Şimdi Ara

90'lı Yılların Çocukları Çok Şanslıydı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
11
Favori
8.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bayramda tüm paraya bunlardan alırdık en zevkli şeydi

90'lı Yılların Çocukları Çok Şanslıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevincent -- 19 Aralık 2012; 10:58:09 >

• 99999 in 1 kasetlerine inanip almistik hepimiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

Orijinalden alıntı: King_Wolf

quote:

Asosyallik nedir bilmezdik. Okul bahçesine her akşamüstü gider maç yapardık. O maç kurallarını hiçbir 90'lar çocugu unutmaz. Unutulamaz çünkü. Az mı şeyimize top geldiginde arka bahçede işemedik. Az mı okulun arka ıssız bahçesi hakkında hayaletli hikayeler uydurmadık.

Sokaklarda büyüdük. Bisikletlerle yarıstık. Sınıfta osuruk bombası patlatıp dersi iptal ettirirdik.

Okul bahçesinde misket ve taso ile herkesi üterdik.

Ve savaş. Hangi 90'ların çocugu elinde boncuklu tabanca ile bir savasa katılmamıstır ki ? Annelerin yasakladıgı ve bizim gidip ısrarla babamıza abimize aldırdıgımız tabancalar.

Evde arkadaslarımızla NFS2 oynardık. Ekran ikiye bölünürdü. Birimiz ok tuslarından digerimiz W,S,A,D tuslarıyla.

Hey gidi günler. Şimdi bakıyorum da sokakta oynayan çocuklar yok, hepsinin evinde bilgisayar, nintendo, playstation. En azından biz şanslıydık çocuklugumuzu yasadık

NFS 2'de ikinci oyuncu E,S,D,F tuşlarıyla oynardı hiç unutmam

Olabilir hocam

Bölümlerini hatırlıyor musun buzlu bölüm vardı. Herkes en az bir kez uçardı virajda. ''Lan öndekine kaza yaptır, beni bekle'' derdik. Hırs yok dayanısma vardı.

Alevli bölüm vardı magaraya girdigimiz. Ormanlı bölüm falan vardı.

Ne oynardık onu be. Hatta bende disketi falan da yoktu. Bilgisayar her bozuldugunda ''Nfs2'yi de yüklettir'' derdim babama.

Hatırlıyorum tabi. FZR2000 diye kırmızı bir araba vardı oyunun en çılgın arabası. Pioneer diye hile yazardık arabalar hızlanırdı. Oyunun son bölümünde Hollywood'da yarış yapıyorduk. Yolumuza dinazor falan çıkardı. Hatta ana menüde hile yazıp o dinazoru falan sürerdik. Ne günlerdi be. Şu anki oyunları son detaylarda çalıştıracak sistem var ama eskilerin tadını vermiyor.

• 2004-2005 yıllarına kadar böyleydi. Şimdi 10 yaşında ki çocuk Facebook kullanıyor.
  • Tüm parayı torpile yatırırdık ınsaatlardan kuma atlardık
  • Hirsiz polis oynayan yok muydu

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Hirsiz polis oynayan yok muydu

• şimdi aklıma geldi, dünden beri düşünüyordum.

dario hubner posterim vardı, tam da bu fotoğraftı. chievo verona takım posterinin yanında dururdu. lan eski goal dergilerini nerede bulurum?
  • kuzenim evli 99 yılında çocukları oldu.kız 99lu 2 sene önce facebookta gezinirken bi olaya tanık oldum. kızın annesi (kuzenim) duvarına hadi yemeğe yazmış. var mı böyle bişey ya?

ziyaretlerine gidiyoruz kız suratsız suratsız oturuyo telefonuna gömülüyo mesajlaşıyo arkadaşlarıyla sürekli. varı yoğu justin bieber one direction vs. fotoğraf çekilelim diyince bambaşka bi karaktere bürünüyo sadece fotoğraflarda gülümsüyo. geçen sene köye geldi. ilk defa geldi hayatında. sürekli annesine fotoğraf çektirdi. egzotiklik olsun diye köye geldiğini düşünüyorum. 12-13 yaşında bi çocuğun hayatı sanal hayat olmuş sanki yaptığı herşey sanal hayat için.

