Şimdi Ara

939 lira emekli maaşı almak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
5
Favori
20.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
363 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ibo83

Bu konuyu 3 hafta (22 gun önce) ben actim..cogu kisi Hukumet Akp kötüleyince adminin biri buyuk ihtimal Ak Admin konumu sildi.
    Sonuc bu paraya yani yeni emekli maasa (940 tl) kira+1-2 fatura ancak odenir..
    Nerede market harcamasi ve taksitle alinacak esya icin para..

Kimse 60yasindan mezera kadar calismak zorunda degil!!
    Sagligin yerinde olacaginin garantisi yok..
    Is meslek tek söförlük var oda emanet aracla trafikte sıkıntı stres

Zaten asgari ucret bile tek kisi yetmez iken 1600-1800tl
    940 tl veren hukumet secimde nasil oy isteyecek!!
    939 lira emekli maaşı almak
    #Umarım konun 3 güne silinmez!!!

İşte bunları yaptığınız için konularınız kapanıyor konu açılıyor, sonra konu nereden nereye geliyor a diye açılan konu siyasete kayarsa benim konum niye kapandı diye kimse ağlamasın al işte ak admin demiş, sonra niye konum kapandı sen kişi ve kişileri hedef alırsan değil konun bütün konuların kapanır.. Bir konu açıyorsun sen 940 tl alıyorsun diye bütün herkesi 940 tl alıyormuş gibi lanse ediyorsun sonra konumu kapattılar, yetmiyorwww.turkiye.gov.tr 'den madem siz ya da yakınınız emekli destekleyerek açın diyoruz resimlerle ortaya koyun burada bilgili uzman kişiler varsa neden öyle olduğunu neden böyle diye fikirleri paylaşırız, yanlış varsa şuraya buraya gidin hak arayınız diye size yol gösterenler olur ama iş siyasete hatta daha ileriye götürülürse kimse burada ak admin ya da her ne ise ağlamasın.. Ülkemizde bu paralar elbet azdır bu para ile geçim tabi ki zordur bunda hem fikiriz ama ben burada da yazdım zamanında 2008 'de babam emekli olduğunda asgari ücret 650 750 tl gibi maaşı vardı ama maaş bağlandı 535 tl 'den bizde bir şey demedik şimdi de demek aynı şey hala devam ediyor, değişen bir şey yok ama çıkıpta birileri çok alıyormuş gibi birileri de az alıyormuş gibi ithamlar olursa ve yine diyorum bu iş siyasete giderse o konu yaşamaz o yüzden destekli gerçekli iddialı belgeleri ile konu açın madem bizde ne oluyor ne olmuyor ona göre görüşümüzü belirtelim o yüzden gelip oda tv, sözcü 'nün yaptığı algıları burada açılması kimseye bir faydası olmaz..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 45 yaşına gelince 20 yılım dolacak ama 60 yaşımı beklemek zorundayım. Neredeyse ikinci kez emekli hakkı kazanacağım!! Çalıştıkça da maaş azalacakmış. İş ilanları üst sınırı 35. Hangi patron bunca işsiz varken 50-60 yaş arası insanı çalıştırmak isteyecek? Okumayan insan 18 yaşında orta ağır-ağır işe girer 40-45 arası emekli olur. Okuyansa 45-50-55 arası olur ama kazancı yüksek olduğu için ve ağır olmayan şartlarda çalıştığı için bu farkı pek hissetmez. Ülkede çalışma şartları rezalet durumda. Mantıksızlık almış başını gidiyor. Uyumaya devam!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 939 lira emekli maaşı almak

• quote:

Orijinalden alıntı: 35plt35

Ben hukümetleri değil, emeklilik politikasını eleştirdim. Babamın 48 yaşında emekli olduğunu söyledim.
    Genç ve çalışabilecek adama devlet bakmak mecburiyetinde miydi?
    Süper emekliliklerle insanlar 35 yaşında emekli edildi.
    Bu emeklilerin temizlenmesi lazım ki sistem düzelsin.

