Şimdi Ara

ACEMİLERE 3D TELEVİZYON VE İÇERİK REHBERİ VE LG LW SERİSİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
9
Favori
113.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla ben normal gözlüklerimin üzerine takıyorum FPR gözlüğü, tam 6 göz oluyorum. Hiçde sıkıntı çekmedim bugüne kadar.
  • Sinemalardaki gözlükler çok ağır ve burunda iz yapıyor, fpr lerde böyle bir durum söz konusumu?
  • FPR gözlükler gayet hafif ve rahat, gözde hissedilmiyor bile.

Raskol, sen şu klipslerden edinsene yakışır sana. İlk kullanıcılardansın sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 26 Eylül 2011; 22:33:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

FPR gözlükler gayet hafif ve rahat, gözde hissedilmiyor bile.

Raskol, sen şu klipslerden edinsene yakışır sana. İlk kullanıcılardansın sonuçta

valla düşünmedimde değil :)

LG nin kendisimi satıyor bunu acaba, yoksa klipsi kendimiz alıp gözlüklerden birini feda mı edicez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raskol

quote:

Orijinalden alıntı: techraven

FPR gözlükler gayet hafif ve rahat, gözde hissedilmiyor bile.

valla düşünmedimde değil :)

LG nin kendisimi satıyor bunu acaba, yoksa klipsi kendimiz alıp gözlüklerden birini feda mı edicez.

Cevahir'de Cinema 3D TV tanıtımı standında görmüştüm ben o gözlük klipslilerini. Başka bir teknomarkette hiç görmedim ama elbet satılıyordur. En kötü ihtimalle LG satış mağazalarında vardır kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 27 Eylül 2011; 9:50:43 >

• Bu lw serisinde 3D 1080p nasil oluyor? Sonucta ekran ikiye bolununce goruntu basina 540 pixel kalmis oluyor... Bunun nasil mumkun oldugunu teknik olarak anlatabilirmisiniz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baver811

Bu lw serisinde 3D 1080p nasil oluyor? Sonucta ekran ikiye bolununce goruntu basina 540 pixel kalmis oluyor... Bunun nasil mumkun oldugunu teknik olarak anlatabilirmisiniz acaba?

Şöyle, hem sağ, hem de sol göze aynı anda görüntü geliyor. Yani gözünüze 3D'de 60 Hz değil, 120 Hz görüntü geliyor. Yine side by side yani yan yana 3D görüntüleme modunda paneli 3D'ye geçirdiğiniz zaman 2 540 piksel birleşip, 1080p çözünürlüğe ulaşıyor. Bu şekilde de ekran titremesi olmadan yüksek kalitede 3D görüntü geliyor göze.
  • LG Display ve Sony arasında Sony’nin TV’lerinde pasif 3D panellerin kullanımı konusunda görüşmeler yürütülüyor. LG Display üretmekte olduğu pasif 3D panelleri Sony’nin gelecekte çıkaracağı düz panel TV’lere girmesi konusunda istekli gibi görünüyor.
    Güney Koreli şirket geçtiğimiz yıl kendi FPR 3D teknolojisini kullanan Cinema 3D TV’leri piyasaya sürmüştü. Vizio da LG’nin FPR teknolojisini kullanıyor, ayrıca Philips’in son günlerde tanıttığı pasif 3DTV’lerde de bu teknoloji mevcut. Şimdi de Sony pasif 3DTV trenine atlamak istiyor olabilir.

Reuters’in haberine göre Sony ve LG bu işin gerçekleşmesi için görüşmelere başlamış. Eğer pazarlıklar bir anlaşmayla sonuçlanırsa, bu durumda LG’nin pasif 3D teknolojisi pazar payını büyük oranda arttırmış olacak. Öte yandan Sony de 3D portföyünü aktif 3D ürünlerin yanı sıra pasif 3D ürünlerle genişletecek.