ben onun yaşındayken babam bana eski telefonunu vermişti motorola-timeport antenli falan bi telefondu kemere takma aparatı bile vardı. sadece babam arayınca elime alırdım telefonu. şimdi noldu? bi telefon alıyolar 1 milyar. bütün boş vakitlerini telefonla oyun oynuyarak mesajlaşarak vs. yalan ediyolar. kitap desen kaç yılından geliyosun sen derler. adamların hayatları dokunmatik olmuş. küçücük çocuklara ipadler alınıyo pahalı oyuncaklar alınıyo vs. oyuncaklarla iki oynayıp atıyo bi köşeye. yenisini istiyo hatta yeni telefon istiyo ipad istiyo ps3 istiyo.

kötü bi nesil yetişiyo benim kanımca bilmiyorum bizim neslimiz için de aynı şey söylenmiş midir ama hiç emin değilim gelecekten. ha size şunu söyliyim bu ülke gençlerinden ahlak falan beklemeyin gelecekte. Amerikada ingilterede ne oluyosa buraya da geliyor.

• Bisikletle yarış yapardık caddenin bir ucundan bir ucuna . Yokuşu rampa yukarı işkenceyle , bacaklarımız titreye titreye çıkardık çıktıktan sonrada daracık sokakta 4-5 bisiklet yanyana yarış yapardık sokağın aşağısında caddeden araba geçmez inşallah diye dua ederdik . Ve bunu herkes yapmıştır eminim bisiklet sürerken yerde hafif kum görelim hemen kaydırmaya çalışırdık . Arka tekerlere su şişesi yerleştirip motor sesi süsü verirdik lastiği eritirdi tabi

taso - misket oynardık.

yakar topmudur nedir onu çok severdim ortaya geçerdim topla beni vurmaya çalışırlardı ama vuramazlardı . Ama şimdi oynasak hemen vurulurum küçükken daha haraketliymişim

Mahalledeki arkadaşlarımla ateri oynardık kuş vururduk yarış oynardık falan . Şimdi mahalledekiler it kopuk oldu herkes eskisi gibi olsa keşke.

Bilgisayarla tanıştık millet metin 2 oynardı ben birtek ondan geri kalmıştım diyebilirim. İnternet kafelere az para vermedik Counter oynardık 5-10 kişi.

Lazer alıp her türlü p*çlikleri yapardık

Bayram harçlıklarımız kabarıktı o zamanlar
    Kapı kapı gezer bayram kutlardık.
    Mahalleden bir amca harçlık olarak 50 binlira verdi bi kere varya içimden o zamanki küfür dağırcığımla saydırmıştım resmen . Bir sakız parası verdi herif ! Git evinden şeker çikolata falan ver harçlık verme daha iyi
    Artık kendimi geçtim bizden küçük kardeşlerimizede harçlık vermiyorlar eskisi kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 19 Aralık 2012; 19:00:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Bionick

komşuların eriklerini-muşmulalarını az çalmadık hey gidi günler hey gerçekten çok yazık yeni nesile 100 binlik meybuzlar hala aklımda

o iğrenç meybuzlar bile güzel gözükürdü şimdi magnum süper kornetten aşşağısını yemiyoruz
  • Orhan pamuk da asosyal bir insandı,çok mu şanssızdı yani? size yazar olun demiyorum.Ama bilin ki asosyallik de bir fırsattır.Yüce kitabımız Kur'an ı kerim bile diyor hiç düşünmezmisiniz diyor.Bu dünya bir aldatmadan başka birşey değildir diyor.Asosyallik birşeylerden fırsat çıkartan insanlar için iyidir,kendi içindekinizi filan keşfedersiniz belki.

