Şimdi Ara

939 lira emekli maaşı almak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
5
Favori
20.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
363 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    önceden arada sırada televizyonda görüyordum. şimdi o da yok konuşturmuyorlar galiba

boşuna hükümet bes goygoyu yapmıyor. seçmen kitlesinin büyük bölümü o 350yi bile alamayacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu çalışma temposuyla 65 yaşında avrupada ki insanlar gibi olacağınızı mı zannediyorsunuz ömrünüz hastanede geçecek onu düşünüp hesaplamışlar

Ne 65 yaşına kadar ne de 65 yaşından sonra huzur yok bu ülkede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 939 lira iyi gene...

Mesela 4500 günle emekli olanlar veya malulen emekli olanlar gibi prim gün sayısı düşük olan kişilerin emekli maaşı 400-500 liralara kadar düşebiliyor..

Her emeklinin maaşı en azından asgari ücret kadar olmalıdır!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu maaşlar yatırılan primlere göre değişiyor yılla alakası yok... babam 2013 emeklisi 2300tl alıyor tamamen sektör ve sgkya yatırılan prim olayı. yani tabi ki adaletli değil ama olay bundan ibaret

• quote:

Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

baban asgari ücret emeklisi değildirde ondan dır, sallamasyon yok arastırmadan konusan tıpler var

Babam 2002 de emekli oldu asgari ücret üzerinden 1680 TL maaş alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Yabancı bir firmada çalışıyorum. 5500 tl net maaşım var. Bu firmaya maaliyetim 10bin tl civarı. Benim sgk primim 1100 tl, şirket 1200 tl toplam 2200 tl gibi bir rakam ödüyor sadece sgk ya. Tavan fiyat uygulaması yüzünden 3800 tl den sonrası sayılmıyor. Eğer müdür veya asker,devlet memuru,doktor olursanız sayılıyor. Mimarda tavan 3800 tl olarak görülüyor.

Normalde benim sigortayı bana verse ben kendim özel sağlık sigortası + isteğe bağlı sigorta ve bireysel emeklilik çıkıyor bu fiyatlara. Fakat ben devlet hastanesinde tedavi bile olamıyorum. En son 3 sene önce acile gidip elimi orada bırakmıştım. Bunun karşılığında ben maksimum alacağım 2bin tl emekli maaşı. Fakat şirket bunun kat ve kat fazlasını ödüyor.

Hele birde gelir vergisi olayı var daha doğrusu stopaj. Devlet benden heray sanki hiç para harcamışım hepsini cebe atmışım gibi vergi alıyor. Eskiden harcadığınızı gösterip geri kalanının vergisini veriyordunuz. Bu sonradan değişti. Her ay bin tl vergisi var ve bu git gide katlanıyor. Şahış şirketim olsa vergisini düşebiliyorum ama devlet olunca çat diye vergiyi kesin alıyor.

Sen o maaş prim ile bugün emekli ol alacağın para 2600 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 8 Mart 2018; 12:47:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Öğrenmek istediğim için soruyorum, babam 2008 emeklisi şubat ta emekli oldu ilk maaş 535 bağlandı şimdi 1576 tl alıyor ve 6552 günden yaş 48 ve 18.5 yıl çalışma şekli ile emekli oldu.. arkadaşları 7000 9000 den emekli oldu 700 800 tl ile başladılar.. bu 939 tl nasıl oluyor 2000 sonrası diyorsunuz ya düşük emekli oluyor diye..

O 900 TL dedikleri yada 800.600 dedikleri 2004 den sonra sigortalı olup 25 yıl boyunca asgari ücretten prim ödeyenler için 2030 da ki emekli maaşı ortalama 😂 Ağzı olan konuşuyor diye boşa dememisler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 8 Mart 2018; 12:52:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shankssan

quote:

Öğrenmek istediğim için soruyorum, babam 2008 emeklisi şubat ta emekli oldu ilk maaş 535 bağlandı şimdi 1576 tl alıyor ve 6552 günden yaş 48 ve 18.5 yıl çalışma şekli ile emekli oldu.. arkadaşları 7000 9000 den emekli oldu 700 800 tl ile başladılar.. bu 939 tl nasıl oluyor 2000 sonrası diyorsunuz ya düşük emekli oluyor diye..

