Şimdi Ara

a300-15b işletim sistemi değiştirme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar pc yi aldığım ilk gün recovery dvd'si oluşturmuştum. Vista benm bi çok harici donanımlarımla uyumlu değildi (Tv kartı, usb bazı araç gereçler vs.). Tuttum bütün pc ye formatı çaktım, elimde dvd warya çok rahatım :/.. Xp sp3, Linux ve daha aklınıza gelebilcek bütün işletim sistemlerini kurduk pc ye (farklı zamanlarda ihtiyaç oldu. özellikle okul için linux gerekiyodu vs.) hata bi ara vista xp ve linux(live) aynı anda kullanma olayını bile yaptım. Bunların hiçbirinde problem yoktu. Ben ne olur ne olmaz diye pc yi ilk aldığımızda 'Toshiba' diye bi klasor oluyo, bunu hiç silmedim. Harici Hdd'me yedeğini almayı ihmal etmedim. Yani 'HddRecovery' 'DesktopSMS' 'Drivers' 'TOSHIBA Online Product Information (cfg dosyasında pc seri nr vs halen duruyo)' vs. bütün klasorler sağlam bi şekilde duruyo. Gelelim sorunuma; bişeyler yaptık ettik derken Xp'ye Linux'e falan ihtiyacım kalmadı. Açıkcası Vistada aldığım performansı hiçbirinde bulamadım (normaldir :) ). Şimdi Vistaya geri dönmem gerekiyo, fekat dvd'm pert... acı ama gerçek DVD iptal.. WinRE bölümümde haliyle artık yok :| Sorum şudur: Pc'de şu anda XP kurulu, 'D' sürücümde ve harici hdd'm de 'Toshiba (silinmemesi gereken klasor)' hala mevcuttur. Xp ile toshiba revory disc creator programını nasıl kullanabilirim? Rec.DVD bu klasorden oluşuyo, ben şimdi nasıl yeniden bir dvd oluşturabilirim? Şayet oluşturmam mümkün diilse, 'C' 'D' yi bölünmemiş alan olarak gösterip, harici HDD ile boot edip Recovery olayına erişebilirmiyim? Lütfen bana yardımcı olun, tüm forumu gezdim okudum ettim ama kesin bi cvp bulamadım. Yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

(- Xp ile Recovery DVD'si yapılabilirmi?)

(- Herhangi bi Vista Home Premium kursam, orjinal key'imi girsem ve 'Toshiba' klasorunun içindeki vista driver'larını sorunsuz kursam, recover edilmiş bi pc den farkı olur mu?.. Recover DVD'sinin otomatik yapcağı işlemleri ben manuel yapsam herhangi bi fark olur mu?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrDrDi3 -- 22 Ocak 2009; 4:07:45 >

• elle kurduğundan recovery gibi çalışması mümkün değil içerisinde uyumlu çalışmasını sağlayan ara yazılımlar var diye biliyorum. bence git bir teknosa mağazasına orda senin cihazından açıkta var ise rica edip bir recovery dvd si yazdır. en mantıklısı bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: MrDrDi3

s.a..
    Arkadaşlar pc yi aldığım ilk gün recovery dvd'si oluşturmuştum. Vista benm bi çok harici donanımlarımla uyumlu değildi (Tv kartı, usb bazı araç gereçler vs.). Tuttum bütün pc ye formatı çaktım, elimde dvd warya çok rahatım :/.. Xp sp3, Linux ve daha aklınıza gelebilcek bütün işletim sistemlerini kurduk pc ye (farklı zamanlarda ihtiyaç oldu. özellikle okul için linux gerekiyodu vs.) hata bi ara vista xp ve linux(live) aynı anda kullanma olayını bile yaptım. Bunların hiçbirinde problem yoktu. Ben ne olur ne olmaz diye pc yi ilk aldığımızda 'Toshiba' diye bi klasor oluyo, bunu hiç silmedim. Harici Hdd'me yedeğini almayı ihmal etmedim. Yani 'HddRecovery' 'DesktopSMS' 'Drivers' 'TOSHIBA Online Product Information (cfg dosyasında pc seri nr vs halen duruyo)' vs. bütün klasorler sağlam bi şekilde duruyo. Gelelim sorunuma; bişeyler yaptık ettik derken Xp'ye Linux'e falan ihtiyacım kalmadı. Açıkcası Vistada aldığım performansı hiçbirinde bulamadım (normaldir :) ). Şimdi Vistaya geri dönmem gerekiyo, fekat dvd'm pert... acı ama gerçek DVD iptal.. WinRE bölümümde haliyle artık yok :| Sorum şudur: Pc'de şu anda XP kurulu, 'D' sürücümde ve harici hdd'm de 'Toshiba (silinmemesi gereken klasor)' hala mevcuttur. Xp ile toshiba revory disc creator programını nasıl kullanabilirim? Rec.DVD bu klasorden oluşuyo, ben şimdi nasıl yeniden bir dvd oluşturabilirim? Şayet oluşturmam mümkün diilse, 'C' 'D' yi bölünmemiş alan olarak gösterip, harici HDD ile boot edip Recovery olayına erişebilirmiyim? Lütfen bana yardımcı olun, tüm forumu gezdim okudum ettim ama kesin bi cvp bulamadım. Yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