Evet bizde bunlar oldu diyoruz bir zamanlar 38 39 yaşında emekli olanlar oldu ve o zamanlar gençler var idi ve onlar susmayı seçtiler bugün şimdi onlar emekli oluyorlar belki ama unuttukları bir şey oldu biz bugünkü genleri kim düşündü onlar düşünmedi biz de bugün haklı olarak isyan ediyoruz çünkü o gün onların görmedikleri görmezden geldikleri için bedelini ben ve benim gibiler 58 65 arası emekli olarak bu bedeli ödeyecekler..

Sokağım da biri var 39 yaşında devletten emekli oluyor bugün 2200 gibi maaşı var yaklaşık 23 25 senedir devletten emekli maaşı alıyor bu insan.. Görüyor musunuz bu adam 18 yaşına kadar ailesi baktı ve 18 yaşında işe girdi 22 sene gibi bir süre işte çalıştı emeklilik hakkını elde etti devletten çünkü o günün hükümetlerinin aldığı yanlış politikalar sonucu çalıştığı iş hayatından daha fazla çalışmadan emekli maaşı alma hakkını elde etti..

Ve şu var ki bu insan 5 sene daha en az yaşar sağlığı fena değil borca girdi hem maaşı var hem de ek iş yapıyor o yüzden 23 sene çalışıp 33 sene emekli maaşı alacak bu insan ve bu insan gibiler sisteme bakın daha az çalış ama daha fazla emekli maaşı al..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 9 Mart 2018; 0:27:12 >

• En iyisi ölmek o zaman rahat ederim bıktım artık ben bu ülkede yaşamaktan...

• Ben şuan 31 yaşındayım.Değil 65.32 yi görürmüyüm?Meçhul.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırdır.Neyden bıktın.Bu ülkede neyden bıktın Kardeşim.Seni neler üzdüde bıktın tükendin.

• quote:

Orijinalden alıntı: teakin55

Hayırdır.Neyden bıktın.Bu ülkede neyden bıktın Kardeşim.Seni neler üzdüde bıktın tükendin.

Merak etme teakin55 sadece kendisi değil isyan eden herkesin isyanı var yok değil ama zamanla alışıyor insan ve kendinde suçu aramayı öğreniyor.. O da öğrenir.. Ona zaman lazım kendi ile bir savaşı var ve onu aşarsa yenmiş olur aşamazsa intiharı seçen diğer gençlerden olur.. Kolayı seçenlerin tercihi bu oluyor çünkü örneklerini ekranlar da görüyoruz..

• Makarna ayran komur asfalt kombosu var mis gibi, neyinize yetmiyor?

%51 EVET cikartirken sorun yoktu ama? Beter olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: 35plt35

Ben hukümetleri değil, emeklilik politikasını eleştirdim. Babamın 48 yaşında emekli olduğunu söyledim.
    Genç ve çalışabilecek adama devlet bakmak mecburiyetinde miydi?
    Süper emekliliklerle insanlar 35 yaşında emekli edildi.
    Bu emeklilerin temizlenmesi lazım ki sistem düzelsin.

o dediklerin çok eskilerde kaldı ,düzelecek olsa şimdi hiç değilse bir kısım düzelirdi
    üstelik eskiden 15-17 yaşında işe başlayanlar vardı ,şimdi 25-30 yaşına gelmiş ve daha bir defa bile işe girmemiş insan kaynıyor
    adam 30 yaşında işe girse ,60 yaşında emekli olsa 30 yıl çalışmış olacak , 15 yaşında girip 45 yaşında emekli olan da 30 yıl çalıştı
    süper emeklilik ise çok değişik bir durumdu ve emekliliğini dolduran az bir kesim faydalandı ,ayrıca hiç senin bildiğin gibi işlemedi (aslında hiç bilmediğin belli oluyor) emekli olanlar toplu primlerinden feragat ettiler (toplu ikramiye almadılar) ,bunun karşılığı olarak yüksek emekli maaşı verilmeye başlandı ama bir müddet sonra aym bu yasayı iptal etti ,iptal sonrası bir şaşkınlık oluştu ve süper emekliler normal emekliden dahi az almaya başladı ,sonradan bazı düzenlemelerle bir miktar hak verildi ama mağduriyetleri giderilmedi

eğer amaç insanlar emekli olamasın yada emekli olduktan sonra çok kısa süre maaş alıp ölsün ise ,o zaman batsın bu emeklilik sistemi
    bu ülkede 20 li yaşlarda işe başlayıp ,60 yaşına kadar çalıştıktan sonra kaç kişi emekli olup yaşayabilir ,yaşasa dahi alacağı bu maaşlarla nasıl bir hayat yaşar ?

