Şimdi Ara

99 palio 1,6 16V HL

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar eski bir tanıdığım palio 1,6 16v HL aldı.Aracın performan açısından gayet güzel olduğunu söylüyor ben daha hiç binip deneme yapmadım nedir ne değildr
    bu konuda bilgisi olan arkadaşlar aracın özellikleri ve yorumlarını bana anlatırlarsa çok memnun olacam benim de 10 milyar civarında param var almayı düşünüyrum o yüzden bu konu üzerinde duruyorum
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

• Arkadaşım 103 hp lik 1598 cc lik bir motoru var 2000 yılınmdan sonra ufak bir değişiklik yapılıp torku artırıldı alıyosan 2000 üstünü al derim. performansa gelince fiatın tork canavarıdır ve modifikasyona uygundur. alıyosan tavsiye ederim ama marea 2.0 hlx lerede bak derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

Arkadaşım 103 hp lik 1598 cc lik bir motoru var 2000 yılınmdan sonra ufak bir değişiklik yapılıp torku artırıldı alıyosan 2000 üstünü al derim. performansa gelince fiatın tork canavarıdır ve modifikasyona uygundur. alıyosan tavsiye ederim ama marea 2.0 hlx lerede bak derim.

Hadi ya yani 1999 model palio 1.6 ile 2001 model 1.6 arasında tork farkı mı var?Benim gördüğüm tek fark 99 modellerde alaşımlı jant var sonra çıkanlara jant kapağı koymuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 15 Şubat 2007; 8:12:06 >
  • 2000 sonrası lemisyon kuralları gereği motor dizginlendi.

tüketim düşürüldü.(plastik üst kapak.)

step a ve step b kodlu iki tip motor var sonradan headerslı sporting de çıktı.

98-00 lar deli gibi gidiyor.

80 le 4. viteste giderken 3. e çekin yanlız önünüzde en az 200 m boş alan olsun.

ne dediğimi anlayacaksınız.
  • arkadaşım ben mareadan çok palio yu beğendim tavsiyen için teşekkür ederim. ben bu arabayı alıp şöle iyi bişey yapmak istiyorum araba 103 bg demişsin ben buna şöyle iyi bir hava filtresi taksam kaç bg olur.kısacası şöyle 400-500 milyona bu arabaya güç açısından ne yapabilirim
    TEŞEKKÜRLER
  • ARKADAŞIM ufak parayla yani 400-500 ytl ye bu araca neler yapıp gücünü yükseltebilirim
  • Hava filtresi ile güç alma olayları hikaye hayatta 3-5hp alamazsın en kaliteli filtreyi taksan 1hp alırsın anca ama o filtre sesi harikadır

400-500 ytl ye bişey olmaz ama biraz daha kendini zorlayıp chip yaptırırsan hp olarak çok fark olmasada chip ile 110hp felan olru gidişi baya iyileşir fiyat olarakda 800-900 ytl civarıdır chipler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: emp:)

Hava filtresi ile güç alma olayları hikaye hayatta 3-5hp alamazsın en kaliteli filtreyi taksan 1hp alırsın anca ama o filtre sesi harikadır

400-500 ytl ye bişey olmaz ama biraz daha kendini zorlayıp chip yaptırırsan hp olarak çok fark olmasada chip ile 110hp felan olru gidişi baya iyileşir fiyat olarakda 800-900 ytl civarıdır chipler.

İlk olarak bu motorlarda doğu uygulanmış filtre 2.4 hp civarı güç vermektedir bu rahatlıkla olur. ayrıca 400-500 e bişey olmaz demişsin o zaman listemi bi takip et;

500 ytl ye neler olabilir?

-CHİP TUNİNG YAPILIR ANCAK 10.3 HP İÇİN BU PARAYI SADECE BUNA VERMEYİ TAVSİYE ETMEM BUNUN YERİNE;

-HAVA FİLTRESİNE VE BORUSU KELEPÇESİNE 100 YTL ÇIK EN BABA
    -EGOSZ SİSTEMİNDE ORTA İPTALİ HEADERS VE SON SUSTURUCUYU EKLE 300 YTL
    -GERİ KALAN 100 YTL YEDE YA BENZİN BASINÇ REGÜLETÖRÜ YADA PERFORMANS TİPİ BUJİ ALMANI TAVSİYE EDERİM-Kİ BU LİSTEDE DAHİ ELİNDE PARA KALIR ONUNLADA MOTOR SİLK TARZI MOTOR YAĞI KATKISI ALIP RAHATLIKLA 10 HP ÜSTÜ GÜÇ+ÇOK MUHTEŞEM SPORTİF BİR SES ELDE EDERSİN.

