Şimdi Ara

a101 - 16 Şubat - Filtre Kahve Makinası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
2
Favori
24.684
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çöp falan değil. Şu an 3. kez kahve demliyorum, hiçbir sıkıntısı yok, gayet iyi yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: day_dreamer

Çöp falan değil. Şu an 3. kez kahve demliyorum, hiçbir sıkıntısı yok, gayet iyi yapıyor.

kahveden ne beklediğinize bağlı neskafe'den buna geçtiyseniz çöp gelmemesi normal bende hayatımda ilk defa neskafe'den french press'e geçince aynı tepkiyi vermiştim.
  • AlfredBorden kullanıcısına yanıt
    3–4 yıldır de french presste kahve içiyorum, az çok kahve kültürüm var. kullanmadığınız bir şey için yorum yapmak ne kadar doğru olabilirse sizin yorum da o kadar doğru.

• 300tl lik makina ile 55tl lik makinayi karsilastirirsaniz tabiki cop dersiniz.

Bu fiyata daha iyisi varsa soyleyin onu alalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam hepsi bir aşama, mokası da french pressi de, filtre kahve makinesi de, hepsinin artısı eksisi var kendine göre.

ama bence kahve tercihi en önemli etken damak tadında. vakumlanmış kahvelerden, çekirdek kahveye geçip kendin öğütüp demlemek, hatta yeşil kahve çekirdeği alıp kavurup, öğütüp demlemek, bunlar zamanla insanların deneyerek/okuyarak bulacağı şeyler, ama çöp demek de mantıklı değil, ofis için falan gayet iyi bence
  • french pressde iki farklı kahve çekirdeği deneyip es kaza espresso makinesinden bir yudum alıp burada çerçöp diyenlere bakmayın gidin alın.
    bu makinenin tek eksisi filtresinin plastik olmasıdır lakin siz bu makineyi muhtemelen french pressle uğraşmamak adına alıp maximum bir sene kullanıp kahve kültürünüz oturunca değiştireceksiniz. çözünebilir kahveler içmek inanın bu makinenin plastiğinden daha çok zarar verir vücudunuza.

ayrıca bugün en kötü espresso makinesi 15 bar basıncı olanlar 400TL. amazon'dan alsan 280 küsüre geliyor. bu makine 55 tl arkadaşım. herkes ister daha iyisini ama hem parası olmayan hem de lan acaba sever miyim kafasındaki insanlar için kaçmaz bu ürün.

kahve tavsiyeleri, nasıl yaparım vb sorularınız olursa mesaj kutum açık. sevgiler.

(başlangıç için kahve dünyası etiyopya kahvesinden 100gram çektirin, bana teşekkür edin. dediğim gibi bu sadece başlangıç (: )

• GladeOtomatik G kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba jacobs filtre kahve sert ve sade sevenler için idealdir ve en uygun fiyatı sanırım a101 marketlerde 250gr 9tl. ben oradan alıyorum.

kahve filtre kağıdı olarak migros'da satılanı tavsiye ederim diğerlerinden iyi geldi bana hem de uygun fiyatlı sayılır.

kahve alırken eger bütceniz varsa en fazla 2 haftada tüketecek kaar çektirin lütfen, yoksa zamanla sadece acı tadı kalıyor.
    tchibo kahveleri ucuzdur işinizi görür lakin zamanla sıkılıp değiştirmek isteyeceksiniz zaten bu aşamaya gelen adam işin piri olmaya başlar yavaştan :)

son olarak french press e biraz süt koyup 1 2 dk civarı asagı yukarı yaparsanız muhtesem sut kopugu elde edersiniz ve bu kopukle kahvenızı degistirebilirsiniz. bu makınenın yanında 10 15 tl ye bir de french press tavsiye ederim :)
  • Haydi bakalım hayırlısı, ben de aldırdım valideye sabahın köründe. İşte oluyorum etrafta a101 de yok vs.

Yarın gidip görüp deneyeceğiz göreceğiz herru merru. Umarım plastik filtre yerinden çıkarılıp sadece kağıt konularak çalıştırılabiliyordur.

French press seviyesindeyim şu an.

• quote:

Orijinalden alıntı: toojohn

300tl lik makina ile 55tl lik makinayi karsilastirirsaniz tabiki cop dersiniz.

Bu fiyata daha iyisi varsa soyleyin onu alalim.

300 tllik makine ile kıyaslamıyorum manuel demleme aparatı ( hario v60 amazonda 20 euro) ile kıyaslıyorum sadece. Bu tip makineler ısıyı kontrolsüz veriyor. Drip tekniği ile hazırlanmış kahvelerde sıcaklığın 96'yı geçmemesi gerekiyor. Ki buradaki 1 derecelik fark bile kahve çekirdeğindeki farklı tat notalarını ortaya çıkarıyor. Eğer su ısısı bunun üzerine çıkarsa aldığınız kahvedeki karakteristik özelliklere ulaşamazsınız. Kahve kültürü ile alakası olan birisinin böyle bir makine yerine manuel yöntemlerin çok daha iyi sonuç verdiğini bilmesi gerekir. Gerçi bu konuda bir kahve kavrulduktan sonra 1 ay içerisinde bayat hale gelirken, kahve dünyasının 6 aylık kavrulmuş kahvelerini övenler var neyse çok fazla detaya girmek isteyen forumda kahve ile ilgili genel bir konu var oraya baksın.

