91 mazda 323 hb sahibiyim aracım sola çekiyor ve uğultu geliyor bi kaç tamirciye gösterdim elimde parça var 600 - 700 liraya yaparım diyenler oldu, arabalar konusunda tam bilgisi olan biri yardımcı olabilirse sevinirim hangi parçaları değiştirmem gerekiyor ve bi usta bu parça değişimine ne kadar ister ? ugultu ve sola geçme ?
uğultu genelde tekerlek rulmanlarından gelir.. Yani bilyelerin bozuk olabılır. Çekme ise eger aracının kazası yoksa ön takımda bozukluk olabılır.. aracın kazası var ve şaside bozukluk varsa boşuna para harcama derim. 600-700 lıra ne demek motor mu yapacaklar:)
quote:
Orijinalden alıntı: Wukill
91 mazda 323 hb sahibiyim aracım sola çekiyor ve uğultu geliyor bi kaç tamirciye gösterdim elimde parça var 600 - 700 liraya yaparım diyenler oldu, arabalar konusunda tam bilgisi olan biri yardımcı olabilirse sevinirim hangi parçaları değiştirmem gerekiyor ve bi usta bu parça değişimine ne kadar ister ? ugultu ve sola geçme ?
Lastik havaları,Ön takım problmleri,Rot ve Balance ayarlarından dolayı belirli bir yöne çekme olabilir.Benim aracımda sağa çekiyordu lastikler epey eskiydi değiştirdim düzeldi.
Bu problem için 600-700 korkunç bir para.Yetkili bir servise göster tam problemini çözsünler sana listeyle bir fiyat çıkarsınlar sonra özel bir serviste parçalarını sen al işcilik için para ver yaptır derim.
aracım sıfır lastikleri 700km de kabağa döndürdü felaket rot ve balans ayarı istiyor bugun bir kaç taksici arkadasa gösterdim saolsunlar aşırı sola çekme olayını azalttı ama en kısa zamanda yaptırmamı söyledi, bana ortalama bi 400 500 arası masraf çıkardı 3aşşagı 5 yukarı bu tutar dedi, kaza yaptıktan sonra toparlanmıs şaside oynama yok ancak sola çekiyor.. Dediğiniz gibi 500 600 lira benm gibi bi öğrenci için çok para ama yaptırmazsamda lastikleri yakmaya devam edicek bayramdan sonra yaptırmayı düşünüyorum,, verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim