Şimdi Ara

9000btu ile 12000btu arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimin salonu için klima alacağım.
    Benim kafama takılan şu ki; 9000 btu klima ile 12000btu klimaların neredeyse iç dış üniteleri ağırlıklarına kadar aynı.
    Peki aradaki fark nereden kaynaklanıyor?
    Misal 12000 btu olanın motorunun üst devri daha mı fazla? Teknik olarak açıklayabilecek var mı?
    Forumu aradım ancak bir sonuç bulamadım. İnternette de maalesef bir sonuca rastlayamadım.
    Açıklayabilen olursa sevinirim.

Herkese iyi geceler.

Ekleme: Misal Samsung un
    AR5500 AR09MSFSCWK/SKA++
    AR5500 AR12MSFSCWK/SKA++

serisi aralarında gaz farkı da 10 gr. nem alma ve hava değişimi miktarı tabii ki 12000 btu olanda daha yüksek. Ancak sebebi ne? Fan hızının yüksek olması mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üstyayla -- 11 Haziran 2017; 2:0:31 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

9000 BTU ve 12000 BTU Klima Arasındaki Fark

Klima seçimi, eviniz veya iş yeriniz için uygun soğutma sağlamak açısından oldukça önemlidir. 9000 BTU ve 12000 BTU klimalar, farklı metrekarelere sahip alanlar için uygun iki yaygın klima tipidir.

Metrekare Kapasitesi

BTU (British Thermal Unit), bir klimanın bir saatte emdiği veya yaydığı ısı miktarının ölçüsüdür. 9000 BTU klima, yaklaşık 20-25 metrekarelik bir alanı soğuturken, 12000 BTU klima yaklaşık 30-35 metrekarelik bir alanı soğutur.

Enerji Verimliliği

12000 BTU klima, daha büyük alanı soğuttuğu için 9000 BTU klimadan daha fazla enerji tüketir. Ancak, enerji verimliliği özellikleri ve inverter teknolojisi gibi faktörler de enerji tüketimini etkileyebilir.

Kullanım Alanı

9000 BTU klima, küçük odalar ve yatak odaları gibi daha küçük alanlar için uygundur. 12000 BTU klima ise daha büyük odalar, oturma odaları ve açık planlı alanlar gibi daha büyük alanlar için daha uygundur.

Maliyet

Genellikle 12000 BTU klima, 9000 BTU klimadan daha pahalıdır. Ancak, daha büyük alanları soğutmak için gerekli olan enerji maliyetlerinin düşüklüğü uzun vadede maliyet etkin olabilir.

Örnek Kullanım Senaryoları:

• 20 metrekarelik bir yatak odası için 9000 BTU klima yeterli olacaktır.
    • 30 metrekarelik bir oturma odası için 12000 BTU klima daha uygun olacaktır.
    • 35 metrekarelik açık planlı bir alan için 12000 BTU veya daha güçlü bir klima gerekebilir.

Ek Bilgiler:

• 9000 BTU ve 12000 BTU klimalar arasında 12000 BTU ile 18000 BTU arasındaki farktan daha az bir fark vardır.
    • 12000 BTU klima ile 18000 BTU arasındaki fark daha önemlidir ve daha büyük alanlar için 18000 BTU klima tercih edilebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

• Bunlar mükemmel cevaplar. Çok teşekkür ederim Sayın Ado.

Hemen incelemeye başıyorum.
    Gerçekten çok teşekkür ederim.
    Görüşmek üzere.
  • üstyayla kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, yine de size özel yazmamı istediğiniz merak ettiğiniz bir husus var ise yazayım.
  • Salon için 12000 BTU yetersiz gelmez mi sizce?
  • hypnosemir kullanıcısına yanıt
    Salon, mutfak, yatak odası diye ayırmak yerine metrekare, yalıtım gibi etkenlere bakıyoruz hesap yaparken.

Genelde 25m² için, kimi durumlarda 30m² için kullanılabilir. (Hatta 35m²'de çalışan 12.000BTU klima biliyorum ki bu istisnai bir durum olduğu için dikkate almayınız.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: unreleased

Salon, mutfak, yatak odası diye ayırmak yerine metrekare, yalıtım gibi etkenlere bakıyoruz hesap yaparken.

Genelde 25m² için, kimi durumlarda 30m² için kullanılabilir. (Hatta 35m²'de çalışan 12.000BTU klima biliyorum ki bu istisnai bir durum olduğu için dikkate almayınız.)

Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.