Şimdi Ara

A dan b ye kaç farklı yol var sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hangi deneme bu

• Assagiya inme olmadigi icin kat kat dusun.
    Ilk katta 5 ikinci katta 5 ucuncu katta 4 dorduncu katta 4 farkli yerde bulunabilirsin son katta Bye gideceksin onun icin 1.
    Bir alt kattan bir ust kattaki her yere ulasabildigin icin durumlari carparsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözümün 2 li tyt denemesi

• şıklarin doğru olduğuna emin misin o kadar yüksek çıkmıyor

• Çok daha yüksek çıkmalı hatta, her yere gidebilir :) çözümünü bilmiyorum ve bir fikrim yok. Biri anlatsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

şıklarin doğru olduğuna emin misin o kadar yüksek çıkmıyor

behzatın çözdüğü sorulardan değil bu.
    onlarda sola gidilmiyordu ama bunda sola gitmekte engel yok. çok alternatif çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matterdome -- 24 Şubat 2018; 19:51:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimnaxx

quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

şıklarin doğru olduğuna emin misin o kadar yüksek çıkmıyor

behzatın çözdüğü sorulardan değil bu.
    onlarda sola gidilmiyordu ama bunda sola gitmekte engel yok. çok alternatif çıkıyor

hocam ilk defa görüyorum valla direk behzatin yaptığı gibi yaptim ortayı kapalı felan bile aldım yok çıkmıyor o kadar yüksek

• benim cozumun dogru olmasi lazim neyini anlamadiniz?
    tersten dusununce daha iyi anlasilabilir B ye gelmek icin alttaki 5 noktadan birinden yukari ve saga gelmek uzere 1 sekilde gelinir.
    o her noktaya altindaki 4 noktadan gelebilirsin. en alttaki noktalara sadece 1 sekilde gelebilrisin. oyle oyle 5x4x4x5. gectigin yoldan bir daha gecemeyecegin icin cok ihtimal yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hynx

benim cozumun dogru olmasi lazim neyini anlamadiniz?
    tersten dusununce daha iyi anlasilabilir B ye gelmek icin alttaki 5 noktadan birinden yukari ve saga gelmek uzere 1 sekilde gelinir.
    o her noktaya altindaki 4 noktadan gelebilirsin. en alttaki noktalara sadece 1 sekilde gelebilrisin. oyle oyle 5x4x4x5. gectigin yoldan bir daha gecemeyecegin icin cok ihtimal yok.

evet, her üst kata çıktığında nerden çıkmış olursa olsun bir üst kata çıkmak için kalan hamle sayısını değiştirmiyor, yani her basamakta arada köprü varmış gibi düşününce çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matterdome -- 24 Şubat 2018; 20:27:46 >
  • eger soru sola gitmek yasak deseydi ssdece yukarı ve sag var deseydi ne derdiniz cevaba

• quote:

Orijinalden alıntı: belalı13

eger soru sola gitmek yasak deseydi ssdece yukarı ve sag var deseydi ne derdiniz cevaba

edit: yanlış okumuşum, o zaman normal en kısa yoldan gitme sorusu olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matterdome -- 24 Şubat 2018; 20:54:36 >
  • aradaki boşluk olmasaydı o zmn 5 uzeri 4 dicektiniz de me asil soruya göre konusuyorum hocam kusura bakmayin soruyorum ama icime pek sinmedi pek anlayamdim yani :((

• ortada nokta oldugunu dusunursek 8 hamle yapacagiz 4 tanesi yukari 4 tanesi assagiya 8 in 4 lu kombinasyonu ama ortada nokta olmadigi icin o noktadan gecen yollari cikaracagiz cevap C(8,4)-C(4,2)xC(4,2) =34. sol alttan baslayarak her noktaya kac farkli sekilde gidilebilecegi yazilarak da bulma yontemi var.
  • ortadaki boşluk olmasaydı soru yine sorulsaydi 5 uzeri 4 mu dicektiniz hocam

• Sola donulebiliyorsa oyle diyecektim. Donulemiyorsa alttaki her kattan ustteki her kata gecemiyorsun o yuzden kombinasyonla yapardim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • en altta başlıyacağı yer bellidir hocam başka seçeneği yok o zaman bi üst katına 2. kat diyelim orada 4 ün 1 li kombinasyonu kadar yere gidebilir çünki 1 noktamız var ve 4 farklı yerden yukarı cıkabılır 3.kat için yine aynı 4ün 1 li kombinasyonu 4. katta 5 farklı yerden yukarı cıkabılır 5 in 1 lı kombınasyonu ve en son katta 5 yere cıkabılır yıne 5 in 1 lı kombınasyonu o yere cıktıktan sonra sağa doğru giderek b noktasına ulaşır.
    en son işlem 4*4*5*5=400
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.