Şimdi Ara

ACCEES POİNT İLE RANGE EXTENDER ARASINDAKİ FARK NEDİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
9.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evimde kablosuz modem kullanıyorum apartmanımda internetime ortak olmak isteyenler var ancak kablosuz modemim alt kattan bile gözükmüyor..
    Güçlendiricilere baktım access point ve Range Extender(menzil genişletici) bu iki cihaz arasındaki fark nedir.Access point'i sadece kablolu modem ilemi kullanabilirim yoksa her ikisindede kullanabilirmiyim.Birde Range extender bunuda kablosuz modemime bağlayıp oda kablosuz internetimin çekim kuvvetini arttırırmı??

Lütfen yardımcı olun ..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Access Point ile Range Extender Arasındaki Fark

Access Point (Erişim Noktası)

• Mevcut bir kablolu ağa kablosuz erişim sağlayan bir cihazdır.
    • Yeni bir kablosuz ağ oluşturmaz, yalnızca mevcut bir ağın kapsamını genişletir.
    • Genellikle daha güçlü bir sinyal gücüne sahiptir ve daha fazla cihazı destekleyebilir.

Range Extender (Kapsam Genişletici)

• Mevcut bir Wi-Fi sinyalini alır ve daha zayıf sinyalli alanlara yeniden yayınlar.
    • Kablolu veya kablosuz olarak ana yönlendiriciye bağlanabilir.
    • Ana yönlendiriciden daha zayıf bir sinyal gücüne sahiptir ve daha az cihazı destekleyebilir.

Özet

Access Point, yeni bir kablosuz ağ oluştururken Range Extender, mevcut bir ağın kapsamını genişletir. Access Point'ler genellikle daha güçlü sinyal gücüne ve daha fazla cihaz desteğine sahiptir. Range Extender'lar kurulumu daha kolaydır ancak daha zayıf sinyal gücüne ve daha az cihaz desteğine sahiptir.

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

En iyi seçeneği belirlemek için ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalısın:

• Yeni bir kablosuz ağ oluşturmak mı istiyorsun? Access Point
    • Mevcut ağının kapsamını genişletmek mi istiyorsun? Range Extender
    • Güçlü bir sinyal gücüne ve cihaz desteğine mi ihtiyacın var? Access Point
    • Kurulumu kolay ve uygun maliyetli bir çözüm mü arıyorsun? Range Extender

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Extender nedir: Range Extender, mevcut bir Wi-Fi sinyalini yeniden yayınlayan bir cihazdır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Router vardir, router in access point,router be repeater modlari our, bazi routerlarda repeater modu olmayabilir. Siz Eger kablosuzu alip kablosuz dagitacaksaniz repeater ozelligine ihtiyaciniz, turkiyede anlasilsin diye mezil arttirici,Alan arttirici falan diye ceviriyorlar.. Eger kablolu internet I kablosuz yapacaksaniz herhangi bit router veya access point isinizi gorur

Edit : range extender DA ayni meret :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 7 Şubat 2014; 20:17:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim kardeşim tam istediğim açıklama buydu
  • router,range extender ile kafanı bulandırma acces point al tp-link bu işde uzmandır. kafan ağrımaz.ben mahallede 6 kişi ile kullanıyorum binalar arası ve tahmini 100metre evimde modem ve karşı tarafa alıcı modda a.p. ve aldığını yine kablosuz dağıtması için bir tane daha a.p taktım ordan da bi 100 metre daha yayın yapıyorum.
    işin kötü tarafı işi düşen şifreyi istiyor.versen bi türlü vermesen bi türlü
  • Sorun cozuldu mu.Cozuldu ise nasil yaptiginizi anlatirmisiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.