Şimdi Ara

90'lı Yılların Çocukları Çok Şanslıydı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
11
Favori
8.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pokemon tasoları eve getirirdim her seferinde atarlardı bodruma saklardım hey gidi günler hey
  • gerçekten çok şanslıydık pc yoktu ne enerji varsa eve girmezdik gece 12 lere kadar yapmadığımız fırlamalık kalmazdı . çok güzel günlerdi
  • Nerelerden nereye be duygulandım harbi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

90'lı Yılların Çocukları Çok Şanslıydı.

sokaklar bomboş lan. çocukluğumun geçtiği sokakların çoğunu dolaştım son 3-4 yılda, o eski sokaklar yok artık. çocuklar top bile oynamıyor.

Ben daha çocuklugumun geçtigi yerlere gitmedim, gidemedim.

Eğer ki fırsatını bulup gidersem epey duygulanırım yav. Maç yaptıgımız yerler, okul, Miço dergisini aldıgımız büfe, pazar, gezdigimiz sokaklar. Aradan tam 11 sene geçmiş cocuklugumu gecirdigim yerden ayrılalı. Gitsem ne haldedir kimbilir.

• ulan memlekete ne zaman gitsem telefonla oynayan çocukları toplayıp top oynatıp zorla eriğe daldırıyorum heriflerde ruh yok deliriyorum.
  • Sabahın köründe milliyet gazetesi almaya giderdim sırf bu dergi için ;

Cuma günleri en sevdigim gün olurdu sırf bu sebeple. Günleri sayardık.

Sonundaki bulmacayı en hızlı yapıp gönderen ödülü kapardı.

Yalvaç Abi 90'lı çocukların idolü oldu adeta.

VEE tabii bir de ne işe yaradıgını bilmedigimiz, hayatımızda hiçbir yerde kullanamadıgımız Milliyet Çocuk Klubu kartıHala saklıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 19 Aralık 2012; 5:18:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Asosyallik nedir bilmezdik. Okul bahçesine her akşamüstü gider maç yapardık. O maç kurallarını hiçbir 90'lar çocugu unutmaz. Unutulamaz çünkü. Az mı şeyimize top geldiginde arka bahçede işemedik. Az mı okulun arka ıssız bahçesi hakkında hayaletli hikayeler uydurmadık.

Sokaklarda büyüdük. Bisikletlerle yarıstık. Sınıfta osuruk bombası patlatıp dersi iptal ettirirdik.

Okul bahçesinde misket ve taso ile herkesi üterdik.

Ve savaş. Hangi 90'ların çocugu elinde boncuklu tabanca ile bir savasa katılmamıstır ki ? Annelerin yasakladıgı ve bizim gidip ısrarla babamıza abimize aldırdıgımız tabancalar.

Evde arkadaslarımızla NFS2 oynardık. Ekran ikiye bölünürdü. Birimiz ok tuslarından digerimiz W,S,A,D tuslarıyla.

Hey gidi günler. Şimdi bakıyorum da sokakta oynayan çocuklar yok, hepsinin evinde bilgisayar, nintendo, playstation. En azından biz şanslıydık çocuklugumuzu yasadık

NFS 2'de ikinci oyuncu E,S,D,F tuşlarıyla oynardı hiç unutmam

• quote:

Orijinalden alıntı: King_Wolf

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Asosyallik nedir bilmezdik. Okul bahçesine her akşamüstü gider maç yapardık. O maç kurallarını hiçbir 90'lar çocugu unutmaz. Unutulamaz çünkü. Az mı şeyimize top geldiginde arka bahçede işemedik. Az mı okulun arka ıssız bahçesi hakkında hayaletli hikayeler uydurmadık.

Sokaklarda büyüdük. Bisikletlerle yarıstık. Sınıfta osuruk bombası patlatıp dersi iptal ettirirdik.

Okul bahçesinde misket ve taso ile herkesi üterdik.

Ve savaş. Hangi 90'ların çocugu elinde boncuklu tabanca ile bir savasa katılmamıstır ki ? Annelerin yasakladıgı ve bizim gidip ısrarla babamıza abimize aldırdıgımız tabancalar.

Evde arkadaslarımızla NFS2 oynardık. Ekran ikiye bölünürdü. Birimiz ok tuslarından digerimiz W,S,A,D tuslarıyla.

