Arkadaşlar, bilgisayarıma baglı Powercom BNT-600AP kesintisiz güç kaynagıma annem bilmeden elektrik süpürgesini baglamıs, süpürgeyi açar açmaz bilgisayar ve de elektrik süpürgesi kapanmış.. Daha sonrada korkup ellememiş hiçbirşeye öylece birakmiş..
Neyse eve gelince ilk incelememde UPS'nin artık bilgisayarı beslemediğine şahit oldum.. Sürekli batarya modunda calısıyor ve de 3-4 dk sonra bilgisayar kapanıyor.. Yani şehir sebekesinden gelen elektrik artık upsyi besleyemiyor...
Kullanıcı kitapcıgına baktım, olası problemin AC sigortasının aşırı yüklenmeden dolayı büyük bir problemi önlemek için kendini feda etmesi ve de yanması, çözümün de AC sigortasının değiştirilmesi oldugunu gordum.
Ancak AC sigortası nedir onu dahi bilmiyorum.. Nerede bulunur bu sigorta? Neye benzer? Hadi buldum diyelim yerini, elektronikçilerde bulabilirmiyim bunu?
Konuyu dogru yere mi açtım bilmiyorum ama yardımlarınızı bekliyorum sevgiler EMRAH
Benzer bir konu yakınlarda açılmıştı. Sorununun çözümü sigorta değişimi ve bu iş oldukça basit. Cihazın arkasında sigorta olacak. Kılavuzunda yeri yazar. FUSE yazan yuvarlak bir düğme görünümünde olabilir. Güç girişi söküp takılabilen cinstense o kabloyu sök, girdiği soketin içerisinde yukarıda veya aşağıda ufak bir bölme ve içerisinde yedek sigortaları olur. Değiştirirsen sorunun çözüleceğini düşünüyorum.
ac sigorta güç kaynağını girişine bağlanmış bir sigorta olmalıdır. ups'in ac girişinin yakınlarında siyah renkli yuvarlak bir kapak olmalıdır. bulamazsan kart üzerine lehimlenmişde olabilir.(bazı ups'lerde otomatik sigorta şeklindede olabilir. bulursan o kapağı açtığında cam bir sigorta çıkar. onu aynı değerde(içindeki kağıtta yazar.) başka bir sigorta ile değiştirmen gerekir. karta lehimliyse, ozaman içini açaman gerekirki, garantisi sürüyorsa hiç tavsiye etmem. teknik servise götür değiştirsinler. ama imkanın yoksa, o zaman trafo ile ac giriş arasında bulabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: Hazar
Benzer bir konu yakınlarda açılmıştı. Sorununun çözümü sigorta değişimi ve bu iş oldukça basit. Cihazın arkasında sigorta olacak. Kılavuzunda yeri yazar. FUSE yazan yuvarlak bir düğme görünümünde olabilir. Güç girişi söküp takılabilen cinstense o kabloyu sök, girdiği soketin içerisinde yukarıda veya aşağıda ufak bir bölme ve içerisinde yedek sigortaları olur. Değiştirirsen sorunun çözüleceğini düşünüyorum.
cok tesekkür ederim cevaplarınız için.. FUSE yazan yer dedikten sonra arka kısmını daha yakından inceledim ve de belli belirsiz "USE ONLY WITH 250V FUSE" yazısını gordum. bi baktım bir oyuk var.. Tornavida ile zorladım ve de çekmece gibi dışarı cıktı.. Iki bolmeli bir parca.. Ön kısmında rahmetli olmus sigorta var bi de arka kısmında da yedek bir sigorta cıktı.. Sigortanın sekli cam tüp gibi.. Başı ve de dibi demirden, ortası camdan yapılmıs.. Eskisini bununla değiştireceğim şimdi umarım sorun dediğiniz gibi sigortadır..
problem halloldu.. cevap yazan her iki arkadasa da tesekkur ederim.. yeni birşey ogrenmiş oldum sayenizde
Ya bu AC fuse dediginiz normal bildigimiz camin içinden geçen ince telden olusan zamazingo diyilmi o alet DC de de çalişmazmi niye AC deniyo ??? merak etttimm.
sigorta ac ve dc'de çalışabilir. burada ac sigorta, bulunduğu yeri belirtmek için kullanılmıştır.