Şimdi Ara

9800X3D Ana Konu (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.901
Cevap
73
Favori
68.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Phanteks T30 ve Phanteks Glacier One m25 gen2 aldım umarım iyi çıkar Glacier One.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xgny58x kullanıcısına yanıt

ben de almayı düşünüyorum hocam glacier one, ama bir yandan da arctic liquid freezer iii alsam daha mı iyi olur diye de düşünüyorum.

• selam arkadaşlar bir süredir 7800 veya 9800 x3d alma niyetim var şu anki işlemcim DD4 4400 mhz ile çalışan İ7 1200 F ekran kartı RTX 4090 3440.1440 çözünürlük kullanıyorum

4090 aldığımdan beri işlemci ve bellek darboğazının farkındayım ama şimdiye kadar idare ettim.

5000 serisi ekran kartı almak için bütçe ayırmıştım ama 5000 serisi beklediğim performans sıçramasını yapamayacak gibi duruyor, zaten şu an işlemci bellek ikilim ile 4090 ' ın dahi hakkını veremiyorken işlemci değişimi yapmak istiyorum.

lakin hem 7800 hem 9800x3d ciddi pahalandı ve bulmak zorlaşıyor.

incelemelere bakarken yeni testlerde 9700X in 105 TDP kilidinin yeni bios lar ile açıldığı için ilk çıktığı dönemden çok daha iyi performans verdiğini 7800x3d başa baş olduğunu gördüm.

7800x3d ile ciddi fiyat farkı da varken zaten 7800 gözümde elendi.

9700X vs 9800 X3D elbet performans olarak farklı ama arada 10 bin TL gibi de bir fiyat farkı var, konu ile alakalı yorumlarınızı merak ediyorum.

saygılar.

• 7800x3d işlemcide silicon lottery oldu ama ramlerden gol yiyorum sanırım. İşlemci allcore -30 olabiliyor. 6400mhz de günlük sorunsuz çalışıyor. 6600mhz boot edip test edebiliyorum. Mavi ekran yok ama tm5 de hatalar atıyor. 6000mhz düşük cl deneyim dedim. Şu değerleri yakalamak için 1.51v istedi ramlerim. En kötü A die binlerinden birine denk geldim heralde.

9800X3D Ana Konu
  • iexplore kullanıcısına yanıt

Eğer kasa müsaitse Arctic LF3 alabilirsiniz. T30’la kullanacağım için Arctic olmuyor ikisi birlikte 68mm geliyor kasa 70mm destekliyor. Cpu kablosunu takacak yer kalmıyor. Arcticin fanları biraz gürültülü denmiş ona dikkat edersiniz onun dışında gayet iyi bir model. Phanteks’te yeni sıvı soğutmada vrm fanı getirmiş bu da güzel bir faktör.

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Hikayeli oyunlar oynuyorsanız X3D pahalı gelebilir. Online oyun oynuyorsanız X3D modelleri daha iyidir burada bütçe önemli faktör en iyisi olsun diyorsanız X3D yok o kadar veremem diyorsanız xli model alabilirsiniz.

cevap için teşekkürler.

iki tür de oynuyorum online da sadece BF 2042 aslında ve yazmayı atlamışım ehran yenileme hızım 165hz, yani öyle 200 üzeri bir FPS hedefim yok.

bütçe sorunum yok ama en iyisi olsun takıntım da yok.

vereceğim para mantıklı olsun, ekran kartımın önündeki engeli kaldırmak amacım.

• BhdrBss B kullanıcısına yanıt

TM5 hatası zaten mavi ekran alacağınız anlamı taşır, henüz almamış olmanız olmak bişi değiştirmez.

Biraz daha DRAM voltajı artırabilir. 1.55v'a kadar, ama aynı zamanda sıcaklıklarında bakmak gerekir. 1.55 ve sonrası aktif soğutma isteyebiliyor ramler için.

TRAS değeri diğer tüm sıkı timingler içinde yüksek kalmış 36'ya kadar düşürülebilir.

TRC değeride ha keza öyle, aşağı çekilebilir.

RTT NOM WR ve RTT NOM RD off olarak kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 16 Ocak 2025; 11:20:7 >
  • PGO T30 bırakın AIO'ları, bir çok kullanıcının custom kurmasının dahi önüne geçmiş bir soğutucu hocam. Şimdiden hayırlı olsun. Tek atışta bitirmiş oldunuz. 9800X3D Ana Konu 

• SAVIAR kullanıcısına yanıt

Teşekkürler üstat. Glacier One m25’den çıkan fanları kasanın önüne takarım t30ları da Glacier One takarım. Mevcuttaki kasanın fanları da M25 onları da satarım. Gönül isterki Glacier One t30lu modeli almak ama o model 12.700 tl civarı bu şekilde 9000 TL’ye geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 16 Ocak 2025; 11:36:23 >

Sadece BF oynuyorsanız X3D fazla gelebilir. %0.1 ve %1 değerleri online oyunlarda önemli hikayeli oyunlarda çok önemi yok.

• donda kullanıcısına yanıt

6600mhz için sürekli hata vermiyor. TM5 30 dk açık bıraktım 2 3 tane voltaj kaynaklı hata verdi. Soc voltajı istiyor. Oyun oynadığım zaman oyundan atmadı ama bellide olmaz tabi. 6000Mhz için 1.51v ile maks 57 derece görüyor. Aktif soğutma yok ondan voltaj arttırmak istemedim. Diğer timingleri zaman olunca deneyeceğim 9800X3D Ana Konu 

6600 stabilitesi çok zor bir değer, illaki hata vericektir ve daha kötü skorlarda aldırabilir stabil bi ayara göre.

57 dereceyi oyunlarda gpu da aktif sıcakken veriyorsa yine iyi bi değer 50 aşağası olması en ideali ama sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum.

• donda kullanıcısına yanıt

6600Mhz zor olduğunu bildiğimden ve stabilite yakalayabileceğimi düşünmeğimden hiç uğraşmadım. Oyun oynarken ramler 43 44 geziyor. Sadece test sırasında sıcaklar.

8000mhz denemiştim bir ara ama ramlerim stabil olmuyor. Yeni bioslar ilede hiç denemedim.

9800X3D Ana Konu

Sizden sonra şeytan dürtmedi değil, yanına bir sipariş daha mı eklesek? 9800X3D Ana Konu 

Hocam 9700X sizin ihtiyacınıza en net çözüm sunacak işlemci. X3D tarafı için sizin senaryonuzda, aradaki fiyat farkına değen bir performans farkı kesinlikle yok.

Alın hocam yakışır size9800X3D Ana Konu Ben ucuz olsun diye Glacier One m25 gen2 ve t30 aldım 3700 tl ucuza geldi siz direkt t30lu olanı alabilirsiniz bütçe sorun değilse. Bana kalırsa 3700 tlye gerek yok.

Kasa önünde sıvı soğutma mı takılı yoksa fan mı? Fan takılıysa bu kadar ısınmaması lazım.

cevap için teşekkür ederim, 9700x ile devam edeceğim gibi duruyor, umarım İ7 12700 ile hissedilir bir fark yaşatır, ekran kartı önünde işlemci limiti var ise ki var olması lazım yok eder.

Evde 14 adet T30 var hocam, pek gerek olmayacaktır. 9800X3D Ana Konu 

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.