Hey gidi günler. Şimdi bakıyorum da sokakta oynayan çocuklar yok, hepsinin evinde bilgisayar, nintendo, playstation. En azından biz şanslıydık çocuklugumuzu yasadık

NFS 2'de ikinci oyuncu E,S,D,F tuşlarıyla oynardı hiç unutmam

Olabilir hocam

Bölümlerini hatırlıyor musun buzlu bölüm vardı. Herkes en az bir kez uçardı virajda. ''Lan öndekine kaza yaptır, beni bekle'' derdik. Hırs yok dayanısma vardı.

Alevli bölüm vardı magaraya girdigimiz. Ormanlı bölüm falan vardı.

Ne oynardık onu be. Hatta bende disketi falan da yoktu. Bilgisayar her bozuldugunda ''Nfs2'yi de yüklettir'' derdim babama.

• ben hiç miço almazdım la. almaya başladığım ilk dergi goal'dü, 10 numara dergiydi be, odamın her karışı futbolcu posteriyle doluydu.

hatırladıklarım, vieri'nin böyle bir posteri vardı:

hasan şaş (daha farklıydı bundan):

bu dergi vardı lan tutmayın ağlarım :( haftalığımın yarısını verirdim bu dergilere. iyi ki aylık çıkıyordu

• şaka bi yana bizim zamanımız derken bile bencillik var, şimdiki çocuklarda cok sanslı sokagı ellerinden alan yok, istedikleri gibi takılabilirler. Ama internet başına geçip sanal aleminde içine zıcmasalar iyi olacak.
  • Çocukların sokaklarda olmamasının nedenlerinden biri de sokakların güvensiz oluşudur.Mahalle kavramı değişti.Eskiden mahalle içinde komşular birbirini tanırken şimdi kat içindekiler tanışmıyor.Insanlar kendi çocuklarının yanında mahallenin çocuklarınada sahip çıkıyordu.Tabi en büyük etken sanal ortamdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

sokaklar bomboş lan. çocukluğumun geçtiği sokakların çoğunu dolaştım son 3-4 yılda, o eski sokaklar yok artık. çocuklar top bile oynamıyor.

Abi eskisi gibi sokak bile yok benim eski mahallemde top oynadigim yerler simdi apartmandan gecilmiyor. cocuklar sokak arasinda arabalarin gectigi yerde top oynuyor yazik.

•  90'lı Yılların Çocukları Çok Şanslıydı.

• pokemon,digimon gibi çizgifilmleri sürekli takip ederdim.
    her akşam arkadaşlar ile sokakta toplanıp hırsız polis,zımba türü oyunlar oynardık.
    ateri ile zaman geçirirdim görüntünün gelmesi için kabloyu 2 büklüm yapardım , adaptörün sıcaklığını kontrol ederim mario oynardım.
    kar kış kıyamet her zaman her koşulda toprak sahada hergün maç yapardık ve en az 1.5 saat sürerdi.
    sınıfa osrk bombası atmıştm bir kere ingilizce dersiydi ilk okulda ders başka sınıfta işlemiştik.
    6. sınıfta çocuk bana pandik attı diye hastalenilk etmiştim çocuk tuvalette bayılmıştı :D
    mermer parçaları ile sigara kağıdı oynardık en ucuzu samsun idi.
    mahalle de herkesin bisikleti vardı 6 bisiklet ile en az 12 kişi sabah yola çıkar akşam üstü mahalleye gelirdik.
    vazgeçilmez sporcu kağıtları,misket ve beyblade oynardık her gün. pokemon tasolarını da unutmadım.

abi baya uzun oldu çocukluğumu özledim yaşım 18 , ilk okullu yıllarıma dönmek için nelerimi vermezdim . hayat benim zamanımda çocuk ken güzeldi be abi.

• MK ve mico gbi dergiler alirdik her sabah ataride ordek avlardik mahalle maclari yapardik passiz gol atamazdik topu getircm diye bi ara dikenli sopayla kovalandi bilirim bahce sahibi tarafindan

• Ah dostum 90'lar bir harikaydı.
  • sabah akşam maç ederdik, top patlardı veya balkona kaçardı evlat acısı gibi üzülürdük
    şimdi ne çocuk var ne birşey.ilkokuldan itibaren okul+dersane+bilgisayar
    şimdi çocukların robot gibi beyinleri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zmax -- 19 Aralık 2012; 10:50:26 >
  • Hey gidi günler hey
  • youtube ye girin bakın şimdi özürlü taklidi yapan ilk okullu ve liseli beyinleri görebilirsiniz
  •  90'lı Yılların Çocukları Çok Şanslıydı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.