Şimdi Ara

939 lira emekli maaşı almak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
5
Favori
20.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
363 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sonuç hangi açıdan bakarsak bakalım değişmiyor.

Emekli ve asgari ücretin açlık sınırı veya daha altında olması. Bu yüzden insanların sorunlu yaşamaya devam etmesi. Hemde böylesine zengin kaynaklı bir ülkede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence asıl sorun paramızın sabit bir değeri olmaması, emeklilik maaşının hesabında; yıllarca tl cinsinden ödenen paralar üzerinden hesap yapılıyor yalnız türk lirası euro dolar kalibresinde kendi değerini muhafaza eden güvenilir bir para birimi değil ki, dün 1000 lira olan maaş bugün 1500 oluyor. fakat 1000 lira olduğu zaman alabileceklerini bugün 2000 lira ile alabiliyorsun keşke herşeyin fiyatı sabit olsa maaş hiç artmasa :)) hergün fakirleşiyoruz ama bunu yavaş yavaş yapıyorlar ve maniplasyon çok sağlam (ülkemiz insanına fazla bile)

bildiğin toplumsal deney yapılıyor ülkemizde günden güne insanları nasıl daha fakir yaşatabiliriz deneyi. hayallerimiz bile yok dünyayı yaşadığımız şehirden ibaret zannediyoruz, daha ülkemizi gezmeye paramız yetmiyor bizden güçsüz olduğunu sayıkladığımız ülkenin memur vatandaşları gelip plajlarımızda tarihi yerlerimizde fink atıyor bizim ülkemizi bizden daha iyi gezebiliyor! ara sıra internette avrupada yapılmış sokak röpörtajlarına bakıyorum bizim ülkemizde yaşayan insanlardan daha fazla fikir sahibiler türkiye konusunda.

türk insanı bu kadar sorgulamayan insanlardan ibaret olamaz olmamalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 2006 yılından sonra 4A sgk sisteme girenler zaten 60 yaşından önce emekli olamıyor. 900 lira da verseler 5000 bin lira da hiçbir önemi yok.

Türkiye'de ortalama ömür belli. Mezarda emeklilik var artık. Bu noktaya getirenleri iktidar yapıp destekleyenler çocuklarının geleceğini mahvetmenin keyfini doyasıya sürsünler şimdi.

Onlar her şeyi 5 liralık yapıp çimde uzanıyor zaten kangal köpeği gibi hayat sürsünler.

düzeltme : erkeğin 63 yaşını doldurması gerekiyor para alması için. ( 1 ocak 2007den itibaren sigortalı olduysanız )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 10 Mart 2018; 12:5:49 >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Tikelden tümele bilinçlenmek gerekiyor başka çaresi yok bunun. Ama ülkemizin jeopolitik konumundan dolayı bence biz istediğimiz şekilde değil başkalarının istediği şekilde yönetiliyoruz. Bizi yönetmesi için mecburuz birilerini seçmeye ve seçmek zorunda olduğumuz kişileri seçmek bizim seçimimiz değil, mahkûmiyeti buna yorabiliriz. Buna kendi ihtiyaçlarına göre yeni bir ürün üretmek yerine önüne konulan hazır ürünlerden en çok işine yarayan birini seçmek zorunda kalmışız diyebiliriz. Kendi ürünümüzü üretmemize izin verilmiyor. Kim istemez dünyada etliye sütlüye karışmayan Norveç gibi olmayı :) Ülkenin yarısı orta doğuda ve orta doğu dünyanın en çapraşık bölgesi. Rahatı huzuru unutmak lazım bu topraklarda. Düşe kalka yaşanacak demek ki böyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35plt35

Sen gerçekten anlayamamışsın. Dediğim şu gelecekteki maaş skalasının iyileştirilmesi için önceki kamburlardan kurtulunması lazım. Yani giderlerin azalması, bu kadar çok emeklinin temizlenmesi lazım. Süper emekli sistemini biliyorum bir kaç yakın akrabamız da var. Prim almamış olabilirler ama devlet 40 yıldır maaş ödüyor. Ben AB ile kıyaslamadım. Eşim avrupa vatandaşı olduğu için yakından biliyorum, emeklilik yaşı sektöre göre 60-65, evet doğrudur ama buraya göre bir çok +/- yanları var. (Hatta bana göre eksi yanları ağırlıkta)

Babamdan bahsetmiştim. 48 yaşında emekli olduğunda çalıştığı kurumda bilfiil 20 sene hizmeti vardı. Toplam 25 sene gibiydi. 25 sene çok gibi görülebilir ama 48 bana göre çalışılası bir yaş. Ben ise SSK 2007 girişli olduğum için 65 değil 60 yaşımda emekli olacağım. Babam ile kıyaslarsam kendimi aşağı yukarı ondan 1,5 kat fazla çalışmış olacağım. Yani benim anlatmak istediğim insanlar çok erken emekli edildi.

