Şimdi Ara

Aceminin ilk arabası ne olmalıdır ? ( 15000-25000 tl )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bundan önce bir konu daha açmıştım. O konuda 20000-25000 tl arası ne alınmalıdır diye sormuştum ve epeyce zamandır araştırmalara devam ediyorum..Benim için LPG ya da dizel olması şart.

Ancak bu hafta sonu arkadaşla pikniğe gittik.Onda Honda civic 2011 full modeli var. biraz alıp kullanayım istedim.Ancak bir türlü kalkışta istediğim gibi yapamadım. Özellikle geri gelirken araç çok atik olduğundan park yaparken çok zorlandım, geri geri çok hızlı gittim az kalsın vurucaktım. LPGli araç normalde. Debriyajdan ayağımı çeksem istop edecek ama gaza az dokununca da şahlanıyor....

Bu nedenle aklıma ehliyetten önce kullandığım getz geldi. O dizel bir araçtı ve özellikle park ederken bazen hiç gaz kullanmadan debriyajla yavaş yavaş yaklaşabiliyodum...

bu nedenle şunu sormak istiyorum bu durumdaki bir şöfor için tercih ne olmalı..Donanıma önem veriyorum, ekonomik olarak aşırı sıkıntım yok ama sokağa atacak param da yok.aylık gelirim ort 4500 tl civarı..

acemiliğimi tam atınca sıfır almayı düşünüyorum ancak sizce önümüzdeki 2-3 yıllık periyotta ne almalıyım. ( Görev yaptığım yer Karadenizin dağlarında, sahilde otoban ancak yukarı 50Km tırmanıyorum. YOl oldukça bozuk ) Ayda 1500-2000 km yol yapacak gibiyim...

• Ford Fusion

Karadeniz dağlarına ve yollarına bir tek Ford dayanır...Hem yüksek hem de küçük araba, ayrıca dizel.
  • Hocam Fusion kullancısı mısınız ? AYrıca sizce Fusion'a en fazla ne kadar verilmelidir. Ayrıca yol tutuşu nasıl o aracın , açıkcası beni biraz ürkütüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Ford Fusion

Karadeniz dağlarına ve yollarına bir tek Ford dayanır...Hem yüksek hem de küçük araba, ayrıca dizel.

Arabalardan pek anlamam ama sunu soyleyeyim fusiondan enistemde vardi. Arac kucuk oldugundan arkaya 3kisi oturmasi zor oluyor

Ama arabayla cok kez koylere gidip geldik bir sorun yasamadik

• quote:

Orijinalden alıntı: ortmen55

Hocam Fusion kullancısı mısınız ? AYrıca sizce Fusion'a en fazla ne kadar verilmelidir. Ayrıca yol tutuşu nasıl o aracın , açıkcası beni biraz ürkütüyor...
    Yok Fusionu hiç kullanmadım, C4 kullanıyorum (tavsiye etmem) . Ama genelde şehir içinde bayanlar sürüyor. Onlar bile kullanabildiklerine göre görüşü, manevrası rahat bir araç olsa gerek...Yol tutuşunu hiç bilmiyorum. İmalattan kalktı sanırım, o yüzden ikinci eli zayif...Ama tarif ettiğiniz şekilde kullanıma en uygun (hafif ticari istemiyorsanız eğer) bu araç geldi aklıma. Yada fiorino tarzı araç bakabilirsiniz...Ama ford kadar dayanıklı olur mu orasını bilemem

• quote:

Yok Fusionu hiç kullanmadım, C4 kullanıyorum (tavsiye etmem) . Ama genelde şehir içinde bayanlar sürüyor. Onlar bile kullanabildiklerine göre görüşü, manevrası rahat bir araç olsa gerek...Yol tutuşunu hiç bilmiyorum. İmalattan kalktı sanırım, o yüzden ikinci eli zayif...Ama tarif ettiğiniz şekilde kullanıma en uygun (hafif ticari istemiyorsanız eğer) bu araç geldi aklıma. Yada fiorino tarzı araç bakabilirsiniz...Ama ford kadar dayanıklı olur mu orasını bilemem

Alıntıları Göster
    hocam aracı demin inceledim ama yok ya bana göre değil :) azcık spor olsun istiyorum.Daha gencim :))

Bu arada bir akrabam var o da bana arabasını satmak istiyor. Araç 2004 model Vw Bora. 63000 KMDE. kendisi çok temiz ve titiz kullanıyordu. Değişeni boyası felan yok. Benzinli ve tüp taktırmadı. Performansı seviyordu. Bana 23bine verecek ama aracın içi çok iyi durumda...