• dediğin palio'lar çok güsell makinelerdir hocam
    özellikle motorları
    fiatci'nın dediği gibi fiat'ın tork motorudur bunlar
    gti gibi bir alettir
    modifikasyona da gerçekten uygundur
    son susturucu ve hava filtresi değişikliği yaparak güç artışı sağlayabilirsin
    yanlız sana filtre olarak eğer bulabilirsen king-dragon almanı tavsiye ederim
    bizde marea vardı ona takmıştık,diğer filtreleri de denedik ama onun verdiğpi ses başkaydı
    king-dragon bulabilirsen hiç kaçırma farkını görürsün

bu arada bana da araba alınacak marea aldırtmayı düşünüyordum ama palio 1.6'yı da düşünmeye başladım
    hem marea'yla aynı motor hem de kasası hafif ve sportif bir görünümü var

bu arada palio'lara göre mako'nun üretmiş olduğu arka şeffaf betaz stop(80-90 ytl) ve ön saydam cam far kitleri var onlardan alıp takabilirisn
    görünüm muhteşem olur

• quote:

quote:

Hava filtresi ile güç alma olayları hikaye hayatta 3-5hp alamazsın en kaliteli filtreyi taksan 1hp alırsın anca ama o filtre sesi harikadır

İlk olarak bu motorlarda doğu uygulanmış filtre 2.4 hp civarı güç vermektedir bu rahatlıkla olur. ayrıca 400-500 e bişey olmaz demişsin o zaman listemi bi takip et;

-CHİP TUNİNG YAPILIR ANCAK 10.3 HP İÇİN BU PARAYI SADECE BUNA VERMEYİ TAVSİYE ETMEM BUNUN YERİNE;

-GERİ KALAN 100 YTL YEDE YA BENZİN BASINÇ REGÜLETÖRÜ YADA PERFORMANS TİPİ BUJİ ALMANI TAVSİYE EDERİM-Kİ BU LİSTEDE DAHİ ELİNDE PARA KALIR ONUNLADA MOTOR SİLK TARZI MOTOR YAĞI KATKISI ALIP RAHATLIKLA 10 HP ÜSTÜ GÜÇ+ÇOK MUHTEŞEM SPORTİF BİR SES ELDE EDERSİN.

300 ytl ye hem headers hemde son susturucu??????Sanayi işi olursa belki yaptığın şeyden süreklilik kalite sorunsuzluk beklemiyorsan neden olmasın??Headers'ı sadece 500-600 ytl ye yaptırırsın en az.....

• 2000 palio 1.6 16v vardı bende, Allah kesene güç kuvvet versin diyorum, benzinci açmanı yada herhangi biriyle ortak olmanı tavsiye ederim çünkü adamın iligini kemigini kurutuyor.
  • quote:

quote:

quote:

300 ytl ye hem headers hemde son susturucu??????Sanayi işi olursa belki yaptığın şeyden süreklilik kalite sorunsuzluk beklemiyorsan neden olmasın??Headers'ı sadece 500-600 ytl ye yaptırırsın en az.....

arkadaşım işte sanayi sizin bu düşünceleriniz yüzünden gelişmiyor. hava filtresindede aynı şey neymiş kn çok güç verir yed az verir neden? yed ucuz? arkadaş ikiside aynı gücü vereiyor doğru takarsan fark yokki?

gelelim eksoz işine arkadaşım headers nedir? boruların bileşimiyle bir araya gelen bir sistemdir. bunun hesabını yaparsan bi flanş bi kaynak bir veya iki boytda boru gider bununda maliyeti 50 ytl yi geçmez ve yıllarca kullanırsın.ben binlerce dolarlık yarış araçlarında el yapımı sistemler kullanıyorum önemli olan markaya para vermek değil kaliteyi ucuza elde etmek.
    susturucuya gelince westar egsozları geri tepkimeyi fazlasıyla engelliyor ve bir remus kadar güç verebiliyor şimdi neden gidipte bi susturucuya 80 ytl vermek varken 300€ veriyim? mantığı ne?

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşım işte sanayi sizin bu düşünceleriniz yüzünden gelişmiyor. hava filtresindede aynı şey neymiş kn çok güç verir yed az verir neden? yed ucuz? arkadaş ikiside aynı gücü vereiyor doğru takarsan fark yokki?

gelelim eksoz işine arkadaşım headers nedir? boruların bileşimiyle bir araya gelen bir sistemdir. bunun hesabını yaparsan bi flanş bi kaynak bir veya iki boytda boru gider bununda maliyeti 50 ytl yi geçmez ve yıllarca kullanırsın.ben binlerce dolarlık yarış araçlarında el yapımı sistemler kullanıyorum önemli olan markaya para vermek değil kaliteyi ucuza elde etmek.
    susturucuya gelince westar egsozları geri tepkimeyi fazlasıyla engelliyor ve bir remus kadar güç verebiliyor şimdi neden gidipte bi susturucuya 80 ytl vermek varken 300€ veriyim? mantığı ne?