Bir de insanları tanımadan ahkam kesmene anlam veremedim. Yukarıda da bahsettiğim gibi belli bir çalışma geçmişim var, yeni mezun iken asgari ücret almışlığım da var. Biri hakkında konuşurken bak, gör, dinle, sonra konuş, naçizâne tavsiyem

sen 50 yaşını geçtikten sonra görürüz seni ,dediğim gibi senin fikrinde olanlara dirhem acımıyorum ,hatta sen emekli olacağın sıralarda inşallah yaşı artırırlar (70-75 yaş bence çok iyi olur)

üstelik senin zamanın gelince kamburlardan falan kurtulursunuz
    tabi senin kamburun çıkacağı için hangi firma seni o yaşta çalıştırır bilemeyiz (gerçi bu kadar memnun göründüğüne göre büyük ihtimal devlet memurusun ve işinde rahat)

üstelik babandan en fazla 5 yıl fazla çalışmışlığın olacaktır (genelde 28-30 yaşından önce işe girilemediği için)

süper emekli olanlardan birisi babamdı ve 53 yaşında vefat etti ,he ya herkes 80-90 yıl yaşıyor ya

bana göre emeklilik sistemi abd. gibi olmalı ,sağlık hizmetini ise özel sigortalara bırakılmalı ,böylece çalışmayanlar sürünsün ,diğer türlü herkes babasından ,annesinden yada devletten ücretsiz sağlık hizmetini bedava alıp ,sonra atıp tutuyor
    hem böylece asıl sgk. gideri olan sağlık giderleri çok azalır ve dediğin kamburdan da tam kurtulmuş oluruz

ki böyle ağlanacağına bence sgk. komple kalkmalı ,herkes geleceğini ve sağlık giderlerin kendisi düşünsün ,diğer türlü her şekilde haksızlık oluyor
    bir kuruş prim yatırmadığı halde sistemden faydalanan çok kişi var

devlet memurları hariç büyük çoğunluk 65 yaşını falan doldurup emekli olamaz ,gidin bir özel sektöre bakın 60 yaş ve üzeri kaç kişi çalışıyor
    ki abim devlet memuru (60 yaşında) sürekli sağlık sorunları nedeniyle rapor alıyor ,özel sektörde olsa bir gün dahi tutmazlar
    bir taraftan genç nüfusumuz var diye sevineceğiz ,diğer taraftan emekli maaşı vermemek için insanları 65 yaşına kadar çalışmaya zorlayıp gençlerin önünü tıkayacağız

• Kaptaniguana kullanıcısına yanıt
    sgk. nın bu durumda olmasının bir sürü sebebi var ,bir defa en büyük giderler sağlık hizmetlerinden oluyor (çok sayıda ücretsiz sağlık hizmeti alan var)
    ve işin en acı tarafı genelde çalışıp emekli olanlar fazla yaşamadığı için ,emekli maaşından en çok yakınları faydalanıyor

diğer konu ise sosyal devlet durumu ,sosyal devletlerde vatandaşların çalışıp çalışmadığına bakmaksızın hizmet verme durumu vardır ve bana göre hiç doğru bir sistem değil

gerçi bizim ülkemiz hariç sosyal devlet sistemi uygulayan hiçbir ülke sosyal giderlerden yakınmıyor ,çünkü doğasına aykırı
    hatta Ali Tezel şöyle diyor ,bir ülkenin sosyal kurumu ne kadar çok açık verirse ,o kadar sosyal devlet demektir (bize saçma gibi geliyor ama doğru söylüyor ,sosyal devletim diyorsan gerektiğinde ücretsiz ,primsiz hizmet vereceksin ve tabi bu şartlarda açık çok yüksek olacak demektir)

• Baştakiler koltuklarından memnun. Akşam haberleri açıyorum sanki magazin, o ona bunu dedi bu şuna cevap verdi, bırakın zırvayı milletin amacına iş yapın. Kimisi lüks şatafat peşinde, malum passat yanına audi çekmemeler. Aldıkları kararlar genelde milleti zora sokuyor. Gerçi hoş kendi düşen ağlamaz... Millet hayatından memnun, itiraz etmemesinin sebebi o!

• Herkes memnun. Boşver, ölümden başkası yalan.

• En dusuk emekli maasi her tip icin ayni olmali. Memur 1900 iken SSK neden 900 kusur ki?

Hepsi ayni primleri oduyorlar minimum olarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş boş konuşmaya gerek yok.

Burda bu maaşlara itiraz edenlerin ta kendisi, kendisi olmasa da annesi babası kardeşi abisi ablası malum partiye oy veriyor. İtiraz edenler bir pazar günü yatağından kalkıp oy vermeye gitmiyor. Boşa ne konuşuyorsunuz?