(- Herhangi bi Vista Home Premium kursam, orjinal key'imi girsem ve 'Toshiba' klasorunun içindeki vista driver'larını sorunsuz kursam, recover edilmiş bi pc den farkı olur mu?.. Recover DVD'sinin otomatik yapcağı işlemleri ben manuel yapsam herhangi bi fark olur mu?)

arkadaşım bu işte bir yalnışlık var. Bir kere zaten ilk başta recovery disc creator programı ile HDD deki image ın yedeğini aldın ise(DVD ler sorunsuz bir şekilde yüklendi ise). zaten XP ye geçtiğinde hard diski tamamen biçimlendirilince Vista recovery image silinir.Ancak tekrar Yedeklediğin Vista recovery den başlatma yapıp recovery başladığında ilk olarak yeniden DVD deki image ilk önce C ye kopyalanır.(ilk fabrika ayarları hali ile) sonra recovery başlar..

Yani koybolan bir donanım yazılımları Toshiba klasörü falan olmaz. Sorun dvd lerde olabilir..

• Tarık kardeşim eyv gidip sorulacak artık başka çaresi kalmadı..

quote:

Orjinalden alıntı: mybo37

quote:

Orjinalden alıntı: MrDrDi3

s.a..

arkadaşım bu işte bir yalnışlık var. Bir kere zaten ilk başta recovery disc creator programı ile HDD deki image ın yedeğini aldın ise(DVD ler sorunsuz bir şekilde yüklendi ise). zaten XP ye geçtiğinde hard diski tamamen biçimlendirilince Vista recovery image silinir.Ancak tekrar Yedeklediğin Vista recovery den başlatma yapıp recovery başladığında ilk olarak yeniden DVD deki image ilk önce C ye kopyalanır.(ilk fabrika ayarları hali ile) sonra recovery başlar..

Yani koybolan bir donanım yazılımları Toshiba klasörü falan olmaz. Sorun dvd lerde olabilir..

hocam eyv okumuşun yardım etmek istiyosun ama sanırsam sen beni yanlış anladın. Şimdi recovery dvd olayı, 'Tosihba' adlı bir klasörün içindeki HDDRecovery, Drivers gibi klasorlerden oluşan bi klasorle yapılıyo. Yani uzun lafın kısası, bu adamlar bizim vistamızın kurulu halinin imajını dvd ye yazmıyolar, direk o klasorun içersinde var zaten herşey. Pc'm deki keyimden tut seri numara, Vista Home Premium TR falan herşeyini kontrol edebiliyorm. Bak gösterim:

[img=http://pic1.resimupload.com/r10/thumb_341025254.JPG -- (re.sim.uplo.ad)

hocam işte bu resim 1 den oluşuyo DVD ler..

[img=http://pic1.resimupload.com/r5/thumb_382872324.JPG -- (r.e.sim.u.p.load)

hocam resim 2 de gördüğünde '06348XSP.SWM' dosyası, ki bu dosya yaklaşık 950mb kadar gözüküyo şu an, açılınca daha büyük hale gelceğine inanıyorm. Söylemek istediğim Lang=TRK,OS=Windows Vista Home Premium bu image dosyasında saklıdır.

umarım demek istediğimi anlamışsındır hocam. Vistanın image'ını almıyoruz biz ilk yaparken, sadece bu klasorun içindeki dosyaları DVD ye atıyoruz. Klasor 4.80gb ama bu neroyla yada herhangi bi proya öyle dvd içine atmayla çalışmaz diye denemedim bile.. sizce olrmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrDrDi3 -- 22 Ocak 2009; 15:56:18 >

• arkadaşım hala anlaşamıyoruz. C içindeki hdd recovery klasörü işletim sistemi+driver ları içerir. 4.38 GB büyüklüğü var. Ve toshiba recovery creator dvd yakma programı aynı nero gibi ISO imaj dosyası olarak dvd ye yüklenir. Ve sistemini bu dvd ile ( tabi 2 dvd oluşuyor.tek katmanlı) F12 den boot edersen öncelikle c yi tamamen silme işleminden sonra HDD image yeniden C ye kopyalanır.Daha sonra recovery başlar.tüm recovey bittiğinde C içinde hem ayrılmış bölümde HDD recovey dosyası 4.38 gb olarak gözükür.hemde diğer toshiba ,program files,windows v.s klasörleri aynı fabrika çıktısı gibi yeniden oluşur.