insanlara yaşarken asgari ücret ver ,sonra 60 yaştan önce emekli olamazsın de ve sonrasında sadaka gibi emekli maaşı ver
    bu mu senin istediğin sistem ?

baban 48 yaşında emekli olduğunda kaç yıllık çalışmışlığı vardı ,senin şimdiye kadar kaç yıllık çalışman var (daha hiçbir işe girip çalıştığını zannetmiyorum ,gidip bir yerde asgari ücretle birkaç ay çalışsan böyle atıp tutmazdın)

o nedenle size hiç acımıyorum ,yıllarca asgari ücretle çalışıp , 60 yaşınıza geldiğinizde göreceğiz sizi ,bakalım erken emeklilik mi ,yoksa mezarda emeklilik mi anlayacaksınız

neymiş efendim ölüm yaşı yükselmiş onun için emeklilik yaşı artmalıymış ,he ya çok arttı ,babam 53 yaşında vefat etti ,eğer 60 yaş olsaydı bir gün dahi emekli maaşı alamayacaktı ,ağır işlerde hakkını vererek çalışan hiç kimse 60 yaş üzerini göremez ,görse dahi hastalıklarla yaşar (buna artık yaşama dersen)

yıllardır artık çok erken emekli olunamıyor ,peki ne düzeldi ?
    emekli maaşları mı arttı , sgk borçları mı azaldı ?

bu konuda hep ab. yi örnek gösteriyorlar ,sanki biz ab. li olduk ve her kanunumuzu ona uyarladık da ,bir emeklilik yaşı kaldı

sonra bu konuda erken yada geç emeklilik diye bir kavram olmaz ,bir adam vardır her gün zehir solunan bir işte çalışır ,başka bir adam vardır büroda bilgisayarın birkaç tuluna basarak yıllarını geçirir

bu durumda ikisi de aynı yaşta mı emekli olmalı ?

gerçi dediğim gibi sizin gibilere artık zerre acımıyorum ve aha buradan söylüyorum ,sizin emeklilik diye bir probleminiz olmayacak ,çünkü ya ömrünüz yetmeyecek yada gün sayısını dolduramadan ölüp gideceksiniz (tabi daha öncesinde emeklilik komple kalkmazsa)

• quote:

Orijinalden alıntı: Rogue Agent

allah için evet peygamber için evet ahahhahahhahaha, %51 evet çıktı bu memlekette bu da demek oluyor ki her 2 kişiden biri evet verdi. otursun kara kara düşünsün şimdi millet neden 939 lira için evet attığını

Aslinda oda saibeli bir durum.
    Bursa ili Nilufer ilcesindeyim.
    20 senedir AKP nin kazanamadigi tek yer.!!
    Cevremde Akp hukumeti savunan 1-2 kisi ancak var.

Ama maalesef oyle bir gurup partililer varki..
    Parti lideri yanlislikla veya bilerek 2+2=5 dese evet deyip alkislayacak 3 gün sonra ben öyle demedim deyince yine alkislayacak "Sorgulama-Arastirma yapmadan liderini takip edenler var" bu iyi birsey degil!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 9 Mart 2018; 8:30:38 >
  • halen anlayabilmiş değilim, en düşük emekli maaşı neden asgari ücret değil . Emekli olunca asgariden çıkıyoruz demekki .

• Belki konu dışı ama ya genel sağlık sigortasına ne demeli?

Ya 65 yaş emekliliğe ne demeli ?

