Şimdi Ara

** 99TL ** Egreat Eg-R6B (DTS-MA, TRUE-HD, 7+1, 500Mhz Cpu, 3D, 1080P) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.969
Cevap
4
Favori
123.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 2601cuneyt

quote:

Orijinalden alıntı: mailtayfun

Sayın popcorn hour, öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ediyorum
    Daha iyi olmasından kastım şu ;
    şu anki altyazılar (beyaz renk olanını kastediyorum) arka fon beyaz ya da açık renk olduğunda okuma güçlüğü yaratıyor, daha önce laptopumdan filmleri media player classic vasıtası ile izliyordum, oradaki altyazılarda bu problem ile karşılaşmıyordum, sanırım bunun sebebi media player classic de olan yazıların altında bir gölgelendirme olması ve beyaz yazının dışındaki kontürün biraz daha kalın olması, bilmiyorum çok şey mi istiyoruz ve bekliyoruz ancak bunlar yapılabilirse ürün neredeyse mükemmel seviyesine ulaşacak benim gözümde,
    selamlar
    quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

quote:

Orijinalden alıntı: vaperas

Ben de aynı fikirdeyim. Altyazılar daha kaliteli yani okunaklı olabilir. Ayrıca altyazı ayarlarının kalıcı olmasını da sağlayan bir firmware bekliyorum. Yeni firmware çıkar mı? Çıkarsa ne zaman çıkar ? Bu konuda bilgisi olan varsa belki bizi aydınlatabilir.
    quote:

Orijinalden alıntı: mailtayfun

Yetkililere daha önce sorulmuş olmasına rağmen cevaplanmamış bir soruyu tekrar sormak istiyorum, altyazının daha kalitesi olması adına herhangi bir düzenleme yapılacakmı acaba?

Altyazıların daha kaliteli olmasından kastınız nedir ?
    Altyazılar zaten okunaklı , pürüzsüz değil mi ?
    Yeni firmware'in betası çıktı , aslı da yakında çıkar.

Hocam altyazı ayarlarına girdiniz mi?
    Sol altta subtitle diye bir tuş var ona basın.Altyazı ayarları çıkıyor.
    Beyaz renkli yazıyı , sarı yeşil vs. renkli yapabilirsiniz.
    Yazı büyüklüğünü ve yazının ekrandaki konumunu ayarlabilirsiniz vs.vs.
    Ben sarı renk yapıyorum , daha belirgin oluyor.
    Denemenizi öneririm ..

Bizim kastettiğimiz farklı bir olay. Ayrıca cihazın her açılışında ayarları tekrardan yapmak zorunda kalıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: theodret

Arkadaşlar selamlar,

Panasonic 42G20E aldıktan sonra uygun ve min. sorunlu bir media player arıyordum.
    Konuyu baştan sona kadar okudum ve fiyat/performans kriteri aradığım için Egreat iyiden iyiye içime sindi.

Ama birkaç sorum var cevaplandırabilirseniz sevinirim;

- R6A ve R6B arasında sadece Ethernet ve sata farkı mı var? Yani bu iki model arasında görüntü kalitesi, desteklediği ses � görüntü formatları arasında başka bir fark var mı?
    - Okuduğum kadarı ile R6A Ac-Ryan yazılımı ile maksimum performansına ulaşıyor. R6B ise üzerindeki yazılımı ile gayet tatminkarmış. Peki R6B > R6A + Ac Ryan diyebilir miyiz, yoksa tam tersi mi?

Torrent falan gibi bir beklentim yok. Tek istediğim iyi görüntü kalitesi, max. Format desteği, Türkçe altyazı desteği. Dolayısı ile içimden geçen R6B ama sizin R6A vs. R6B kıyaslamanızı da merak ediyorum.

Son olarak bu iki modeli de an itibarı ile bulabileceğim online ve/veya teknoloji marketler hangileridir? (İstanbul/bostancı�da oturuyorum)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

R6A = 400Mhz ( Ethernet var )
    R6B = 500Mhz ( Ethernet yok )

Ayrıca iki cihazın işlemcileri farklı. ( R6B yeni çıkan )
    Egreat R6B çoklu harici alt yazı destekliyor , daha az ısınıyor , daha hızlı , orijinal yazılımı ile HD Sesleri sorunsuz olarak bitsream aktarabiliyor.
    vaperas , o dediğiniz final sürümünde olacak. Şimdilik sadece dosya bazına kayıt olayı geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 12 Nisan 2011; 10:22:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tcmb
    Cihazı kullanırken arada resetlenen olmuyor mu benim gibi?

Bir dosya veya bir HDD'de mi sorun çıkarıyor ?
    Yoksa hepsinde mi ?

quote:

Hepsinde. Acaba hızlı mı dosyalar arası geziniyorum dedim. Ama dün yapmadı mesela. 3,5" 1 tb ve 2,5" 320 gb iki hdd te de yapıyor. Film izlerken hiç resetleme olmadı ama şimdiye kadar.

