Şimdi Ara

ACCENT BLUE DİZELİ GELMİŞ(ALDIM) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
0
Favori
49.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti
    forum kurallarına baktım "otomobil genel" başlığı altında "ben almazdım ben etmezdim" yazılamaz, eleştiride bulunamaz gibi maddeler göremedim. dolayısıyla bu tür düşüncelerimizi yazma hakkımızı sizden değil direk olarak forum kurallarından alıyoruz. kuralları da bu forumun sahipleri koyduklarına göre size bu konuda yorum yapmak veya fetva vermek gibi bir hak düşmüyor.

eğer başkalarının düşüncelerini önemsemiyor ve kendi kişisel tercihlerinize göre araç alıyorsanız buraya konu açmazsınız, insanlar da yorum yapmazlar. konu açıldığında nasıl bir yorum gelmesi beklenebilir ki? hele ki her kafadan ayrı ses çıkan böyle bir forumda.

otomobil genel başlığı altına ben bir araç aldım diye konu açan adama olumsuz yorum ya da eleştiri yazamazsınız iddiasında bulunun biri olarak sizin mesajınız hiç saçma sapan değildi.

Forum kurallarında böyle bir engel de olmadığına göre, konulara şarkı sözü de yazabilirsiniz o zaman. Buyurun başlayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

forum kurallarına baktım "otomobil genel" başlığı altında "ben almazdım ben etmezdim" yazılamaz, eleştiride bulunamaz gibi maddeler göremedim. dolayısıyla bu tür düşüncelerimizi yazma hakkımızı sizden değil direk olarak forum kurallarından alıyoruz. kuralları da bu forumun sahipleri koyduklarına göre size bu konuda yorum yapmak veya fetva vermek gibi bir hak düşmüyor.

eğer başkalarının düşüncelerini önemsemiyor ve kendi kişisel tercihlerinize göre araç alıyorsanız buraya konu açmazsınız, insanlar da yorum yapmazlar. konu açıldığında nasıl bir yorum gelmesi beklenebilir ki? hele ki her kafadan ayrı ses çıkan böyle bir forumda.

otomobil genel başlığı altına ben bir araç aldım diye konu açan adama olumsuz yorum ya da eleştiri yazamazsınız iddiasında bulunun biri olarak sizin mesajınız hiç saçma sapan değildi.

Forum kurallarında böyle bir engel de olmadığına göre, konulara şarkı sözü de yazabilirsiniz o zaman. Buyurun başlayın.

forum kuralları madde 8,

8) Gayri ciddi olarak açılan veya amacının dışına çıkmış, tartışma ortamı yaratan topikler kilitlenecektir..

http://forum.donanimhaber.com/m_15142076/tm.htm

düşündüğünüz kadar serbest değilmiş değil mi?

• quote:

8) Gayri ciddi olarak açılan veya amacının dışına çıkmış, tartışma ortamı yaratan topikler kilitlenecektir..

Güzel yazdın.

Bu bölümün amacı ise araçları değerlendirmek, onlar hakkında insanlardan görüşlerini dinleme yeri değil. Onun yeri "Araç tercih ve kıyaslama" işte. O yüzden konunun dışına çıkmayalım. Başlık da "Hyundai Aceent nasıldır?" değil "Accent aldım" şeklinde.

O yüzden artık konumuza dönebiliriz. Konumuz da Accent'in ne kadar edeceği ya da kalitesi değil. Biri Kıyaslama ya da görüş bekleyen bir başlık açarsa bu düşüncelerinizi orada dile getirebilirsiniz.

• quote:

quote:

Güzel yazdın.

Bu bölümün amacı ise araçları değerlendirmek, onlar hakkında insanlardan görüşlerini dinleme yeri değil. Onun yeri "Araç tercih ve kıyaslama" işte. O yüzden konunun dışına çıkmayalım. Başlık da "Hyundai Aceent nasıldır?" değil "Accent aldım" şeklinde.

O yüzden artık konumuza dönebiliriz. Konumuz da Accent'in ne kadar edeceği ya da kalitesi değil. Biri Kıyaslama ya da görüş bekleyen bir başlık açarsa bu düşüncelerinizi orada dile getirebilirsiniz.

burası bir forum. siz konu açarsanız insanlar yorum yazarlar. forumun asli görevi insanların yorumlarını yazmalarıdır. ayrıca bu bölümün kurallarında da sizin dediğiniz gibi bir durum söz konusu değil. siz dediniz diye yorum yazmayacak değiliz. önceki mesajımda da belirttim bu başlığın ne başlığı olduğunu, insanların buraya nasıl mesajlar yazabileceğini belirleyen kişi siz değilsiniz. dolayısıyla bu şekilde yazın bu şekilde yazmayın diyemezsiniz. deseniz bile insanlar uygulamak zorunda değil.

sonuç olarak forumdaki her başlığın altına forumların tabiatı gereği hakaret, kışkırtma içermedikçe her türlü fikir ve düşünce yazılabilir- ki forum kuralları dahilinde olmak kayıt ve koşuluyla. insanların görüş bildirdiği bir foruma konu açıp eleştiri getirmeyin, olumsuz yazmayın diyemezsiniz. bu kullanmak için aldığınız arabaya birinin size çıkıp da kullanma demesi gibi bir şey. nasıl araba kullanmak için varsa, forumda yorum yazmak için var. birisine kullanma diğerine de yorum yazma diyemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 7 Haziran 2011; 20:42:49 >

• Sayın noktanınsabiti bey/hanım,

Hangi başlığın altına ne gibi yorumların yazılacağının tamamını forum kurallarından öğrenmek yerine biraz da zihnen algılamalıyız. Durup bir düşünmeliyiz. Araçlar hakkındaki görüşlerimizi belirtmek, kıyas yapmak, aşağılamak ya da fiyatını biçmek için "Araç Tercih ve Kıyaslama" diye ayrı olarak bir forum kurumuş.

Eğer böyle olmayacaksa "Araç tercih ve Kıyaslama" bölümü neden var?

Arkadaşın aldığı aracı eşeğe benzetenler de oldu. Onlara karşı da bu asil duruşunuzu sergileyin, sonra gelin tekrar konuşalım olur mu?

İyi akşamlar.
  • quote:

Sayın noktanınsabiti bey/hanım,

Hangi başlığın altına ne gibi yorumların yazılacağının tamamını forum kurallarından öğrenmek yerine biraz da zihnen algılamalıyız. Durup bir düşünmeliyiz. Araçlar hakkındaki görüşlerimizi belirtmek, kıyas yapmak, aşağılamak ya da fiyatını biçmek için "Araç Tercih ve Kıyaslama" diye ayrı olarak bir forum kurumuş.

Eğer böyle olmayacaksa "Araç tercih ve Kıyaslama" bölümü neden var?

Arkadaşın aldığı aracı eşeğe benzetenler de oldu. Onlara karşı da bu asil duruşunuzu sergileyin, sonra gelin tekrar konuşalım olur mu?

İyi akşamlar.

önceki mesajımda da hakaret vb. olmadığı sürece insanlar fikirlerini yazabilirler demiştim zaten. bir kişinin tercihini beğenmemek farklı bir durumdur, tercihi aşağılamak farklı bir durum. "ben olsaydım bunu alırdım" demek bir eleştiridir ama alınan aracı eşeğe benzetmek bir hakarettir ve şikayet etmek gerekir.

"araç tercih ve kıyaslama" se adı üstünde birden fazla bir şeyi kıyaslamayı içerir. ama burada bir kıyas söz konusu değil. tam aksine yapılmış bir fiilin değerlendirilmesi durumu var. ikisini ayırt etmek lazım.