Siz ne dersiniz acaba ?

Bora sedan o yüzden acemilik döneminde park ederken sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum..Ancak araç çok seri, onunla beraberken 210 km hıza kadar ulaşmıştık..TABİ BEN O KADAR CESARET EDEMEM DE :)

Temiz böyle bir seçenek varken.... Bİlemiyorum tanımadık bir HB mi alsak..

• quote:

Alıntıları Göster
    hocam aracı demin inceledim ama yok ya bana göre değil :) azcık spor olsun istiyorum.Daha gencim :))

Bu arada bir akrabam var o da bana arabasını satmak istiyor. Araç 2004 model Vw Bora. 63000 KMDE. kendisi çok temiz ve titiz kullanıyordu. Değişeni boyası felan yok. Benzinli ve tüp taktırmadı. Performansı seviyordu. Bana 23bine verecek ama aracın içi çok iyi durumda...

Siz ne dersiniz acaba ?

Bora sedan o yüzden acemilik döneminde park ederken sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum..Ancak araç çok seri, onunla beraberken 210 km hıza kadar ulaşmıştık..TABİ BEN O KADAR CESARET EDEMEM DE :)

• quote:

Siz ne dersiniz acaba ?

İmpreza 1.5 sizin için iyi bir seçim olacaktır.Virajlarda filan sorun yaratmaz arabayı çizgisinden zor çıkartabilir siniz..Yani kısaca güvenli ve spordur...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-kavuklar-dan-2007-subaru-impreza-1-5-awd-75-000-km-87698773/detay#

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-2007-subaru-imprezza-1-5-awd-hatasiz-sifir-gibi-4-kapi-sedan-91183241/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-sahibinden-temiz-44-subaru-impreza-71889229/detay

• quote:

Siz ne dersiniz acaba ?

Alıntıları Göster
    2004 1.6 LPG'li imprezalara bakabilirsiniz karadeniz yolları için ideal araçtır

• quote:

Orijinalden alıntı: T.Blackeye.

2004 1.6 LPG'li imprezalara bakabilirsiniz karadeniz yolları için ideal araçtır

Alıntıları Göster
    Hocam bu araçların parçası pahalı olmasın :S
  • quote:

Yaş kaç senin? Smileyi görünce merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halog

quote:

Alıntıları Göster
    Bence 99-2002 model focus olabilir 17-18 bine temiz alınabiliyor. İlk babamın doğanında araba sürmeyi öğreniyodum senin civicden beter kalas gibiydi araba ne gaza bastığını anlıyodun ne frene bastığını anlıyodun park bana göre imkansız gibi birşeydi zaten hiç sevmezdim neyse sonra focus aldık çok rahattı rahatça park ediyodum manevra yapıyodum kalkması durması çok pratikti belki ilk kez kaliteli bir araba sürdüğüm içinde olabilir. Focus tecrubem var çok memnun kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cedric...

Bence 99-2002 model focus olabilir 17-18 bine temiz alınabiliyor. İlk babamın doğanında araba sürmeyi öğreniyodum senin civicden beter kalas gibiydi araba ne gaza bastığını anlıyodun ne frene bastığını anlıyodun park bana göre imkansız gibi birşeydi zaten hiç sevmezdim neyse sonra focus aldık çok rahattı rahatça park ediyodum manevra yapıyodum kalkması durması çok pratikti belki ilk kez kaliteli bir araba sürdüğüm içinde olabilir. Focus tecrubem var çok memnun kaldım.

Alıntıları Göster
    acemi arac olarak mini minacik Maruti alto öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: cedric...

