Şimdi Ara

90'lı Yılların Çocukları Çok Şanslıydı. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
11
Favori
8.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K.B.V.

90'lı Yılların Çocukları Çok Şanslıydı.

oha çoğunu hatırlıyorum

• Mermerleri birbirine vurarak osur taşım osur diye bağırırdık :D sonra koklayıp kafayı bulurduk ne günlerdi eskiden herkesin evinde pc olmazdı şimdi herkeste pc var yemin ederim arkadaş listemdekilerden utanıyorum ana sayfayı görseniz durumları büyük birisi okusa ya tecavüze uğramış sana ya annesini babasını kaybetmiş biri sanar tuhaf tuhaf şeyler yazıyorlar kızın teki geçen gün keşke sevgilim olsaydı o olsa şimdi sıkılıyor olmazdım felan yazıyordu hep onları gördükçe sıkıntı basıyordu beni kıza mesaj attım sınıftan biri var seninle tanışmak istiyor çıkarsınız felan diye kızla aramızda biraz samimiyet vardı la kız demesin benimle çıkmak isteyen 5 kişi var gelde dövme bunu
  • Bu 90'ları yad etme teması da baydı. Popstar da 90'lı yıllarda değildi zaten. 2003 olması lazım.
  • azmi milletin bahcesine daldik bi keresinde adam traktorle kovaladiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • power rangers yüzünden bi ara manyak gibi dolaşıyodum ortalıkta kartondan maske yapmıştım kendime çok etkilemişti beni iyi atlamamışım bi yerden.

birde akşam gelirdim 3 de evden geldigim gibi alırdım ekmeği koyardım arasına domates peynir çıkarırdım önlüğümü alırdım kaleci eldivenlerini doğru evin arkasına gelirdi millet 1-2 gelmiyenleri evinden çağırırdık akşam ezanına kadar atardım kendimi yerlere hiç canım acımazdı taşlarda roveşata çekerdim kalecilik yapardım ulan şimdi bi vursam kemiği acıdan ölüyorum ne bilim 10 yılda ne değişti bukadar
  • leblebi tozu diyorum
  • Star Wars kılıçları ilk defa Türkiye'ye geldiği zaman epey kalabalık bir grup olarak satın almıştık. Okul bahçesinde ya da geniş alanlarda savaşırdık. Hey gidi günler. Şimdinin çocukları nasıl kılıç kullanılacağını bilmez.
    Şaka bi yana gazeteleri bürüp bantlayıp top yapılırdı. Toprak alanlarda küçük çukurlar yapılır meşelerimizle oynardık. Sokak kenarlarında taso oynardık genelde kaybederdim ama bütün çocuklar babamdan korktukları için geri verirlerdi tasoları. Bisiklet çetelerimiz vardı. ZBK oynardık. Sonra değişim başladı.
  • futbolcu kartlarım hala durur acayip iyi oynardık hala arkadaşlarla açık mı kapalı mı diye esprisi döner çok acayip taktikler vardı bilek bükmek gibi ya da kartın resimli kısmını yırtıp hep kapalı demek gibi çekmecemde hala duruyor bir poşetin içnde saydım geçen gün bin küsür taneydi gördükce eski günler aklıma gelir hep
    pokemonu da unutmamak gerek tabii
  • 2050 hatta 2100'de bile şu 90'lar muhabbeti yapılacak buna adım gibi eminim.Geçti bitti arkadaş,geçmiş geçmiştir ve tarihe karışmıştır.70'lerde teknoloji gelişseydi o zaman 90'larda durum günümüzdeki gibi olacaktı.O zaman 60'larda çocuk olmak başkamıydı diyecektik?.
  • Bende 14 yasindayim bulundugum yer kucuk bir ilce burda bitmedi dedikleriniz ben 12 yasimda falan biraktim dediklerinizi ama top oynuyoz aksamlari eskiden saklambac oynardik hava falan kararinca burasida tam saklambaclikti gece kondular falan vargece kondularin tepesinden atlamakta super olurdu kendimizi superkahraman gibi hissederdik sanirim bunlar diyorsunuz devam ediyor benden kucukleri goruyom bazen
    bide boncuklu silahlarla kendimize bolgeler falan yapardik savasarak bolgeleri almaya calisirdik 20 kisi az dayak yemedik gece kondu bolgesinde olurdu genelde bunlar

• Hayatımın en iyi yıllarıydı o yapdıgımız macları kızlarla oynadıgımız evcilikleri :-Dheleşu akşamları oynadıgımız saklambac cok özlüyorumla o günleri :(

• Araya yeni jenerasyon kaynak yapmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thevincent

bayramda tüm paraya bunlardan alırdık en zevkli şeydi

Sorma ya

Şimdiki çocuklar bayram paralarını internet kafelerde harcıyor. İçler acısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

ALINTIDIR ;

1. İyi oynayan iki kişinin aynı takımda yer almamasına dikkat edilirdi.

hocam hepsini okudum çok iyi ya
  • Action man vardı babama cok yalvarmistim paramiz yoktu diye alamamisti zamanina gore gercektende pahali biseydi.meshur yazbuz vardi govdesi kirmizi cikinca sevinirdik onun 40.000 oldugu zamani bilirim.sigara paketlerini toplardik o kagitlari tomar yapip cebimizde tasirdik.misketler degerliydi hele demir olanlari kazanirsak olay cikardi.torpil atmis olanlarin hikayelerini dinleseniz roman olur.cok guzel zamanlardi bunlarin hepsi bi kultur gibiydi keske simdikiler gorselerde kiymet bilseler

• quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

99999 in 1 kasetlerine inanip almistik hepimiz

O kadar az mı 9 vardı orda 999999999999... diye gidiyordu onlar
  • Hey gidi hey.. O yıllarda doğmuş bir kişi olarak söyliyeyim bundan 6 Sene evveldi kimsenin evinde bilgisayar yoktu lise zamanlarımızda az mı maç yapılmazdı her akşam neredeyse veya çoğu zaman hep maç yapılırdı o zamanda mevkiim kalecilikti benim Arada sırada hakemlik yapıyordum ondan sonra Kar yağdiği zamanda bahçeler falan boştu giderdik orada toplanıp kar topu oynardık,kardam adam yapardık az mi yapmadık bunları.. o zaman bizim buralar hep arsaydı boşluk vardı fazlasıyla.. tabi kar dönüşü kömür sobasının başına yumulurdum.. Hala hatırlıyorum ya orta okul ve liseye yakın çağlarda evmiiz sobalıydı o zamanlar sobanın üst tablasına kar topu atardım yada eldiveni sallardım üzerinde eriyen karların sesi hoşuma gidiyordu ve neler yapıyorduk neler Ateri,sega vs oynanırdı playstatinon 1 ler vardı hatta bendede vardı o zamanlar sonra enişteme verdim öylece kalmıştı birdahada kullanmadım 2005 Sonrası ilk bilgisayarım olan ve şu anki sistemdekini kullanıyorum bir kaç ufak tefek parça değişimi dışında idare edioyr şükür.

Bunlar liseden sonra bitti ve arsaların yerine evler yapılmaya başlandı işe falan girdik dağıldık hepimiz ve şu an görseniz her yer bina dolu artık.

Eski yıllarımı özlemiyorda değilim.. Çekerdim koltuğu kışın kömür sobasının arkasına O AUER marka sobamın sıcağını ala ala ala misler gibi yayıılp Tom ve jerry,şirinler vs felan izliyordum çoığu zamanda ateri oynardım eski gri kasalı bir aterim vardı markasını unuttum Micro genius olması lazımdı.

Ne ateri oynardım hey gidi hey.. Bir zamanlar kışın soğuklarda Annem beni 9-10 yaşlarında vardım yoktum yada daha küçüktüm koyardı leğeni tam sobanın önüne.. orada beni bir güzel yıkayıp temizlerdi off özledim bee.. O günleri ama şimdli nerde öyle şeyler.. doğalgaz çıktığından beri herkes dağılmış vaziyette kimimiz kendi odamızda kimimiz sağda solda duruyoruz artık bundan sonra zaten yeni nesiller bizden sonraki kişiler evlerinde teknolojik aletlerle büyüyecekler artık öyle eski yıllar geride kaldı daha gelmez artık onlarada ayak uydurmaktan başka çaremiz yok.

Hala o eski yıllarımı aklıma getirecek olan kışın bol bol rahatıma bakmama vesile olan,sıcaklığını hele kışın soğuk günlerin sıcak dostu olan kömür sobam köyümde duruyor yeni gibi vaziyette onu gördüke eski yıllarım aklıma geliyor.

Şimdiki çocuklara bakıyroum evlerinden çıktıklarını görmüyorum kimisi bilgisayarın başında kimisi okul,dershane,ev şeklinde hayatları devam ediyor gene ben sokakta görüyum oynayan oynaşan çocukları özellikle yaz aylarında olsun o kadar gene hiç olmazsa eski yıllarımız aklmııza geliyor gelmiyorda değil yani..

Hüzülendirdiniz la beni gire gire burayı mı buldum..

•  90'lı Yılların Çocukları Çok Şanslıydı.
  • mahalle maclarina gider kavga cikartirdik gazoz kapagi oynar yazin gunduz kaysi,erik,elma olan evleri kesfe cikar aksam dalardik birde ev sahibi ciktimi senlige bak hele biride ufak sakarlik cikardimi gulecegiz diye asfalta yatardik gece 11-12 arasi buyuklerimiz farkli seylerden bahsederlerdi doga ustu daha nasil oldugunu anlamadan olay korku hikayelerine kayardi korkumuzdan tuvalete cikamaz kapiyi acik birakirdik abimiz varsa isigi sondurup kapiyi kapatip odumuzu koparirdi duzgun iseyemedenn yaris tuvalete yarisi dona yallah yataga. oyunu atari salonlarinin havasiz kocaman yan taraflarinda ruyalarimizi susleyen karakterlerin resimleri olan jetonlu kollu makinelerde ogrendik. evde kasetli 8 bitlik 16 bitlik oyunlar oynardik en fazla ama mac var denildiginde ne atari ne yemek unuturduk herseyi.
    uzun essek oynardik illaki bi yanimiz morarirdi her daim vucudumuzun herhangi bi yerinde hazir dururdu yaralar dirseklerimizde kabuk tutmus dizlerimiz siyrilmis su an herseyimi verirdim o gunlere donmek icin.
    maclar televizyinlardan beles izlerdik hep beraber oturmalara giderdik cocuklar baska bir odada oynardik tabiki ev darma duman olurdu ve misafirlikte annemizin dizinde uyuya kalirdik alirlardi kucaklarina ustumuzu montuyla sarardi babamiz hasili vel kelam cok sey var anlatacak ama sigmaz o guzel gunler buraya.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.