• Zamanında, aman işimden olmayayım aman patron kızar aman şöyle aman böyle diye ses çıkarmayanlar, maaşını asgari ücretten gösterip primini öyle ödedikleri zaman tepkilerini ortaya koymasını da bilecek.
    napalım, işimden mi olayım yapacak bir şey yok dedikleri zaman da yedikleri hurmalar misali emekli olduğu zaman da böyle tırmalar...

• Quaresssma kullanıcısına yanıt
    2001 krizinden önce sabit kur vardı gördük sonucu. Dünyada hiçbir paranın sabit değeri yoktur olamaz da. Sizin tükettiğiniz ürünler dışarıdan geldiği için bunu hissediyorsunuz hepsi ülkede üretilse fiyat değişmez.

• senersongur kullanıcısına yanıt
    Memur daha çok prim yatırıyor çünkü niye aynı olsun

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Türkiye de her 8 kişiden 1 i sosyal yardım alıyor.

2016 yılında 32 Milyar TL.

İstanbul 618 bin kişi

Şanlıurfa 618bin kişi

Diyarbakır 510 bin kişi

Paranın nereye gittiği belli, ülkenin batısı kendini kurtarıyor para arttırıyor devlete katkı sağlıyor doğu da ki bazı işler de bunları yiyor işte

• Malesef bundan birkaç ay önce annem emekli olup malum maasa kavuşmuş kavuşma öncesi duydugu heyecan ve sevinç alınan ilk maaş sonrası yerini hayal kirikligina,üzüntüye ve kırgınlığa bırakmıştır. Her maaş aldiginda yıllarca bekledim ben bunun içinmiydi o kadar emegin sonu bumuydu diye iç çekip sağlam bir beddua ediyor . kimse tutup etrafımda böyle maaş alanda görmedim demesin isteyene e devlerden maaş bilgisini ekran görüntüsü alıp atabilirim malesef emekli olunca bircogumuzu yıkım bekliyor.

..

• ersin07 E kullanıcısına yanıt
    sabit derken bariz değer kayıpları yaşamayan para biriminden söz ediyorum, tabiki her para birimi değer kaybeder değer kazanır fakat türk lirası gibi tepetaklak olan başka para birimi var mı ben bilmiyorum.

örneğin 1 doların 1.80 türk lirası ederken 1-2-3 sene sonra 1.90-2.00-2.10 etmesi çokta eleştirilebilecek birşey değildir.

fakat 2014 başında 1.8 olan dolar 2016 yılını 3.6 ile kapatıyorsa ortada çok ciddi sıkıntılar var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 10 Mart 2018; 18:24:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin07

Memur daha çok prim yatırıyor çünkü niye aynı olsun

Memur daha çok prim ödüyor derken devlet ödüyor primini yani bir cebinden verip diger cebine koyuyor. Memur emekli oldugunda yüksek maaş alması büyük dengesizlik adam zaten yıllarca türkiye şartlarında işçiden katbekat fazla maaş almış heleki kimisi 9-16 masabaşı nerden bakarsan bak her konuda ülkede haksızlık eşitsizlik var.
    2015 temmuz ayında 47 yaşında emekli oldum 32 sene 9800 gün primim vardı.maaş 1150 tl baglandı şuan 1507 tl maaşım var hadi memuru geçtim 2000 den önce 5000 günle emekli olup aynı primleri ödedigimiz emekli 1750 tl maaş alıyor. Nerde bunun adaleti ali tezel demesine göre ilerki yıllarda emekli olucaklar 600 tl düşecek diyor allah milletimize yardım etsin.

• Emeklilik mi hani nerde..? İş varda emekli mi olmadık.. Bize iş diye gösterilen her şey bildiğin kölelik.. 12 saat çalışıyorsun 8 saat ücret alıyorsun.. Devlete 8 saat diye yansıtıyor bunu (kendince) iş veren.. Şikayet edemiyorsun işten atılırsın çünkü.. Çalışacak çok enayi var mantığı ile sen olmasan başkasını bulurum diyor işi sağlayan kişi.. Hayatımız olamaz.. Sadece o işte gerekirse 12 gerekirse 24 saat çalışmak zorundayız.. İşte şu an ki Türkiye sistemi bu ama siz emeklileri tartışıyorsunuz.. Yahu asgari ücret bile kazansak bunu oturmadığımız eve filan harcıyoruz.. Bilmem farkında mısınız..

• Bence bize 939 bile çok, memur olarak peynire gelen zam benim maaşımı yüzde 0,25 etkiliyorsa emekliyi %1 etkiliyor, onlar şikayetçi değilse ben hiç değilim. Milletin bu kadar geçim zorluğu çekip hoşnut olması benim için hayret verici bir film gibi, izliyoruz... Çözüm de o kadar basit ki söylüyorum yazın iletin yükseltin.

Sadece üniversite mezunları oy kullansın bu kadar bitti, japonya da böyle Bi bildikleri var elbet

• 4 aylık prim şüpheli diye emeklilik yandı aldığı tüm emekli maaşlarını istiyor sgk 108000 tl

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.