Şimdi Ara

90'lı Yılların Çocukları Çok Şanslıydı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
11
Favori
8.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asosyallik nedir bilmezdik. Okul bahçesine her akşamüstü gider maç yapardık. O maç kurallarını hiçbir 90'lar çocugu unutmaz. Unutulamaz çünkü. Az mı şeyimize top geldiginde arka bahçede işemedik. Az mı okulun arka ıssız bahçesi hakkında hayaletli hikayeler uydurmadık.

Sokaklarda büyüdük. Bisikletlerle yarıstık. Sınıfta osuruk bombası patlatıp dersi iptal ettirirdik.

Okul bahçesinde misket ve taso ile herkesi üterdik.

Ve savaş. Hangi 90'ların çocugu elinde boncuklu tabanca ile bir savasa katılmamıstır ki ? Annelerin yasakladıgı ve bizim gidip ısrarla babamıza abimize aldırdıgımız tabancalar.

Evde arkadaslarımızla NFS2 oynardık. Ekran ikiye bölünürdü. Birimiz ok tuslarından digerimiz W,S,A,D tuslarıyla.

Hey gidi günler. Şimdi bakıyorum da sokakta oynayan çocuklar yok, hepsinin evinde bilgisayar, nintendo, playstation. En azından biz şanslıydık çocuklugumuzu yasadık

• yoo hala çocuklar çatır çatır sokakta oynuyor
  • Eski günler geldi aklıma büyük bir nostalji oldu, Benim için 90 lı yıllar ve 2006-2007 yılları çok güzel geçmişti.
  • Yeni nesile cok aciyorum hayati sokakta ogrenmek cok baska simdi herkesin derdi en kucuk yastan itibaren akillarina para,unvan gibi seyler sokuluyor.Aileler cocuklari kendi hedefleri ugruna yaristiriyor.Cocugun dunyadan haberi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  90'lı Yılların Çocukları Çok Şanslıydı.

sokaklar bomboş lan. çocukluğumun geçtiği sokakların çoğunu dolaştım son 3-4 yılda, o eski sokaklar yok artık. çocuklar top bile oynamıyor.
  • Kaleci oldugum icin genelde topu ben alirdim ama bazen atan alir yapiyoduk top dikenli güllerin oldugu yere gitmisti ne kadar sert oldugumu gostermek icin oraya dalmiştim şortlarda ciktigimda bacaklarim kan icindeydi ama çaktirmamaya calisiyorum acidigini , sert erkeğim ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Earl Sweatshirt -- 19 Aralık 2012; 3:59:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka maka arkadaş haklı 90-93 nesli epey şanşlı milenyumu gördük teknolojinin neredeyse tüm gelişmesine şahit olduk aterisinden tut bilgisayarına 3310'dan iphone'a Kütüphaneden e-booklara vay be ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi neyapıyoruz kalk yemek ye akşam olsun okula git veya okula gitme bahanesiyle bar'a git aşık ol terkedil üzül iç bara git uyu kalk bara git iç uyu kalk bara gir iç uyu

eve gel face'e gir eski sevgilinin profiline gir iç
    seni silmiş olsun iç
    sana geri dönmesin iç

ulan hayat hakketen içkiden ibaret olmuş
  • ALINTIDIR ;

1. İyi oynayan iki kişinin aynı takımda yer almamasına dikkat edilirdi.

2. Maçlar minyatür kalede oynanıyorsa, penaltı boş kaleye ters şekilde topukla vurulurdu.

3. Maçların hayali kale direkleri arası adım ile sayılır, olmaları gereken yerler iki taş ile işaretlenirdi.

4. Hava kararınca, ezan okununca, anne-baba çağırınca maç biterdi.

5. Uç korner bir penaltıydı.

6. Topu patlatan parasını öder, patlak top ikiye kesilip kafaya takılırdı.

7. `Frikiklerde açıl biraz` denince `Burası Ali Sami Yen mi şeklinde cevap verilirdi.

8. Takımlar kurulurken ilk oyuncuyu seçme hakkı, adım almayı iyi bilenindi.

9. Kaleci topu 3 kere sektirirse rakibe Açılsana 3 kere sektirdim derdi, rakip açılırdı efendilik vardı.

10. Top insanın pek münasip olmayan bir tarafına gelirse herkes işe işe diye bağırırdı.

11. Penaltılarda kaleci değiştirilirse 2 penaltı atılırdı. Eğer ilk penaltı gol olursa ikincisi atılmazdı.

12. Abanma ve burun vurmak yoktu, vurulursa eleştirilip kınanırdı.

13. Tanju, Rıdvan, Metin, Ali, Feyyaz, Hagi, Hakan, Hami gibi dönemin popüler futbolcularının adı alınırdı.

14. Topun sahibi tüm kuralları koyar, takımı kurar, kaleyi seçer, istemediği kişileri topuyla oynatmazdı.

15. Klişe laflar vardı At bakayim abinin kıllı göğsüne

16. Elin avantajı olmazdı.

17. Bel üstü gol sayılmazdı.

18. Taçtan kendi önüne atıp başlatılınca, taç değişirdi.

19. Maçı izleyen küçük bir grup varsa, penaltı olup olmadığına o karar verirdi, saygı vardı.

20. Maçlarda eğer iddia varsa ödüller genel olarak Algida Max, eskimo, meybuz, 2,5 litrelik kola vb. ürünlerden oluşurdu.

