|
A101, BİM ve Şok marketlerde teknolojik ürün satışı yasaklandı (2. sayfa)
-
-
O temel ihtiyaç genelgesi bu marketler için yayınlandı aslında. BİM teyzeler cuma sabahı birbirlerinin tepesine çıkmasınlar diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 8 Mayıs 2021; 12:47:13 > -
osssururum
-
Pazarları denetlemek zor değil yeri belli. Geçen sene bu zamanlar gayet güzel denetlendi. Varsa da maske takmayan ceza yazmak devletin görevi.
Pazarcılar tezgah arkasında, mesafe olarak 1.5-1.7 metre gayet iyi. Burada önemli olan virüs yükü; senin de benim de yanımdan bu virüsü kapmış bir kişi maskeli ya da maskesiz sokakta,pazarda yanımızdan geçip gitmiştir. Bir kaç saniyede hele ki açık alanda o iş olmuyor zira olsaydı bütün dünya çoktan sürü bağışıklığına geçmişti. Herkesin iş yerinde çalışma arkadaşından kapıp sonra da aile üyelerine bulaştırması, çalışan aile üyelerinin de virüsü başka iş yerlerine götürmesi tesadüf değil. Gerekenler kapalı alan+uzun süre virüsli kişiye(nefesine) yakınen maruz kalmak. Yazın açılan camların bile vaka sayısını ne kadar düşürdüğü görülecek.
Temasla bulaştırıcılık konusunda ise yaklaşık 5 aydır geçen yıl gerekenden fazla abartıldığı konusunda bilimciler hemfikir. Geçenlerde bir makalede her 10000 vakanın 1'inin temas yoluyla olabileceği yazıyordu. Sayı hatalı olsa gerçekte 3000-4000'e 1 bile olsa hâlâ kayda değer seviyede değil.
-
üstelik HB' de iadelerde iadeyi almak için hepsijet evine kadar geliyor, kargo şirketi aramak zorunda değiliz. Bu sene başlayan en iyi hizmet. Bu hizmetle HB bazı hatalarını affettirdi.
-
Serbest piyasa. Steelseries ürünleri, Fakir'in tıraş setini, HP kulaklık vs piyasadan çok çok ucuza aldım cebimde kafadan 400 tl kaldı. Neden devlet buna karşı? Neden buna karşısınız?
-
Devlet karşı değil haberi okumuyor musunuz ? Kapanma sürecinde zorunlu ihtiyaç kapsamında yer almayan ürünler olduğu için yasaklandı yazıyor. Devletin sattırmaması , engellemesi ne alaka. Haberin başlığına göre yorum yapıyorsunuz , İçeriği okuyun bir zahmet. "Ekrem71" denen zat hala nasıl editör onu bile anlamıyorum başlığa bak habere bak. İşi gücü işkembesini kullanarak haber yapmak.
-
Süreci çok iyi yönetiyollla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence yerinde bir karar esnafıda düşünmek lazım.....
Peki, kimse ne sorup ne merak etmiş, bu süreç ne zamana kadar böyle sürecek? Sokağa çıkma yasakları bitesiye kadar mı, yoksa ebediyen mi?
Normalde tamamen teknolojik ürünlerin kaldırılması hakkında 3 ay önce konuşulmuştu, fakat bu ondan farklı gibi duruyor.
Üç ay önce konuşulan o konu;
https://www.donanimhaber.com/bim-a101-migros-gibi-marketlerde-elektronik-urunler-satilamayacak--129999?147886273
Dipnot: Şimdi fark ettim, "Kapanma süresince raflarda teknolojik ürünler olmayacak." diye yazıyormış xd
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 8 Mayıs 2021; 14:44:51 >
-
Küçük esnaf beni düşünüyor mu peki?? Zincir markette aynı ürün atıyorum 50₺ iken esnaf bana niye 75₺ satmaya çalışıyor? Toplu alım sermaye gücü vs diyebilirsiniz ama günün sonunda benin maaşım aynı neden fazla ödemem gereksin ki.
Ayrıca market neden diğer ürünleri satıyor diyenlere keşke foto çekseydim işte aklım nerdeyse . Dün bir kebabçı kapısına şarj kablosu ve aleti satılır yazmış :))))
Bildiğin lahmacun adana satan bir yer.
Marketlerin 20₺ sattığı şeyi şimdi yasakta kimbilir kaça veriyorlar
hadi yaglarıda faiş fiyata satmak yasaklansa
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnsanların dükkanlarında satacağı şeye karışmak inanılmaz bir şey. İlla rahatsızsan bu marketlere her şehire belli bir kota koyarsın küçük esnafı korursun.
-
Neyse ki son anda A101'den, Haylou LS05 akıllı kol saatini almayı başardım :D
-
Dedi esnaf
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ne güzel artık daha pahalıya alabilecez. bu millete az bile azzzz. daha çok yerleştirin daha çook.
-
Yasak bitene kadar mı yoksa temelli mi?
-
Sizi bilmem ama ben cok fazla bunaldım artık.. Üstelik hicbir sorumlulugum yok para sorunum da yok... Kafasına göre yasayan biriyim. Buna rağmen yani ben artık yeter lan diyorum.. Bir de sorumlulugu olan parası olmayan insanlar var acaba onlar ne yapıyorlar ne durumdalar neler hissediyorlar.. Kök Tengri yardımcınız olsun diyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 8 Mayıs 2021; 18:23:12 > -
Dünyada marketlerdeki elektronik ürün satışını engelleyip sözde Covid tedbiri alan tek ülkeyiz, şaka gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şıh Hazretleri -- 8 Mayıs 2021; 18:22:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X