Alıntıları Göster
    Benim cevabım...Hiçbiri...Gidin 4 - 5 bin liraya bir LADA, Şahin, Renault 12 ne bulursanız alın...Bir yıl acemilik çıkana kadar kullanın...Bir yere çarparsanız yada kaza ile çarpan olursa yüreğiniz yanmaz..En kötü ihtimall 3 - 4 bine satılır...Kazası yoksa aldığınız fiyata çok rahat satılır...tamiri kolay, parçası bol ve değeri düşük arabalar tercihiniz olsun...Hepsi 1 yıl sürecek...Daha sonra satıp istediğiniz arabayı alın...Makul ve mantıklı tavsiyem budur...Saygılarımla..

• quote:

acemiyim/YOl oldukça bozuk dağlık ) Ayda 1500-2000 km yol yapacak gibiyim...

o yola gidecek araba toros olur.
    Hem parça ucuz,hem lpg lisini bulursun az yakar,hem bozuk yoldan etkilenmez.
    Hem de her yerde servisi bulunur.
    Elden çıkarman kolay olur,acemiliğini de rahatlıkla attırır.
    Başka arabalara hiç bakma.
    Temiz bir toros bul al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halog

quote:

ne demek istediğinizi anlamadım ama yaş 26. Sanırım onuna koyduğum işaretten bahsediyorsan Messengerdan kalma bir alışkanlık olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Temiz bir toros bul al.

Hocam öneriniz için teşekkür ederim ancak toros istemiyorum :)

dediğim gibi 26 yaşındayım, biraz spor görünümlü bir şey istiyorum.Aşırı acemi değilim lakin tabi yine de tecrübe eksikliklerim var.

Fiat punto ya da honda jazz çok tavsiye ediyor arkadaşlarım ama bilemedim ki. ikisi de hiç içine oturmadığım araçlar..Sanırım jazz biraz da pahalı gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Benim cevabım...Hiçbiri...Gidin 4 - 5 bin liraya bir LADA, Şahin, Renault 12 ne bulursanız alın...Bir yıl acemilik çıkana kadar kullanın...Bir yere çarparsanız yada kaza ile çarpan olursa yüreğiniz yanmaz..En kötü ihtimall 3 - 4 bine satılır...Kazası yoksa aldığınız fiyata çok rahat satılır...tamiri kolay, parçası bol ve değeri düşük arabalar tercihiniz olsun...Hepsi 1 yıl sürecek...Daha sonra satıp istediğiniz arabayı alın...Makul ve mantıklı tavsiyem budur...Saygılarımla..

teşekkür ederim iliniz için ancak bay bayan memuruz :) ilçede bize gülerler abi bee :) ( arabadan ötürü değil de hani çift maaş adamın bindiği arabaya bak derler adama kaldı ki o kadar düşük bir şey de aramıyorum açıkcası. )

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Temiz bir toros bul al.

Hocam öneriniz için teşekkür ederim ancak toros istemiyorum :)

dediğim gibi 26 yaşındayım, biraz spor görünümlü bir şey istiyorum.Aşırı acemi değilim lakin tabi yine de tecrübe eksikliklerim var.

Fiat punto ya da honda jazz çok tavsiye ediyor arkadaşlarım ama bilemedim ki. ikisi de hiç içine oturmadığım araçlar..Sanırım jazz biraz da pahalı gibi..

Alıntıları Göster
    fake konu.

git nfs oyna bakim sen

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

teşekkür ederim iliniz için ancak bay bayan memuruz :) ilçede bize gülerler abi bee :) ( arabadan ötürü değil de hani çift maaş adamın bindiği arabaya bak derler adama kaldı ki o kadar düşük bir şey de aramıyorum açıkcası. )

Alıntıları Göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2009-lpgli-yeni-kasa-91480499/detay

pert kaydı var diyor ama hasar yok demiş..Arkadaşlar nasıl sizce araç ?

Birde çalıştığim şehirden iki tane getz buldum. birisi benzin diğeri dizel..
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2008-model-hatasiz-servis-bakimli-68000km-de-full-getz-1-5-crdi-88608590/detay
    benzinlisi
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2011-hyundai-getz-1-4-dohc-10km-hatasiz-89022047/detay

Yarın bu iki aracı arayacağım. Sizce fiyat uygun mu ? Uygunsa bakmaya da gidebilirim. Aşırı düşünmek de istemiyorum kafam karışıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ortmen55 -- 24 Haziran 2012; 1:52:17 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.