Şimdi Ara

94 model temprayla sakaryadan erzuruma gidilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayramda 7 gün kadar tatilim olacak arkadaşlar,ailem erzurumda yaşıyor.Aracım tempra sx modeli 94 model.Motorunda şanzımanında sıkıntı yok bakımlı araç.Mükemmel olmasada temiz sayılır.Araç 3 aydır bende Allaha şükür yolda bırakmadı şimdiye kadar.Ustama danıştım düşünme bile koy gazını götürür seni dedi ama eski araç sonuçta pek güvenemiyorum 14 saatlik yol (1200 km).Otobüs yolculuğunu hiç sevmiyorum uçak biletide bulunmuyor bayram üstü olduğu için o yüzden böyle bir yola başvurdum.
    Forumda elbet bu konularda deneyimli arkadaşlarımız vardır,sıkıntı çıkartırmı araç sizce.Gitmeli miyim,gideceksem önerileriniz neler..
    Teşekkürler,hayırlı ramazanlar.

• Yağına suyuna bak lastikleri kontrol et ustaya yola çıkmadan önce göster...... devam et.
  • Gidilir biz 3 sene once dogan ile 800km uzun yol gidiyorduk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorda şanzımanda büyük sıkıntı olmasın gidersin hiç merak etme motorları ciğerlidir tempra-tipoların.
    Yeterki yağına ve hararetine dikkat et
  • Teşekkürler yorumlarınız için cesaret verdiniz :)
    Yollar kalabalık olacağından gece çıkmayı düşünüyorum ama olurda arıza falan olursa perişan olurum usta vs. bulunmaz ondan korkuyorum biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxygen04

Gidilir biz 3 sene once dogan ile 800km uzun yol gidiyorduk

Doğanın hangi modeli hocam tempra motorlulardan mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vhiskeyx

Teşekkürler yorumlarınız için cesaret verdiniz :)
    Yollar kalabalık olacağından gece çıkmayı düşünüyorum ama olurda arıza falan olursa perişan olurum usta vs. bulunmaz ondan korkuyorum biraz.

Çok dert ederseniz korktuğunuz başınıza gelir. Eğer bakımlıysa neden götürmesin? Siz gitmeden tekrar bir yağına suyuna, balatalara baktırın gerisi Allah'a kalmış.
  • 2010da 93 model sxa ile izmirden artvine gittim asteğmen olarak.1 yıl sonra da döndüm.Çok şükür bi sıkıntı yaşamadım.
  • quote:

Bayramda 7 gün kadar tatilim olacak arkadaşlar,ailem erzurumda yaşıyor.Aracım tempra sx modeli 94 model.Motorunda şanzımanında sıkıntı yok bakımlı araç.Mükemmel olmasada temiz sayılır.Araç 3 aydır bende Allaha şükür yolda bırakmadı şimdiye kadar.Ustama danıştım düşünme bile koy gazını götürür seni dedi ama eski araç sonuçta pek güvenemiyorum 14 saatlik yol (1200 km).Otobüs yolculuğunu hiç sevmiyorum uçak biletide bulunmuyor bayram üstü olduğu için o yüzden böyle bir yola başvurdum.
    Forumda elbet bu konularda deneyimli arkadaşlarımız vardır,sıkıntı çıkartırmı araç sizce.Gitmeli miyim,gideceksem önerileriniz neler..
    Teşekkürler,hayırlı ramazanlar.

hocam gidilir gidilmez değil ama ben 5 gün önce erzurum karayazıdan kayseriye ailein yanına geldim 98 broadway ile araca bir şey olmadı ama ben mahv oldum bir dahada tövbe ettim bence çıkmayın derim yolda perişan olursunuz

• xxeraycanxx X kullanıcısına yanıt
    Hocam konfor konusunda hiç sıkıntım yok aracın motoruna güveneyim 2.000 km de giderim.
    Bilenler bilir tempra konforunu,2014 araçları aratmıyor..
    Sizin sanşsızlığınız broadway olmuş,şehiriçi arabası.
    İç hacmi dar ve vites aralıkları küçük olduğu için uzun yolda çok yorar iyi bilirim,ben 100 km gitmeye tahammül edemiyorum o araçlarla.
  • quote:

