Şimdi Ara

A tipi kişilik(Acelecilik, çok düşünmek, aşırı hırs)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
3.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende 1 senedir bu durum mevcut ve bu konuya ilişkin olarak kendimle ilgili her gün Amerika'yı keşfediyorum sanki. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.[1]

A Tipi Kişilik belirtileri
    -Aşırı merak etmek

-Kafasına takılan her konuyu en ince detayına kadar araştırmak hatta detaylardan olayın geneline yoğunlaşamamak[1]

-Aşırı düşünmek, aşırı hayal kurmak ve çok işle uğraşmaya çalışmak ve bundan dolayı kaynaklanan verim kaybı ve unutkanlık.

-Acelecilik ve her işi aynı anda yapmaya çalışmaktan kaynaklanan aşırı stres. Aşırı stres derken mecaz anlam kullanmıyorum zira ilerki yaşlarda koroner kalp hastalığına yakalanıyor bu a tipli arkadaşlar.

-Hesap kitap, düzen işleri onların her şeyidir. Düzeni bozmayı asla istemezler, düzeni yerine getiremeyecekleri zaman o işi yapmamayı tercih ederler.

Yaklaşık 1 senedir hakim olduğum bu konuda kendimi çok geliştirdim, kendimi kontrol altına alıyorum fakat yine de arada kontrolü kaçırıp kendimi bozduğum oluyor.

Etrafımda A tipi kişiliği olan birçok arkadaşım olduğunu farkettim ve onlara durumu açıkladığımda tıpa tıp aynı belirtilere sahip olduklarını söylediler. Bazı belirtiler olmayabiliyor fakat kilit belirtiler herkeste var. Eminim buradan da aynı durumda olan kişiler çıkacaktır, bu konuyu onun için açtım. Birbirimizle konuşursak daha iyi olabilir diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthzgr -- 28 Temmuz 2012; 15:52:02 >

• Güncel
  • ben

saka bi yana dpgru bir yaklasim ama hic bir insanin birbirine benzemedigi o nedenle cevresiyle iletisime geçen ve ogrenen varliklar oldugumuzu ve ona gore gelisip degistigimizi unutma bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene bunun dersini görmüştük okulda. İşletmelerde problem çözme ve karar verme diye. A tipi ve B tipi kişilik vardır. Orta düzey yönetici A tipi kişilikten seçilir nedeni ise araştırmacı , düşünen , bir şeyler üretmeye çalıştığı içindir. Üst düzey yönetici ise B tipi kişilikten seçilir. B tipi kişilik ise A tipine göre daha sakin bir yapıdadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Bu sene bunun dersini görmüştük okulda. İşletmelerde problem çözme ve karar verme diye. A tipi ve B tipi kişilik vardır. Orta düzey yönetici A tipi kişilikten seçilir nedeni ise araştırmacı , düşünen , bir şeyler üretmeye çalıştığı içindir. Üst düzey yönetici ise B tipi kişilikten seçilir. B tipi kişilik ise A tipine göre daha sakin bir yapıdadır.

yanlis anlamayin da ancak zaten derste olabilir bu tip bir bilgi :)

dunyayi degistiren adamlarin hayat hikayelerine bakin,

karakter cozumleme zaten zor bir is, bir de bunu kisilik ayrimlarina bolmek tam bir cinayet

• Tamamı bende de var bir şeyi merak ettiysem mutlaka araştırmam gerekiyor araştıramazsam kafayı yerim,her şey bir düzen içinde olmalı benimki birazda obsesif bozukluğa kaçıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kongor

yanlis anlamayin da ancak zaten derste olabilir bu tip bir bilgi :)

dunyayi degistiren adamlarin hayat hikayelerine bakin,

karakter cozumleme zaten zor bir is, bir de bunu kisilik ayrimlarina bolmek tam bir cinayet

Yok kardeş ne yanlış anlayacağım ben derste gördüğümü yazdım. Biraz düşününce mantıklı geliyor ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheva37

Tamamı bende de var bir şeyi merak ettiysem mutlaka araştırmam gerekiyor araştıramazsam kafayı yerim,her şey bir düzen içinde olmalı benimki birazda obsesif bozukluğa kaçıyor.