Sen sistemini XP ile dışardan tamamen formatlayıp silsende elinde oluşturduğun bu DVD ile orjinal vistalı fabrika ayarlarına dönmen lazım.bunun ötesi yok.bu bende böyle herkeste böyle. Bende bi ara XP kurdum.C tamamen biçimlendi. ancak performans istediğim gibi olmayınca elimde daha önce oluşturduğum dvd lerle orjinal vista fabrika çıkışına döndüm.sorun yok...

neyi uçurursan uçur.elinde oluşturduğun orjinal kopya dvd sağlamsa düzgün yüklendi ise vista sorunsuz yüklenir...

• quote:

Orjinalden alıntı: mybo37

arkadaşım hala anlaşamıyoruz. C içindeki hdd recovery klasörü işletim sistemi+driver ları içerir. 4.38 GB büyüklüğü var. Ve toshiba recovery creator dvd yakma programı aynı nero gibi ISO imaj dosyası olarak dvd ye yüklenir. Ve sistemini bu dvd ile ( tabi 2 dvd oluşuyor.tek katmanlı) F12 den boot edersen öncelikle c yi tamamen silme işleminden sonra HDD image yeniden C ye kopyalanır.Daha sonra recovery başlar.tüm recovey bittiğinde C içinde hem ayrılmış bölümde HDD recovey dosyası 4.38 gb olarak gözükür.hemde diğer toshiba ,program files,windows v.s klasörleri aynı fabrika çıktısı gibi yeniden oluşur.

Sen sistemini XP ile dışardan tamamen formatlayıp silsende elinde oluşturduğun bu DVD ile orjinal vistalı fabrika ayarlarına dönmen lazım.bunun ötesi yok.bu bende böyle herkeste böyle. Bende bi ara XP kurdum.C tamamen biçimlendi. ancak performans istediğim gibi olmayınca elimde daha önce oluşturduğum dvd lerle orjinal vista fabrika çıkışına döndüm.sorun yok...

neyi uçurursan uçur.elinde oluşturduğun orjinal kopya dvd sağlamsa düzgün yüklendi ise vista sorunsuz yüklenir...

eyvallah kardeşim kesinlikle haklısın.. dediğin gibi cover olayı farklıymış anladım bende artık.. dvd yaptıktan ve vistayı fabrika ayarlarına döndürdükten sonra C de ki driverlar vs klasoru kalıyo, bende bu klasor hala mevcut, düşünce olarak ben bu klasoru aynen değin gibi nero vs prolarla dvd ye atıp recover yaparım diye düşünüyodum, ama cover başlamıyo işte.. zorluyo başlamaya çalışıyo ama başlamıyo :) kısacası haklıymışın C deki bootlar gidince iş bitiyomuş..

bide herkese duyururum burdan: KESİNLİKLE LANET OLASI BİMEKS DEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN!!.. gittim bugun anlattım 10 dk konuştum adama, adam hem öküz hemde mal.. diyo anladım (anladıı filan yok ben konuşurken pc ye bakıyodu .bne) ama bimeks böyle bişeyi karşılamıyo.. ya gidip kendiniz toshibadan spariş edin yada karşıya teknosaya vatana falan gidin onlar size temin eder diyo :S adam hiçbişey yapamayız diyo.. 47 tl diyo ama ben getiremem diyo :S diyorm siz spariş edin ben sizden alayım, ksr bakmayın bizim sizin paranıza ihtiyacımız yok toshibanın war diyo :S:S cingar çıkardım herifi rezil ettim.. naaptıysam olmadı :/ bende kuzenin ev arkının warmış 15b o çocukdan alcam inş.. yardımlarınız için teşekkür ederim

• ******* Burdaki amaç olayı tartışma boyutuna taşımak değildir. Zaten tarihi baya eski bir konuşmadır. Sadece arama motorunda bu sayfa karşıma çıktığı çiin yazıyorum**********

Bir BİMEKS müşterisi olarak şunu çok net söyleyebilirm ki :
    ne sizin almış olduğunuz ürüne sizin vermiş olduğunuz zararı düzeltmek zorundalar, nede bu hakaretleriniz karşısında kendilerini savunmak zorundalar...

- işletim sistemi garanti kapsamında değildir. 50 tl kar bıraktınız diye adamları özel teknik servisiniz olarak tutmadınız ki siz bozdukça onlar düzeltsin.

bu hizmeti size ne TeknoSA nede bir başkası sağlar. Eğer cihazda bir sorun varsa bu yetkili servisin düzeltmesi gereken bir durumdur. A veya B firması ile ilgisi yoktur. Cihaz kendi kendine bozulduysa gideceğiniz yer = YTS
    ama bu yazıdaki gibi siz kaynaklı bir sorun varsa bimeksteki arkadaşın çok net şekilde açıkladığı teknik servis size ÜCRETLİ tamir çıkarır. ve sizde bunu zorunlu olarak ödersiniz.

Lütfen kendi işimizi yaptırmak için sağa sola çamur atmayalım. Durumun çok yanlış olduğunu düşünüyorsanız açın bi servis tutun 30 tane eleman, babanızın hayrına milletin getirdiği ürünleri tamir edin :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.