O 900 TL dedikleri yada 800.600 dedikleri 2004 den sonra sigortalı olup 25 yıl boyunca asgari ücretten prim ödeyenler için 2030 da ki emekli maaşı ortalama 😂 Ağzı olan konuşuyor diye boşa dememisler.

haklısın agzı olan konusuyor bak bakalım kac para alıcakmıs

-En düşük işçi emeklisi maaşı da 2018'de 939 TL oldu (2000 sonrası) En düşük işçi emeklisi 1.545 TL oldu (2000 öncesi)

bunun neresini savunabılırsın?

• quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

Babam 2000 den sonra emekli oldu 1400 küsür maaş alıyor. Yavaş sallayın biraz..

benim babam bağkurdan emekli 800 lira mmaş alıyor lan

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

Babam 2000 den sonra emekli oldu 1400 küsür maaş alıyor. Yavaş sallayın biraz..

benim babam bağkurdan emekli 800 lira mmaş alıyor lan

Bağkur emeklileri hep düşük zaten..

• @ başlığa inanmayan forum insanı:
    Google'layınca hemen görüyorsunuz 2018'de asgari işçi emekli ücretini: 939 TL (2000 sonrası).
    Lütfen gidip sorun bakalım daha yüksek maaş alan emekli tanıdıklarınıza. Kaç gün ve ne kadardan prim yatmış? Bu 939TL alanlar 4500 gün asgari ücretten prim ödeyen ve çoğu da 2008 sonrası prim ödeyenlerden oluşuyor. Sizin tanıdıklarınız mutlaka daha çok prim ödemiştir ve/veya daha önceki dönemlerde prim ödemişlerdir.
    Anektodal hikayelerle gerçekler değişmiyor.

@ bu çok az herkes daha fazla alsın diyenler, önce bakalım neden acaba bu durumdayız?
    - Ülkede işgücü oranı yaşı tutanlara göre %50'den düşük. Sigortalı sayısı az, kaçak çalışan çok. Emekli başına çalışan sayısı az ve bu oran sürekli düşüyor.
    - Çalışanların ciddi bir bölümünün maaşı asgari ücret gösteriliyor ve kalanı elden verilip prim kaçağı oluşuyor.
    - Sürekli prim affı çıktığından ciddi oranda şirketlerin birikmiş devlete prim borcu var.
    - Emekli olan çalışmaya devam edip işgücünden çıkamadığından işsizlik çok ve prim üretemiyor.
    - Erken emekli çok. Yaş olarak bakmıyorum, prim yatırdığı güne karşılık maaş aldığı gün sayısı çok. Örnek verilen gelişmiş ülkelerde işsizlik oranı %4-5, prim ödediği yıl sayısı 40, emekli maaşı aldığı yıl sayısı 20-25.

Son olarak sayın @Dracos bu konuda görebildiğim tek ciddi katkıyı siz yapmışsınız. 17 yıldır bilişim sektöründe olan ve hep global şirketlerde çalışmış bir yönetici olarak yorumlarınıza katılıyorum ve paralel evrenden gelen yorumları gördükçe hayret içerisinde kalıyorum.

Edit: Aylık +1800TL SGK primi veriyorum. 17 yıldır SGK'lıyım ve 19 yıl sonra emekli olacağım. Asıl benim isyan etmem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 8 Mart 2018; 13:39:12 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

quote:

quote:

haklısın agzı olan konusuyor bak bakalım kac para alıcakmıs

-En düşük işçi emeklisi maaşı da 2018'de 939 TL oldu (2000 sonrası) En düşük işçi emeklisi 1.545 TL oldu (2000 öncesi)

bunun neresini savunabılırsın?

Sen bana ccp ver nasıl oluyor bu emekli maaşları ben reel konuşuyorum yazıya bakmıyorum. Geçen hafta iş yerimden birisi emekli oldu 53 yaşında 1440 TL bağlandı asgari ücret ten yatan primden.

Edit.

Sunuda unutmayalim çalışan 3600 den emekli olursa 25 yıl değilde 10 yıl sigortalı çalışıp sonra yaştan emekli olursa o zaman senin dediğin ücret ten emekli olur işte. Ayrıca ben kesinlikle ama kesinlikle savunmuyorum. Benimde daha 23 yilim var Allah o günü gösterirse. Babam 43 un de olmuştu. 2005 ve 2008 sonrası sigorta başlangıcı olanlar direk 65 bu mümkün değil savunulacak hiç bir yani yok. Beni gicik eden tek nokta kimse araştırmadan yüzeysel bakıyor. Çok ince detaylar var. O detayın biriside gönderdiğin mesajda zaten yazıyor en düşük 938 oldu diyor en düşük.

ona bakarsak asgari ücret de verilebilecek en düşük maaş ama ülkenin yarısından fazlası asgari üçrete çalışıyor. aslında asgari ücrete çalışmakta sorun yok fazlasını isteyip asgari ücrete çalıştırılıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: FİRUKO

Hiç bir ücret veya maaş , asgari ücretin altında olamaz.

