Şimdi Ara

Access pointten başka bir access pointe bağlanılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işyeri bina büyük olduğundan modemden üst kata access pointle bağlantı var ve oradan bağlantı yapılıyor şu an. Şimdi de diğer katlara bağlantı yapmak için yeni bir access point aldık modemi göremediği için arada kalan ve bağlantısı çalışan ilk access pointe bağlantı yapabilir miyim? Biraz uğraştım wan, lan vb. ayarları yaptım bağlantı görünüyor ve yapılıyor ama internet yok diyor ünlem işaretli olarak. Neyi eksik yapıyorum hata kusur nerede uzman bir arkadaş yardımcı olabilir mi?

• merhaba,bağlantı olur ama daha kolayı var.modemden ikinci bir kabloyu diğer accses e doğrudan bağlayın sorun olmaz.

saygılar..........................................

• multisongohan M kullanıcısına yanıt

mesafe çok uzun girinti çıkıtı çok duvar delme vs.

access ponitten access pointe kablosuz bağlama ile modemden access pointe kablosuz bağlama arasında fark var mı aynı işlemleri yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayDen -- 17 Ekim 2024; 9:17:16 >
  • BayDen B kullanıcısına yanıt

merhaba,en başta kablolu bağlantıdan bahsetmişsiniz ama şimdi kablosuzu soruyorsunuz.amaç kablosuz ise cihazların marka ve modellerini verirseniz varsa extender özelliği onu kullanmanıza yardımcı olmaya çalışalım.

saygılar.........................................

ilgin için teşekkür ederim.

yeni bağlantı yapacağımız access point cihazımız İnca IAP-700NR bunu everest marka EWR-F303 model ve bağlantı sağladığımız access pointe bağlamak istiyoruz.

Modemden everest marka access pointe kablolu bağlantı var. Biz şimdi İncadan evereste kablosuz bağlanıp internet almak istiyoruz umarım anlatabilmişimdir.

merhaba,evet şimdi konu netleşti.inceleyeceğim.gün içinde mutlaka haberleşiriz.

saygılar...........................

merhaba, iki cihazda hem kablolu hemde kablosuz olarak interneti alıp dağıtabiliyor.şimdi siz İnca IAP-700NR cihazdan kablosuz wifi üzerinden gelen sinyali alıp EWR-F303 cihaz ile bu sinyali kablosuz olarak alıp yine kablosuz olarak dağıtmak istiyorsunuz.bu mümkün.................................

aşağıdaki iki linktede konu anlatılmıştır.kolay gelsin...............

https://www.youtube.com/watch?v=H6GSCMQ9KSI

https://www.youtube.com/watch?v=P-FwTNvFdSM

saygılar.......................................................

Teşekkürler

Gönderdiğiniz linkler everest için. Biz everestten zaten bağlanıyoruz yıllardır onda problem yok. Yine karışmış konu galiba kusura bakma anlatamadım.

Bir başka yere inca a.p. koyacağız ki biz şimdi incaya everestten kablosuz internet alıp dağıtmak istiyoruz. Yani bana inca nın ayarları lazım.

inca cihazımız, çalışan evereste bağlanacak. yardımcı olursan sevinirim. 3 gündür uğraşıyorum bağlantıyı yapıyorum internet var görünüyor ama bağlantı yok diyor ünlem işareti veriyor incaya bağlanınca cepten felan

merhaba.

bulabildiğim tek kaynak bu umarım sorun çözülür.deneyin tekrar bir bakalım................

Inca Türkiyeyoutube
    Inca IAP-700NR 300 Mbps Repeater Router Kurulumu
    https://www.youtube.com/watch?v=gNbS974dxXs

saygılar..........................

merhaba,sorununuz çözüldü mü.

saygılar..................

• Mesh özelliği bu işleri yapmak için değil mi?

Hiç kullanmadım, hiç araştırmadım.

Fikir vermek açısından yazdım.

Ek:

Doğru mu biliyorum?

Mesh oluşturan AP cihazlara bağlantı kablo ile yapılmıyor.

Aralarında, başka bir kanaldan haberleşiyorlar.