3D pazarının yüzde 60′ı şu anda Samsung’un elinde bulunuyor. Samsung, Panasonic ve Sony gibi büyük üreticiler geçen yıl çıkarmış oldukları aktif 3D teknolojili TV’lerle tüketicilerin dikkatini çekmeye çalışmıştı, ancak Samsung RDZ adı verilen Full HD pasif 3D teknolojisini de görücüye çıkarmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: baver811

Bu lw serisinde 3D 1080p nasil oluyor? Sonucta ekran ikiye bolununce goruntu basina 540 pixel kalmis oluyor... Bunun nasil mumkun oldugunu teknik olarak anlatabilirmisiniz acaba?

Saniyede 2 yerine 4 resim gösteriliyor ve bu şekilde pixel sayısı iki katına çıkarılıyor. Ayrıntılı bilgisi Cinema 3D TV ana konusunda mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redscorpion42

LG Display ve Sony arasında Sony’nin TV’lerinde pasif 3D panellerin kullanımı konusunda görüşmeler yürütülüyor. LG Display üretmekte olduğu pasif 3D panelleri Sony’nin gelecekte çıkaracağı düz panel TV’lere girmesi konusunda istekli gibi görünüyor.
    Güney Koreli şirket geçtiğimiz yıl kendi FPR 3D teknolojisini kullanan Cinema 3D TV’leri piyasaya sürmüştü. Vizio da LG’nin FPR teknolojisini kullanıyor, ayrıca Philips’in son günlerde tanıttığı pasif 3DTV’lerde de bu teknoloji mevcut. Şimdi de Sony pasif 3DTV trenine atlamak istiyor olabilir.

Reuters’in haberine göre Sony ve LG bu işin gerçekleşmesi için görüşmelere başlamış. Eğer pazarlıklar bir anlaşmayla sonuçlanırsa, bu durumda LG’nin pasif 3D teknolojisi pazar payını büyük oranda arttırmış olacak. Öte yandan Sony de 3D portföyünü aktif 3D ürünlerin yanı sıra pasif 3D ürünlerle genişletecek.

3D pazarının yüzde 60′ı şu anda Samsung’un elinde bulunuyor. Samsung, Panasonic ve Sony gibi büyük üreticiler geçen yıl çıkarmış oldukları aktif 3D teknolojili TV’lerle tüketicilerin dikkatini çekmeye çalışmıştı, ancak Samsung RDZ adı verilen Full HD pasif 3D teknolojisini de görücüye çıkarmıştı.

Bu tip haberlere link verirseniz daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpson

herkese selam,

42lw5500 tv aldım geçenlerde. herşey güzel ama sıkıntım ses ile. ac3 ses uzantılı bir mkv film var elimde, ses nerdeyse yok gibi, usb den izliyorum filmi. pc de sesde sorun yok ama tv ye usb den bağladığımda bir iki defa kesik kesik ses geliyor ama anlaşılır bile değil. yüzde 99 unda sadece görüntü var yani. lg 3d demosunu indirdim, 4 dakikalık, sbs ac3 mkv uzxantılı. dts de ses sorunu var diye okudum ama dts dedikleri ac3 değil sanırım, resident evil filmini indiridm, sbs mkv uzantılı 4gb film, onda da aynı sıkıntı var. yardımcı olursanız sevinirim...

aynı sorun 42lw570s de de var çözümünü bende bulamadım
  • bende bu tv serisinden almayı düşünüyorum gerçek ekran hızı kaç hz dir hem normal hemde 3 d 100 hz yazmışsınız önceki mesajlarda eğer 100 hz ise biraz az gibi geldi artık 200 hz standart olmaya başladı diğer markalarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: yarabinsky

bende bu tv serisinden almayı düşünüyorum gerçek ekran hızı kaç hz dir hem normal hemde 3 d 100 hz yazmışsınız önceki mesajlarda eğer 100 hz ise biraz az gibi geldi artık 200 hz standart olmaya başladı diğer markalarda

Senin bahsettiğin TV nin araya siyah ekran atarak çıktığı refresh rate değeri. TV nin orjinal refresh rate değeri bu değerden farklıdır. Cinema 3D TV serisinde;

LW4500 / 100Hz - 400MCI
    LW5500 / 100Hz - 600MCI
    LW650S / 200Hz - 850MCI

değerleri vardır. TV nin orjinal refresh rate hızı ile yazılım ile çıktığı refresh rate i karıştırmamak gerekiyor. 3D film ve videoları izlerken 100Hz bir TV gerekli ve yeterlidir, 200Hz ı çoğu insan çıplak göz ile farkedemez bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 12 Ekim 2011; 9:09:13 >
  • sorum basit: digitürkte yayın yapan 3d kanalları izleyebiliyor musunuz?