• arkadaşlar eğer birisi "araç aldım" derse hayırlı olsun denilir,

"araç alacağım" derse tavsiye verilir karşılaştırma yapılır onu alma bunu al denir, aracı alan kişiyi aracından soğutmanın, pişman etmenin bir anlamı yoktur.
  • quote:

önceki mesajımda da hakaret vb. olmadığı sürece insanlar fikirlerini yazabilirler demiştim zaten. bir kişinin tercihini beğenmemek farklı bir durumdur, tercihi aşağılamak farklı bir durum. "ben olsaydım bunu alırdım" demek bir eleştiridir ama alınan aracı eşeğe benzetmek bir hakarettir ve şikayet etmek gerekir.

"araç tercih ve kıyaslama" se adı üstünde birden fazla bir şeyi kıyaslamayı içerir. ama burada bir kıyas söz konusu değil. tam aksine yapılmış bir fiilin değerlendirilmesi durumu var. ikisini ayırt etmek lazım.

Konuyu daha fazla uzatma niyetinde değilim ama "Araç tercih ve kıyaslama" yazıyor diye ikisini aynı anda yapmak zorunda değilsiniz. "Araç tercih ve kıyaslama" Türkçe dil bilgisi kurallarına göre "Araç tercih ve Araç kıyaslama"diye de uzatılabilir. Yani o cümle iki farklı fonksiyonun tek bir bölüm altında toplandığını vurguluyor.

• quote:

quote:

Konuyu daha fazla uzatma niyetinde değilim ama "Araç tercih ve kıyaslama" yazıyor diye ikisini aynı anda yapmak zorunda değilsiniz. "Araç tercih ve kıyaslama" Türkçe dil bilgisi kurallarına göre "Araç tercih ve Araç kıyaslama"diye de uzatılabilir. Yani o cümle iki farklı fonksiyonun tek bir bölüm altında toplandığını vurguluyor.

"ve" ile "veya" bağlaçlarının anlamlarını araştırınız. özellikle lise matematik mantık konusu içerisinde aradığınız şeyi bulacaksınız.

• quote:

"ve" ile "veya" bağlaçlarının anlamlarını araştırınız. özellikle lise matematik mantık konusu içerisinde aradığınız şeyi bulacaksınız.

Matematikteki mantık konusuna kadar giymeye gerek yok. O kadar geçmişe neden gideyim ayrıca?. "Ve" ile "veya" bağlaçları gülük hayatta sıkça kullandığı ve anlamlarını çok iyi bildiğim bağlaçlar.

"Tercih veya Kıyas" şeklinde isimlendirilseydi eğer bu başlık, ikisinden sadece birini yapabileceğiniz gibi bir durum çıkardı ortaya. "Ayşe veya Osman'ı çağır bana." cümlesindeki gibi.

"Ve" bağlacı kullanıldığı zaman ise ikisi birlikte ya da ayrı ayrı değerlendirebilme özgürlüğü tanınmış oluyor size.

• quote:

quote:

Matematikteki mantık konusuna kadar giymeye gerek yok. O kadar geçmişe neden gideyim ayrıca?. "Ve" ile "veya" bağlaçları gülük hayatta sıkça kullandığı ve anlamlarını çok iyi bildiğim bağlaçlar.

"Tercih veya Kıyas" şeklinde isimlendirilseydi eğer bu başlık, ikisinden sadece birini yapabileceğiniz gibi bir durum çıkardı ortaya. "Ayşe veya Osman'ı çağır bana." cümlesindeki gibi.

"Ve" bağlacı kullanıldığı zaman ise ikisi birlikte ya da ayrı ayrı değerlendirebilme özgürlüğü tanınmış oluyor size.

ayşe ve osmanı çağır bana dediğinizde ikisini de çağırmak zorunda değilsiniz yani?!

• quote:

ayşe ve osmanı çağır bana dediğinizde ikisini de çağırmak zorunda değilsiniz yani?!

