Şimdi Ara

939 lira emekli maaşı almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
147
Cevap
5
Favori
20.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
363 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 939 lira ile kira mı vereceksin, yemek mi yiyeceksin?

Devler diyor ki git en ücra köye yerleş, senede bir çift ayakkabı al sobanı yak ve uslu uslu evinde otur, şehirde kalabalık yapma.

Para kalırsa da senede bir kere et yersin.

(Kalmadı)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    ülkedeki haksızlıklar bir yana da, arkadaş önce kişisel egolarınızı bir tarafa bırakın

https://forum.donanimhaber.com/android-studio-3-01-genymotion-emulator-sorunu--130487211

yaşın kaç bilmem, senior düzey tecrübesi olan bir mühendis olarak sana açıkça söylerim ki bu şekilde iş falan alamazsın, o emekli düzeyinde dediğin adamlar ilk nesilden oldukları için yönetim pozisyonlarına terfi ederek sektörün içinde kalabildiler, sonraki nesillerde bu da olmayacak çünkü sürekli olarak arkadan gelen ve yeni teknolojilere aşina olan birkaç nesil daha var

kendi hatalarınız yüzünden başkalarına b.k atmayı bırakın artık, kimse okullu varken alaylıyı alıp yetiştirme çabasına girmez, kendi kendini geliştirebilirsen rekabete dahil olursun, yoksa ben yazılım işi yapmak istiyorum diye böyle tükenir gidersin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yabancı bir firmada çalışıyorum. 5500 tl net maaşım var. Bu firmaya maaliyetim 10bin tl civarı. Benim sgk primim 1100 tl, şirket 1200 tl toplam 2200 tl gibi bir rakam ödüyor sadece sgk ya. Tavan fiyat uygulaması yüzünden 3800 tl den sonrası sayılmıyor. Eğer müdür veya asker,devlet memuru,doktor olursanız sayılıyor. Mimarda tavan 3800 tl olarak görülüyor.

Normalde benim sigortayı bana verse ben kendim özel sağlık sigortası + isteğe bağlı sigorta ve bireysel emeklilik çıkıyor bu fiyatlara. Fakat ben devlet hastanesinde tedavi bile olamıyorum. En son 3 sene önce acile gidip elimi orada bırakmıştım. Bunun karşılığında ben maksimum alacağım 2bin tl emekli maaşı. Fakat şirket bunun kat ve kat fazlasını ödüyor.

Hele birde gelir vergisi olayı var daha doğrusu stopaj. Devlet benden heray sanki hiç para harcamışım hepsini cebe atmışım gibi vergi alıyor. Eskiden harcadığınızı gösterip geri kalanının vergisini veriyordunuz. Bu sonradan değişti. Her ay bin tl vergisi var ve bu git gide katlanıyor. Şahış şirketim olsa vergisini düşebiliyorum ama devlet olunca çat diye vergiyi kesin alıyor.

• 30 yıl sonra emekli olduğumda herhalde 450-500TL olur
    Hamdolsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

ülkedeki haksızlıklar bir yana da, arkadaş önce kişisel egolarınızı bir tarafa bırakın

https://forum.donanimhaber.com/android-studio-3-01-genymotion-emulator-sorunu--130487211

yaşın kaç bilmem, senior düzey tecrübesi olan bir mühendis olarak sana açıkça söylerim ki bu şekilde iş falan alamazsın, o emekli düzeyinde dediğin adamlar ilk nesilden oldukları için yönetim pozisyonlarına terfi ederek sektörün içinde kalabildiler, sonraki nesillerde bu da olmayacak çünkü sürekli olarak arkadan gelen ve yeni teknolojilere aşina olan birkaç nesil daha var

kendi hatalarınız yüzünden başkalarına b.k atmayı bırakın artık, kimse okullu varken alaylıyı alıp yetiştirme çabasına girmez, kendi kendini geliştirebilirsen rekabete dahil olursun, yoksa ben yazılım işi yapmak istiyorum diye böyle tükenir gidersin