Hocam konfor konusunda hiç sıkıntım yok aracın motoruna güveneyim 2.000 km de giderim.
    Bilenler bilir tempra konforunu,2014 araçları aratmıyor..
    Sizin sanşsızlığınız broadway olmuş,şehiriçi arabası.
    İç hacmi dar ve vites aralıkları küçük olduğu için uzun yolda çok yorar iyi bilirim,ben 100 km gitmeye tahammül edemiyorum o araçlarla.

hocam sekiz senedir bir fiil uzun yolda araç kullanırım 800km veya 1000 km vız gelir hiç aldırmam ama gel gör ki bu broadway haşatımı çıkardı yol yaklaşık 800 km idi 500 yaptıktan sonra pert oldum hava sıcak camı açıyorum ses artı rüzgar çarpması kapatıyorum sıcaktan durulmuyor anlayacagınız perişan oldum bu aracı yeni aldım 2004 corollam vardı onu değiştirip braodwaye binip üstüne birde uzun yola çıkınca perişan etti :) motor yönünden hararet felan gibi bir problemle karşılaşmadım ama geldikten sonra iki gün hasta yattım :)
    bu yüzden arkadaşın tatili zaten kısaymış böyle bir problemle karşılaşmasın diye nacizane tavsiyede bulundum :) iyi forumlar

• Gitmeden önce sanayide ustanıza gösterin balatalara yağına falan baksın, lastiklerinize bakın havası eksilen varsa tamamlayın sonrasında arıza çıkarırsa da yapacak bir şey yok bugün 3-4 yaşını doldurmuş arabalar bile yolda şanzumanı kilitleyebiliyor. Ama bence sıkıntı olmaz eğer araç temizse 2 katınıda götürür.

• bence kesinlikle gidilir. fazla sürat yapmadan sakin sakin git yeter.

• Arkadaşım neden böyle birşey sordunuz merak ettim, bir araç bakımlı ise onunla soruna neden olacak olan sürücüsüdür daha büyük ihtimalle..

Şahsen Tempra ile ailecek dolu bagaj ile Balıkesir den Erzurum a, Trabzon dan İzmir e tüm Türkiye yi defalarca keyifle gezmişliğim vardır, rahat ve geniş araçlardır Tempra lar..
  • vhiskeyx V kullanıcısına yanıt
    Ohoo ooo ben o arabayla avrupa gezisine bile çıkarım yeterki bakımkı olsun. Sakın 5 senedir bakım yapmıyoruz deme yan sokağa bile geçilmez
  • gidilir niye gidilmesin ki ? eğer kullandığınız bir araç ise zaten huyunu suyunu bilirsiniz. eksiği olmasın. yağını, suyunu, lastiklerini, frenlerini kontrol ettirip her yere gidebilirsiniz. aracın limitlerini bildikten sonra da bir sıkıntı çıkacağını sanmam. şimdiden hayırlı yolculuklar..
  • Gidilir, çok yoracağını sanmam nispeten konforludur o araç. Uykunuzu alın ve çıkmadan ustanıza gösterin. 90 100 bandında rahat rahat gidilir.
  • Gidilir, Motorunuzdan olumsuz sinyaller yoksa tabii. Yağı eğer çok eskidiyse değiştirmenizi öneririm... yola çıkmadan önce aynı zamanda bagajda siz ekstradan 1 litre yağ bulundurun, 1000 km'de tempra 1.6'ların yaklaşık 500 ml yağ eksiltme durumu vardır. Kullanıcı kitabında dahi yazzan bir durum.

Aynı zamanda fren hidrolik seviyesi ve özelliğinin kaybolup kaybolmadığını da kontrol ettirmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaVu! -- 30 Haziran 2014; 3:53:29 >
  • şu modeli düşük arabaları neden uzun yola uygun görmüyor ki insanlar ?

araban bakımlı ise gidersin her yere, arabanı zaten tanıyorsundur
    90-100 demiş biri, oldu kenardan kamyon arkasından gitsin
    hem güvenlik hem yakıt verimliliği açısından 130dan fazla uygun görmüyorum, arada heyecan olsun diye biraz zorlar bırakırsın

bakman gerekenleri arkadaşlar söylemiş, yanında yağ 5lt su mutlaka bulunsun

güzelde müzik arşivi yap serinde çık yola
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.