Şimdi Ara

939 lira emekli maaşı almak (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
5
Favori
20.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
363 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam Allah yardım etsin bi de böyle durumlar var tabi. Artık 65 yaşı geçince yaşlılık aylığından yararlanırsınız. 3 ayda bir 784 lira veriliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaş çok güzel bir konu açmış.

https://forum.donanimhaber.com/dunyada-ve-turkiye-de-milletvekili-maaslari--131762136

Hani milletin o mason gavur dediği Atatürk vardıya.Ona soruyorlar millet vekili maaşı ne kadar olsun diye,onunda verdiği cevap öğretmenlerin maaşını geçmesin diye. Oda oturdu saraylarda ama satmadı etmedi.Sayın başbakanımız devlet üretim yapmamaz yapmaz dedikten sonra ne yaparsan yap bu ülke ilerlemez.Bak bir emekli milletvekili ne kadar maaş alıyor.

Ver mehteri diyen yandaşlılar, verin mehteri ileride çekersiniz acısını dersiniz GANDIRILDIK diye. Bu ülke artık asla ileriye gidemez.İleride madenlerde gidince olan fakire olur.Şuanki hükümet sadece milletin sırtından vergi ile geçiniyor. Bakın araştırın cesaretiniz varsa suç oranlarına ? Millet ne yapsın elde avuçta yok ya çalacak ya satacak. Dindar dediniz İslamiyete güncelleme dedi,ülke kalkındı dediniz satılmadık birşey kalmadı. Yavuz Sultan Selim köprüsüde satılıyor Çinlilere.
    Ben hakkım varsa helal etmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ersin07

Türkiye de her 8 kişiden 1 i sosyal yardım alıyor.

2016 yılında 32 Milyar TL.

İstanbul 618 bin kişi

Şanlıurfa 618bin kişi

Diyarbakır 510 bin kişi

Paranın nereye gittiği belli, ülkenin batısı kendini kurtarıyor para arttırıyor devlete katkı sağlıyor doğu da ki bazı işler de bunları yiyor işte

aynen durum bundan ibaret
    işin acı tarafı bazı arkadaşlar emeklilik yaşı yükselince her şeyin düzeleceğini ,güzelleşeceğini zannediyor olması
  • Bende emeklilik icin umudu olmayanlardanım..

35 yasındayım 2006 sigorta baslangici

Suan 4.200 gunum var 7000 doldurmam gerekli.

En az 8 sene daha calismam gerekiyor 43-44 yasında 20 senede (Hic eksigim yok) her sey tamam oluyor.

Asıl sorun 44 yasindan 60 yasa 16 yıl ne yapacagım?

Sagligim yerinde olacak mı?

2 Alternatif var isyeri acmak (kredi ile) veya Kısmi emeklilik (2000 ile 2008 arasi girisi olanlar)

##is yeri acma;

Turkiyede veya Yurtdisinda (Arnavutluk-Makedonya-Gurcistan gibi) zaten emekli maası alınca 1 saniye durmam Ulkeden giderim de o maas gelene kadar ne yaparım bilmiyorum!!

940 tl suan en az maas buda evi olmayan biri icin kira+Faturalar demek!!

*Herkes mezera kadar calismak zorunda degil,olmamalı!

*Herkesin o yasta (60) sagliginin yerinde olacaginin garantisi yok!!

*Herkesin o yasta is bulma garantisi yok!!

Alternatif "Kısmi Emeklilik diyorlar 25% eksik ile 25 yıl+4500 gün dolduysa olunabilirmis buda benim icin 50 yas demek..

Bu eksik maas 60 yasina kadar mı-Surekli mi onu arastirmak lazim sonucta 940 tl nin 25% eksigi 710 tl eder!!

Turkiyede sadece kira parası..saka gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• IOserI I kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun kalıcı birşey oldumu?

Birde sektör nedir?

• Konuyu uplayayimda millet gorsun

• Çiçeği burnunda yeni emekli birisi olarak öncelikle SGK'nın sitesindeki "ne kadar maaş bağlanır" uygulaması ile bağlanan maaş arasında fark oluyor. Orda çıkan sonuca pek güvenmeyin bana yaklaşık 1900 TL gösterirken 1550 bağlandı. 2000 öncesi 2719 gün + 2000-2008 arası 691 gün + 2008 sonrası 1626 gün.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.