Ne yazık ki ülkemizde böyle . 9000 gün yani 25 yıl , e.sandığı,ssk ve bağkurdan prim ödedim ve bağkurdan emekli oldum 1565 TL aylık maaş alıyorum.

Nasıl mı geçiniyorum , bankanın ek hesabını ve kredi kartımı kullanarak , yani borç içinde .

Bir millet kaderini kendi eliyle yazar. Dünyada basit ve sosyolojik anlamda iki tip toplum vardır.

Bilime inanan , üreten toplumlar

Hurafeye inanan tüketen toplumlar

Bizler ikincisi olduğumuz için ve bu durumdan da kurtulup ,bilim toplumuna geçmek gibi bir çabamız olmadığı için , bu açmazları yaşayacağız.

Şunu da unutmayın , bilim toplumları , farkında olmadan bizleri yönetir ve istediği bilgiyi verir ve satar. Bu duruma da ne acıdır ki karşı çıkma gibi şansımız yok. Ancak geçte olsa bilimi seçersek belki..

Arkadaşlar ben polemik ve siyasi olsun diye yazmadım Konuyu açan arkadaş doğru bir noktaya el atmış. Lütfen konuyla ilgili yazın .Gereksiz tartışma olmasın.

Yanlış anlamayın ben de polemik yapma niyetinde değilim ancak verdiğiniz kendi örneğiniz ile talebiniz arasında birkaç çelişki var:
    1. 25 yıl çalışmışsınız, demek ki oldukça erken emekli olmuşsunuz. 22 yaşında başlasanız 47 yaşında emekli olmuşsunuz yani 30,1 yıl emekli maaşı almayı bekliyorsunuz. Prim ürettiğiniz süreden 5 yıl daha uzun.
    ortalama ömür için referans:
    www.tuik.gov.tr
    Türkiye İstatistik Kurumu, Hayat Tabloları, 2014-2016
    http://www.tuik.gov.tr/HbPrint.do?id=24640

2. Bağkurlu olduğunuz zaman SGK primi olarak ne kadar yatırdınız? (ülkenin büyük çoğunluğu minimum yatırıyor -598TL 2018 için- bu sebeple soruyorum) Kaç TL yatırdınız ki asgari ücret kadar maaş talep ediyorsunuz?

Allah uzun ömür versin ama benim görebildiğim kadarıyla sistemden net olarak para çeken rakamlar görüyorum. Yani başkasının primleri ile geçiniyorsunuz.

• bu kadar tartışmaya gerek yok sgk sistemi adaletsiz.yalnız ben şimdi ortaya adaletli sistem koysam gene itiraz gelecek.yani 2000 öncesi emeklilerin maaşını 1000 tl2ye indirip 9000 gün prim ödeyenlere onların aldığı maaşı versek onlar bu sefer yaygarayı koparacak.ha toplanan paralar herkese 1500 üstü maaş vermeye yetmiyorsa ama buna rağmen herkese 1500 lira maaş verilip fatura tekrar vatandaşa servis edilirse(vergi olarak)buda adalet değil,adalet sgk için toplanan paranın herkese eşit olarak dağıtılmasıdır.hatta bu dağıtımı yaparken 2000 öncesi ve sonrasına değil,prim ödeme güm sayısına bakılmasıdır.ama kimsenin adalet istediği yok herkes daha fazla maaş istiyor.peki haklarımı daha fazla maaş bence değil.sgk özelleşse bu maaşları ödeyemez.

• Söylediğin her kelimeye katılıyorum çok haklısın hepsine de katılıyorum. Peki neden tek taraflı düşünüyorsun?

Mesela 2500 TL maaş alan bir çalışanın, patronu SGK'sını asgari ücretten göstermesine ses etmeyen, geleceğini, emekliliğini düşünmeyene ne diyeceksin?

Kendi işinin patronu olup, SGK'sını ödemeyen esnafın, işverenin, eşinin çocuğunun da kendisi üzerinden bakılırken, yatırılmayan primler için bakılmamasına, ne diyebilirsin?