21. Pas vermeden sadece çalım atarak gol atılırsa sayılmazdı.

22. Frikiklerde baraj mesafesi, frikiği kullanacak olan kişinin koca bir zıplayışının akabinde 3 koca adım atmasıyla belirlenirdi. Büyük atılan adıma karşılık olarak rakip takım "sen tuvalete de mi böyle gidiyon?" diyerek ortalığı kızıştırırdı.

23. Top, oyun alanı içerisindeki herhangi bir arabanın altına kaçarsa büyük bir şevkle arabanın altına yatılıp top alınırdı. Topu ilk kim kaparsa o takımda başlardı.

24. Gol olduktan sonra eğer tartışmalar olursa ve golü yiyen takımın bir oyucusu golü kabullenirse rakip takım direk o kişiyi yüceltip adamın gol diyo diyerek golü alırlardı. Golü kabullenen kişi de kaleye veya defansa alınırdı.

25. Varsa hakeme yapılan en dolu dizgin hakaret hakeme gözlük, eline de sözlüktü.

26. Oynayacakların sayısı eğer tek ise, güçsüzlerden biri devre değiştirerek gönlü alınırdı.

27. Penaltılarda eğer takımınız açık ara farkla öndeyse kaleciye vurdurulurdu. Ama en güçlü forvetiniz penaltıyı kullanacaksa, hemen rakip kalecinin gönlü alınırdı. Merak etme olm, teknik vuracam.

28. Sabit bir kaleci yoksa 2 golde bir veya dakika usulü oyuncular aralarında değişirdi. Kalecilik sırası Sonum bir Allah diye kim başlarsa o kişiden geriye sayılırdı.

29. Dizde veya ayak ucunda top sektirerek de sıra belirlendiği olurdu (genellikle 9 aylık veya 21 aylık gibi oyunlarda). Bu durumlarda ilk sektirmek isteyen Birim bir Allah, kırmızı bayrak, yeşil kitap derdi.

30. Kaleci oyuncu kavramı vardı. Takımların genellikle iyi oyuncuları bu kutsal göreve kendilerini adarlardı.

31. Eğer bir oyuncu faule maruz kalmışsa ama devam etmek istiyorsa, rakip futbolculardan birinin yürümesini dahi bahane ederek adamın devam ediyor. derdi.

32. Milli birlik ve beraberliğimiz mahalle maçlarında başlamıştır. Önce maçlar yapılır. Centilmenlik skora yansımazsa sopalar, taşlar konuşurdu.

33. Atan alır spor vardı. Eğer top kime çarpıp çıkmışsa topun gittiği yer neresi olursa olsun koşa koşa gidip alırdı.

34. Mahallenin abileri kaleci alıştırırlardı ve buna göre puan verirlerdi. Aralarında kavga eden çocukların puanı kesilirdi.

35. Skor ne olursa olsun akşam!? saati yaklaştığında golü atan kazanır kuralı işlerdi.

36. Maçlardan sonra su sırasına girmek ayrı bir davaydı ve mutlaka koşa koşa gidilirdi. Genellikle yaşlı amca veya teyzeler, zemin katta oturanlar bu işin acımasız kurbanlarıydı.

37. El kasti değilse o top direkt kaleye kullanılmaz, kasti değilki oğlum, gol olmaz. denirdi.

38. Eğer kaleci dahil herkes çalımlanmışsa o top çizgiye kadar götürülür ya popo dürtmesi yada yere yatıp kafa, burun, alın gibi vucut kısımlarının dürtmesi ile gol atılırdı.

39. Kalecinin degajla gol atabilmesi bir yetenekti fakat gene de gol sayılmazdı. Karşılıklı atışmaların sonunda yoldan geçen herhangi biri hakem yapılırdı ve sonuca o karar verirdi.

40. Para o zamanlar kolay bulunmadığından maçın hangi takım tarafından başlatılacağına; bir tarafına tükürülmüş yassı bir taşın havaya atılıp, yaş mı,kuru mu seçiminde doğru tarafı bilen tarafın başlaması yöntemi ile karar verilirdi.

41.Kaleler taştan olduğu için atılan şut önce defansa çarpıp sonra taşın üstünden geçtiyse şutu atan takım gooll diye yaygara çıkarırdı. Rakip takımın gol değil kale üstü cevabına,gol yoksa korner o zaman ver topu diyerek racon kesilirdi.