Bu durumun farkindaysan sorun yoktur ama ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Tamamı bende de var bir şeyi merak ettiysem mutlaka araştırmam gerekiyor araştıramazsam kafayı yerim,her şey bir düzen içinde olmalı benimki birazda obsesif bozukluğa kaçıyor.

Ama bu A tipi kişilik obsesif bozukluğu tetikliyor öyle olunca da sürekli stresli oluyorsun,çabuk sinirleniyorsun.Mesela aklıma bir şey takıldı onu netleştiremediğim sürece başka hiçbir şeye odaklanamam.Aşırı mükemmeliyetçilik var birde her şey düzenli olacak sürekli aklımda yapacağım şeylerin planı vardır su iç,yemek ye,dışarı çık,eve gel vb. en ufak şeyleri bile kafaya takıyorum.Ama umarım bunu düzeltebilirim.

• Bende öyleyim. Hiç alakam olmayan bir konuyu bile en ince detayına kadar araştırıyorum, bir kelime okuduysam ve o sayfayı kapattıysam anında açıp cümleyi komple okuyorum falan iyi mi kötü mü belli değil. Çok fazla merak var ama öyle gereksiz bir merak değil.
  • quote:

quote:

quote:

Ama bu A tipi kişilik obsesif bozukluğu tetikliyor öyle olunca da sürekli stresli oluyorsun,çabuk sinirleniyorsun.Mesela aklıma bir şey takıldı onu netleştiremediğim sürece başka hiçbir şeye odaklanamam.Aşırı mükemmeliyetçilik var birde her şey düzenli olacak sürekli aklımda yapacağım şeylerin planı vardır su iç,yemek ye,dışarı çık,eve gel vb. en ufak şeyleri bile kafaya takıyorum.Ama umarım bunu düzeltebilirim.

duzelticek bir yolunu bulursan banada soyle :)

• Dikkat eksikliğine çok benziyor.
  • Kontrol altına alınıyor arkadaşlar. Önemli olan bilincinde olmak ve ne yapılacağını bilmek. Diyelim 4-5 konuyu araştırıyorsunuz, bir an kendinize gelip halledebileceğinizden çok işle uğraştığınızı hatırlayacaksınız ve derin nefes alıp sakinleşeceksiniz.

Haddinden fazla enerji kullanıyoruz, bizim olayımız bu. Bunu tasarruflu bir şekilde kullanmamız gerek. A tipi kişileri limitless filmindeki karaktere benzetiyorum potansiyel açısından.
  • Kullandıgın madde varsa onların uzun vadeli sonucları
  • quote:

Orijinalden alıntı: psychedelic trip

Kullandıgın madde varsa onların uzun vadeli sonucları

Nick patlıyor çatlıyor.

Çavuş ondan önce de vardı bu durum fakat farkında değildim. Uzun denecek kadar bir süre olmamıştı farkettiğimde de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthzgr

quote:

Nick patlıyor çatlıyor.

Çavuş ondan önce de vardı bu durum fakat farkında değildim. Uzun denecek kadar bir süre olmamıştı farkettiğimde de.

Farketmeni sağlayan maddelerdir belki de moruk.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fthzgr

quote:

Nick patlıyor çatlıyor.

Farketmeni sağlayan maddelerdir belki de moruk.

Olabilir. Üç ay sonra farketmiştim ama kişiliğin onun eseri olduğunu sanmıyorum reis. Zira onun etkilerini gördük sonra durup dururken gelen gaipten seslerle, halislerle ve panik atakla.

• Bilemiyorum ya aynı ozellikler bende de var ve ortak noktamız olarak maddeler var o yuzden dedim.
  • quote:

Bilemiyorum ya aynı ozellikler bende de var ve ortak noktamız olarak maddeler var o yuzden dedim.

Maddelerin nasıl alakalı olduğunu söyleyim, fazla açık fikirli olunduğundan kullanma olasılığı yüksek oluyor. Önemli olan kontrol altına alıp alamadığın, maddeyi değil a tipi belirtilerini. Durum nasıl senin?
  • Fiziksel olarak vücudu yorarsak zihinsel aktivitelere yönelebiliriz diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.