Şimdi Ara

97-00 arasi Honda Civic mi, yoksa 93-98 arasi Toyota Corolla mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Su anda piyasada 97-00 arasi Honda Civic ler ile , 93-98 arasi Toyota Corolla lar ortalama ayni fiyat araliginda satiliyor. Hangisini tavsiye edersiniz. Japon otomobillerinin ses yalitiminin kotu oldugunu biliyorum ama bu acidan da degerlendirirsek hangisi daha avantajli acaba? Ayrica genelde 100.000 uzerimde arablar genelde, sorun olustururlar mi? Yakit tuketimi, konfor, ikinci eli, sorunsuzluk, hizlanma , yedek parca olarak kiyaslama yaparsak hangisini tavsiye edersiniz?

Simdiden Tesekkurler...

• quote:

Orjinalden alıntı: boragencer

Arkadaslar merhaba,

Su anda piyasada 97-00 arasi Honda Civic ler ile , 93-98 arasi Toyota Corolla lar ortalama ayni fiyat araliginda satiliyor. Hangisini tavsiye edersiniz. Japon otomobillerinin ses yalitiminin kotu oldugunu biliyorum ama bu acidan da degerlendirirsek hangisi daha avantajli acaba? Ayrica genelde 100.000 uzerimde arablar genelde, sorun olustururlar mi? Yakit tuketimi, konfor, ikinci eli, sorunsuzluk, hizlanma , yedek parca olarak kiyaslama yaparsak hangisini tavsiye edersiniz?

Simdiden Tesekkurler...

corollam 250.000 kmde ufacık bişeyden bile arıza çıkarmadı. bu kasaların en büyük artısı sağlamlığı
    ses yalıtımı zayıf, (bence yok) ama aracınızı kullandığınız yerler sıcak asfaltsa güzel bi lastikle sıfır ses mümkün (bende öyle)
    corolla yedek parça yan sanayi ve orijinal bolça bulunur. orijinal parçaları uzun dayanır

• Takıldığın yer ses olsun..... Hay Allahım Civic Corolla farketmez hepsi japon kayasıdır.. az yakar iyi basarlar ... sanayi yüzü görmezler yağ su koy devam ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

Takıldığın yer ses olsun..... Hay Allahım Civic Corolla farketmez hepsi japon kayasıdır.. az yakar iyi basarlar ... sanayi yüzü görmezler yağ su koy devam ....

• yakıt konusunda nasıl bu arabalar...
  • Biri Civic'in klasik kasası, diğeri de Corolla'nın efsane kasası. Ben Corolla derim. Birde koyu renk ve GLİ ise süper derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

Biri Civic'in klasik kasası, diğeri de Corolla'nın efsane kasası. Ben Corolla derim. Birde koyu renk ve GLİ ise süper derim.

kesinlikle

bu arada sizinde bu araçlara ilginiz var galiba brkcad34
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

Biri Civic'in klasik kasası, diğeri de Corolla'nın efsane kasası. Ben Corolla derim. Birde koyu renk ve GLİ ise süper derim.

kesinlikle

bu arada sizinde bu araçlara ilginiz var galiba brkcad34

Olmazmı? Bu iki arabada efsane. Dediğim gibi biri Civic'in, diğeri Corolla'nın efsanesi. İki araba da bizim apartmanın otoparkında hatta bizim apartman komuşularımızdır sahipleri. Civic 2000 model ve metalik yeşilimsi renk. Civic geçen sene alındı. Corolla 97 model galiba ve GLİ.Rengide meşhur koyu mavilerden Sahibi onu 99'da aldı 2.el olarak ve halen daha taş gibi arabalar.
    2.el araba alacak olsam bu klasik ve efsane Corolla veya Civic bakarım. Ama gönlüm Corolla der.

• Ama Civic te sanki biraz daha sporcu ruhu war o cekik gozler felan, Toyota daha aile arabasi gibi sanki. Bu arada bizim arkadas 97' civic 0 almisti, ilk Damla Otomotiv ten alip eve gelene kadar ben kullanmistim muthis bir motor sesi wardi(orjinal japon), hala o motor sesini kulagimda, yerlilerde ayni mi acaba... Ikiside Japon ruhu tasio ama...
  • Kesinlikle Civic derim hic tereddüt etmeyin bile. Neden derseniz oncelikle 97 1.6 Gli Corolla kullandım iki yıl boyunca. Civic te test ettim cok defa. Ses yalıtımı konusunda malesef ikiside kotudur. Problemsizlik konusunda ikiside problemsiz aractir. Konforda pek fark etmez. Fiyatlari, yedek parcalar, servis gibi konularda da esittirler 3 asagi 5 yukari. Gelelim Civic'in avantajlarina; bir kere suspansiyon sistemi daha iyidir. Cok daha iyi yol tutar. Arka aksi cift askili bagimsiz sistemdir. Corollanin ki ise en kotu ve ucuz sistemlerden biri olan burulma kirisidir. Helezon yay bile yoktur arka aksta. Civic'in ici de daha genistir ozellikle ön kısmı. Corolla'nın önü dardır. Kullanırken cok daha fazla keyif alırsın ayrıca Civicte. Donanımı daha iyidir. 4 cam otomatik ve klima o kasa Civiclerin hepsinde standarttır mesela (1.4-1.6 fark etmez). Corollada denk gelirse bulursun bunları. Ayrıca yakıt tuketimi cok performanslı kullanmazsanız Civic te daha azdır. VTEC sayesinde. O kasalarda Corolla lar cok yakar. ve son olarak subjektif bir yorum kasasıda daha guzel bence.

• colttan önceki arabam 99 1.6 ies otomatik full civic ti abs çift havayastığı

140.000 km de 7 yaşındayken takas edip colt aldım.

otomatik şanjımanı harikaydı. taş gibiydi. en ufak bir sorun yaşamadım 7 yıl boyunca. keza motorda aynı şekilde.

türkiyedeki yol şartları sebebi ile rotil başları ve arka rotlar ( o ksa civiclerde arka rot vardır çoğu arabada arka rot bulunmaz.) periyodik olarak değişti.

yol tutuşu olağanüstü idi

4 teker bağımsız süspansiyonu vardı. ben bir de ön kule gergisi taktırmıştım dehşet viraj yeteneği vardı.

120 hp motoru ile neredeyse bugün bile en kuvvetli 1.6 motorlardan biri idi.

kısaca dönemdaşı corollalar daha çok tutulsada civic daha teknolojik daha kuvvetli bir araçtı.
    ben civic öneririm.

şeklende o dönemdeki corollalardan daha sportifti.

1.6 otomatiğinin yakıt tüketimi istanbul şehir içi 10 litre\100 km idi.

o kasa 1.4 ve 1.6 iesler vtec değildi. pgm-fi motorları vardır.( programlanabilir enjeksiyonlu)

aynı kasanın 1.6 vtec versiyonuda var onlardaki motor vtec tir.

hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 12 Ocak 2008; 17:26:15 >

• Ewet, son yorumlarla birlikte Civic daha agır basıyor (hem dizaynı da guzel ) Yalnız su yol sesi için, bazı lastık marka/modellerin yol sesinde ciddi bir azalma saglıyabılecegi konusunda yorumlar okudum. Hondaaa, hayat ondaaaa !!!
  • İkisinide kullandım.İkiside masrafsız araç.Ama civic, corolla' dan bazı yönleri ile bir adım önde.
  • Corolla guzel arac aama civic daha ağır basıyo bencede honda
  • quote:

Takıldığın yer ses olsun..... Hay Allahım Civic Corolla farketmez hepsi japon kayasıdır.. az yakar iyi basarlar ... sanayi yüzü görmezler yağ su koy devam ....

+5.500
    bu kadar güzel anlatılır
  • civic
  • civic
  • quote:

işte bu yorumdur bende arabamı almadan önce hep civic ve corollalara baktım kısmet corollaymış pişmanmıyım? kesinlikle değilim iyiki corolla almışım
  • quote:

Orjinalden alıntı: diesotto

Kesinlikle Civic derim hic tereddüt etmeyin bile. Neden derseniz oncelikle 97 1.6 Gli Corolla kullandım iki yıl boyunca. Civic te test ettim cok defa. Ses yalıtımı konusunda malesef ikiside kotudur. Problemsizlik konusunda ikiside problemsiz aractir. Konforda pek fark etmez. Fiyatlari, yedek parcalar, servis gibi konularda da esittirler 3 asagi 5 yukari. Gelelim Civic'in avantajlarina; bir kere suspansiyon sistemi daha iyidir. Cok daha iyi yol tutar. Arka aksi cift askili bagimsiz sistemdir. Corollanin ki ise en kotu ve ucuz sistemlerden biri olan burulma kirisidir. Helezon yay bile yoktur arka aksta. Civic'in ici de daha genistir ozellikle ön kısmı. Corolla'nın önü dardır. Kullanırken cok daha fazla keyif alırsın ayrıca Civicte. Donanımı daha iyidir. 4 cam otomatik ve klima o kasa Civiclerin hepsinde standarttır mesela (1.4-1.6 fark etmez). Corollada denk gelirse bulursun bunları. Ayrıca yakıt tuketimi cok performanslı kullanmazsanız Civic te daha azdır. VTEC sayesinde. O kasalarda Corolla lar cok yakar. ve son olarak subjektif bir yorum kasasıda daha guzel bence.

+++++++

• Bence bu iki araç benzer özellikte, 2. el biraz şans işi olmakla beraber hangisi temiz bulunursa o alınmalı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.