geçenlerde ntvspor 3d maç vermişti, böyle giderse ligtv 3 de premier lig maçlarından bazılarını 3d verecek. bunları rahatça izleyebiliyor musunuz?

ben öyle daha önce defalarca gördüğü bir filmi sırf 3d hevesini alsın diye saatlerce inderecek, ya da bluray playerlara yüzlerce lira verecek değilim. benim derdim mevcut 3d olduğu iddia edilen yayınların mevcut 3d televizyonlarla rahatça ve ek bir külfet getirmeden izlenip izlenemediği...
  • Ben şahsen izlemiyorum SD yayın hiç ama Cinema 3D TV ana konusunda izleyen arkadaşlar vardı hatırlıyorum. 3D futbol maçı muhabbeti döndü bir ara. Orda sorarsan daha doyurucu yanıtlar alırsın. Zaten izlenmesi de gerekiyor, sonuçta SBS görüntü veriliyor ve senin 3D TV in var. Nasıl 3D film ya da Smart TV ile videoları izliyorsan maçı da izlersin

Full HD destekli reciever olduğu sürece tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 13 Ekim 2011; 21:00:46 >
  • 47LW4500 aldık. Fakat internetten indirmiş olduğum "AVATAR 3D 1080P HALF-SBS DUAL 19,9Gb" filmini HDD ile TV ye bağladığımda görüyor ama açmıyor.(Bilinmeyen uzantı gibi bi hata verdi) Aldığım yere gidip aynı TV de denedim orda da çalışmadı ama görevliler bi flash bellek takıp 3d film açtı. O filmin uzantısı .wmv idi. LW4500 modelinin her uzantıyı açmadığını duydum bu doğru mu? Eğer öyleyse açtığı ve açamadığı uzantılar nedir? LG nin hiçbir modelinde .DTS formatındaki sesleri açmadığını biliyoruz. İndirmiş olduğum filmi MKV2AC3 adlı programla dönüştürüp hem ses problemi gidiyormuş hem de LW4500 TV lerde 3d olarak izlenebilir hale geliyormuş. Şimdi Karayip Korsanları adlı bi film indirdim o programla da dönüştürdüm. Henüz deneyemedim ama hdd ye atıp deneyeceğim. Bu şekilde çalıştıran ya da çalışacağını bilen var mı?

LW4500 kullananlardan başına böyle birşey gelen var mı? Çözümü nedir?

• LW serisi MKV uzantılı 3D filmleri oynatıyor ancak LW4500 modelinde video codec desteği serinin diğer modellerine göre daha az. Yani her MKV yi oynatmayabilir. MKV2AC3 programı ile filmin üzerinden geçersen açar, bu şekilde yapan çok arkadaş var forumda. Ayrıca LW ana konusunun ilk mesajına bakmanı tavsiye ederim çok yararlı bilgiler mevcut.

LG Cinema 3D TV / LG FPR Gözlük Teknolojisi - 2011 LW Serisi
  • Evet ilk sayfayı okumuştum gerçekten çok çok güzel bilgiler yazıyo. Bu arada TV eniştemin olduğu için çevirdiğim o filmi gidip denemek zaman alıyor. Kendime alacak olursam daha bilgili gitmiş olurum almaya sayenizde :) Bakalım çalışır inşallah.

Peki bu LW4500 serisi full LED mi oluyor?
    * techraven verdiğin linkteki konunu okudum sonuna kadar gerçekten çok güzel olmuş öncelikle eline sağlık.Cevabımı orda buldum :D
    *LG nin 3D LW serilerinin Edge LED olduğunu söylemişsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karabela91 -- 19 Ekim 2011; 0:05:22 >
  • beyler genel anlamda 42lw5500 nasıldır alalım mı babamın işi var bakamıyor netten alcaz gidip bakma sansımız yok benim okul babamın işi önerirmisiniz uğraştırmasın beni tv
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.