Headers o kadar basit birşey değil iki boru şektim oldu şeklinde birşey değil ki onda kullanılan manzeme öyle düz boru da değildir mailyeti zaten 300-400 bulur.Headers daki borular ile egzoz boruları arasında çok rak vardır ve şekillendirmeside çok zordur.

• Filtre konusunda da farklılıklar vardır bir pipercross, kn, BMC ile yed, jsv felan bir değil kalite ömür farkları var güç farklarıda var hatta bu konuya yönelik testlerde var.
  • quote:

Filtre konusunda da farklılıklar vardır bir pipercross, kn, BMC ile yed, jsv felan bir değil kalite ömür farkları var güç farklarıda var hatta bu konuya yönelik testlerde var.

arkadaşım ilk olarak egsoz sistemi olayınla ilgili konulyum.

egsozda önemli olan ne? geri tepkimeyi en az seviyede yapması.Bunu sadece remus veya devilmi yapıyo? hayır westarda gayet iyi yapıyo ve fiyatı 80-100 ytl civarı headers ne? egsoz manifoltu bi boru. hesabı yapılınca el yapımı olurs fark ne? hesap doğru olursa sıfır. ikisininde dayanımı ne? argonla dikersen el yapımı daha sağlam.

gelelim filtre olayına.

testler bilmemneleri bilmem ben. Dinoya sokarsın aracı aynı yerdeki filtrede aynı şartlarda y3edde aynı gücü verir kn de HİÇ BİR FARK OLMAZ..... Ha dayanıma gelelim. Filtreler aynıdır ve pipercorss un sünger filtrelerinin dayanımı yed in açık tüplerinden daha kötüdür-ki 300.000 km yapmış araçta yed ve jsv ürünleri mevcut bubnlar bakımı yapılınca hala yol yaptırıyor ama sen gidipte kn i alırsan bakımını yapmazsan 50.000 km sonra kaldır çöpe at surum budur. meden türk işçisinin yaptığı ucuzu dururken enayi gibi markaya para veriyimki?

• quote:

quote:

Filtre konusunda da farklılıklar vardır bir pipercross, kn, BMC ile yed, jsv felan bir değil kalite ömür farkları var güç farklarıda var hatta bu konuya yönelik testlerde var.

arkadaşım ilk olarak egsoz sistemi olayınla ilgili konulyum.

egsozda önemli olan ne? geri tepkimeyi en az seviyede yapması.Bunu sadece remus veya devilmi yapıyo? hayır westarda gayet iyi yapıyo ve fiyatı 80-100 ytl civarı headers ne? egsoz manifoltu bi boru. hesabı yapılınca el yapımı olurs fark ne? hesap doğru olursa sıfır. ikisininde dayanımı ne? argonla dikersen el yapımı daha sağlam.

gelelim filtre olayına.

testler bilmemneleri bilmem ben. Dinoya sokarsın aracı aynı yerdeki filtrede aynı şartlarda y3edde aynı gücü verir kn de HİÇ BİR FARK OLMAZ..... Ha dayanıma gelelim. Filtreler aynıdır ve pipercorss un sünger filtrelerinin dayanımı yed in açık tüplerinden daha kötüdür-ki 300.000 km yapmış araçta yed ve jsv ürünleri mevcut bubnlar bakımı yapılınca hala yol yaptırıyor ama sen gidipte kn i alırsan bakımını yapmazsan 50.000 km sonra kaldır çöpe at surum budur. meden türk işçisinin yaptığı ucuzu dururken enayi gibi markaya para veriyimki?

Egzozdam egzoza fark eder o dediğin egzozlar hiçbir özelliği yoktur o zaman orjinal susturucunu iptal et daha iyi(son susturucu) 200 ytl ye yaptır ama markalı veya bu işde uzman olan birinin yaptığı headers ın yanında solda 0 kalır en basiti bir ss felan neden bu işi yapıyor neden o kadar pahalı aynı güçler alınıyorsa sanayide yaptırdığın 200-300 lük parçalarla neden hala bu firmalar batmadı???

Filtre olayına gelince araba zaten filtre takılmadığı zaman daha güçlü oluyor burda önemli olan filtre olup yani dışardan gelen tozları vs i tutup en yüksek gücü almak pipercross başarı ile yapıyor bunu tamam diğerleri yerli malı iyi güzel ama kn, simota kadar kaliteli değiller.300.000km olayıda ne kadar temizlersen temizle o filtre artık özelliğini yitirir.

Piyasada sanayi işide yapılmış araba çok özenle kaliteli manzeme kullanılarak yapılmış arabada çok sonuçlarda ortada

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.