Bizim soru/sorun araya gitmesin bu arada.
    Bir de merak ediyorum, sayfalardır altyazı ile ilgili aynı soru sorulup duruluyor. Ben cihaz geldiğinden beri onlarca film seyrettim, eşim ve 12 yaşındaki oğlumla birlikte. Hiçbir şikayetimiz olmadı, ayarlarla da hiç oynama gereği hissetmedik. Bu tip sorunlar, ayarlar cihazdan cihaza değişiyor olamaz di mi? Sorun olsa bir kaç filmde olabilir, onda da filmin başında bir kaç tuş ayarıyla zaman geçirirsin hepsi bu. Niye bu kadar büyütülüyor altyazı olayı anlamadım.

• http://www.multimedyadukkani.com/urun_detay.asp?id=1998

Bu siteden almayı düşünüyorum. Güvenli midir sizce? Birde sietede R6B diyor ama resimde R6A var! Hanigisi doğru acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 12 Nisan 2011; 11:49:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAVİSAKAL 2

http://www.multimedyadukkani.com/urun_detay.asp?id=1998

Bu siteden almayı düşünüyorum. Güvenli midir sizce? Birde sietede R6B diyor ama resimde R6A var! Hanigisi doğru acaba?

Güvenilir site bence hiç düşünmeden alabilirsin.Benim bir arkadaşım aldı ve çok kısa sürede kargo ile gelmişti.

• arkadaşlar alt yazılar ile ilgli resim üzerinde açık fonlarda sorun yaşıyor iseniz alt yazı rengi sarı yapınız ve hiç bir fonda sorun olmaz.Ve artık lütfen bu tip cihazları bilgisayar ile kıyaslama yapmayalım farklı bir katagoride olan bir üründür media playerlar.
  • quote:

quote:

quote:

Yoksa hepsinde mi ?

quote:

Hepsinde. Acaba hızlı mı dosyalar arası geziniyorum dedim. Ama dün yapmadı mesela. 3,5" 1 tb ve 2,5" 320 gb iki hdd te de yapıyor. Film izlerken hiç resetleme olmadı ama şimdiye kadar.

Bir de merak ediyorum, sayfalardır altyazı ile ilgili aynı soru sorulup duruluyor. Ben cihaz geldiğinden beri onlarca film seyrettim, eşim ve 12 yaşındaki oğlumla birlikte. Hiçbir şikayetimiz olmadı, ayarlarla da hiç oynama gereği hissetmedik. Bu tip sorunlar, ayarlar cihazdan cihaza değişiyor olamaz di mi? Sorun olsa bir kaç filmde olabilir, onda da filmin başında bir kaç tuş ayarıyla zaman geçirirsin hepsi bu. Niye bu kadar büyütülüyor altyazı olayı anlamadım.

Altyazılar ile alakalı en ufak bir sorun yok , neden bu kadar altyazı konusu geçiyor bende anlamadım ?
    tcmb , yeni beta yazılımı yükleyip deneme yaptın mı ?

• Sn. popcornhour teşekkürler.

R6B bulmak maalesef oldukça zor.
    herhangi bir teknoloji marketinde satılıyor mu, sizin satıldığını bildiğiniz yerler var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theodret

Sn. popcornhour teşekkürler.

R6B bulmak maalesef oldukça zor.
    herhangi bir teknoloji marketinde satılıyor mu, sizin satıldığını bildiğiniz yerler var mı?

Elektroworld de var. Bende oradan almıştım.119 tl idi..
  • teşekkürler Cüneyt,

bostancı electro world numarasına baktım netten ama bulamadım.
    ellerinde var mı diye soracaktım.
    inşallah orada vardır.
    bu akşam veya yarın akşam iş çıkışı uğrayıp almayı düşünüyorum.
  • Altyazılarla alakalı bir soru da benden gelsin. Altyazı senkron ayarlama hadisesini gerçekleştirebiliyor muyuz?
    Saygılar...
  • arkadaşlar

altyazı seçimi inanılmaz esnek, yani kumandada sağ alt subtitle yazan tuşa bazın, renk, büyüklük, yatay dike konum vs yi çok pratik seçiyorsunuz. harici dahili subtitle arası geçiş yapabiliyorsunuz.

tek sorun örnek Sarı, 24 punto seçtiniz güzel duruyor, ancak başka bir film açtığınızda tekrar beyaz 20 (sanırım atıyorum) oluyor , sizin tekrar ayar yapmanız gerekiyor

onu da popcorn önümüzdeki versiyonlarda düzeltileceğini belirtti. bence çok büyük bir sorun yok

senkron sorununu yaşamadım, ama edindiğim tecrübe genel olarak herhangi bir player ile oynatırken (PC vs dahil) altyazı bir şekilde oturmuyorsa bir iki saniye ileri geri çekerek şak diye düzelmiyor, film ilerledikçe yine kayıyor sürekli ileri geri adamı verem ediyor. o yüzden tam oturan bir altyazı esas, yinede fonksiyon olmalı bende merak ettim cevabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DuncanIdaho -- 12 Nisan 2011; 14:29:33 >