Şunu da unutma bana derken biraz daha geniş açıdan görebilmeyi de dene kendinde o deneyimli dediğimiz kişiler de gökten inmediler yazılımcı olarak ve bugün 8 10 k maaş alıyorsa ve piyasada 20 yıllık deneyimleri varsa bu yüzden 8 10 k maaşı hak ediyorlar, o yüzden bende bu kişilerin geçtiği yollardan geçeceğim ve 8 10 k ile de işe başlamayacağım, o yüzden firma sahipleri 8 10 k adama para vermek yerine 5 kişiye der ki benim firmamda 1 tane böyle adam olsun 8 10 k vereyim ve 4 tane de yeni başlayan işe alayım ki bu 8 10 k alan yenilere iş öğretsin çünkü bu adam 20 yıllık olmuş bugün yarın ölmeyeceği ne meçhul yaştan dolayı o yüzden firma düşünür ki 4 tane de 2 k adan alayım 8 k vereyim 8 10 k lık adamla 16 18 k benden para çıksın ve 5 tane 8 10 k lık adam bana 40 50 k ya mal olacağına hem yeni beyinler katar ve 20 sene kadar verim alırım hem de kademe olarak maaşları artacağı için her ay 40 50 k benden çıkacağına kademe kademe daha az maaş çıksın benden diye düşünür.. Bunun örnekleri her iş sektöründe vardır.. 20 kişilik yer de 4 5 tane usta dediğimiz 20 yıllık sektör tecrübesi olan adamlar olur ve kalanı da 1 2 yıllık sektör tecrübesi insanlarla 20 kişilik ekip firmaya gelir getirir sürekli.. O yüzden benim yazdığımda hiçbir sorun yok x y 'yi de eleştirmiyorum sistemin sorunlarını bahsediyorum devlet yeterli emekli maaşı verse insanlara babam ve diğerlerinin bugün hala çalışmak zorunda kalmasına sebep olmayacak ve üstüne sürekli artan işsizlik sorununu da günden güne azalttığını görecek ama işte dediğimiz gibi olmuyor..

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    sektörle hiçbir alakan olmadığı sistem eleştirinden de belli oluyor zaten sana bir tavsiye, kendi eksiklerinin faturasını sorun işverende sistemde vs. diye başkalarına kesmeye çalışırsan günün sonunda kendi masumiyetine inanırsın, ama bunun yerine kendini bir alanda geliştirip freelance bir projeyi baştan sonra yapabilecek duruma gelirsen maaşlı işini de alırsın

sektördeki oyuncuların çoğu kobi, adam bir iş alıyor o işi yapmak için spesifik birine ihtiyaç duyuyor, hiç bilmeyen birini alıp aynı parayla 3 ay eğitmek yerine o parayı 1 ayda işi bilen adama vermesi çok normal, işlerin maliyetleri adam/ay hesabına göre çıkarılır ve sen bu denklemde ciddi bir risk olarak göze çarpıyorsun, bahsettiğin durumda işverenin 3 ay sonunda bir arpa boyu yol alamama ve hiçbir şey öğrenenememen gibi riskleri var, oysa deneyimli diye para verdiği adam o 1 ay içinde işi alıp belli bir noktaya getiriyor, haliyle kimse bu bakkal hesabında yaptığın gibi bir mantıkla hareket etmez, bu kafayla maalesef ancak ürün üretip montaj yaptıran firmalara teknik eleman olarak girebilirsin, kısa bir eğitimle eğer yaşın da gençse seni işe alırlar hızlı olacağın için eski çalışanları da postalarlar yaşları ileri diye

emeklileri çalıştıran yerler hakkında da bilmediğin şey şu, genç birisi için emeklilik primi yatırırken emekli olunca işveren tekrar o basamak primlerini yatırmıyor, sadece sağlık primi çakıp geçiyor, dolayısı ile işveren maliyeti çok düşük bir noktaya geliyor, 1600tl asgari ücretin işveren maliyeti 2650 lira, emekli çalıştırdığı zaman bu rakam 2000 küsüre kadar iniyor, haliyle daha fazla kar elde etmek için işveren bu tercihi yapıyor devlet değil