Sen asgari ücret ve emeklilik le ilgili devlet politikalarından bahsetmişsin ama,

vatandaş sesini çıkarmıyorsa, çıkarmayı bırak, düzensizliğin sisteminden beslenmeyi kendine uygun görüyorsa,

Devletten ziyade içinde bulunduğun toplumu değiştirmen gerek

• türkiye gibi hacmi olan bir ülke için çok çok az, insanlar bu tabloyu gördükçe çalışmak istemiyor.. yıllarca çalış, paraya bak. anca kira parası. götüren büyük götürüyor, sermaye ve devlet.. o nedenle normal halk bunu haketmekte..

• kusura bakmayın ama insanlar hakkını aramadıkca opulmeye mahkum....

• schavelle S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım yanıt vermek uğruna yanlış hesaplar yapıyorsun. Ben okul , askerlik derken 27 yaşında çalışmaya başladım . 53 yaşında emekli oldum. Ssk primleri özel sektörde yönetici olduğum dönemde en üst düzeyden yattı. Bağkur primlerimi de basamağımı arttırmak için yine üst düzey yatırdım . Üstelik hak ettiğim basamağı da vermediler. Ne mantık sistemden geçiniyorsunuz. O zaman emekliliği kaldırn. Ben 25 yıl çalışarak ödediğim primin karşılığını istiyorum. Bu çoğaltılabilinir. Bunu sulandırmaya kimsenin hakkı yok. Gereksiz pollemik , yanıt yazmayacağım.

Öncelikle dünyanın neresine gidersen git muz cumhuriyetleri de dahil , bütün , emekli de dahil , maaş ve ücretler asgari ücretin altında olmaz. Asgari ücret insanca yaşayabileceğin bir ücrettir. Fakat ülkemizde sadece adı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİRUKO -- 8 Mart 2018; 15:4:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FİRUKO

Arkadaşım yanıt vermek uğruna yanlış hesaplar yapıyorsun. Ben okul , askerlik derken 27 yaşında çalışmaya başladım . 53 yaşında emekli oldum. Ssk primleri özel sektörde yönetici olduğum dönemde en üst düzeyden yattı. Bağkur primlerimi de basamağımı arttırmak için yine üst düzey yatırdım . Üstelik hak ettiğim basamağı da vermediler. Ne mantık sistemden geçiniyorsunuz. O zaman emekliliği kaldırn. Ben 25 yıl çalışarak ödediğim primin karşılığını istiyorum. Bu çoğaltılabilinir. Bunu sulandırmaya kimsenin hakkı yok. Gereksiz pollemik , yanıt yazmayacağım.

Öncelikle dünyanın neresine gidersen git muz cumhuriyetleri de dahil , bütün , emekli de dahil , maaş ve ücretler asgari ücretin altında olmaz. Asgari ücret insanca yaşayabileceğin bir ücrettir. Fakat ülkemizde sadece adı var.

Sayın Firuko görüşlerimiz aynı: Evet emekli maaşları asgari ücret kadar olmalıdır.
    Ancak bunun için eksik olan şey sistemin net olarak prim eksiği olmasıdır. Açığı da borçlanarak kapatmaktadır.

Yani talep ettiğiniz minimum +1600 TL asgari ücret için bu açığı çok daha yüksek prim üreterek kapatmak gerekmektedir. Açığın sebeplerini bir önceki mesajımda uzunca açıkladım.

Sizin örneğinizde geç çalışmaya başlamanız ile aslında 25 sene çalışma ile 25 yıl maaş talep ediyorsunuz. Münakaşa olması için yazmadım. Ama kısaca sistemi nette prim fazlası olacak şekilde beslemek gerekiyor.

Kendimden örnek vermem gerekirse +1800TL SGK primi ödüyorum, 17 yıldır çalışıyorum, 19 yıl daha çalışacağım. 36 yıl çalışıp 18 yıl emekli maaşı almayı bekleyeceğim. Bu sebeple forumda kısa süre çalışıp emekli olunan örnekleri görünce tepki veriyorum. (Örneğin bazılarının akrabaları/ebeveynleri 40'lı yaşlarda emekli olmuş emekli maaşı düşükmüş, neden acaba?)

• spirituals kullanıcısına yanıt
    Ben hukümetleri değil, emeklilik politikasını eleştirdim. Babamın 48 yaşında emekli olduğunu söyledim.
    Genç ve çalışabilecek adama devlet bakmak mecburiyetinde miydi?
    Süper emekliliklerle insanlar 35 yaşında emekli edildi.
    Bu emeklilerin temizlenmesi lazım ki sistem düzelsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.