• Yeni versiyonu yüklemedim. Nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum, araştırmadım boş bir vakitte deneyeceğim.
  • tcmb'nin altyazı sorununu anladım, bende de olmuştu. arka fona göre altyazı netliğini kaybediyor ve zaman zaman okunması zorlaşıyordu. sistem ayarlarında subtitle automationı off yapınca bende düzeldi. bu ayar ne işe yarar bilemiyorum ama bendeki altyazılarda iyileşme oldu.

popcornhour, ben verdiğin beta yazılımını yükledim ama bir kaç gün sonra filmlerde yavaşlamalar veya kare atlamaları olmaya başladı. resetlemek de işe yaramayınca eski yazılımı kurdum ve sorun çözüldü. şu anda çok önemli bir problemim yok.
    daha önce de bahsettiğim gibi filmi pause yapınca avr ile senkronizasyon gidiyor ve ses gelmiyor; filmi durdurup açınca düzeliyor. nadiren de olsa bazen görüntüde anlık takılma oluyor her 5-10 dkda bir ama bir türlü gelemedim onu göstermek için; zaten çok da önemli değil

• Altyazı ile ilgili çok büyük sorun yok ancak her filmde değiştirdiğim altyazı ayarlarını tekrar baştan yapmak sıkıcı bir hal alıyor. Ayrıca altyazıların zemine göre daha okunaklı olması daha iyi olur diye düşünüyorum. Yoksa cihazdan gayet memnunum. Şu an için fiyat/performans bakımından en iyisi diyebilirim.
    Bu arada bu tür istekleri belirtmek daha iyi yazılımların oluşmasına yol açacaktır. Daha önce media player kullandınız mı diye başlayıp altyazılar sorunsuz diye devam eden eleştirilere de saygı duymak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaperas -- 12 Nisan 2011; 20:52:25 >
  • Sorun olması ayrı konu, daha iyiyi talep etmek ayrı konu,
    Eğer daha iyisi olması mümkün değil ise bizde talepkar olmayız,
    quote:

quote:

quote:

quote:

Yoksa hepsinde mi ?

quote:

Altyazılar ile alakalı en ufak bir sorun yok , neden bu kadar altyazı konusu geçiyor bende anlamadım ?
    tcmb , yeni beta yazılımı yükleyip deneme yaptın mı ?

• @ popcornhour;

kumanda kalitesizliği sürekli olarak konuşuluyor bu konu içinde.
    bu kumanda yerine herhangi bir üniversal kumanda kullanmak mümkün mü?
  • Kumandanın kalitesiz filan olduğu yok.
    Kumanda ile sorun yaşayan var ise gönderin bakalım dedik , ama inanın bugüne kadar ddaha 1 tane cihaz bile gelmedi.
    Benim gözlemlerime göre bazı cihazların alıcı gözleri biraz eğik olabilir ve bunun için sorun çıkarabirilme olasılığı var.
    Kumanda üzerindeki düğmelerin küçük olması , kullanımda ilk zamanlarda biraz zor oluyor olabilir ama eliniz alıştıktan sonra herhangibir sorun yok.
    Şahsen ben şimdi gözü kapalı olarak kullanabiliyorum
    Önceki sayfalarda universal kumanda kodlarını vermiştim onu uygulayarak akıllı kumandanızı da programlayabilirsiniz.

Daha iyiyi her zaman talep edebilirsiniz , bu doğaldır ancak bu cihaz giriş seviyesi bir ürün olduğu için alt yazı kayıt ( yeni yazılımda olacak ) hariç alt yazı ile alakalı her türlü değişikliği ve uygulamayı rahat bir şekilde yapabiliyorsunuz ve alt yazı konusunda en ufak bir sorun yok.
    Üretici yeni çıkaracağı yazılımla cihazın performansını arttırmayı ve sizden gelen istekleri uygulama konusunda desteği oldukça tatminkar.
    Örnek vermek gerekirse , kumanda üzerindeki mute ve repeat tuşlarını bu beta yazılımda bizden gelen istek ile aktif hale getirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 14 Nisan 2011; 9:35:34 >

• @popcornhour, resetleme hakkında yorum yapmadın? Bu arada dün izlerken hiç sorun çıkmadı mesela.
  • quote:

@popcornhour, resetleme hakkında yorum yapmadın? Bu arada dün izlerken hiç sorun çıkmadı mesela.

Bizde 1-2 tane video'da o soruna benzer sorun çıkarmıştı.
    O videoları silince bir daha sorun yaşamadık.
    Sizin bütün videoları çalıştırırken mi sorun çıkarıyor yoksa belirli dosyalarda mı ?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.