25 sene sigortalı şartı koyulmasına nedemeli

7200 prim gününe ne demeli?

• ekepeye oy verin kesin çözer her sorununuzu

tek yapacağı mazluma yatıp ağlamak sonrada mazlumları sömürmek

yaptıkları yapacaklarının teminatıdır

çok iyi yol yaparlar ve yollarını iyi bulurlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hepyekyek -- 9 Mart 2018; 9:3:16 >
  • Şöyle teorik bir hesap yapalım..

İyi para kazanan orta düzey bir yönetici olun. Brüt maaşınız 10.000 TL olsun. Şimdi bu maaşın kabaca %15'i SGK işçi payı, %20'si ise SGK işveren payıdır. Yani toplamda 10.000 TL brüt geliri olan vatandaş için devlet aylık olarak 1500+2000=3500 TL kesinti yapar. Ayrıca 10.000 TL maaşı olan adamdan yıl içinde primden sonra aylık ortalama %22-23 gelir vergisi kesilir yani bu adam kabaca aylık 2000 TL vergi öder.

Şimdi düşünün bu adam bir şekilde kayıt dışında çalışsın ve devlete giden bu gelirler cebinde kalsın. Aylık olarak devlete vereceği toplam 1500+2000+2000 = 5500 TL tutar cebinde kalsın. Şimdi bu vatandaşın emekli olmak için ortalama 30 yıl çalıştığını düşünelim. 30 yılda bugünün rakamlarıyla yaklaşık olarak devlete ödenmesi gereken tutar 5500*12*30= 1.980.000 TL'dir.

Yani bu adam sisteme dahil olmayıp ömür boyu kayıt dışında hizmet verse emekliliğine kadar devlete ödenmesi gereken 1.980.000 TL'yi cebinde tutuyor.

Şimdi size sorayım kim emekli olunca böyle bir ikramiye alıyor. 30 yıl çalışan orta düzey bir yöneticinin alacağı maksimum ikramiye 200.000 TL'dir..

Diyeceksiniz ki sağlık güvencesi.Kardeşim, aylık 60 TL GSS ödeyerek her türlü sağlık hizmetinden faydalanabiliyorsunuz..

Diyeceksiniz ki sen vatanını milletini sevmiyor musun, neden kaçak güreşiyorsun? Ben gayet de her ay bu saydığım tutarları devlete ödeyen bir çalışanım..Fakat benden kat kat fazla para kazanıp da 5 kuruş vergi vermeyen, kaçak işçi çalıştıran, her türlü çakallığı yapan vatansever! vatandaşlarımızı gördükçe de kendimi sorguluyorum..Adalet nerede diyorum..

Ülkemizdeki gelir dağılımının bozuk olmasının önemli sebeplerinden birisi de budur. Devlet kayıt içinde çalışan vatandaştan alır diğerlerinden almaz..30 yılda ortalama 3-4 ev parası kaybedersiniz. Sonra ben neden fakirim diye düşünürsünüz ve buna cevap bulamazsınız..

Hepinize sevgiler, saygılar.

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Sen gerçekten anlayamamışsın. Dediğim şu gelecekteki maaş skalasının iyileştirilmesi için önceki kamburlardan kurtulunması lazım. Yani giderlerin azalması, bu kadar çok emeklinin temizlenmesi lazım. Süper emekli sistemini biliyorum bir kaç yakın akrabamız da var. Prim almamış olabilirler ama devlet 40 yıldır maaş ödüyor. Ben AB ile kıyaslamadım. Eşim avrupa vatandaşı olduğu için yakından biliyorum, emeklilik yaşı sektöre göre 60-65, evet doğrudur ama buraya göre bir çok +/- yanları var. (Hatta bana göre eksi yanları ağırlıkta)

Babamdan bahsetmiştim. 48 yaşında emekli olduğunda çalıştığı kurumda bilfiil 20 sene hizmeti vardı. Toplam 25 sene gibiydi. 25 sene çok gibi görülebilir ama 48 bana göre çalışılası bir yaş. Ben ise SSK 2007 girişli olduğum için 65 değil 60 yaşımda emekli olacağım. Babam ile kıyaslarsam kendimi aşağı yukarı ondan 1,5 kat fazla çalışmış olacağım. Yani benim anlatmak istediğim insanlar çok erken emekli edildi.