• komşuların eriklerini-muşmulalarını az çalmadık hey gidi günler hey gerçekten çok yazık yeni nesile 100 binlik meybuzlar hala aklımda
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaTuRaL07

Şaka maka arkadaş haklı 90-93 nesli epey şanşlı milenyumu gördük teknolojinin neredeyse tüm gelişmesine şahit olduk aterisinden tut bilgisayarına 3310'dan iphone'a Kütüphaneden e-booklara vay be ..

101 İN 1 GAMES miydi neydi adı da hatta. Ne oyunlar oynardık onla be. Aslanla atesli halkalardan atlama, motorla kendi yaptıgımız engebelerden uçma, super mario.

Az mı silahla ördek avladık.

Biz internete baglanmanın, telefon sesiyle oldugunu bilen nesiliz yahu. E-kolay sahibi olanlar zengin sayılırdı o zamanlar. Babam tembihlerdi ''Oglum fazla kalma internette'' diye. Süre işliyor fiyat giriyordu çünkü. Ayrıca internete girersen ev telefonları çalısmazdı

• misket oynarken ellerimizin toprağa sürtmekten çatlaması, titreyerek ettiğimiz ilk kavgalarımız off ulan ne duygular yaşadık ne güzeldi ya heleki ergenliğe girip kızları farkedince neyse oralara girersesem uzar gider
  • Yukarıdaki kurallarda pas atmadan gol olmaz diyor, bizde aksine çalımsız gol olmazdı. Tabi bu tek kale maçlarda geçerliydi çift kale maçlarda her türlü gol atabiliyordun.
  • aynen doğru söylüyorsun bizim mahalledeki 92-95 liler yani bizler büyüdükten sonra mahallede meşe,taso,gazozkapağı oynayan olmadı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: butze

Az mı erik çaldık ulan ???

hala ağaçlara dalan var mıdır acaba

illaki biri gelir ağaca dalan vaaar diye bağırırdı ..ne güzel günlerdi lan
  • quote:

Orijinalden alıntı: kıpçak+kk

aynen doğru söylüyorsun bizim mahalledeki 92-95 liler yani bizler büyüdükten sonra mahallede meşe,taso,gazozkapağı oynayan olmadı..

sigara kağıtları da vardı.... zındır zımba oynardık ,uzun eşek,iki kişi el ele tutusur birseyler söleyip üstlerinden atlardık,yakan top oynardık ama meyve isimleri falan secerdik ,sporcu kağıtları vardı.kutu kolayı ezip mac yapardık ...........................
  • İlkokul biterken düzenledigimiz gösteride ilk aşkımla karsılıklı oynamıstım. Şarkı da buydu ;

Gösterideki erkekler ve gösteriye alınmayan erkekler cephe olmustu. 2-3 hafta az kavga etmedik okul bahçesinde.

BBG Melih vardı bir de ;

• tasolardan koleksiyonum vardi.Çaldi cocugun biri hic unutmam az kosmadim pesinden onu yakalamak icin yakalayamadim tabi :( ne cok aglamistim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

Mahalle maçları yapardık kendi aramızda sabahtan akşama kadar maç yapardık.Kar yağdımı kar maskelerini,bereleri kafamıza geçirir elimizdeki hangi boncuklu silah varsa savaşırdık.En ufak bayır bile görsek ya bir leğen parçası yada plastik poşet arayıp g.tümüz yanıncaya kadar kayardık.Sonra onun acısını sobaya dönerek yaşardık her tarafımız sırımsıklak ve suratımız pembeleşmiş bir şekilde.Yaz aylarında okullar tatil olduğunda etraftaki erik,kiraz,ceviz vb ağaçlara dalardık ta ki yaşlı komşu teyzeler görene kadar.Taso oynardık milleti keperdik.Beyblade'te vardı bir zamanlar ama taso vakti kadar güzel değildi.Atari kasetlerini üfleyerek çalıştırırdık.Dua ederdik çalışsın ekran kaset oynadığı anda piksel piksel olmasın diye.Sonra kollar bozuldu mu tamir etmeye kalkardık.Adaptörler ısındımı atari başından kalkardın.Oyunları ise bambaşkaydı ona hiç girmeyeceğim anlatsam baya uzun sürer.Binbir türlü çizgifilm ile ekran başına kitlenirdik.Gorilli ghostbusters,He-man,Scooby Doo,Voltran,Transformers,Tom & Jerry,Çakmaktaşlar,Pokemon,Beyblade ve birçok çizgifilm.Daha çok şey yazmak isterdim çünkü dönmek istiyorum o yıllara ama elden birşey gelmez.Yaş 22 ye geliyor daha gencim ama ne olursa olsun çocukluk başkaydı

Aynen hocam 90'ları adam akıllı hatırlayanlar 21+ şu an zaten.

Kanal D'nin çizgifilmlerini çok seviyordum o zamanlar.

Bunların yeri de ayrıdır bende ;

•  90'lı Yılların Çocukları Çok Şanslıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 19 Aralık 2012; 4:59:25 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.