Çocukluğunu yaşamak nedir sizin?İki taso patlatıp,sokaklarda kaymak mı,haylazlık yapmak mı,tabanca,maytap patlatmak mı,arka bahçelere işemek mi ve sonra bunları yeni nesilin yaşadıklarıyla karşılaştırıp,bakın biz daha şanslıyız demek mi?İnsan kendi şansını kendi yaratır,yeni nesil de,kendi durumuna göre,kendi şansını yaratacaktır,yarattığını sanacaktır.ve bir sonraki nesile sizin dediklerinizi diyecektir.Ortaya ne çıkıyor,eski yeni kavgası,ve büyük bir zaman kaybı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 19 Aralık 2012; 19:00:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatanga.1988

Tüm parayı torpile yatırırdık ınsaatlardan kuma atlardık

Ne deli cesareti varmis bizde ya

Kosa kosa kuma atlardik bizde. Ulan korkumuz yoktu ki. Organ mafyasi yoktu, sadece bizim uydurdugumuz hayaletler vardi, bir de ailemizin uydurdugu seyler.

Az mi dustum bisikletten. Ceneyi yardim, Karnima bisikletin freni girmisti. Yokus asagi inerken arabayla carpistim. Hele o Bisan'lar yok muydu :). Babam 50 liraya almisti 96-97 senesinde. Boyum yetmezdi de ayakta surerdim.

Uzaktan kumandali jeeplerimiz vardi yaristirirdik.

• NE OLDUYSA FACEBOOK YÜZÜNDEN OLDU
  • quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

99999 in 1 kasetlerine inanip almistik hepimiz

• Dikkat ederseniz son nesil çocukları resmen gerizekalı.herhangi bir açıklama ihtiyacı duymuyorum.
  • quote:

Popstar o kadar eski değil sanırım.Kardeşim yanımdaydı konuyu okurken 99'lu o bile hatırladı.Hatta yarışmayı Abidin kazanmıştı sanırım.Tarkan çakması Selçuk,güzeller güzeli firdevs

• quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Bisikletle yarış yapardık caddenin bir ucundan bir ucuna . Yokuşu rampa yukarı işkenceyle , bacaklarımız titreye titreye çıkardık çıktıktan sonrada daracık sokakta 4-5 bisiklet yanyana yarış yapardık sokağın aşağısında caddeden araba geçmez inşallah diye dua ederdik . Ve bunu herkes yapmıştır eminim bisiklet sürerken yerde hafif kum görelim hemen kaydırmaya çalışırdık . Arka tekerlere su şişesi yerleştirip motor sesi süsü verirdik lastiği eritirdi tabi

taso - misket oynardık.

yakar topmudur nedir onu çok severdim ortaya geçerdim topla beni vurmaya çalışırlardı ama vuramazlardı . Ama şimdi oynasak hemen vurulurum küçükken daha haraketliymişim

Mahalledeki arkadaşlarımla ateri oynardık kuş vururduk yarış oynardık falan . Şimdi mahalledekiler it kopuk oldu herkes eskisi gibi olsa keşke.

Bilgisayarla tanıştık millet metin 2 oynardı ben birtek ondan geri kalmıştım diyebilirim. İnternet kafelere az para vermedik Counter oynardık 5-10 kişi.

Lazer alıp her türlü p*çlikleri yapardık

Bayram harçlıklarımız kabarıktı o zamanlar
    Kapı kapı gezer bayram kutlardık.
    Mahalleden bir amca harçlık olarak 50 binlira verdi bi kere varya içimden o zamanki küfür dağırcığımla saydırmıştım resmen . Bir sakız parası verdi herif ! Git evinden şeker çikolata falan ver harçlık verme daha iyi
    Artık kendimi geçtim bizden küçük kardeşlerimizede harçlık vermiyorlar eskisi kadar.

Bisikletle 5-6 kisi cikip butun her yeri rahatca gezmek yok muydu ah ah

Erik agaclarina dalardik yolun ortasinda. Herkes de kovalardi abi erik kiraz falan ne kadar degerliymis o zamanlar.

Yokus asagi son surat gitmenin keyfi hicbir seyde yok

• bu adamı hatırlayan var mı fifa 2000de efsaneydi hiç unutmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROMA1927 -- 19 Aralık 2012; 19:03:14 >
  • 94,doğumluyum hepsini hatırlıyorum çok özledim o günleri.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.