Şimdi Ara

ABS Devreye Girmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün ışık fasılalı olmadığı için ve aniden kırmızıya döndüğü için ani fren yapmak zorunda kaldım. Ve açıkçası bunu hiç beklmiyordum. Daha önce defalarca ani fren yaptım hepsinde de abs devreye girerdi tak tak tak pedalı atardı geriye ve tekerlekler kitlenmeden dururdu. Bugün ne oldu anlamadım bir anda frene bastım. Tekerlekler anında kitlendi tamam bayağı iyi yavaşlıyordu ama tekerlekler kitlenmişti. Işıktan önce durabilmiştim ama bize dumanlar ve yanık lastik kokusu eşlik ediyordu Etraftakilerin bakışları zaten görmeye değerdi Tekerleklerin kitlenmesi iyi değilmiş sağa sola atıyordu ön tekerlerkler. Şimdi neden böyle olmuş olabilir? Abs sensörü falan mı arızalanmış? Çalışmıyor mu? Pazar günü oldukça bozuk bir yolda araba sürülmüştü ve el freni sensörü de bozulmuştu. El freni inik olsa da kadranda ünlem işareti yanıyordu araba stop ettirilip geri çalıştırıldıkça düzeliyordu. Aynısı absye de mi olmuştur? Hadi oldu diyelim kablo falan mı çıkmış? Çok masrafı olur mu?

• Arıza falan olduğunu sanmıyorum. Benim araçta bazen kızaklama yapıyor ama kesik kesik oluyor. Eğer ABS ışığı yanmıyorsa bir kaç kez daha deneyin. ABS devreye girmiyorsa o zaman bir servise gösterin derim.
  • bozuk yollar abs için sorun olabiliyor. Mesela kar zinciriyle belirli bir hızı geçince de sorun çıkabiliyor. Bir baktır kablolarına falan.
  • Citroen C5 ile 140la giderken önüme şu 40 la atlayan doblolardan çıktı. Kökledim freni Abs falan hiç açmadı bile öyle kızakladım.
  • tekrardan bi deneyin abs çalışıp çalışmadığını

birde araç ne marka model
  • Bizde bir keresinde kangoo ile ani fren yapmak zorunda kalmıştık önümüze otobüs çıkınca abs devreye girdi araba baya iyi yavaşladı fakat alta kum taneleri gelince biraz kızakladı araba sizede öyle birşey olmuş olmasın ?
  • @mathematician_01

Yok hocam kesik kesik değil. Direk kızaklıyor öyle kalıyor teker. Hatta bugün 2-3 kez yine ani fren yaptım hepsinde de kaydı valla çok fena. Bildiğin çalışmıyor şuan abs İnsan kendini güvensiz hissediyor hal böyle olunca da.

@Jackson

Bu haftasonu baktırmayı düşünüyorum hocam bir baksınlar ne çıkacak acaba...

@sinoplu

Araba focus 2000 hocam. Denedim.Bugün 2 kez ani fren yapmak zorunda kaldım çukur yüzünden kızakladı. Sonra bir de kendim deneyim diye yüklendim frene ama yok yine kaydı bildiğimiz asfallta...

@Cowinenge

Yok hocam. Keşke öyle olsa ama değil. Alta bir şey girince yine kızaklıyordu abs devreye girse bile ama normal asfaltta bile kızaklıyor. Baktırmak lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

Citroen C5 ile 140la giderken önüme şu 40 la atlayan doblolardan çıktı. Kökledim freni Abs falan hiç açmadı bile öyle kızakladım.

• sedan focusların fren ve yol tutuşları berbat ötesi .duz yolda frenledigm için ölüyodum 110la 2011 model bide bu nasl kötü bir arabaysa sedanları hbleride harika işte
  • benim arabada abs olmadığı halde kızaklamıyor
  • o ünlem işareti fren sisteminde arızaya işaret diye biliyordum yanılıyormuyum ?
  • Elfreni lambasının yanık kalması sensör bozukluğundan değil.

Fren yağı eksilmiştir büyük ihtimalle ondandır.
  • Isık yanmamasına ragmen calısmaması ilginc sensorlerin sadece birisi arızalı olsa en azından arıza ısıgı yanardı hepsi birden arızalanma ihtimali de dusuk. beyinde sıkıntı olabilir ve muhtemelen tekrar program yuklenmesi ile duzelir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.