Şimdi Ara

A4 Cihazlar icin IOS 6.0'dan 5.1.1'e dönüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
12
Favori
13.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle belirtmeliyim ki cihazınıza ve bilgisayarınıza gelecek hertürlü zarar konusunda sorumluluk kabul etmem.
    Bu rehberi hazırlama sebebim; Büyük umutlarla geçtiğim ios 6 dan 3. defa ios 5 e dönme sırasında yaşadığım trajediyi başkaları yaşamasın. ilk 2 geri dönüşde Apple 5.1.1 e dönüşü onaylıyordu ama tabiri caiz ise çekirge 1 sıçradı 2 sıçradı... :)

Sn0wbreeze Praogramı sadece Windows üzerinde çalıştığından dolayı sadece Windows platformu düşünülerek hazırlanmıştır.

Gerekliler

Sn0wbreeze 2.9.6
    TinyUmbrella
    iTunes
    IOS 5.1.1 ipsw dosyası
    shsh kayıt dosyası (TinyUmbrella ile bilgisayarınıza indirebilirsiniz)
    A4 işlemcili ve SHSH kayıtlı cihaz

1) TinyUmbrella ile SHSH dosyalarini bilgisayara indirin.

Sol menüden cihazın ismini seçtikten sonra "Save SHSH" yazan butona basın.
    İşlem bittiği zaman şuana kadar kaydedilen bütün SHSH kaydıtlarınız bilgisayara inmiş olacaktır. C:\Kullanıcılar\(bilgisayardaki kullanıcı adınız)\.shsh klasöründen sonu 5.1.1 ile biten kaydı kullanmak üzere masaüstüne kopyalayabilirsiniz.

2) İndirmiş olduğunuz Sn0wbreeze programını sağ tıklayıp yönetici olarak başlatın.

3) Sn0wbreeze uygulamasının ücretsiz olduğunu, cihaza gelecek zararlardan yazılımcının sorumlu olmadığını belirtiyor. "Ok" tuşuna basın.

4) Kırmızı ile belirttiğim ok işaretini tıklayın.

5) "Browse for an IPSW" tusunu tıklayın.

6) ipsw dosyasının bulunduğu yeri seçin.

7) Ok tuşuna basın.

8) "iFaith Mode" u seçin.

9) SHSH kaydının bulunduğu yeri göstermenizi isteyen bir uyarı gelecek. "Tamam" ı tıklayın.

10) SHSH kaydını seçip "Aç" ı tıklayın.

11) Processing... yazısından sonra bu ekran gelecek.

12) Eğer Aktivasyon sorununuz varsa "General" ı seçip ok işaretine basın. yoksa direk 15. işlemden devam edin.

13) "Activate the iPhone [Hacktivate]" i işaretleyip ok işaretine basın.(ben bu hacktivate işlemini hiç denemedim, ne kadar başarılıdır bilemem)

NOT: Hactivation secenegini secen arkadaslarda sebeke problemi olabilir, eger boyle bir sorununuz yoksa bu secenegi kullanmamanız tavsiye edilir.

14) Bu ekrandan istediğiniz cydia tweaklerini ipsw dosyasının içerisine entegre edebileceğiniz iddia edilsede pek randımanlı çalışmıyor bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarıyla.

15) Gelen ekrandan "Build IPSW" i seçip ok işaretine tıklayın.

16) Sn0wbreeze IPSW dosyasını hazırlanmaya başladı, dilerseniz Pacman oynayabilirsiniz...

17) IPSW dosyası hazır. "Ok" tuşuna basın.

Şimdi cihazımızı Pwned DFU moduna almamız gerekiyor. Program size yapmanız gerekenleri sırasıyla soyluyor.

18) İlk önce cihazı kapatıp "Start" tuşuna basın.

19) Program, cihazınızın "home tuşu" ve "power tuşu"na basmaya hazırlanmanız için 5 den geri sayıyor.

20) "home tuşu" ve "power tuşu"na basın ve 10 saniye bekleyin.

21) 10 saniye sonra "power tuşu"na basmayı bırakıp sadece "home tuşu"na basın ve program alttaki uyarıyı verene kadar bekleyin.

22) Cihaz Pwned DFU moduna alındı. "Tamam" a tıklayıp Sn0wbreeze programını kapatıp iTunes u açabiliriz.

23) iTunes Recovery Mod da bir cihaz bulduğunu belirten bir uyarı verecek "Ok" yi tıklayın.

24) Daha sonra klavyeden Shift tuşuna basılı tutarak iTunes dan "Restore" yi tıklayın.

