birde telefon kilitlenince batarya sökülemiyor iyi oldu. |
AB karar verdi: Akıllı telefonlar için çıkarılabilir piller geri dönüyor (3. sayfa)
-
-
ister beğenin ister beğenmeyin bugün insanlığın daha iyi bir yere gelmesi için elimizdeki tek önce şey AB standartları çünkü elimizde daha iyisi yok şuan için -
Apple için cidden kötü haber ama bir açıdan da kurtarmış oldular. Önceden sadece şarj girişi sorunken şimdi batarya da eklenince buna, EU özel telefon çıkarmaktan başka çare kalmadı. AB istedi diye kendi prensiplerinden vazgeçeceklerine AB'ye özel telefon ürettiler. Daha kalın olur, kapağı çıkartılabilir olur, USB-C olur, AB ne isterse o olur ama ABD ve diğer ülkelerde istediği gibi üretir ve Avrupalılar bizim iPhone'lar niye dandik ya diye Reddit'e konu açar.
-
Su geçirmez özelliği koruyabilirlerse tabiki gelsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sony ilk xperialarda contalı yapıyordu banyoda bile su alıyordu. Bu yüzden cezalar yedi. Çünkü ilk telefon yaptığında su geçirmez yazıyordu kutulara. Sonra suya dayanıklı diye ibareyi değiştirmek zorunda kaldı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@Lord Melkor
Aslında şu anda da yetkili servise gidip pil değiştirtilebiliyor ki. Galaxy S8 i ilk çıktığında almıştım. Yaklaşık 2 sene sonra pili acayip ölmüştü. Artık %15 e gelince, saniye sayar gibi düşüp kapanıyordu. Gittim yetkili serviste değiştirttim. Anında ilk günkü gibi oldu şarjı. Hala daha kullanıyoruz, sıkıntısı yok.
Çünkü dediğiniz gibi hele amiral gemisi telefon alınca gücü senelerce idare ediyor ki. Sadece pil ölüyor. Hala galaxy s8, günümüzde çıkan giriş seviyesi A serisi M serisi telefonlardan ya daha güçlü ya da eşit seviyede.
Onun dışında değiştirilebilir olsa tek farkı yan sanayi pillerde çıkacak. Yine de poposunu korumak isteyen, patlamaya karşı gidip orjinalini alıp şimdiki ile hemen hemen aynı parayı verir. Çok bir şey değişeceğini zannetmiyorum.
Ama pil öldü diye güçlü telefonunuz varsa atmayın. Servisler değiştiriyor. Apple belki telefon parası istiyor olabilir, apple ı hiç takip etmiyorum ama Samsung'un ki normal sayılır.
-
Samsung Note 4'de su geçirmiyordu ve pil kapağını tırnakla açıp pilini değiştirebiliyorduk, ne kadar güzeldi. Avrupa Birliğini tebrik etmek gerek böyle bir karar aldıkları için. bir pil için tamirciye gitmeye gerek yok, Ha bu arada avrupa birliği ülkeleri kendi ülkelerindeki konuşma ve interneti üye ülkelerde de kullanabiliyorlar (belli şartları var tabi) gene ne varsa gavurlarda var...
-
Ne alaka diyeceksiniz ancak haberi okurken aklıma geldi ,
hiç email hesabı açmamış ,cep telefonu almamış (özellikle akıllı telefon) kişi kalmış mıdır acaba?
Nereden esti derseniz , şu gömülü pillerin telefon kapalıyken dahi sensörlerinin çalışıp bilgi ve konum paylaştığını(iz bırakma) dinlemiştim birinden.
konuya dönecek olursak , pili değiştirip aynı telefona devam etme imkanı doğdu yine.
-
Teşekkürler Fairphone.
Sırada MicroSD kart ile 3.5mm Jack girişi var.
Artı Samsung'un atıl duruma bırakıldığında iddiaya göre şişen bataryaları da meşhur. Bu tehlike arz ediyor. Kullanılmayan cihazların bataryaları çıkarılabilir biçimde muhafaza edilmek zorunda. Hem cihazda durarak kendi kapasitesini kaybediyor hem de geri dönüşüme büyük ölçüde mani oluyor.
-
Maksat gercekten cevreyi korumak ve surudurulebilirlikse bence insanlarin tuketimleri sinirlandirilmali. Bugun son model telefon alan bir adamin en az iki sene boyunca baska telefon alamamasi falan saglanmali. Telefon dedim ama bir cok sey icin orneklendirilebilir.
Kulaga fasistce geliyor belki ama, aslinda insan olarak her bir bireyin bir karbon ayak izi, dunyaya getirdigi bir yuk var. Bunun bir sekilde kontrol altina alinmasi gerekiyor. Ama bu dedigim kapitalist duzende olacak sey degil. Kazancindan taviz vermek istemeyen sirketler bir yana kendi konforoundan vazgecmek istemeyecek insanlar bir yana.
-
Galaxy Note 2 ve Note 4 modelinde kullandığım ekstra batarya kiti ile çift batarya dönüşümlü bağımsız şarj ile pil döngüsünde sorunsuz kullanım sağlıyordum, bataryalar ne kadar uzun dayanıp hızlı şarj olursa olsunlar AB çok iyi bir adım atmış çünkü batarya değişimi demek teknik servis ile uğraşmamak demek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn2u -- 20 Aralık 2022; 23:33:7 >
-
Pil değişiminin dışında telefonlara güncelleme desteği verilmesi de zorunlu olmalı.amiral gemisi denen telefon alıyorsun adamlar 3 yıl sonra android güncellemesini kesiveriyorlar telefon çöp oluyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
olması gereken. laptoplarda da gelsin.
-
pil çıkarılabilir olursa su geçirmezlik olmaz.
-
sazan gibi atlamaya gerek yok, muhtemelen tamir hakkinda oldugu gibi olumsuz bi sonuc ortaya cikar, kazanan yine firmalar kaybeden tabiat ve tuketici olur
-
Ab nasıl karar verecek diye yorumlar yazılmış. Bir çok dünya devi marka için Avrupa en büyük pazar olduğunu farketmiyorlar sanırım.
-
Çok iyi haber. Sadece telefonla kalmamalı, tablet, kulaklık, akıllı saat gibi bütün bataryalı cihazlara gelmeli bu değişim.
-
Ah be yedek pil taşıdığım zamanlar geldi aklıma ne güzel günlerdi. Note 3 Neo kullanıyordum. Yanımda yedek pil olurdu 2 dk da değiştirir sonra full sarjla devam ederdim. Hatırlayanlar olacaktır onun sarj kiti vardı onda şarj ederdim. İyi bir rahatlıktı geri gelse hoşuma gider değiştirebilir pili olan cihaza geçmek isterim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Orijinal bataryayı da servis tedarik etmeli. İnternet satışı olmalı veya teknomarketlerde satışı çoğalmalı. Yan sanayi bataryadan geçilmiyor ortalık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X