Şimdi Ara

939 lira emekli maaşı almak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
5
Favori
20.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
363 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bağ kur ile 20 yıl yatırıp emekli olan esnaflar 750-800 lira alıyor. Gerçekten ayıp.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 35plt35 kullanıcısına yanıt
    Gayet de eskiye yönelik bir eleştiri yaptınız. Keza yazınız yukarıda. Defalarca okusa biri gene aynı sonuca varacak. Aynı ironi.

Bir çok yanlış politika var. Şu an emeklilik yaşının yüksek olması ve emekli maaşlarının düşük olma nedeni bilmem kaç yıl önce yapılmış olan "erken emeklilik" değildir. O köprüden çok fazla su geçti. Bu tür olumsuz durumları oluşturan başlıca durumlar ; üretim olmaması , tekelimizde hiç bir şey kalmaması ve vergi ile ayakta duran bir ülke oluşumuzdan kaynaklanıyor.

Bunca özelleştirilme yapılmasaydı ve halk tüketim değilde üretime yönlendirilseydi şu anda bu konular üzerinden münakaşa etmeye lüzum bile görmeyecektik. Hem hükümet hem de diğer baştaki kişilerin büyük bir sıkıntısıdır bu. Ülkeyi iyi yönetememek. Onlar bunun sonuçlarından hiç bir zaman etkilenmeyecekler. Cukkaladıkları ile birlikte keyifli yaşamlar sürerken (yedi cedlerine) bizler bunlarla çarpışmak zorunda kalacağız ki kalıyoruz kalıyorduk kalacağız. Halk önce bilinçlenmeli bu hususta. Sonrasında devlet yetkilileri de zaten korkacak ve düzelecektir.

• Çarpık bir düzen var. Emekliliğime 2 yıl kaldı. Ama emekli maaşımdan düşmesin diye ssk dan çikiş yaptım. Saçma sapan hesaplama kurbanı olmayayım diye ssk sız çalisiyoruz. Parasiniz aliyorum. Devlet resmen kaçak çalişmaya teşvik ediyor.

Ulan elalem çalistıkça kazanır biz çaliştıkça zarar ediyoruz nasıl sistem bu. Şimdi hükümet de isine geldiği için ses etmiyor. Sonraki hukumetlerde aynini yapacak. Geçmiste olduğu gibi. Özellikle emeklilik yaşı konusunda tarihte hiç bir hükümet geriye dönük milletin hakkini iade etmedi nolcak bilmiyorum. Bakalim yeni gençlik bu konuda şanssız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

"- 2000'den önce emekli olanların 1545 lira,
    - 2000'den sonra emekli olanların 939 LİRA"

"Emekli olanların" değil "Sigorta başlatanların" olacak konu bu yüzden karıştı millet birbirine girdi...

• emekli olmak bence kurtuluş değil. abd de 70yaşındaki dedeler nineler kasiyerlik yapıyor. türkiye de 50 yaşında emekli olan insanlar ne yapıyor? ya evde otutruyor akşama kadar ya da kahvehane köşelerinde zaman geçiriyor. bence şikayet edilmesi gereken konu asgari ücretle çalıştırılan fabrika işçilerinin maaşlarının düşük olması ve haftasonu 1 gün tatil verilmesi. işçilerin vergileriyle dönen çarkın asıl sıkıntı veren noktası sabah akşam oturan devlet memurlarına hak ettiğinden fazla maaş verilmesi. değirmene su taşıyan fabrika işçileri hem zor şartlar da çalışıp hem de düşük maaş alıyorlar

• allah için evet peygamber için evet ahahhahahhahaha, %51 evet çıktı bu memlekette bu da demek oluyor ki her 2 kişiden biri evet verdi. otursun kara kara düşünsün şimdi millet neden 939 lira için evet attığını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 8 Mart 2018; 18:8:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yazık ki yaşayarak öğrenen bir toplumuz. Başa gelmeden anlayamıyoruz, gelince de iş işten çoktan geçmiş olacak...

• Yalan söylüyorsunuz alçaklar takvim gazetesi daha bugün yazdı. Emekli maaşı en düşük 1638 lira diye. Size mi inanalım yoksa takvime mi? Tabi ki takvime (!).

