Şimdi Ara

939 lira emekli maaşı almak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
5
Favori
20.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
363 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bes e katılım zorunlu olacak 939 tl artı bes toplu parası ile o para aylikta 2000 TL bulacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35plt35 kullanıcısına yanıt
    64 yaşında emekli olacağım. Keza bu şartlarda o yaşı görebilecek miyim belirsiz.

Emeklilik yaşı ülkenin ortalama ölüm yaşına tekabül etmeli ki Türkiye de "sözüm ona" ölüm yaşı ortalama 78 imiş.

Ülkede 50 yaş üzeri işsiz kaldığın vakit iş bulma ihtimalin kaç? Önce bu konuya değinmek lazım. Eğer iş yerleri ve Devlet bu skalayı aşağı çeker ise sorun yok. Ama öyle bir durum var mı ortada? Kesinlikle yok.

Asgari ücretle çalışan bir işçinin alacağı emeklilik parası belli. Bu para ile kirada yaşayan bir kimse geçinebilir mi?
    Onu bırakın , 1603 lira ile geçinebilir mi kirada emekli biri? Kesinlikle hayır.

Yukarıda belirttiğim kısımlara yönelik bir itirazınız varsa zaten konuşmanın bir manası yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• bu devirde asgari ücretle bile geçinmek zorken asgari ücretin altındaki bir emekli maaşı Kabul edilebilir bir durum değildir. Umarım en yakın zamanda bu olaya el atılıp duzeltilir.

• şu forumun memleket meselelerine dair konularını okumaya başladığımdan beri hayattan beklentim kalmadı

25 yaşındayım ne bir evim ne bir arabam var

kendime ait 2 şey var biri bilgisayar diğeri hala taksidini ödediğim telefon

onun dışında kazandığım kira ve yaşam harcamalarına gidiyor

eğlence 0

kıyamet filan kopsa da ebedi huzura kavuşsak artık

• SSK'dan ve Bağ-Kur'dan emekli olacaklar için, emekli aylığı çalışma sürelerine göre üç ayrı sistemle hesaplanmaktadır.

Birinci dönem, 31.12.1999 öncesi çalışma dönemidir. Biz buna Demirel-Ecevit dönemi diyebiliriz.
    İkinci dönem, 01.01.2000 ile 30.09.2008 arasındaki dönemdir. Biz buna Yaşar Okuyan dönemi diyebiliriz.
    Üçüncüsü de 1 Ekim 2008 sonrası dönemdir ki buna da Erdoğan dönemi diyebiliriz.

Aylık bağlama oranı birinci dönem için yüzde 62, ikinci dönem için yüzde 45 ve son dönem için yüzde 31. 16'dır.

Şimdi şöyle bir hesap yapalım; biz gençlerin çoğunluğu 2008 den sonra asgari çalışmaya başladık ve asgari ücret üzerinden maaş alıyorum. Asgari ücret brüt 2.029,50 TL. Bugün emekli olacak olsak tüm primlerimiz Yüzde 31,16 üzerinden hesaplanacak.
    Yani 2.029,50 X yüzde 31,16 = 632,39 maaş alacağız.

Takdir sizin...

• Müstehak abi açık ve net müstehak kimsenin aç olsa da sesi çıkmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: atizkan

SSK'dan ve Bağ-Kur'dan emekli olacaklar için, emekli aylığı çalışma sürelerine göre üç ayrı sistemle hesaplanmaktadır.

Birinci dönem, 31.12.1999 öncesi çalışma dönemidir. Biz buna Demirel-Ecevit dönemi diyebiliriz.
    İkinci dönem, 01.01.2000 ile 30.09.2008 arasındaki dönemdir. Biz buna Yaşar Okuyan dönemi diyebiliriz.
    Üçüncüsü de 1 Ekim 2008 sonrası dönemdir ki buna da Erdoğan dönemi diyebiliriz.

Aylık bağlama oranı birinci dönem için yüzde 62, ikinci dönem için yüzde 45 ve son dönem için yüzde 31. 16'dır.

Şimdi şöyle bir hesap yapalım; biz gençlerin çoğunluğu 2008 den sonra asgari çalışmaya başladık ve asgari ücret üzerinden maaş alıyorum. Asgari ücret brüt 2.029,50 TL. Bugün emekli olacak olsak tüm primlerimiz Yüzde 31,16 üzerinden hesaplanacak.
    Yani 2.029,50 X yüzde 31,16 = 632,39 maaş alacağız.

Takdir sizin...

49 yaşında şu an işlemlerimin tamamlanıp emekli aylığının bağlanmasını bekleyen biriyim..
    Sgk nın emekli aylığı hesaplama sitesi var oraya bilgilerimi girdim 2000 öncesi 2000 den 2008 e kadar ve 2008 den sonrası diye 1989 TL emekli aylığı alacaksın diye sonuç çıktı bakalım bağlanınca göreceğiz..

• Ben öğrenciyken simit sarayında çalışıyordum günde 12 saat, 20dk mola.
    Ortalama 1,5 saat yolda geçiyodu.
    2 haftada 1 gün izin hakkı vardı.
    Tam hatırlamıyorum asgari ücret 600tl civarıydı..