Mevcut ağ, normalde bu haberleşmeden habersiz. Transparan olarak yayılmış/genişlemiş ağ sunuluyor ortama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 26 Ekim 2024; 15:19:41 >
  • cafyon C kullanıcısına yanıt

merhaba,mesh kablolu ethernet hızlarını kablosuz olarak aktararak alan genişletmesi için kullanılır.bu doğru fakat bu cihazların farklı standartları ona göre kaliteleri vardır.ama temelde doğru söylüyorsunuz.fakat ap meselesinde kaynak cihaz ap'a aktarımını kablo ile yapmak zorunda ap mod eski bir teknoloji olduğundan bu şekilde tasarlanmıştır.

saygılar.....................................

Teşekkürler.

Peki soru sahibinin isteğini mesh ile uyarlayabilir miyiz?

• merhaba,ben teşekkür ederim.mesh derken şöyle,meshler temelde ikikye ayrılır.ilk olarak doğrudan mesh olarak satılan sistemler vardır,bunlar en az iki cihazdan oluşur,sayısıs artırılabilir.performansları yüksektir.ikincil olarak repeater-range extender olup mesh kalitesine sahip cihazlar vardır.bunlarda genellikle 2.4-5ghz bandında ac 1200 standardını kullanırlar.bunlarında performansları iyi sayılır.gelelim sorunuza kablosuz bağlantı kurulur çünkü cihazlarda 2.4 repeater özelliği mevcut fakat 5ghz bandı mevcut olmadığından mesh gibi verimli kablosuzda çalışmaz.hız düşük olur,100mbps için kablosuzda tahmini 35mbps yi geçmez.bağlantı sayısı arttıkça kopmalar dahi yaşanabilir.yani mesh le kıyas etmek bisikletle motorsikleti kıyasa benzer............

şunu söylemeyi unutmuşum.bu gün hala ethernet en hızlı bağlantı olduğu için eski bir teknolojide olsa hala a.p. cihazlar ve a.p. modu hala geçerlidir ve olmalıdır.çünkü ayrıca şartlar yerine göre kablolu yerine göre kablosuz bağlantı modellerini gerektirebilmektedir...................................

saygılar.............................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 30 Ekim 2024; 16:33:14 >

• modemden yukarıdaki 1. ap'ye kablo ile bağlantı var ise 1.ap, ap modunda çalıştırılır. repeater modunda çalıştırılmaz çünkü; iki yönlü bağlantı çok saçma olacak. nitekim hal böyleyken, ikinci ap'yi de repeater modunda çalıştırdın mı, ilk ap 2x2 dört çeker moda girer. mu-mimo da yoktur, "sürünme modu on" olur. 1.ap madem kablo ile bağlı, hız kaybı olmayacağı için 1.ap doğrudan ap moduna alınır ve buna modemden farklı kablosuz ağ ayarları yapılır. 2.ap'ye de madem kablo çekmek mümkün değil, bu da mecburen repeater moduna alınır. 1.ap'nin wifi sinyalini, 2.ap'nin repeatör modundaki çevre ağları tarama kısmında görüp seçeceksin ve bağlantıyı kuracaksın. veya 2. ap'yi repeater mod değil relay moda ayarlayacaksın. relay modda çevredeki ağları tarama modu yoksa, 1.ap'nin bilgilerini 2.ap'ye elle gireceksin. bunun nesi yapılamıyor? dns olarak da modemin lan ip'sini 1.ap'ye + örn 8.8.8.8 daha sonra, 2.ap'ye de 1.ap'nin ve modemin lan ip'lerini girersin, tamam olur. burada en baştan yapılacak olan bir iş var o da her iki ap'nin lan ip'sini, modemin dhcp ip aralığının dışından vermektir. başka da bir şeye gerek yok.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

merhaba,alternatif olarak şunu söyledim iki cihaza da modemden direk ayrı ayrı ethernet çek bu şekilde kullanılabilir dedim.cihazın biri ap diğeri extender olmak zorunda dediler.çünkü extender olan cihaz interneti ap olan cihazdan kablosuz olarak alacak kablosuz olarak dağıtacak.

saygılar...........................................