• Özellikle 2008 yılından sonraki hesaplamalar maaşı çok düşürüyor. Şuanda çalışan işçilerin gelecekteki emekli aylığı çalıştığı her bir yıl için 20 lira düşüyor ne yazık kı. Yanı çalıştıkça emekli aylığı azalan çarpık bir düzen. İvedi bir şekilde devletin bu yanlışı düzeltmesi gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

sektörle hiçbir alakan olmadığı sistem eleştirinden de belli oluyor zaten sana bir tavsiye, kendi eksiklerinin faturasını sorun işverende sistemde vs. diye başkalarına kesmeye çalışırsan günün sonunda kendi masumiyetine inanırsın, ama bunun yerine kendini bir alanda geliştirip freelance bir projeyi baştan sonra yapabilecek duruma gelirsen maaşlı işini de alırsın

sektördeki oyuncuların çoğu kobi, adam bir iş alıyor o işi yapmak için spesifik birine ihtiyaç duyuyor, hiç bilmeyen birini alıp aynı parayla 3 ay eğitmek yerine o parayı 1 ayda işi bilen adama vermesi çok normal, işlerin maliyetleri adam/ay hesabına göre çıkarılır ve sen bu denklemde ciddi bir risk olarak göze çarpıyorsun, bahsettiğin durumda işverenin 3 ay sonunda bir arpa boyu yol alamama ve hiçbir şey öğrenenememen gibi riskleri var, oysa deneyimli diye para verdiği adam o 1 ay içinde işi alıp belli bir noktaya getiriyor, haliyle kimse bu bakkal hesabında yaptığın gibi bir mantıkla hareket etmez, bu kafayla maalesef ancak ürün üretip montaj yaptıran firmalara teknik eleman olarak girebilirsin, kısa bir eğitimle eğer yaşın da gençse seni işe alırlar hızlı olacağın için eski çalışanları da postalarlar yaşları ileri diye

emeklileri çalıştıran yerler hakkında da bilmediğin şey şu, genç birisi için emeklilik primi yatırırken emekli olunca işveren tekrar o basamak primlerini yatırmıyor, sadece sağlık primi çakıp geçiyor, dolayısı ile işveren maliyeti çok düşük bir noktaya geliyor, 1600tl asgari ücretin işveren maliyeti 2650 lira, emekli çalıştırdığı zaman bu rakam 2000 küsüre kadar iniyor, haliyle daha fazla kar elde etmek için işveren bu tercihi yapıyor devlet değil

Ya sen ne diyorsun ya bak işine hadi bay bay.. Takılmış benim eksikliklerime ben iş bulamıyorum demiyorum işsiz olabilirim de diğer konularda hükümeti savunuyorum diye aktroll yapıyorlar beni sen bana ne diyorsun.. Babam işçi fırında çalışıyor ve patronu siz emekliler olmasanız ben zor çevirirdim bu fırını diyor bunu diyen patron ve babam da 9 yaşından beri fırınlardan kendini emekli etmiş biri ve bende o fırında çalışarak bu olaylara şahit olmuş biri iken sen bana neler diyorsun dersin şimdi sen sadece bir örnekle gelme kahvem de bir sürü abinin dükkanı mekanı iş yeri var hepsi aynı dertten müzdarip kalkmış bana diyor, git kendini kandır sen..

