyecek .
    Eski işlemcim amd 3600x2 + kv9 Msi board la 8800gtx kart 667 mhz 2mb ddr2 ram le 4.8 işlemci hızı vistada .
    3dmark 2006 da 7200 alıyordum
    Upgradeli hali
    AMD5600x2 +KV9 msi (aynı board yalnız işlemci değiştim) 667 mhz 2mb ddr2 (aynı ramlerimle) 5.4 işlemci hızı vista test de ve 3dmark 2006 da 9300 aldım .
    Aynı board la sisteme yalnız ramleri değiştirdim 800 mhz 2mb ddr2 taktım ve sonucda
    AMD 5600 x2 +kv9 msi board 800mhz ddr2 2mb ram 8800gtx de 9871 aldım Daha önceki 7200 in üzerine yaklaşık %30 performans aldımki sanırım en doğru upgrade en az paraya yaptım .

Öncelikle hayırlı olsun.
    Bu topic i okuyan arkadaşlar 8800 serisinin ne kadar güçlü işlemci istediğini anlayacaktır sanırım.
    Ayrıca farkı sadece 3dmark testlerinde değil oyunlarda da göreceksiniz.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marstazaman -- 5 Haziran 2007; 20:56:46 >

• Conroe alsan 2000 puan kafadan artacak
  • Hala ayni geyik...

Evet iyi bir islemci skorlari ve FPS sayisini arttirir... Ama bu kötü olan islemcinin ekran kartina darbogaz olusturdugunu göstermez... İyi olan islemcinin kalitesini gösterir...

Aha buyrun size bu konu üzerine bir kac test sonucu...

8800 GTX darboğaz başarısı

• Testlerden de görüldügü üzere darbogaz felan yok sadece kaliteli islemcinin aldigi biraz daha yüksek sonuclar var o kadar...
  • sonuç olarak iyi işlemciyle tam verim almak daha çekici bence de.
  • hayırlı olsun arkadaşım artık lost planet te 12 fps ye kadar düşmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    i7 4770 ile GTX 1070 DarBoğaz ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Testlerde hep aa*af kapalı ve düşük çözünürüklü olduğu için aralarındaki fark az gözüküyor. İyi bir ekran kartı dandik bir işlemciyle gerçek performansından düşük çaılşacaktır. Bu arada Bütün hardware siteleri 8800 serisi daha önceki ekran kartları gibi değil işlemci performansı ile çok bağlantılı derken burdaki BAZI arkadaşlar öle hemen darboğz falan yok diye nie sallıyolar onuda anlamış değilim.

3600 alan arkadaş a diycek tek şey yazık olmuş parana. 3600 ü çok rahat bir şekilde zaten kendinde overclock ile 5600 yapabilirdin.....

alın size tomshardware in türkçe sitesinden bi inceleme başlıkta 8800 EN HIZLI İŞLEMCİYİ İSTİYOR....

http://www.thgtr.com/graphic/20061205/index.html

• Her ekran karti en hizli islemcide daha fazla performans verir o da laf mi simdi

Ama bu islemcilerin darbogaz olusturdugunu göstermez...

Bir cesit kardan zarar etme olayidir hepsi bu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Asefik

quote:

Orjinalden alıntı: AteshBey

Her ekran karti en hizli islemcide daha fazla performans verir o da laf mi simdi
    Ama bu islemcilerin darbogaz olusturdugunu göstermez...

Bir cesit kardan zarar etme olayidir hepsi bu...

Bi ara ATI CF 1950XTX ,8800GTS yi ve 8800GTX i dağıtıyor muhabbeti vardı şimdi Core 2 Duo performasta çok fark ettirmezmi başladı

Onu diyen arkadaş 1950XTX i sattı kurtardık siz X2'yi ne zaman satacaksınız yakın olur inşallah

Benim anlattiklarimi yanlis anlamissiniz
    ben diyorumki oyunlar icin en önemli bileşen ekran kartidir, işlemci ikinci sirada gelir, işlemcinin yetenegine göre kardan zarar edersiniz ama cift cekirdekli işlemci ile zarar etmezsiniz diyorum...

Benim demek istedigim FPS yi artirmak icin o 100-150 dolari yine ekran kartina yatirmaktir... X2 3600+ veya E4300 eger yetersiz gelecekse ki bence böyle bir ihtimal yok o zaman en mantikli secim gene konsoldur... Bu söylediklerim sadece derdi oyun oynamak olanlar icindir... Bench alacaklar skor yapacak olanlar icin degildir

Kısacasi konu X2 ya da C2D degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AteshBey -- 6 Haziran 2007; 13:35:40 >

• Forumdan takip ettiğim kadarı ile Şefik hoca değerli bir kişiliktir, ortam gerilmesin maksadı ile yazdım, yoksa insanlık hali canınız sıkkında olabilir...
    Maksat polemik ortamı oluşmasın...
    edit:mod'lar bazı post'ları silmiş ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoOLMuSTi -- 6 Haziran 2007; 13:30:17 >
  • Teşekkürler bende sildim

Gereksizdi zaten

Topiği açan arkadaşa tavsiyem core 2 duo sistemine geçmesidir çok daha memnun kalacaktır,

ama sistem farklılığındna dolayı pahalıya mal olacak buda var tabi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoOLMuSTi

Forumdan takip ettiğim kadarı ile Şefik hoca değerli bir kişiliktir, ortam gerilmesin maksadı ile yazdım, yoksa insanlık hali canınız sıkkında olabilir...
    Maksat polemik ortamı oluşmasın...
    edit:mod'lar bazı post'ları silmiş ...

Kendisinin degerini iyi biliyorum merak etme

Pm den anlasiyoruz zaten, benim ikonlara cani sıkılmış biraz önden öyle yazmış, ikonlari ve yazi stilini degistirdim...

Sorun yok yani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.