25) Açılan pencereden Sn0wbreeze in muhtemelen masaüstüne oluşturmuş olduğu IPSW dosyasını seçin ve "Aç" ı tıklayın.

Bundan sonrasını iTunes hallediyor...

Ben bu yöntemi iphoneyardim.net sitesinden "m_akzcan" dan aktaran "knight131" den öğrendim. Teşekkürü bir borç bilirim, rehberin hazırlanması tamamen bana aitdir.
    Hacktivation ile ilgili sebeke problemini paylasan "farukakgun" e tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nEO147 -- 12 Ocak 2013; 21:39:12 >

• Eline saglik, guzel bir calisma olmus, ayrica onemli bir konu zira bunu soran cok var forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

Eline saglik, guzel bir calisma olmus, ayrica onemli bir konu zira bunu soran cok var forumda.
    Teşekkür ederim. benim çektiklerimi başkaları çekmesin diye elimden geldiğince hazirlamaya çalıştım.

işlem basit ama nasil yapilacağini yabanci forumlar dahil anlatan bulamadim. herhalde sn0wbreeze in linkinin bozuk olmasindan dolayi. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nEO147

Teşekkür ederim. benim çektiklerimi başkaları çekmesin diye elimden geldiğince hazirlamaya çalıştım.

işlem basit ama nasil yapilacağini yabanci forumlar dahil anlatan bulamadim. herhalde sn0wbreeze in linkinin bozuk olmasindan dolayi. :)

Alıntıları Göster
    aslinda en azindan 1 sureligine adminler bunu ust konu yapsa fena olmaz.
  • quote:

aslinda en azindan 1 sureligine adminler bunu ust konu yapsa fena olmaz.

Alıntıları Göster
    Birçok kişi bunun hakkında sürekli birşeyler yazıp soracağından otomatik olarak daima üstte kalacaktır zaten.
  • Bn sürekli 1600 hatası alıyorum cihaz a4 herseyi aynen yapıyorum ama neden olmuyo sizce iPod T 4g 32g ? Yardımcı olursan sevinirim
  • Deneyeceğim teşekkürler.
  • A5 Ler üvey evlatmi
  • A5X yok mu
  • En son 5.01 jailbreak ios6'ya yükselttim, 5.1.1'e dönebiliyormuyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: say

En son 5.01 jailbreak ios6'ya yükselttim, 5.1.1'e dönebiliyormuyum?

malesef donemezsiniz, zira en son hangi surumun shsh kaydi var ise o' na donulebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extreme Victory -- 26 Eylül 2012; 9:57:38 >
  • quote:

snowbreeze 2.9.6 yı indiremiyorum, çalışan link bulamadım
  • quote:

quote:

malesef donemezsiniz, zira en son hangi surumun shsh kaydi var ise o' na donulebiliyor.

hmm teşekkürler, maps gerçekten can sıkıyor igo ile devam edelim onun haricinde iyi gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

snowbreeze 2.9.6 yı indiremiyorum, çalışan link bulamadım

1. Mesajdaki link su an calisiyor, ben oradan indirdim. official sayfasida burasi. (bu arada bu mesajim beni Yarbayliga yukseltti)
  • @nEO147

Bende general yerine bluid ipsw sectim ve 5.1.1 e geçtim cydia otomatik olarak yüklendi eline saglik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IceCold

@nEO147

Bende general yerine bluid ipsw sectim ve 5.1.1 e geçtim cydia otomatik olarak yüklendi eline saglik
    teşekkürler arkadaşım
    iphone 4 de ios 6 bana hiç verimli gelmediği için bu yöntemle 5.1.1 e dönüş yaptım, fakat itunes da 1600 hatası aldım. eğer aynı durumda olanlar varsa Pwned DFU mode ile çözebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcanal

teşekkürler arkadaşım
    iphone 4 de ios 6 bana hiç verimli gelmediği için bu yöntemle 5.1.1 e dönüş yaptım, fakat itunes da 1600 hatası aldım. eğer aynı durumda olanlar varsa Pwned DFU mode ile çözebilirler.

Alıntıları Göster
    6.0 versiyon yükledim 5.1.1 e geri dönmek istiyorum fakat SHSH kaydım yok buna çözüm varmı peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NAXTERRA

6.0 versiyon yükledim 5.1.1 e geri dönmek istiyorum fakat SHSH kaydım yok buna çözüm varmı peki ?

malesef yok. SHSH kaydı olan sürümlere dönüş yapılabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcanal

quote:

Orijinalden alıntı: NAXTERRA

malesef yok. SHSH kaydı olan sürümlere dönüş yapılabiliyor.

Yandık desene....
  • Shsh kaydınız yoksa donemezsiniz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.