Bir de insanları tanımadan ahkam kesmene anlam veremedim. Yukarıda da bahsettiğim gibi belli bir çalışma geçmişim var, yeni mezun iken asgari ücret almışlığım da var. Biri hakkında konuşurken bak, gör, dinle, sonra konuş, naçizâne tavsiyem

• spirituals kullanıcısına yanıt
    Halihazırda kaç yaşında emekli oluyorsun? Ve kaç yaşında emekli olmak isterdin, neden?

• Hocam evde kardesim babam ben 3 kisi calisiyoruz yilin yarisinda devletin vergilerine para oduyoruz diger yarisinda kendimize olur da yanlislikla emekli olacak yasa gelirsek muhtemelen vergi vs iflahimizi keserler acliktan olur gideriz zaten sikinti yok.

• bu ülkede insana değer verilmiyor

• Kaptaniguana kullanıcısına yanıt
    sesini çıkarmıyorsa memnun demektir. Tepki koymuyorsa sorun yok demektir.

Elim mahkum diyerek boyun eğen halka semer vuran çok olur.

Ağlamayana da meme vermezler.

Devlet, bir çok kişinin asgari ücretten yatırıldığını bilmiyor mu sanki? Sen ne bekliyorsun devlet bu olaya el atmasını?

Neden atsın, şikayet yok, tepki yok, dahası usulünde bir usulsüzlük yok. Eeee Devlet vatandaşını korusun, İş veren gavur mu? iş veren de vatandaş.

Devletin işverenden, çalıştırdığı personel için aldığı SGK kesintileri bir vergi, Şirketin faaliyeti üzerinden aldığı kurumlar vergisi ise daha büyük vergi. Devlet, vatandaşın talebi olmadan vatandaşını düşünmek için bunu düzelt diyecek, bu sefer de sen nasıl bu konuyu açarken sıraladığın haklı gerekçeler ortaya çıkıyorsa bu sefer de iş veren açısından yükümlülükler çıkacak. Ee o zaman da devlet onu düzelteyim derken bu sefer daha önce işçinin düzelttiği maaş, sgk olayı yine patlayacak.

Devletin işverenden adam çalıştırdığı için aldığı prim ve kesintiler tam manasıyla sigorta primi

devletin işverenden, faaliyeti üzerinden aldığı kurumlar vergisi, devletin aldığı vergi.

devlet olsan hangisine önem verirsin, çalıştırdığın kişinin sigorta primlerinin adil olması mı? (emekliliği gelince devlet birde o vatandaşa maaş ödeyecek)

Yoksa her işletmenin kazancından devlete vermesi gereken %20 kurumlar vergisi mi? (akarı kokarı yok, şirketin 100 TL lik kazancının 20 TL sini vergi olarak almak)

böyle bir hesaplamada eğer çalışan başka nedenlerden dolayı eli mahkum oluyorsa

O zaman suç sadece devlette değil, kendini mahkum eden vatandaştadır.

Hiç bir suç cezasız kalmaz. Suç cezasını başkasından değil direk olayın içinden kendi verir.

İşte burada da kişinin kendisine işlediği suç, kendini mahkum etmektir, cezası da emekliliğinde 934 TL emekli maaşıdır.

Kişinin burada ki suçu Suriyeli'ye, daha düşük maaşa çalışabilecek kişiye atmasına gerek yok. Suçu kendi yakın çevresinde de arayabilir, Mesela;

Aman oğlum bir işin olsun,

sakın bir iş bulmadan işten çıkma

SGK'an yatıyor mu? Şükret

sahibi bir zihniyetin yetiştirdiği nesil, günümüz ekonomik şartları, işsiz ve aç kalma korkusundan mahkum oluyorsa

suçu Suriyeliye değil, bu zihniyetle yetiştirdiği anasında, babasında, dedesinde arasın.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.