O kadar detaylı beklentimiz olsa 300 tllik makina alırız. Ya da o dediğiniz manuel aparatı. 55 tllik makina zahmetsiz demlesin, damlatmasın, sıcak tutsun yeter. Isı kontrolü yok diye çöp demeniz mantıksız. Ek olarak da kaynar su yapmıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day_dreamer -- 16 Şubat 2017; 23:44:42 >
  • Ben bana göre çöp olduğu belirttim uzatmaya luzum yok. Yine de konu linkini buraya bırakıyorum.

https://forum.donanimhaber.com/gercek-kahve-keyfi--52382437-554#124090647
  • Ben Arçelik in filtre kahve makinasını almıştım. Makine çok iyidi lakin filtre kahveye bir türlü alışamamıştım. İçimi gayet sert oluyordu benim için. Alacak olanlar göz önünde bulundursun. Bir de makinalar plastik olduğu için bi kaç kere sade su ile yapmanızı öneririm. Plastik kokusu kahveye karışınca mide bulandırabiliyor. Bu arada kağıt filtreli idi benim kullandığım makine

bu makineyi kovalayan insanlar sözen el değirmeni alıp kahvefabrikası vb yerlerden yeşil kavrulmamıs kahve alıp önce kahvesini kavurup sonra değirmenden geçirip ısısına dikkat ederek pişirip keyif çatacak insanlar değil beklentisi zahmetsiz olsun uğraştırmasın hoş da bir tadı olsun diyecek insanlar tavsiyeler de buna uygun şekilde gerçekleşmiştir.

Ayrıca bahsi geçen kahve dünyası etiyopya sana da öneririm. malum yeni hasat edilmiş kavrulduğu gibi önümüze gelmiş kahve çekirdeklerine her zaman ulaşamıyoruz bu gibi durumlarda kurtarıcın olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiyaka1903 -- 17 Şubat 2017; 1:25:17 >
  • toojohn kullanıcısına yanıt
    kardeşim Ankara'da espressolab isimli mekandan filtre kahve alabilirsin (eger hala satıyorlarsa bir miktar piyasadan pahalı ama daha kaliteli olduğunu düşünüyorum kahvelerinin) yoksa eğer biraz daha kahve tadı baskın olsun dersen Tchibo aroması daha belirgin olsun dersen Kahve Dünyası fındıklı,karamelli yahut yöresel kahvelerinden tavsiye ederim.
    Ayrıca starbucks house blend sert seviyorsan bakabilirsin lakin kahveyi paket alırsan eğer sürekli gidip gelme imkanın varsa lütfen 50şer gram çektirip evine dön daha uzun süre aromasını saklama şansı olur böylece kahvelerin.
    bunların hiç birine ulaşma imkanın yoksa en yakın a101 mağazasında jacobs monarch 250 gr TL. zor zamanlarda kurtarıcıdır.
  • sanırım mycofee kullanıyorsunuz kullanım ve kahveye ulaşım konusunda gerçekten çok iyi açıkçası yaptığı kahvelerde ortalama kahveseverlere fazlasıyla yeter fakat granül kahve işte bir çok farklı işlemlerden geçip suda çözünecek hale geliyorlar onların başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir emin olun :) filtre kahve ise makine/french press/kağıt filtre ile sıcak veya soğuk(cold brew denir) gerçek kahve demleme yöntemidir çay gibi düşünebilirsiniz bir parça ve dolayısıyla gerçek kahve lezzetini alırsınız. biraz daha zahmetlidir ama bu sonuca değer.
  • Bende aldım , ılık yapıyor diyenler olmuş , sıcacık yapıyor alakası yok ılık yapmayla. Memnunum.
  • Bizde memnun kaldık kiwiden, sıcak tutuyor, malzeme kalitesini bilemem ama, hangisi iyiki? daha önce fakirin makinesi vardı ılık oluyordu beğenmemiştik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csimurat -- 17 Şubat 2017; 22:11:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fiyaka1903

bu makineyi kovalayan insanlar sözen el değirmeni alıp kahvefabrikası vb yerlerden yeşil kavrulmamıs kahve alıp önce kahvesini kavurup sonra değirmenden geçirip ısısına dikkat ederek pişirip keyif çatacak insanlar değil beklentisi zahmetsiz olsun uğraştırmasın hoş da bir tadı olsun diyecek insanlar tavsiyeler de buna uygun şekilde gerçekleşmiştir.

Ayrıca bahsi geçen kahve dünyası etiyopya sana da öneririm. malum yeni hasat edilmiş kavrulduğu gibi önümüze gelmiş kahve çekirdeklerine her zaman ulaşamıyoruz bu gibi durumlarda kurtarıcın olabilir..

Habeş kahvesinde babun sidiği var diyorlar

• ozcan_dk O kullanıcısına yanıt
    starbucks'da fil boku kullanıyor aroma vermesi için,her türlü gdo'lu ürünlerden iyidir takma kafana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiyaka1903 -- 17 Şubat 2017; 22:15:21 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.