Şimdi tekrar baktım. Bölümün adı "Araç tercih-kıyaslama"ymış. Sıkıntı kaldı mı?
  • quote:

quote:

Şimdi tekrar baktım. Bölümün adı "Araç tercih-kıyaslama"ymış. Sıkıntı kaldı mı?

yok ama mevzu niye buraya geldi onu anlamadım. insanlar sadece araç-tercih kıyaslamada mı fikirlerini beyan edebilirler veya beğenmedikleri bir şeyi karşıdakini kırmamak şartıyla ben beğenmedim diyebilirler?
  • quote:

yok ama mevzu niye buraya geldi onu anlamadım. insanlar sadece araç-tercih kıyaslamada mı fikirlerini beyan edebilirler veya beğenmedikleri bir şeyi karşıdakini kırmamak şartıyla ben beğenmedim diyebilirler?

Yeni bir aracı büyük hevesle ve beğeniyle alan bir arkadaşımızın hevesini kaçırmamak ve aracından soğutmamak adına bu yorumların yeri burası değil.
  • quote:

quote:

Yeni bir aracı büyük hevesle ve beğeniyle alan bir arkadaşımızın hevesini kaçırmamak ve aracından soğutmamak adına bu yorumların yeri burası değil.

hocam açmasın o zaman konuyu. güzel güzel binsin aracına. madem aracından soğumak istemiyor ve tercihinden emin ne işi var burada insanların desteklerine ihtiyaç duyuyor.
  • Accent blue 45 ederse Ford fiestanin en az 50 binden baslamasi lazim. Cok haksizlik var bu iste.. Volkswagen ve Ford gibi markalar bedavaya tas gibi araba satiyolar vallahi.. Ha bide yeni jettanin 70 binden baslamasi lazim bu durumda...
  • quote:

hocam açmasın o zaman konuyu. güzel güzel binsin aracına. madem aracından soğumak istemiyor ve tercihinden emin ne işi var burada insanların desteklerine ihtiyaç duyuyor.

Bu konuyu bir bilgi paylaşım aracı olarak düşünün. Arkadaş aracını teslim aldığı zaman başlık altında deneyimlerini ve tecrübelerini paylaşır, biz de faydalanırız. Ne güzel olmaz mı?
  • @özbekli35
    öncelikle aracınız hayırlı olsun.
    aracı hangi bayiden aldınız acaba?
    kuzene bazını 41 den aşağı bırakmamışlar(izmit)
    teşekkür edrim şimdiden.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paanther

yani diyorsunuz ki; sınıflandırma için onca kriter boş..."üretici hangi sınıf derse o olur" C diyorsa C sınıfıdır..........

bu mantığa göre B sınıfı kriterinde araç için; üretici D sınıfı dersede D sınıfı olur..............

honda city b sınıfı ise, blue da b sınıfıdır. "bu fiyata b sınıfı araç mı alınır?..." sorularından kurtulmanın en güzel yöntemi
    sınıf yükseltme çabalarıyla kurtuluş olsa gerek.
    c sınıfından toyota corolla, mazda3, skoda actavia, opel astra vs. ile blue yu yan yana getirin... göz var nizam var..............

40.000 liraya Polo, Clio, Fiesta, Corsa gibi araçlar satılıyorsa eğer, bu araç üzerindeki 1.6 crdi 128 ps motorla bu parayı çok kolay hak eder.

bu 40.000tl lik araçların bana göre zaten parasını hakettiği söylenemez.
    bu sonuçtan kıyasla benim için " yoksa 46.000tlye dizel at b sınıfı araç mı!...olur.... " hala geçerlidir...

sanırım yukarıdaki b sınıfı araçlarla, karşılaştırmadan yola çıkarak "hyundai blue b sınıfıdır" diyebiliriz.

• hayırlı olsun, aslında b sınıfı fobisi var bende, denemek lazım bu maviyi eğer c sınıfı konforuna yakınsa o motor için alınabilir.

yol tutuşu nasıl, hıza duyarlı direksiyonu iyi mi, pedalların kullanımı rahat mı, koltuk sarıyor mu ? daha önceden kullandığınız hyundai neydi bilmiyorum ama bir karşılaştırırsanız memnun olacağım.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.