Ha bu arada son cümlene de güzel cevabım var sen güzel bakıyorsun olaylara yani teoriyi bana anlatıyorsun ama gerçek hayatın pratik olduğunu unutuyorsun, aynı şeyi anlatmaya devam edeyim babamlar fırındayız çalışıyoruz parton diyor sigortası işçi çalıştırmayacak mışız kanun falan anlattı evet emekliler iyi işime yarıyordu dedi sonra o kanun yasa neyse haberler çıktı dediler emekliler çalışabilecek ama ikinci sigortaya başlatma şartı ile iyi dedi patron iki emekliyi sigortaya aldı ama kalan emekliler hala kaçak çalışıyor sonra bu haber de değişti bu olaylar üzerlerinden hep 1 2 ay geçiyor ne çıktı bu sefer emekliler de çalışabilir ama sigorta zorunlu değil.. Ama bizim patron o ara dedi ben emeklilerden kazanıyorum ne kazanıyorsam dedi çünkü bir ara emekli çalıştırılmayacak dendi gittim 1 2 adam aldım gelen ya 5 gün dayanır ya parayı az buluyor ya da iş ağır geliyor kaçıyor şimdiki gençler beni zorluyor dedi ee fırıncılık bu boru değil izin yok maaş az niye dursun adam demi bir de sıcakta iş yapmak var neyse 2 emekliyi 2. sigorta denen şeye aldım dedi sonra diğerlerine gerek kalmadı sigorta yapmadım dedi evet yapmıyor da ama o aralar ben bilmiyordum meğer ki babam emekli olmadan önce şu kadar sigorta parası veriyormuş her ay o apra bugün 615 tl 'lere ulaştı en düşük sigorta primi diye biliyorum işte o parayı babama elden veriyor 600 700 tl para elden geliyor bunu babam ile patron biliyor devlet bilmiyor o yüzden ne kazanıyorsa bu adam emekliler sayesinde kazanıyor artık kafana yatmıştır.. öyle sigorta migorta da zorunlu değil isteyene elden parayı verir olur biter ama bu emekliler için geçerli emekli olmayanlar çatır çatır sigortaları yatıyor babamın çalıştığı yer de yeterlidir herhalde..

Sen benim işsizliğimi becerimi bırakta kendine bak, ben ne konumda olduğumu sana anlatarak hava atacak değilim..

Öyle birilerinin mesajlarına bakıpta açık arama ile kendini bir şey sandığını zannetme..

Bir şey paylaşmışız oradan benim tüm hayatıma karar veriyor üyedeki zekaya bak, belki onu paylaşan ben değil yeğenim belki kardeşim nereden biliyorsun da karar verme hakkını elde ediyorsun demek ki buradan yeğenim girse oyun şifresi sorsa bebe olup çıkacağız demek sizlerin gözünde ahaahaha yok böyle bir şey ya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 8 Mart 2018; 5:43:57 >

• 2008 sonrası girişliysen emekli olmasan da olur. 60 yaş emeklilik ve düşük maaş. 60 yaşına kadar kim çalıştırır bizi? Hele 9000 gün prim nasıl ödenecek? Devlet işçisi falan değilsen zaten alacağın para birşeye yaramaz.
    Babamdan kalan emekliyi annem alıyor 600-700 lira birşey. Sadaka gibi para ödüyorlar.
    Eskileri eleştiren 2 tane yaşlı vardı konuştu konuştu sordum kaç yaşında emekli oldun diye 45 yaşında emekli olmuş 70 yaşında hala çalışıyormuş. 25 senedir emekli maaşı alıyor. Ben 85 yaşında değil çalışmak yürüyecek halde olmam hatta ölmüş olurum.

• Babam 2000 den sonra emekli oldu 1400 küsür maaş alıyor. Yavaş sallayın biraz..

• mu5tafa kullanıcısına yanıt
    baban asgari ücret emeklisi değildirde ondan dır, sallamasyon yok arastırmadan konusan tıpler var

• Zamanı hükumetlerin politik yanlışları. Süper emeklilik ile 35 yaşında emekli olan bile var ki zira emeklilik yaşı 45-50 arası idi. Babamda 48 yaşında emekli olmuştu. Çok erken değil mi? Yıllarca bu kadar aşırı -genç- emekliye bakarsan sırtında tabii ki kambur olur. Geçmişten süregelen emeklilik yaşı makul bir yaş olsaydı bunlar da olmazdı.

• oraya gelene kadar daha kötü olaylar var, malum iş bulma sitelerindeki ilanların açıklamalarına dikkat ettiyseniz çoğunda 30 veya 35 yaşını aşmamış adaylar diyor, yani bide belirli yaşı geçip herhangi bir sebepten işsiz kalırsak yandık demektir

• Hiç bir ücret veya maaş , asgari ücretin altında olamaz.

Ne yazık ki ülkemizde böyle . 9000 gün yani 25 yıl , e.sandığı,ssk ve bağkurdan prim ödedim ve bağkurdan emekli oldum 1565 TL aylık maaş alıyorum.