939 TL emekli maaşını savunan arkadaşları bu çalıştığım işyerine yönlendirebilirim. Tavsiye ederim hiç para harcatmıyo bu tarz işler.
    Standart bi döngü ev->iş->ev->iş
    O ara aynaya bakmaya bile fırsat bulamıyodum.. İzin günüm için o kadar plan yapıyodum ki sanırsınız dünya turuna hazırlanıyodum..
    Ve ben o dönem öğrenciyken çalıştığım mekanda emeklilik için çalışan arkadaşlar vardı. Sistemin kölesi olmuşlar.
    Eminim eski dönemdeki çoğu kölenin çalışma şekli ordan daha iyidir. Bazen oturmaya gidiyorum şimdi bu mekana. Çalışan çocuklarla muhabbet ediyoruz yine herşey aynı.
    Haftalık 45 saat çalışma mevzusu falan palavra.
    Konuyla belki biraz alakasız oldu ama yazmak istedim.

• spirituals kullanıcısına yanıt
    Düzen toptan değişmeli, ona itirazım yok. Ama 1600 TL tek başına kazanıp, kirada olup iki çocuk okutan aileler biliyorum. "Geçinilebilinir mi?" sorusuna cevabım evet. Hoş bir durum mu? Hayır.

• Çok bile

Neden insanlar sefalet içinde geçinmek zorunda peki?

1600 lira ile ancak kötü semtlerde geçinebiliyor insanlar. Kulübe gibi evlerde. 300 400 lira kira vererek. 2 çocuk okutmak hele ki üniversite bence bu tek maaş ile imkansız. Ancak mesai şu bu olursa belki. Yoksa dediğiniz durum zor. Şehir dışında üniversite okuma bedeli aylık bir asgari ücret belki de.

"Hoş bir durum değil ama geçinilebilir" cümlesi bana çok itici geliyor. Sana göre geçim açlık sınırında seyreden yaşam mi? Geçim o değildir. Geçim gözü dışarıda kalmadan yeterli seviyede ayakta durabilmektir. Yoksa sokakta kalan insanlar da 50 60 yaşına kadar yaşıyor oradan buradan topladığı dinlendiği ile. Bu da geçim size göre.

• Yanlış zaman da yaşamanın stresi içerisindeyim.

• Ayıbın dik alası

• 4 kişilik aileyim 600 TL kira veriyorum asgari ücret 1600 TL

Kalan 1000 tl

simit:1 TL

Çay:1 TL

Sabah kahvaltı 4 simit 4 çay :8tl

Öğlen yemeği:4 simit 4 çay :8 TL

Akşam yemeği:4 simit 4 çay:8 TL

1 günlük yemek 24 TL

30 günluk yemek :720 TL

1000-720=270 kaldı

Elektrik -su-dogalgaz zaten simit ve çayla doyulmaz şansa yaşıyoruz valla ALLAH yardımcımız olsun....

• Maaşı asgari ücret üzerinden gösterilen herkesin alacağı emekli maaşı bu ne yazık ki.

Kimsenin de sesi cikmiyor cok memnunlar demek ki.

Bir arkadasimin calistigi is yerinde 30 seneye yakin calisip emekli olan 2 sofor ilk emekli maaslari 940 TL civari yatirilinca solugu muhasebe departmaninda aliyorlar. Muhasebe sefi bir yanlislik vardir...vs diyor ve solugu devlet kurumunda aliyorlar.

Yanlislik filan yok. Yeni sistemde hak ettikleri emekli maasi bu.

Sozde emekli olan 2 yasli sofor tekrardan calismak icin basvuruyorlar, patron calismalarina yesil isik yakiyor, soforlerin emekli olma hayalleri ucup gidiyor.

Sonuc: Olesiye kadar calisacaklar.

Arkadasim uyardi: Ali Tezel bunlar yine iyi gunleriniz bu emekli maaslari 350 TL ye kadar dusecek demis.

Tam bomba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 9 Mart 2018; 19:11:16 >

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başımızdaki yazlık saray yapması lazım bide sarayın faturası var tabi

Şu da var, hiç bir toplumda tüm nüfus refah seviyesi üzerinde değildir. Orta ve dar gelirli sınıf her toplumda var. Maalesef dünya böyle.

Ellerinde bu kadar imkan olduğu halde böylesine fakir yaşayan ( ki baştaki insanlar hariç) toplumlara dikkat edin. Ortadoğu gerçeği ne yazık ki. Yoksa refah seviyesi bir çok ülkede bizimkinin bir kaç katı yukarıda en az. 2 yada 3. dünya ülkeleri bu duruma mahkum. Kendilerini mahkum ediyorlar. İtiraz yok koşulsuz itaat var. Tek problem bu. İlahlaştırma.

O ayrı tartışma. Balkanlar daha kötü bizden refah seviyesi olarak. Ki sosyal güvenlik rezalet. Ortadoğu veya doğu toplumları olarak değerlendirmemek lazım. Sanayii toplumları ve diğerleri olmalı.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.