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız her şeyi devlete yüklememek lazım. Bir ülkede devletin gelişmesi vatandaşın gelişmesine bağlıdır, yani devleti geliştirecek olan da zaten halktır. Ama bu milletin eli mahkum. Ekonominin durumu malum şu anda maaşı yüksek olduğu halde sigortası asgariden yatan bir insan sigortasız çalışabilecek bir dolu suriyeli varken nasıl sesini çıkarsın? Ya da tuzlu bağkur primini bir esnaf keyfinden mi ödemez? Esnaf primini ödeyemiyorsa bunu araştırması incelemesi gereken devlet değil mi?

• 930tl olması kimin umrunda..Gectigimiz secimlerde muhalefet partileri iktidar partisinden daha fazla asgari ücret vaad etti ama millet daha az para veren iktidara oy verdi

• 1140 tl aldı annem bu ay. Geçen sene emekli ettik çok şükür (ssk işçi emeklisi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apple34 -- 8 Mart 2018; 19:51:25 >
  • Kardeş;

Babam 71 yaşında ve 1991'de SSK'dan emekli oldu, maaşı 1900 Te La civarında

Bababmın işe giriş tarihi 1965

Ben 46 yaşımdayım, 2006 yılında 34 yaşımdayken yAnİ 12 sene önce bastonLa yürüyen engelli olduğum için maLuLen emekLi oldum, emekli maaşım 1670 Te La.

Benim işe giriş tarihin 1991

2008'de çıkarılan SGK kanunu ile emekli maaşları düşürüldü.

Esas sorun 2008'den sonra hem emekli olanlarda hem de iLk defa işe girenlerde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 8 Mart 2018; 20:25:32 >
  • Bu ülkede ne zaman asgari ücret tartışması yapılsa, bu para ile kira nasıl verilir, mutfak harcaması nasıl yapılır diyenlere, gelmiş geçmiş tüm iktidarlar, asgari ücretin aile geçindirme parası değil, bir kişinin hayatını sürdürebilmesi için gereken azami miktar olduğu cevabını vermişlerdir. Bu durumda bir emeklinin hayatta kalabilmesi için eline geçmesi gereken en az miktarın asgari ücret kadar olması gerekir. 800-900 lira emekli maaşı alan bir kişi nasıl hayatta kalacak onu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuksek -- 8 Mart 2018; 21:36:22 >
  • Bizi mecbur bırakan sistem

• İnsanlar hakkettiklleri gibi yasarlar...

• Aslında emekli maaşları hesaplanırken kat sayı hesabı vs yapılır. Şimdi bir adam hep asgari ücret ile gösterilmiş ise primleri düşük alıyor. Ben buradan :D yüksek maaş alıp primi asgari ücret gösterenler ileri pişman olmamak için kafanızı çalıştırın 65 yaş yüksek vs ama aldığınız para üzerinden gösterirseniz rahat edersiniz. 65 Yaşta çok yüksek özel kurumlarda 50 den sonra şutlamaya bakıyorlar ite kaka emekli mi olacağız.

• Buna da şükür.

535 tl de olabilirdi.

• Bu konuyu 3 hafta (22 gun önce) ben actim..cogu kisi Hukumet Akp kötüleyince adminin biri buyuk ihtimal Ak partili konumu sildi.
    Sonuc bu paraya yani yeni emekli maasa (940 tl) kira+1-2 fatura ancak odenir..
    Nerede market harcamasi ve taksitle alinacak esya icin para..

Kimse 60yasindan mezera kadar calismak zorunda degil!!
    Sagligin yerinde olacaginin garantisi yok..
    Is meslek tek söförlük var oda emanet aracla trafikte sıkıntı stres

Zaten asgari ucret bile tek kisi yetmez iken 1600-1800tl
    940 tl veren hukumet secimde nasil oy isteyecek!!
    939 lira emekli maaşı almak
    #Umarım konun 3 güne silinmez!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 9 Mart 2018; 8:16:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ülkemizde maalesef maaşlar çok düşük. Buna döviz kurunun sürekli yükselmesi sebebiyle birçok şeyin eskisine göre çok daha pahalı olmasını da hesaba katarsak halkın alım gücü iyice düştü. Bir insanın tek bir maaşla geçinmesi de mümkün değil maalesef. Zaten birçok kişi bu nedenle ya ek iş arıyor, ya da ek gelir elde edeceği mecralar arıyor. Ama herkes bu konularda aynı şansa sahip değil elbette..

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

Emekliyi devletin sırtında kambur olarak görüyorlar, boşa giden para diye düşünüyorlar o yüzden. İnsana değer sıfır.

Çalışırken çatır çatır vergi dilimlerinden anında maaşı kesmesini biliyorlar ama

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.