Merhaba. 9 yıllık laptobum var. 750 GB HDD işimi görüyor ama bazen SSD'ye ihtiyaç olduğunu hissettiriyor. Programların, tarayıcının geç açılması, nadiren donmalar vb.. Oyun oynamıyorum, sadece internet, youtube, sosyal medya vb.. Fiyat performans olarak işimi görebilecek, ortalama kapasitede bir SSD arıyorum. Laptobun DVD-RW yeri boş, SSD'yi oraya takıp HDD'yi normal depolama için kullanmak istiyorum. Sistem hızlı açılıp internette gezinirken PC hızlı olsun yeter. Sanırım bunun için de masraf yapıp SSD yuvası almam gerek. Bunlar için öneri yapabilecek varsa çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler. |
9 yıllık laptop'a SSD tavsiyesi
-
-
O laptoplarda ssd boot gb limiti var, önce limiti öğrenin, sonra tavsiye verilir.
Benim lenovo laptop 240 gb'ın üstünü boot etmiyor mesela.
-
Bu limiti nasıl öğrenebilirim?
-
Google aramasıyla bulabilirsiniz. Bulamazsanız tam modeli yazın buluruz.
-
Acer Aspire V3-551G
A8-4500M
Radeon 7670M
750 GB HDD
6 GB RAM
Olan model.
-
hem crucial hem kingston bu modele 2 tb ssd'lere kadar tam destek sunmuş.
-
Acer'in sitesinde bile artık laptop modelim görünmüyor :)
Şu sitede SSD bölümünde Kingston A400 modelinin bu laptoba uygun olduğunu söylüyor fakat ben HDD yerine değil de DVD-RW yerine takmak istiyorum.
Bunun için kızak almam gerek ama tam uyumlu olması için milimetre ve sata modelini nasıl ayarlayabilirim
-
emin değilim ama muhtemelen 9.5mm dir.
-
Destegi varsa Crucial P2 1TB olabilir.950TL civarı fiyatı vardı dun Amazon da...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 30 Ağustos 2021; 22:3:46 >
-
250 TL civarı masraf yapabilirim ancak. Fazla kapasiteye ihtiyacım yok çünkü. 120-240 GB olsa yeter. Yeter ki tam uyumlu olsun, hangi marka modeller tam uyumlu hala çözemedik.
HDD'nin ve DVD bölümünün mm değerini bulamadım hala
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bütçenizi 25 TL aşıyor ama bence bu fiyata alınabilecek en iyi ssd. Dramli wd blue 3d, 275 TL
amazonWD Blue 3D NAND Dahili 2.5" SSD, SATA3, 250 GB - WDS250G2B0Ahttps://www.amazon.com.tr/dp/B073SB2MXW/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_M69RCFCYRZQ6ZQAZ96KJHwinfo64 indirip çalıştırınız. Drives kısmında dvd sürücü modeli yazar. Sanırım LG GT70N gibi birşey buldum ama sizdeki farklı model olabilir. GT70N için 12.7mm kalınlık deniyor.
https://www.hwinfo.com/download.php
Harddisk kısmı için kalınlığı dert etmenize gerek yok. 2.5 inç ssdler 7 mm kalınlıkta olduğu için hepsi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Acer Aspire 7720g (2007 yıllarına ait) modeline 250 GB JamesDonkey SSD taktım tabii açılış, kapanış herşey gözle görülür, farkettirdi. Sonrasında bir süre dışarıdan usb olarak başka sistemlerde bağlayıp kullandım. Şimdilerde, günlük bir kaç saat mutlaka kullanılan HP Pavilion DM-1 (2010) sisteme taktım, düşük ramli olmasına rağmen Windows 10 home ile birlikte gayet güzel çalışıyor. HP pavilion DM1 geçtiğimiz pandemide oldukça yoğun kullanıldı. Bir öğretmen günlük online derslerini bu sistem üzeriden yaptı. Şimdi ise akşamları kendisi, gündüz çocuğu mutlaka kullanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 9 Kasım 2021; 14:52:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X