evet, sen zaten gerekli bilgileri paylaştın ama konu sahibi konuyu açtı, kayboldu. bana biraz da konu fake gibi geldi ama neyse dedim biz yazalım. bazen de şey oluyor. mesela biri cevap veriyor. bir başkası ondan sonra teyit ediyor. bundan sonra da üçüncü ve son kişi de bir paylaşım yapıyor tamamlayıcı. teşekkürü de sonuncu kişi alıyor. ben de son mesajı atayım dedim, belki teşekkür gelir.   şak bir yana bu oluyor hehe. iptv konusunda sorunu çözdüm diye bir üye cevap yazmış bu şekilde teşekkür bekliyordu tabi eden yok. diğer konuda da sorunum çözülmedi demiş ayrı konu.  

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

merhaba,incelik göstermek kişiye kalmış,fake meselesi bu forum fake ile dolarsa zaten niteliğini kaybeder.gerçi eskisi gibi değil,eskiden bir konu açtığınızda sorunu çözen çok sayıda üye vardı,ve sorun çözülürdü.şimdi foeum biraz daha magazine de kaydı,tabi bu işleri yönetim halledecek.................................siteye girdiğinizde teknik konular sorunlar sayfanın alt kısmlarında gözüküyor.

yani bu sitenin gündemi önceliği............................................

afedersiniz özür dilerim kız arkadaşımla bir şeyler yaşadık risk var mı yada amerikalı bimnemkim öldü yada muhalefet ne yapıyor gibi benzeri konular bence olamaz.burası teknik bir forum sitesi magazin dergisi değil.......................................................

kusura bakmayın konu dağıldı kafanızı şişirdim....................

saygılar.......................................................

• Biraz ben sulandırayım (hayır, sizler sulandırdınız demedim) konuyu...

Elimden geldiğince çözüm sunmaya çalışıyorum buradaki sorunlara.

Bir kaç günlük bir dosyaya erişemiyorum sorununa... geleceğe yönelik artısı da olan bir çözüm sundum, bir sürü çözümden birisi. Ama OP o mesajı es geçip, vaz geçmiş uğraşmaktan.

Elde bir: Hap çözüm istiyoruz. Uğraşmak, öğrenmek istemiyoruz.

Başka bir şey...

O donanıma bu donanıma, yazılıma bakıp satın alıp birleştirip çalıştırmaya kalkıyorlar... sonra... açılmadı, ses geliyor... pat diye kapanıyor... onu bunu görmüyor.

Elde iki: Yani iş... ama hava atmak kaynaklı, ama en iyisini alayım kaynaklı olunca... biraz aramayı (araştırmayı değil) biliyoruz.

Ben ne anlıyorum bunlardan...

Sistem alırken aramayı biliyorsun da, sorun çıkınca araştırmayı, sana sunulan çözümleri denemeyi, daha da ileri araştırmayı neden yapmıyorsun?

O zaman...

Hazır sistem alacaksın, garantisi olacak. Kimi parçalarının performansı, öbürkülerden daha iyi olan, ortalama performanslı ama stabil bir sistem.

OS lisansı da oradan alacaksın. Sorun olunca satın aldığın yerin kafasına atacaksın.

Yükseltmek mi istedin sistemi... Garantiyi bozmadan aldığın yere yaptıracaksın.

Hah işte... bunlara para vermeyeyim diyorsan, ondan bundan üç kuruş kaçınmak istiyorsan da... araştırmayı... öğrenmeyi... öğretilmeyi öğreneceksin.

Ya herro, ya merro.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 28 Ekim 2024; 15:47:59 >

• cafyon C kullanıcısına yanıt

merhaba,çözüm sunulduğu zamanda öğrenmek uğraşmak zorunda..........................çünkü çözümü üyeler kişilerin evine gidip servis hizmeti sunmuyor,sunmaz,sunamaz,o kadar bilgisi olsa bu forumda üye olarak kalır mı (herkes için geçerli değil) ...............................

herkes vakti gelince kendi tercihlerinin bedelini öder.......................hava atayım derken aslında rezil oluyor.................farkında değil.................................

son kısımla ilgili en başta o kadar aklını kullanabilse zaten bu forumda sonuç arayacak hale gelmez..................................

saygılar...............................

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.