< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaptaniguana -- 8 Mart 2018; 12:57:56 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaptaniguana -- 8 Mart 2018; 12:57:56 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Hiç bir ücret veya maaş , asgari ücretin altında olamaz.
Ne yazık ki ülkemizde böyle . 9000 gün yani 25 yıl , e.sandığı,ssk ve bağkurdan prim ödedim ve bağkurdan emekli oldum 1565 TL aylık maaş alıyorum. Nasıl mı geçiniyorum , bankanın ek hesabını ve kredi kartımı kullanarak , yani borç içinde . Bir millet kaderini kendi eliyle yazar. Dünyada basit ve sosyolojik anlamda iki tip toplum vardır. Bilime inanan , üreten toplumlar Hurafeye inanan tüketen toplumlar Bizler ikincisi olduğumuz için ve bu durumdan da kurtulup ,bilim toplumuna geçmek gibi bir çabamız olmadığı için , bu açmazları yaşayacağız. Şunu da unutmayın , bilim toplumları , farkında olmadan bizleri yönetir ve istediği bilgiyi verir ve satar. Bu duruma da ne acıdır ki karşı çıkma gibi şansımız yok. Ancak geçte olsa bilimi seçersek belki.. Arkadaşlar ben polemik ve siyasi olsun diye yazmadım Konuyu açan arkadaş doğru bir noktaya el atmış. Lütfen konuyla ilgili yazın .Gereksiz tartışma olmasın. |
2006 yılından sonra 4A sgk sisteme girenler zaten 60 yaşından önce emekli olamıyor. 900 lira da verseler 5000 bin lira da hiçbir önemi yok.
Türkiye'de ortalama ömür belli. Mezarda emeklilik var artık. Bu noktaya getirenleri iktidar yapıp destekleyenler çocuklarının geleceğini mahvetmenin keyfini doyasıya sürsünler şimdi. Onlar her şeyi 5 liralık yapıp çimde uzanıyor zaten kangal köpeği gibi hayat sürsünler. düzeltme : erkeğin 63 yaşını doldurması gerekiyor para alması için. ( 1 ocak 2007den itibaren sigortalı olduysanız ) |
30 yıl sonra emekli olduğumda herhalde 450-500TL olur
Hamdolsun. |
939 lira iyi gene...
Mesela 4500 günle emekli olanlar veya malulen emekli olanlar gibi prim gün sayısı düşük olan kişilerin emekli maaşı 400-500 liralara kadar düşebiliyor.. Her emeklinin maaşı en azından asgari ücret kadar olmalıdır!!! |
Bağ kur ile 20 yıl yatırıp emekli olan esnaflar 750-800 lira alıyor. Gerçekten ayıp.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dersimli62f -- 8 Mart 2018; 14:50:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 8 Mart 2018; 1:3:59 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 8 Mart 2018; 2:3:39 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |