Şimdi Ara

ABS Sonradan takılır mı? gerekirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
30.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar daha fazla para vermemek vede dizel alabilmek için fusion 1.4 tdci aldım ama ne yazıkki ABS yok opsiyoneldi istemedim. Ama şimdide kafama takılıyor acaba ABS fren konusunda çok fayda edermiydi? diye...
    Gerçi aracın yol tutuşunda viraj dönüşünde filan hiçbir problem yok ama bilen arkadaşların bu konuda görüşünü almak istiyorum ABS ne derece faydalı olur vede Ben sonradan ABS taktırabilirmiyim? olabiliyormu böyle birşey....

• ABS gerçekten gerekli bana göre.. Ama sonradan takılıor mu bilmiorm.. Zannetmiorm
  • eğer hazırsa ve opsyonelse takılabilir sanırım. Mesela biz 99 yılında arabayı alırken klimalar çok pahalıydı opsiyoneldi zaten ama yeri hazırdı yazın gittik klimayı taktırdık mesela. Ama gene zarar uğradık nisanda 500 milyon olan klima yazın 800 milyon olmuş

Bence taktır
  • Klimanın takıldığını biliyorum. Onu yapıorlar da.. ABS?

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

eğer hazırsa ve opsyonelse takılabilir sanırım. Mesela biz 99 yılında arabayı alırken klimalar çok pahalıydı opsiyoneldi zaten ama yeri hazırdı yazın gittik klimayı taktırdık mesela. Ama gene zarar uğradık nisanda 500 milyon olan klima yazın 800 milyon olmuş

Bence taktır

• halihazırdaki fren sistemi ile birebir alakalı olduğu için bnce takılması çok zor ama yapılarsa helal olsun.merak ediyorum bilgili arkadaşlar cvplarsa.
  • YA ABS süper bişi kaçkez kaza yapmamı önledi sayamadım. Yeni focus da maşallah çok iyi devreye giriyo
  • ABS bir arabada performans motor özelliklerinden de daha önemli daha gerekli bişiy, aşırı farkı var normal frenle, eğer takılabiliyorsa forumda yaz da biz de fabia ya taktıralım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğer takılabilme ihtimali çok ufak bir yüzdeyle olsa bile asla ford yetkili servislerinde taktırma. edindiğim izlenim bu işi onların sittinsene (türkçesi 60 sene) beceremeyeceğidir.
  • abs=tekerlerin kilitlenmesini önliyen sistemdir
    mesela yolda ser fren yaptınız ve araba kaymaya başladı eğer aracınızda abs varsa sağ sol yani şerit değiştirebilirsiniz ama abs yoksa dümdüz gidersiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profuzman -- 1 Haziran 2006; 13:10:43 >
  • eğer aldığn arabanın aynı yıl aynı modelinde abs varsa yani demek istediğm sen gidip daha ucuz olsun diye donanım seçeneklerinde abs yi istamadiyswen,sonradn takabilirsin.çünkü sonuçta takılması gereken şey alttarafı bi beyin.başka bşi takılmicak.
    olur tabi...
  • Klimayı nerde taktırdınız aracınızın markası ne yoksa her arabaya olan modellerden mi taktırdınız

quote:

eğer hazırsa ve opsyonelse takılabilir sanırım. Mesela biz 99 yılında arabayı alırken klimalar çok pahalıydı opsiyoneldi zaten ama yeri hazırdı yazın gittik klimayı taktırdık mesela. Ama gene zarar uğradık nisanda 500 milyon olan klima yazın 800 milyon olmuş

Bence taktır

• Valla arkadaşım abs çok gerekli bişey bence bi kere ankaraya giderken elmadağ yolunda inerken yolu tam biz ordayken kapattılar altımda focus vardı zor durdum eğer abs olmasa imkanı yok durmazdı.ama benim arabam corolla 96 model onunlada ankara içinde yokuşta gazı kökleyip çıkıyordum yolun sağında da solunda da araba vardı bende en solda boşlu buldum oran geçecektim önümdeki aracın yarısına kadar geldim o aniden sola yanaşmaya başlayınca freni kökledim ama dreksiyon gitti bende hemen frene basıp basıp çektim ancak kurtardım ama abs olsa işte bas ZINK ve DUR.
  • ben takılıyor diye duymuştum
  • quote:

Orjinalden alıntı: @levent@

Klimayı nerde taktırdınız aracınızın markası ne yoksa her arabaya olan modellerden mi taktırdınız

quote:

Bence taktır

hocam yeni değil yaa baya oluy arabayı sıfır almıştık 6 sene önce yani Klimayıda kendi Toyota servisinde taktırmıştık 4 aylık arabaydı zaten