Nasıl mı geçiniyorum , bankanın ek hesabını ve kredi kartımı kullanarak , yani borç içinde .

Bir millet kaderini kendi eliyle yazar. Dünyada basit ve sosyolojik anlamda iki tip toplum vardır.

Bilime inanan , üreten toplumlar

Hurafeye inanan tüketen toplumlar

Bizler ikincisi olduğumuz için ve bu durumdan da kurtulup ,bilim toplumuna geçmek gibi bir çabamız olmadığı için , bu açmazları yaşayacağız.

Şunu da unutmayın , bilim toplumları , farkında olmadan bizleri yönetir ve istediği bilgiyi verir ve satar. Bu duruma da ne acıdır ki karşı çıkma gibi şansımız yok. Ancak geçte olsa bilimi seçersek belki..

Arkadaşlar ben polemik ve siyasi olsun diye yazmadım Konuyu açan arkadaş doğru bir noktaya el atmış. Lütfen konuyla ilgili yazın .Gereksiz tartışma olmasın.

• Hem asgari ücret hem de emekli maaşları çok düşük. Buna itirazı olan kişilerle muhatap olmaya lüzum görmüyorum ben.

65 yaşında emekli olacağız. Düşük bir ihtimal de olsa 50 den sonra işimiz olabilir. Keza bir çok iş yeri 45 yaş üzeri kişiyi çalıştırmamayı tercih ediyor. Özellikle fabrika vb beden işçisi sektörleri. Farklı alanlarda 50 yaş üzeri de çalışma fırsatı buluyor velhasıl Türkiyemiz de o "farklı alanlar" çok az. Sektör sanayi üzerine çoğu yerde. Kalifiye eleman olmak gerekiyor. Ki onunda yaşı belli zaten. Amcalarımız dedelerimiz genelde "güvenlik" "bekçilik" "çaycılık" gibi iş kollarını tercih ediyor sonra. Ki bu işlerde çok değil.

Şartlar neticesi ile emeklilik yaşının daha aşağı çekilmesi ve emekli maaşının daha fazla olması gerekiyor. 30 yol boyunca çalışan adamın 65 den sonra 3 5 yıl daha düzgün yaşama şansı oluyor zaten. 30 yıllık emekleri "düşük emekli maaşı" ile kaybolup gidiyor. Anca devleti fonluyoruz baktığınız vakit. Acı bir durum.

• 35plt35 kullanıcısına yanıt
    Yani diyorsunuz ki ; "bu da eski hükümetlerin suçu"

Son zamanlarda çok popüler hale geldi. "Ne yaparsak yapalım eskiden gelen şeyler neticesi ile hep başımız yanıyor, sırtımız düzelmiyor."

İronik bir durum bu. 16 sene oldu. Daha düzelemedi mi bu "eskilerin" yaptığı hatalar?

İyi şeyler olunca hiç eskilerin adı geçmiyor mesela. "BİZ YAPTIKKKKK" diye zafer nidaları atılıyor hep. Ama kötü şeylerde ya "dış güçler" yada "eskiler" oluyor hep.

Yazık.

• 939 lira emekli maaşı verilmesi ülkenin vatandaşa ihanetidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 8 Mart 2018; 10:55:52 >
  • ADAMLAR RESMİ GAZETEYE YALAN HABER YAZIYOR DİYOR DAHA NE OLSUN

Şaşı bak şasır videosu :)

• https://alitezel.com.tr/index.php?sid=yazi&id=7129

387 lira alan var haline şükretsin

peşin edit: o maaş 2014 ait her yıl 200 lira zam alsa şimdi 987 lira yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraglises -- 8 Mart 2018; 11:7:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraglises

alİ tezel
    Al sana 387 lira emekli aylığı güle güle harca - ALİ TEZEL
    https://alitezel.com.tr/index.php?sid=yazi&id=7129

387 lira alan var haline şükretsin

peşin edit: o maaş 2014 ait her yıl 200 lira zam alsa şimdi 987 lira yapıyor

Ali Tezel'i dinleyin demek için gelmiştim. Adam ilerde 350 TL'ye kadar düşecek diyor emekli maaşları.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.