• takılıyor arkadaşlar hatta Gaziantep te bayisi bile her marka araca takıyolar tabii orjinali gibi olur mu bilemem; eğer aracının böyle bir opsiyonu varsa sistem kurulmaya hazır demektir yani sonradan taktırabilinir bence servisle irtabata geç.

gerekir mi demişsin, iki kere tecrübeyle sabit ABS gerekli bir sistem
  • quote:

Orjinalden alıntı: profuzman

abs=tekerlerin kilitlenmesini önliyen sistemdir
    mesela yolda ser fren yaptınız ve araba kaymaya başladı eğer aracınızda abs varsa sağ sol yani şerit değiştirebilirsiniz ama abs yoksa dümdüz gidersiniz...

kardeş onu biliyozda adam taktırılabiliyomu diye soruyo
  • www.soylenasil.com
    SoyleNasil.com
    http://www.soylenasil.com/makine/abs1.htm

abs gerekliliği hakkında epey bilgi var..
    sonradan "orjinal" olarak takılmıyor..bazı servislerin taktığını iddia ettikleri şey de abs değil..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ercan_wrc

Valla arkadaşım abs çok gerekli bişey bence bi kere ankaraya giderken elmadağ yolunda inerken yolu tam biz ordayken kapattılar altımda focus vardı zor durdum eğer abs olmasa imkanı yok durmazdı.ama benim arabam corolla 96 model onunlada ankara içinde yokuşta gazı kökleyip çıkıyordum yolun sağında da solunda da araba vardı bende en solda boşlu buldum oran geçecektim önümdeki aracın yarısına kadar geldim o aniden sola yanaşmaya başlayınca freni kökledim ama dreksiyon gitti bende hemen frene basıp basıp çektim ancak kurtardım ama abs olsa işte bas ZINK ve DUR.

abs fren mesafesini kısaltmaz...
    sadece frene bastığında kızaklanmayı engellediği için manevra yapabilmeni sağlar

öle zınk diye durdurmaz abs

kaynak ta veriyim size

ABS FRENLERİNİN ÖZELLİKLERİ
    ] ABS Fren Mesafesini Kısaltmaz
    ] Tekerleklerin Kilitlenmesini Önler
    ] Aracın Kuru Yüzeyli Yolda Dengeli Kalmasını Sağlar
    ] Olumsuz Yüzeylerde Daha İyi Yol Tutuşu Sağlamaz
    ] Virajda Fazla Hızda Yol Platformunda Kalmanıza Yardım Etmez
    ] Fizik Yasalarını Tersine Çevirmez. (Frenleme Mesafesini Kısaltmaz)
    ] ABS ile Bazı Sürüş Alışkanlıklarınızı Değiştirmeyin
    (Hızınızı Artırmayın, Takip Mesafesini Azaltmayın)
    ] ABS’nin Devreye Girmesine Gerek Kalmadan Araç Kullanırsanız Güvenli Sürüş Yapmış Olursunuz

http://www.sanalsurucukursu.com/frenlemenasilolmali.htm

Fizik kanunlarının dışına asla çıkılamaz, yani çeşitli fizik kanunları her zaman mevcuttur. Islak zeminde ABS söz konusu olsa bile fren mesafesi kuru zeminden daha fazladır. Fren sırasında çeşitli doğal kanunlar her zaman söz konusudur. Bunları hiçbir şey önleyemez. Amaç bu kanunların optimal olarak kullanmaktır. Bir sürücü eğer bir viraja mümkün olan en yüksek sınır süratinden daha yüksek bir süratle girerse ABS ona ancak otomobilin buzda kaymamasına yardımcı olacağı kadar yardım edebilir.
    tr.wikipedia.org
    ABS fren sistemi - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/ABS_fren_sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rechtsanwalt -- 1 Haziran 2006; 20:31:58 >

• ABS çok gerekli ve faydalıdır. Kendim bizzat yaşadığım deneyimlerde bunu gördüm...
  • arkadaşım takılıo.biz transporterlara takıoduk
    çok basit işlemleri war.önce bir adet 4s/2m bi abs beyni alıcaksın.bir adet hidrolik pompası aracın westen house fren sistemine yüklenmeemek için.4 adet abs sensörü.tekerleklere abs sensörü hepsi bukadar tabi bunlar malzeme olarak 1500$ ı civarı.yani yapılıo.yapılmıo die bişi yok.hatta o abs beynine opsiyon olarak asr ve esp yazılmlarınıda yükletebilirsin.tabi sensörlerinide taktırcaksın.tabi para warsa servisler için hiç bişi deil.ama adamlar yaparken başında bekle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.